!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το στεγαστικό ζήτημα

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Re: Το στεγαστικό ζήτημα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Την Αθηνα την ορισαν παντα τα συμφεροντα σαν πολη οπως φυσικα και την χωρα για αυτο και αυτο το χαλι που για να αλλαξει θα πρεπει να γκρεμισεις την μιση πολη ! Μετα την απελευθερωση στην επανασταση του 21 διασημοι αρχιτεκτονες χαραξαν τα σχεδια μιας πολης με ελευθερους χωρους πρασινο μεγαλες λεωφορους κλπ ... ! λογαριασαν χωρις τον ξενοδοχο ,δηλαδη τους κοτσαμπασηδες και κερδοσκοπους που ηθελαν να κερδιζουν απο το καθε μετρο γης ! ετσι αρχισε ! Αργοτερα επεσε η αντιπαροχη το χτησιμο κολλητα η μια διπλα στην αλλη πολυκατοικιες της συμφορας .. ! Σιγα σιγα μεθοδικα οι καπιταληστες χτισανε αυτην την <ομορφια >της φωτογραφιας ..Το χαλι της Αθηνας οπως και ολης της χωρας ...

Εικόνα
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

4 στους 10 Έλληνες ζουν στο νοίκι με καθυστέρηση στις πληρωμές δανείων και εξοφλήσεις ενοικίων.
https://www.topontiki.gr/2024/09/24/ste ... 1727149247
Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

Πέρα απο τα χιλιάδες άδεια διαμερίσματα/σπιτια στην Αθηνα
Σε ολο τον κοσμο στις μεγαλες πολεις το στεγαστικο δε λυνεται με μεμονωμενες πολυκατοικιες 5-6 διαμερισματων.

Υπάρχουν περιοχές που μπορει να επεκταθεί η πολη σε υψος (και οχι να σκαρφαλωνει βουνα) σε επιπεδο οικοδομικων τετραγωνων, με μικροτερη καλυψη. Σε μεγαλη κλιμακα μπορει να ειναι συμφερουσα επενδυση σε τετοια κτιρια για να αντικαταστησουν μαζικά παλιες πολυκατοικιες 50-60 ετων, που κατι πρεπει να γινει με αυτες συντομα.

Απο τη μια διαβαζω παραπονα για το στεγαστικο, απο την αλλη αντιδρασεις για το ενδεχομενο ψηλών κτιρίων σε ορισμενες περιοχές. Απο τα ιδια ατομα. Δηλαδη να τετραγωνιστει ο κυκλος.
Άβαταρ μέλους
BOOMER

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BOOMER »

Στις πόλεις της Αχαίας ,της Αιτωλοακαρνανίας και την Ηλείας (εκτος της Πάτρας) ,επειδή έφυγαν οι φοιτητές και οι περισσότεροι μετανάστες ,υπάρχει πληθώρα φτηνών σπιτιών και μεγάλη ζήτηση για αγροτικές εργασίες και φροντίδα ηλικιωμένων. Οποιος/α δεν είναι τεμπέλης/α και δεν έχει δουλειά,ας σπεύσει αντι να κλαψουρίζει.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

οταν λες φτηνά; Πόσο πάει το μήνα ένα διάρι δεκαετίας;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
BOOMER

Ερμής έγραψε: 24 Σεπ 2024, 11:23 οταν λες φτηνά; Πόσο πάει το μήνα ένα διάρι δεκαετίας;
Στο Μεσολόγγι ,το Αίγιο ή τον Πύργο ; Mε 200 ευρώ θα σου πουν κι ευχαριστώ. Αφού έχουν μείνει όλα κενά με την κατάργηση των ΤΕΙ. Πιο έξω υπάρχουν μονοκατοικιές που αν αναλάβεις να τα ανακαινήσεις λίγο με 2-3.000 ,στο αφήνουν και δωρεάν για 1-2 χρόνια. Μόνο τα παραθαλάσσια κινούνται τα καλοκαίρια.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

200 είναι νορμάλ η αλήθεια είναι για μια μικρή επαρχιακή πολη, αν ισχύει.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
BOOMER

Ερμής έγραψε: 24 Σεπ 2024, 11:32 200 είναι νορμάλ η αλήθεια είναι για μια μικρή επαρχιακή πολη, αν ισχύει.
Ισχύει και με υπερπροσφορά.Ξέρω τουλάχιστον 2-3 ζευγάρια Αλβανών μέσης ηλικίας που νοικιάζουν τέτοια ,παρόλο που έχουν κομπόδεμα να αγοράσουν ,γιατί τους συμφέρει. Βλέπεις οι 50αρες Αλβανίδες που έχουν απομείνει δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετούν ηλικιωμένους με 7-10 ευρώ την ώρα. Δεν βρίσκεις . Και ακόμη περισσότερο συμφέρουν μονοκατοικίες με κήπο που μπορεί κάποιος να έχει άνετα και το μποστάνι του.Μην πάμε μακριά ,στη Ζάκυνθο ξέρω άνθρωπο ,συνταξιούχο ,που μου φέρνει αυγά ,ο οποίος έχει νοικιάσει με 250 ευρώ σπίτι με 4 στρέματα 2-3 χιλιόμετρα έξω απ τον Λαγανά ,κι έχει καμιά 300 κότες συν κουνέλια. Πρέπει να βγάζει 1.500 το μήνα απ τα αυγά κι άλλα τόσα από κρέατα κάνοντας το χόμπυ του. Ηλεκτρικό παπάκι ,κοτούλες ,κουνέλια ,μπάνιο ,ψάρεμα. Μαύρη ταλαιπωρία ,να τον υπερασπιστεί ο Ληστοσυμμορίτης.
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

Zelda έγραψε: 24 Σεπ 2024, 11:13 Πέρα απο τα χιλιάδες άδεια διαμερίσματα/σπιτια στην Αθηνα
Σε ολο τον κοσμο στις μεγαλες πολεις το στεγαστικο δε λυνεται με μεμονωμενες πολυκατοικιες 5-6 διαμερισματων.

Υπάρχουν περιοχές που μπορει να επεκταθεί η πολη σε υψος (και οχι να σκαρφαλωνει βουνα) σε επιπεδο οικοδομικων τετραγωνων, με μικροτερη καλυψη. Σε μεγαλη κλιμακα μπορει να ειναι συμφερουσα επενδυση σε τετοια κτιρια για να αντικαταστησουν μαζικά παλιες πολυκατοικιες 50-60 ετων, που κατι πρεπει να γινει με αυτες συντομα.

Απο τη μια διαβαζω παραπονα για το στεγαστικο, απο την αλλη αντιδρασεις για το ενδεχομενο ψηλών κτιρίων σε ορισμενες περιοχές. Απο τα ιδια ατομα. Δηλαδη να τετραγωνιστει ο κυκλος.
Το ελληνικό μπορεί να δοθεί για λαικές κατοικίες.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Τα επιχειρήματα ο μπάρμπα Μήτσος κάπνιζε μέχρι τα 95 του άρα το κάπνισμα δεν βλάπτει την υγεία είναι cherry picking που Δεν εχει καμία σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

BOOMER έγραψε: 24 Σεπ 2024, 11:38
Ερμής έγραψε: 24 Σεπ 2024, 11:32 200 είναι νορμάλ η αλήθεια είναι για μια μικρή επαρχιακή πολη, αν ισχύει.
Ισχύει και με υπερπροσφορά.Ξέρω τουλάχιστον 2-3 ζευγάρια Αλβανών μέσης ηλικίας που νοικιάζουν τέτοια ,παρόλο που έχουν κομπόδεμα να αγοράσουν ,γιατί τους συμφέρει. Βλέπεις οι 50αρες Αλβανίδες που έχουν απομείνει δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετούν ηλικιωμένους με 7-10 ευρώ την ώρα. Δεν βρίσκεις . Και ακόμη περισσότερο συμφέρουν μονοκατοικίες με κήπο που μπορεί κάποιος να έχει άνετα και το μποστάνι του.Μην πάμε μακριά ,στη Ζάκυνθο ξέρω άνθρωπο ,συνταξιούχο ,που μου φέρνει αυγά ,ο οποίος έχει νοικιάσει με 250 ευρώ σπίτι με 4 στρέματα 2-3 χιλιόμετρα έξω απ τον Λαγανά ,κι έχει καμιά 300 κότες συν κουνέλια. Πρέπει να βγάζει 1.500 το μήνα απ τα αυγά κι άλλα τόσα από κρέατα κάνοντας το χόμπυ του. Ηλεκτρικό παπάκι ,κοτούλες ,κουνέλια ,μπάνιο ,ψάρεμα. Μαύρη ταλαιπωρία ,να τον υπερασπιστεί ο Ληστοσυμμορίτης.
Ε νταξει δεν το λες και "χόμπι" αυτό, μια μικρή επιχείρηση είναι, και αν κάνει και τη διανομή μόνος του είναι κανονικά δουλειά για 2 ανθρώπους και την κάνει όλη μόνος του. Θέλω να πω, αυτός μπορεί να είναι ξύπνιος κάθε μέρα απ'τις 5 το πρωί και απλά να μην το ξέρεις. Δε φροντίζονται μόνα τους τόσα ζώα.

Έτσι την πατάνε διάφοροι Αθηναίοι που βλέπουν κάτι διαφημίσεις με το χαλαρό αγρότη που πίνει ουζάκι στο καφενείο και τρώει τραντίσιοναλ φέτα ντωντώνη και σου λέει αυτό θα γίνω, τα παρατάω όλα τώρα. Και μετά σπανε τα μούτρα τους γιατί για να δουλέψει όλο αυτό και να βγάζεις σταθερά λεφτά πρέπει να δεις πολλές ανατολές απ'το χωράφι, να φτυαρίσεις πολύ σκατό και να κυνηγήσεις πολλούς Πακιστανούς να δουλέψουν χωρίς να σε κοροϊδεύουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 24 Σεπ 2024, 13:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Chilloutbuddy έγραψε: 24 Σεπ 2024, 13:27
Ε νταξει δεν το λες και "χόμπι" αυτό, μια μικρή επιχείρηση είναι, και αν κάνει και τη διανομή μόνος του είναι κανονικά δουλειά για 2 ανθρώπους και την κάνει όλη μόνος του. Θέλω να πω, αυτός μπορεί να είναι ξύπνιος κάθε μέρα απ'τις 5 το πρωί και απλά να μην το ξέρεις. Δε φροντίζονται μόνα τους τόσα ζώα.

Και σε μια επιχείρηση ξενοδοχείο ο 80χρονος ιδιοκτήτης έκανε κηπουρική και κλαδευε τα δεντριλια αλλά δεν ζούσε από αυτή την εργασία

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Η στέγη πρέπει να είναι 5 με 15 % του μηνιάτικου

Άβαταρ μέλους
BOOMER

Chilloutbuddy έγραψε: 24 Σεπ 2024, 13:27

Έτσι την πατάνε διάφοροι Αθηναίοι που βλέπουν κάτι διαφημίσεις με το χαλαρό αγρότη που πίνει ουζάκι στο καφενείο και τρώει τραντίσιοναλ φέτα ντωντώνη και σου λέει αυτό θα γίνω, τα παρατάω όλα τώρα. Και μετά σπανε τα μούτρα τους γιατί για να δουλέψει όλο αυτό και να βγάζεις σταθερά λεφτά πρέπει να δεις πολλές ανατολές απ'το χωράφι, να φτυαρίσεις πολύ σκατό και να κυνηγήσεις πολλούς Πακιστανούς να δουλέψουν χωρίς να σε κοροϊδεύουν.
Εννοούσα ότι κάνει το κέφι του επειδή το απολαμβάνει. Βοηθάει και η γυναίκα του και έχει και ένα γιο που δουλεύει σεζόν και ασχολείται και αυτός τον χειμώνα. Σε γενικές γραμμές ασχολείται από 6-7 το πρωί ,ως 1-2 το μεσημέρι ,όχι ιδιαίτερα πιεστικά. Εσύ λες για αγροτικές καλλιέργειες πολλών στρεμμάτων κλπ. Αλλη δουλειά αυτή.
Άβαταρ μέλους
BOOMER

Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 24 Σεπ 2024, 13:31 Η στέγη πρέπει να είναι 5 με 15 % του μηνιάτικου
:lol: Δηλαδή εγώ που εχω 6 ακίνητα πέριξ του κέντρου τα οποία τα νοικιάζω από 600 έως 1200 ευρώ ,ενώ πρώτα τα εκμεταλλευόμουν σαν airbnb με ακόμη μεγαλύτερα έσοδα ,θα πρέπει να βρω ενοικιαστή που βγάζει 12.000-24.000 ευρώ; Τι γράφεις βρε τεμπέλαρε που δεν έχεις τα 2 ευρώ την ημέρα για το ρεύμα ,που αφήνουμε για τιπς στο παιδί που μας φέρνει τους καφέδες; Ο Μαργαρίτης στην λαική σκηνή στα είπε;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”