!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η μάχη στην Κραννωνα μεταξύ Μακεδόνων και επαναστατημενων Ελληνων

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Η μάχη στην Κραννωνα μεταξύ Μακεδόνων και επαναστατημενων Ελληνων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Καλο θα ηταν να μην λεμε 'Μακεδονες vs Ελληνες', για ευνοητους λογους. Και οι Μακεδονες Ελληνες ητανε.
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

Αλιόσα έγραψε: 29 Αύγ 2024, 11:01
Rakomelofronas έγραψε: 26 Αύγ 2024, 07:23 η υπερχιλιόχρονη εκδοχή του αυτοκρατορικού ελληνορωμαϊσμού ήταν κάπως πιο ελκυστική από την ταύτιση με εθνότητες - νάνους.
καμιά εθνότητα νάνος, ο ελληνισμός καμια πεντε έξι αυτοκρατορίες ίδρυσε (Πτολεμαίοι, Σελευκίδες κτλ) αλλά αυτό είναι το λιγότερο, το σημαντικότερο είναι η πολιτισμική επίδραση και ο αποηχός του έως σήμερα.
Ρε άνθρωπε κι εσύ :lol: , εθνότητες - νάνους ονομάζω τους ανύπαρκτους Αλβανούς του 19ου αιώνα, τους Βούλγαρους που με το ζόρι έφτιαξαν χωριστή εθνική συνείδηση κτλ, όχι τους Έλληνες. Ακόμα και η σύγχρονη Ελλάδα ήταν τόσο γωνία μαγαζί που άτομα όπως ο αποπάνω κλαίνε μέχρι και σήμερα για τους Αρβανίτες που θα έπρεπε να είναι Αλβανοί, για τους σλαβόφωνους Μακεδόνες που θα έπρεπε να είναι Βούλγαροι κτλ.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Andreas έγραψε: 26 Αύγ 2024, 00:07
Μπίστης έγραψε: 26 Αύγ 2024, 00:04
Andreas έγραψε: 25 Αύγ 2024, 23:31

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΙΟΥΤΑΧΗΣ μιλησαν μονο Αλβανικα.
Δηλαδή είναι και ο Κιουταχής Αρβανίτης?

(Ωραία σκηνή στην ναυαρχίδα του Δεριγνύ)
kai oi dyo Albanoi
Ο Κιουταχής ήταν Γεωργιανός γενίτσαρος. Το 1830 και ενώ είχε προαχθεί σε Μεγάλο Βεζύρη, διέταξε την σφαγή των μπέηδων τής Νότιας Αλβανίας.

Αλλά άσ'τον αυτόν. Γιά τον Gjon Qenedaj τι γνώμη έχεις; Αλβανός κι'αυτός;
Εικόνα
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

να γιατι καποιοι το παιζουν ΚΑΙ καημενοι εδω μεσα.
Τι ξεφτιλα δλδ.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

Οργισμένος έγραψε: 29 Αύγ 2024, 12:09
να γιατι καποιοι το παιζουν ΚΑΙ καημενοι εδω μεσα.
Τι ξεφτιλα δλδ.
Δε σε καταλαβαίνω που το πρόβλημα
Andreas
Phorum.gr user: Andreas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Andreas »

Leporello έγραψε: 29 Αύγ 2024, 11:55

kai oi dyo Albanoi
Ο Κιουταχής ήταν Γεωργιανός γενίτσαρος. Το 1830 και ενώ είχε προαχθεί σε Μεγάλο Βεζύρη, διέταξε την σφαγή των μπέηδων τής Νότιας Αλβανίας.

Εικόνα
και μίλησε πρώτος αρβανίτικα
Χαιρέτησε κι ο Κιουταχής με το κεφάλι αγέρωχος, και μίλησε πρώτος αρβανίτικα. -Τι κάμνεις, ωρέ Καραϊσκάκη; Έλπιζα ναρθείς στα Μπιτόλια να με προσκυνήσεις και να σου δώσω όλα τα βιλαέτια, από την Αθήνα ως την Άρτα. -Εγώ να σε προσκυνήσω; του αποκρίνεται ο Καραϊσκάκης. Ρούμελη Βαλεσής εσύ, Ρούμελη Βαλεσής και γω. Κι αν ήξερε η Διοίκησή μου ότι κρένουμε τώρα μαζί, με κρέμαγε και μένα και δεκαπέντε χιλιάδες στρατεύματα, που έχω στη Λεψίνα. -Και πώς μπορεί να σε κρεμάσει; -Αμ δε σε κρεμάει εσένα ο Σουλτάνος, όταν θέλει; Ναι ή όχι; -Ναι, γιατί τον έχω βασιλιά. -Λοιπόν με κρεμάει κι εμένα, γιατί την έχω βασίλισσα! Χαμογέλασε ο Κιουταχής. Σηκώθηκε πρώτος κι έφυγε από τη φρεγάδα. Την άλλη μέρα έστειλε στον Καραϊσκάκη καφέ, ζάχαρη και καπνό. Ο Καραϊσκάκης τούστειλε ένα φόρτωμα κρασί. Τρεις μέρες αργότερα έγραφε στον Κολοκοτρώνη: “Κατά περίστασιν ανταμωθήκαμεν εις την φρεγάταν του Δεριγνί την δευτέραν μέραν της υστερινής μάχης. Κατ’ αρχάς εξιπάσθην, ογλήγορα όμως εφιλιωθήκαμεν και ελπίζω να του κοστίση η φιλία μου. Είπαμε πολλά, εκείνος με την ιδέαν ότι έχει ραγιάδες και Έλληνας και εγώ με την ιδέαν ότι είμεθα ελεύθεροι”.
Andreas
Phorum.gr user: Andreas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Andreas »

Leporello έγραψε: 29 Αύγ 2024, 11:55

kai oi dyo Albanoi

Εικόνα
και μίλησε πρώτος αρβανίτικα
Χαιρέτησε κι ο Κιουταχής με το κεφάλι αγέρωχος, και μίλησε πρώτος αρβανίτικα. -Τι κάμνεις, ωρέ Καραϊσκάκη; Έλπιζα ναρθείς στα Μπιτόλια να με προσκυνήσεις και να σου δώσω όλα τα βιλαέτια, από την Αθήνα ως την Άρτα. -Εγώ να σε προσκυνήσω; του αποκρίνεται ο Καραϊσκάκης. Ρούμελη Βαλεσής εσύ, Ρούμελη Βαλεσής και γω. Κι αν ήξερε η Διοίκησή μου ότι κρένουμε τώρα μαζί, με κρέμαγε και μένα και δεκαπέντε χιλιάδες στρατεύματα, που έχω στη Λεψίνα. -Και πώς μπορεί να σε κρεμάσει; -Αμ δε σε κρεμάει εσένα ο Σουλτάνος, όταν θέλει; Ναι ή όχι; -Ναι, γιατί τον έχω βασιλιά. -Λοιπόν με κρεμάει κι εμένα, γιατί την έχω βασίλισσα! Χαμογέλασε ο Κιουταχής. Σηκώθηκε πρώτος κι έφυγε από τη φρεγάδα. Την άλλη μέρα έστειλε στον Καραϊσκάκη καφέ, ζάχαρη και καπνό. Ο Καραϊσκάκης τούστειλε ένα φόρτωμα κρασί. Τρεις μέρες αργότερα έγραφε στον Κολοκοτρώνη: “Κατά περίστασιν ανταμωθήκαμεν εις την φρεγάταν του Δεριγνί την δευτέραν μέραν της υστερινής μάχης. Κατ’ αρχάς εξιπάσθην, ογλήγορα όμως εφιλιωθήκαμεν και ελπίζω να του κοστίση η φιλία μου. Είπαμε πολλά, εκείνος με την ιδέαν ότι έχει ραγιάδες και Έλληνας και εγώ με την ιδέαν ότι είμεθα ελεύθεροι”.
pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess »

Golden Age έγραψε: 25 Αύγ 2024, 22:00
Andreas έγραψε: 25 Αύγ 2024, 21:52 Η επίσημη Ελλάδα σκόπιμα δεν κάνει διάκριση μεταξύ της λέξης «Εξέγερση» και της «Επανάστασης».
Το όφελος εδώ είναι ότι αντιμετωπίζει την Αρβανιτική Αλβανική Εξέγερση του 1821 και αργότερα ως την Ελληνική Επανάσταση. Απλώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιος δεν ήταν ο Αρβάνιτης στην Εξέγερση του 1821;
Ελληνική ήταν. Και δεν συμμετείχαν - πρωταγωνιστούσαν μόνο Αρβανίτες (που είναι Έλληνες), όπως υποστηρίζουν εμμονικά διάφοροι εμμονικοί "αλβανολόγοι". Συμμετείχαν - πρωταγωνιστούσαν και άλλοι Έλληνες. Ο Καραϊσκάκης ήταν Αρβανίτης; Ο Μακρυγιάννης; Ο Εμμανουήλ Παππάς;
ο Υψηλάντης απ 'ότι έχω διαβάσει είχε καταγωγή από τον Ποντο.
Για τους Κρητικούς που συμμετείχαν στην επανάσταση να πούμε ή θα τους βγάλουνε και αυτούς Αλβανούς;
Οι Αρβανίτες πάντως είναι Αλβανόφωνοι Έλληνες. Όπως και οι Βλάχοι είναι λατινόφωνοι Έλληνες. Οι Καππαδόκες είναι τουρκόφωνοι Έλληνες. Ο Μακεδονομάχος Χρήστος Κώττας ήταν σλαβόφωνος Έλληνας . Και τι να λέει αυτό;

Μήπως είναι η πρώτη φορά που ένας λαός ξεχνά την μητρική του γλώσσα και χρησιμοποιεί την επικρατούσα;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”