Ωχ ναι. Μπερδεύτηκα λίγο. ΓΑΛΗ.
Ποιάς καρδιάς; Εκεί σε σκότωναν για ένα πακέτο φασόλια.Λογοκρισία σαφώς και υπήρχε. Όπως υπήρχε και στις λέφτερες πατρίδες της καρδιάς των κομμουνιστών.
Ωχ ναι. Μπερδεύτηκα λίγο. ΓΑΛΗ.
Ποιάς καρδιάς; Εκεί σε σκότωναν για ένα πακέτο φασόλια.Λογοκρισία σαφώς και υπήρχε. Όπως υπήρχε και στις λέφτερες πατρίδες της καρδιάς των κομμουνιστών.
Δε καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό? Στοματικό σεξ?ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Οκτ 2024, 18:034) Ανάγκη να σου λύσουν όλες τις ανάγκες που έχεις οι άλλοι.20--- έγραψε: 15 Σεπ 2024, 12:34 του ανθρώπου...
1) Ανάγκη να συντηρήσεις τον εαυτό σου. Ανάγκη για τροφή και νερό.
2) Ανάγκη στέγης. Ωστε να μην κρυώνεις, να μην ζεσταίνεσαι και να γλιτώνεις από οποιαδήποτε ανωμαλία. (Του καιρού).
3) Ανάγκη να εκφράζεσαι ελεύθερα. Μέσω της τέχνης και οποιονδήποτε άλλον τρόπο.
...
Μετά?
Το 3 δεν είναι υποχρέωση αλλά αυτοσυντήρηση (το Νο 1 στα ΠΑΝΤΑ για ένα άτομο) και ξεπερνάει και την δικλείδα που έβαλες, π.χ. εγώ είμαι πολύ πρόθυμος να βλάψω άλλους μέχρι θανάτου προκειμένου να προστατεύσω την ύπαρξη μου.Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2024, 11:35Μετά έρχονται οι υποχρεώσεις.20--- έγραψε: 15 Σεπ 2024, 12:34 του ανθρώπου...
2) Ανάγκη στέγης. Ωστε να μην κρυώνεις, να μην ζεσταίνεσαι και να γλιτώνεις από οποιαδήποτε ανωμαλία. (Του καιρού).
...
Μετά?
1) Υποχρέωση να μην βλάπτεις τους συνανθρώπους σου ή να μην τους αφήνεις να πάθουν κακό με την αδράνειά σου.
2) Υποχρέωση να δέχεσαι εντολές από αυτούς και να τις εκτελείς αδιαμαρτύρητα, αρκεί να μην έρχεται αυτό σε σύγκρουση με το προηγούμενο.
3) Υποχρέωση να προστατεύεις την ύπαρξή σου με κάθε τρόπο, αρκεί να μην έρχεται αυτό σε σύγκρουση με τα δύο προηγούμενα.
Ο Isildur έγραψε τους νόμους της ρομποτικής του Ασίμωφ.Green Dragon έγραψε: 20 Οκτ 2024, 08:00Το 3 δεν είναι υποχρέωση αλλά αυτοσυντήρηση (το Νο 1 στα ΠΑΝΤΑ για ένα άτομο) και ξεπερνάει και την δικλείδα που έβαλες, π.χ. εγώ είμαι πολύ πρόθυμος να βλάψω άλλους μέχρι θανάτου προκειμένου να προστατεύσω την ύπαρξη μου.Isildur έγραψε: 16 Σεπ 2024, 11:35Μετά έρχονται οι υποχρεώσεις.20--- έγραψε: 15 Σεπ 2024, 12:34 του ανθρώπου...
...
Μετά?
1) Υποχρέωση να μην βλάπτεις τους συνανθρώπους σου ή να μην τους αφήνεις να πάθουν κακό με την αδράνειά σου.
2) Υποχρέωση να δέχεσαι εντολές από αυτούς και να τις εκτελείς αδιαμαρτύρητα, αρκεί να μην έρχεται αυτό σε σύγκρουση με το προηγούμενο.
3) Υποχρέωση να προστατεύεις την ύπαρξή σου με κάθε τρόπο, αρκεί να μην έρχεται αυτό σε σύγκρουση με τα δύο προηγούμενα.
Green Dragon έγραψε: 20 Οκτ 2024, 11:45 Α γι' αυτό δεν βγάζει νόημα για άνθρωπο, χα χα χα. Να δω τι θα κάνουμε αν παρακάμψει την δικλείδα ένα ρομπότ.