!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η μάχη στην Κραννωνα μεταξύ Μακεδόνων και επαναστατημενων Ελληνων
Re: Η μάχη στην Κραννωνα μεταξύ Μακεδόνων και επαναστατημενων Ελληνων
Καλο θα ηταν να μην λεμε 'Μακεδονες vs Ελληνες', για ευνοητους λογους. Και οι Μακεδονες Ελληνες ητανε.
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Ρε άνθρωπε κι εσύΑλιόσα έγραψε: 29 Αύγ 2024, 11:01καμιά εθνότητα νάνος, ο ελληνισμός καμια πεντε έξι αυτοκρατορίες ίδρυσε (Πτολεμαίοι, Σελευκίδες κτλ) αλλά αυτό είναι το λιγότερο, το σημαντικότερο είναι η πολιτισμική επίδραση και ο αποηχός του έως σήμερα.Rakomelofronas έγραψε: 26 Αύγ 2024, 07:23 η υπερχιλιόχρονη εκδοχή του αυτοκρατορικού ελληνορωμαϊσμού ήταν κάπως πιο ελκυστική από την ταύτιση με εθνότητες - νάνους.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Ο Κιουταχής ήταν Γεωργιανός γενίτσαρος. Το 1830 και ενώ είχε προαχθεί σε Μεγάλο Βεζύρη, διέταξε την σφαγή των μπέηδων τής Νότιας Αλβανίας.
Αλλά άσ'τον αυτόν. Γιά τον Gjon Qenedaj τι γνώμη έχεις; Αλβανός κι'αυτός;
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- Οργισμένος
να γιατι καποιοι το παιζουν ΚΑΙ καημενοι εδω μεσα.
Τι ξεφτιλα δλδ.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Δε σε καταλαβαίνω που το πρόβλημαΟργισμένος έγραψε: 29 Αύγ 2024, 12:09να γιατι καποιοι το παιζουν ΚΑΙ καημενοι εδω μεσα.
Τι ξεφτιλα δλδ.
και μίλησε πρώτος αρβανίτικαLeporello έγραψε: 29 Αύγ 2024, 11:55Ο Κιουταχής ήταν Γεωργιανός γενίτσαρος. Το 1830 και ενώ είχε προαχθεί σε Μεγάλο Βεζύρη, διέταξε την σφαγή των μπέηδων τής Νότιας Αλβανίας.
![]()
Χαιρέτησε κι ο Κιουταχής με το κεφάλι αγέρωχος, και μίλησε πρώτος αρβανίτικα. -Τι κάμνεις, ωρέ Καραϊσκάκη; Έλπιζα ναρθείς στα Μπιτόλια να με προσκυνήσεις και να σου δώσω όλα τα βιλαέτια, από την Αθήνα ως την Άρτα. -Εγώ να σε προσκυνήσω; του αποκρίνεται ο Καραϊσκάκης. Ρούμελη Βαλεσής εσύ, Ρούμελη Βαλεσής και γω. Κι αν ήξερε η Διοίκησή μου ότι κρένουμε τώρα μαζί, με κρέμαγε και μένα και δεκαπέντε χιλιάδες στρατεύματα, που έχω στη Λεψίνα. -Και πώς μπορεί να σε κρεμάσει; -Αμ δε σε κρεμάει εσένα ο Σουλτάνος, όταν θέλει; Ναι ή όχι; -Ναι, γιατί τον έχω βασιλιά. -Λοιπόν με κρεμάει κι εμένα, γιατί την έχω βασίλισσα! Χαμογέλασε ο Κιουταχής. Σηκώθηκε πρώτος κι έφυγε από τη φρεγάδα. Την άλλη μέρα έστειλε στον Καραϊσκάκη καφέ, ζάχαρη και καπνό. Ο Καραϊσκάκης τούστειλε ένα φόρτωμα κρασί. Τρεις μέρες αργότερα έγραφε στον Κολοκοτρώνη: “Κατά περίστασιν ανταμωθήκαμεν εις την φρεγάταν του Δεριγνί την δευτέραν μέραν της υστερινής μάχης. Κατ’ αρχάς εξιπάσθην, ογλήγορα όμως εφιλιωθήκαμεν και ελπίζω να του κοστίση η φιλία μου. Είπαμε πολλά, εκείνος με την ιδέαν ότι έχει ραγιάδες και Έλληνας και εγώ με την ιδέαν ότι είμεθα ελεύθεροι”.
και μίλησε πρώτος αρβανίτικαLeporello έγραψε: 29 Αύγ 2024, 11:55Ο Κιουταχής ήταν Γεωργιανός γενίτσαρος. Το 1830 και ενώ είχε προαχθεί σε Μεγάλο Βεζύρη, διέταξε την σφαγή των μπέηδων τής Νότιας Αλβανίας.
![]()
Χαιρέτησε κι ο Κιουταχής με το κεφάλι αγέρωχος, και μίλησε πρώτος αρβανίτικα. -Τι κάμνεις, ωρέ Καραϊσκάκη; Έλπιζα ναρθείς στα Μπιτόλια να με προσκυνήσεις και να σου δώσω όλα τα βιλαέτια, από την Αθήνα ως την Άρτα. -Εγώ να σε προσκυνήσω; του αποκρίνεται ο Καραϊσκάκης. Ρούμελη Βαλεσής εσύ, Ρούμελη Βαλεσής και γω. Κι αν ήξερε η Διοίκησή μου ότι κρένουμε τώρα μαζί, με κρέμαγε και μένα και δεκαπέντε χιλιάδες στρατεύματα, που έχω στη Λεψίνα. -Και πώς μπορεί να σε κρεμάσει; -Αμ δε σε κρεμάει εσένα ο Σουλτάνος, όταν θέλει; Ναι ή όχι; -Ναι, γιατί τον έχω βασιλιά. -Λοιπόν με κρεμάει κι εμένα, γιατί την έχω βασίλισσα! Χαμογέλασε ο Κιουταχής. Σηκώθηκε πρώτος κι έφυγε από τη φρεγάδα. Την άλλη μέρα έστειλε στον Καραϊσκάκη καφέ, ζάχαρη και καπνό. Ο Καραϊσκάκης τούστειλε ένα φόρτωμα κρασί. Τρεις μέρες αργότερα έγραφε στον Κολοκοτρώνη: “Κατά περίστασιν ανταμωθήκαμεν εις την φρεγάταν του Δεριγνί την δευτέραν μέραν της υστερινής μάχης. Κατ’ αρχάς εξιπάσθην, ογλήγορα όμως εφιλιωθήκαμεν και ελπίζω να του κοστίση η φιλία μου. Είπαμε πολλά, εκείνος με την ιδέαν ότι έχει ραγιάδες και Έλληνας και εγώ με την ιδέαν ότι είμεθα ελεύθεροι”.
ο Υψηλάντης απ 'ότι έχω διαβάσει είχε καταγωγή από τον Ποντο.Golden Age έγραψε: 25 Αύγ 2024, 22:00Ελληνική ήταν. Και δεν συμμετείχαν - πρωταγωνιστούσαν μόνο Αρβανίτες (που είναι Έλληνες), όπως υποστηρίζουν εμμονικά διάφοροι εμμονικοί "αλβανολόγοι". Συμμετείχαν - πρωταγωνιστούσαν και άλλοι Έλληνες. Ο Καραϊσκάκης ήταν Αρβανίτης; Ο Μακρυγιάννης; Ο Εμμανουήλ Παππάς;Andreas έγραψε: 25 Αύγ 2024, 21:52 Η επίσημη Ελλάδα σκόπιμα δεν κάνει διάκριση μεταξύ της λέξης «Εξέγερση» και της «Επανάστασης».
Το όφελος εδώ είναι ότι αντιμετωπίζει την Αρβανιτική Αλβανική Εξέγερση του 1821 και αργότερα ως την Ελληνική Επανάσταση. Απλώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιος δεν ήταν ο Αρβάνιτης στην Εξέγερση του 1821;
Για τους Κρητικούς που συμμετείχαν στην επανάσταση να πούμε ή θα τους βγάλουνε και αυτούς Αλβανούς;
Οι Αρβανίτες πάντως είναι Αλβανόφωνοι Έλληνες. Όπως και οι Βλάχοι είναι λατινόφωνοι Έλληνες. Οι Καππαδόκες είναι τουρκόφωνοι Έλληνες. Ο Μακεδονομάχος Χρήστος Κώττας ήταν σλαβόφωνος Έλληνας . Και τι να λέει αυτό;
Μήπως είναι η πρώτη φορά που ένας λαός ξεχνά την μητρική του γλώσσα και χρησιμοποιεί την επικρατούσα;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 245 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Alex Amsterdam
-
- 4 Απαντήσεις