Αρίστος έγραψε: 07 Αύγ 2024, 19:57
Υπαρχει και μια ιδιαιερα σκοτεινη περιοδος Ρωμαιων αυτοκρατορων πριν τον Διοκλητιανο μαλιστα που καποιοι ειτε ηταν Κρυπτοεβραιοι ειτε ηταν απλα Φιλοεβραιοι και εδιωξαν με καθε αγριοτητα τον Ελληνισμο.
.
ποιοι ήσαντε οι ανθελληνες αυτοκρατόροι;
Και τα λεει πολυ ηπια το μπλογκακι, κανανε τα αισχη οι τυποι.
Ευχαριστώ για την πάσα... τούτο είναι ένδειξη για το Εβραϊκό Βυζάντιο... υπήρξε προεργασία του κεντρικού Ιερατείου εναντίον της ηρεμίας και γαλήνης της pax romana...
τυχαίο που αργότερα ο Teo d'Osio και o Justinianus δεν απαγόρεψαν τον παλιοδιαθηκαίο Ιουδαϊσμό με ποινή θανάτου όπως έκαμαν για τον Ελληνισμό (ναοί, σχολές, αγώνες, κτλ);
Με την βία να γίνουν όλοι Χριστιανοί, εκτός από τους, μπαμπάδες του Χριστιανισμού, Εβραίους...
taxalata xalasa έγραψε: 06 Αύγ 2024, 20:03
πως θα περασεις καλά και ήρεμα χωρίς ειρήνη;
Αν είναι να βρούμε την μεγαλύτερη συνεχόμενη περίοδο ειρήνης στην ελληνική ιστορία όπου Έλληνες δεν χρειάστηκε να πολεμήσουν είτε εντός είτε εκτός ελληνικής επικράτειας, τότε... έκπληξη! Είναι η περίοδος από το 1974 ως σήμερα. 50 χρόνια.
γιαυτό άφησα απέξω την νεοελλαδικιά περίοδο...
hellegennes έγραψε: 07 Αύγ 2024, 11:24
Σίγουρα πάντως δεν ήταν επί ρωμαϊκής ειρήνης.
ήταν...
Από την λήξη των πολέμων των διαδόχων μέχρι την έλευση των Ρωμαίων ήταν μια χαρά ήσυχη η Ελλάδα. Μικροσυγκρούσεις υπήρξαν όπως και επί σύντομης ρωμαϊκής εποχής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
sharp έγραψε: 07 Αύγ 2024, 11:16
Και μια που τό 'φερε η κουβέντα και στη Ρωμαϊκή εποχή θα μου άρεσε, αν ήμουν λιοντάρι στο Κολοσσαίο.
Δεν θα σου άρεσε ιδιαίτερα. Τα λιοντάρια και τα άλλα ζώα στο Κολοσσαίο ήταν μέρος του θεάματος του κυνηγιού (venatio). Δεν τα έβαζαν να αντιμετωπίζουν μονομάχους. Έκαναν αναπαραστάσεις κυνηγιού, όπου τα περισσότερα ζώα έβλεπαν τα ραδίκια ανάποδα στο τέλος. Κάπου κάπου πέθαιναν και κυνηγοί, αλλά σπάνια. Ο αριθμός των ζώων που θανατώνονταν είναι απίστευτος. Η πιθανότητα να επιβίωνες ελάχιστη. Στην διάρκεια της βασιλείας του Οκταβιανού θανατώθηκαν στα κυνήγια 3.500 ελέφαντες*!
* αυτό μόλις το διάβασα. Ήξερα ότι γινόταν σφαγή στα κυνήγια αλλά ο αριθμός με σοκάρει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αρίστος έγραψε: 06 Αύγ 2024, 12:51
Σιγουρα ελληνιστικη, φανταζομαι με καποιους εδω μεσα να ειχαμε αναλαβει την οργανωση της Βιβλιοθηκης της Αλεξανδρειας και καθε ενας μας να ηταν υπευθυνος για ενα τομεα βιβλιων. Οτι καλυτερο θα μπορουσα να ζητησω.
.
.
Τι να έκανες εσύ στη Βιβλιοθήκη ρε Αρι.....να ξετίλαγες ρολλά ;;;
Εσύ έπρεπε νάσουνα σάν Αριστέας Ιντιάνα Τζόουνς τις Εποχες των Ανακαλύψεων των Νέων Χωρών.....
Εκτός αν ήθελες νάρθεις μαζί μας με τον Ντάργουιν στα Γκαλά Πάγκου.....
.
Εχεις δικιο, αυτο σκεφτομουνα χτες, αν ζουσα στην ελληνιστικη Αιγυπτο ο ρολος που θα μου πηγαινε δεν θα ηταν να ξημεροβραδιαζομαι στη Βιβλιοθηκη αλλα να γυρναω σε ολο τον ελληνιστο κοσμο ψαχνοντας για σπανια βιβλια και περγαμηνες για λογαριασμο της Βιβλιοθηκης.
Και εννοειται μεσα και σε αυτα που αναφερεις αν ζουσα σε εκεινες τις εποχες.
.
.
Τώρα μου συνείρμιασες τον Τζόνυ Ντέπ στο " η 9η Πύλη ".....αν το θυμού καλά.....
Με το Υπεργαμάτο επάγγελμα / ρόλο , Ντετέκτιβ / κυνηγός σπάνιων βιβλίων.....
Που θα έπρεπε να είχαν βγάλει 10 ταινίες/ιστορίες με αυτόν τον ρόλο/ήρωα και " χαμένα " βιβλία.....
Κανα τέτοιο μυθιστόρημα θα πρεπε να γράψεις.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Αν είναι να βρούμε την μεγαλύτερη συνεχόμενη περίοδο ειρήνης στην ελληνική ιστορία όπου Έλληνες δεν χρειάστηκε να πολεμήσουν είτε εντός είτε εκτός ελληνικής επικράτειας, τότε... έκπληξη! Είναι η περίοδος από το 1974 ως σήμερα. 50 χρόνια.
γιαυτό άφησα απέξω την νεοελλαδικιά περίοδο...
hellegennes έγραψε: 07 Αύγ 2024, 11:24
Σίγουρα πάντως δεν ήταν επί ρωμαϊκής ειρήνης.
ήταν...
Από την λήξη των πολέμων των διαδόχων μέχρι την έλευση των Ρωμαίων ήταν μια χαρά ήσυχη η Ελλάδα. Μικροσυγκρούσεις υπήρξαν όπως και επί σύντομης ρωμαϊκής εποχής.
συ σαι λογικός ανθρωπος...
μακεδονική κατοχή υπήρχε στην ελλάδα... που την είδες την καλοπέραση ;
Μακεδονική κατοχή;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μακεδονική κατοχή;
βεβαίως... με παρουσία βασιλικών φρουρών, ενόπλων τμημάτων που βρίσκονταν εντός του εδάφους μιας ελληνίδος πόλεως και ήταν υπό τις εντολές ενός βασιλιά...
κατοχή...
είπαμε τι έκανε ο Φιλιππος στην Αβυδο και τι σύστημα είχε... σκότωνε και τα παιδιά και έκλεβε και τα λεφτά... μεγάλο κάθαρμα...
έπρεπε να σουνα Αβυδαίος ρε χέλι... να βλέπαμε τι γνώμη έχεις για την ελληνιστική εποχή...
Αρίστος έγραψε: 06 Αύγ 2024, 12:51
Σιγουρα ελληνιστικη, φανταζομαι με καποιους εδω μεσα να ειχαμε αναλαβει την οργανωση της Βιβλιοθηκης της Αλεξανδρειας και καθε ενας μας να ηταν υπευθυνος για ενα τομεα βιβλιων. Οτι καλυτερο θα μπορουσα να ζητησω.
.
.
Τι να έκανες εσύ στη Βιβλιοθήκη ρε Αρι.....να ξετίλαγες ρολλά ;;;
Εσύ έπρεπε νάσουνα σάν Αριστέας Ιντιάνα Τζόουνς τις Εποχες των Ανακαλύψεων των Νέων Χωρών.....
Εκτός αν ήθελες νάρθεις μαζί μας με τον Ντάργουιν στα Γκαλά Πάγκου.....
.
Εχεις δικιο, αυτο σκεφτομουνα χτες, αν ζουσα στην ελληνιστικη Αιγυπτο ο ρολος που θα μου πηγαινε δεν θα ηταν να ξημεροβραδιαζομαι στη Βιβλιοθηκη αλλα να γυρναω σε ολο τον ελληνιστο κοσμο ψαχνοντας για σπανια βιβλια και περγαμηνες για λογαριασμο της Βιβλιοθηκης.
Και εννοειται μεσα και σε αυτα που αναφερεις αν ζουσα σε εκεινες τις εποχες.
.
Και θα έγραφες για τον Φαέθοντα που έπεσε στη Γη, τύπε;
Μακεδονική κατοχή;
βεβαίως... με παρουσία βασιλικών φρουρών, ενόπλων τμημάτων που βρίσκονταν εντός του εδάφους μιας ελληνίδος πόλεως και ήταν υπό τις εντολές ενός βασιλιά...
Όταν λέμε ότι οι Ρωμαίοι κατέκτησαν την Ελλάδα τι ακριβώς φαντάζεσαι; Ότι έπαιξαν τάβλι και τους νίκησαν και μετά φιλαράκια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μακεδονική κατοχή;
κατοχή...
είπαμε τι έκανε ο Φιλιππος στην Αβυδο και τι σύστημα είχε... σκότωνε και τα παιδιά και έκλεβε και τα λεφτά... μεγάλο κάθαρμα...
έπρεπε να σουνα Αβυδαίος ρε χέλι... να βλέπαμε τι γνώμη έχεις για την ελληνιστική εποχή...
έμπαινες στην ελληνίδα πόλη; είναι καλή;γλυστέρη;
η Άβυδος είχε καλή βαρύτητα τότε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Machine ghost την 07 Αύγ 2024, 23:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όταν λέμε ότι οι Ρωμαίοι κατέκτησαν την Ελλάδα τι ακριβώς φαντάζεσαι; Ότι έπαιξαν τάβλι και τους νίκησαν και μετά φιλαράκια;
να τελειωσουμε πρωτα με το θεμα μακεδονικη κατοχή και μετα να πιάσουμε τους ελευθερωτες ρωμαιους...
ένα-ένα χέλι...
ήταν πολιτειακό το θέμα...
έκαναν εξαγωγή ρεπούμπλικας όπως κάνουν οι αμερικάνοι εξαγωγή δημοκρατίας και περνάς φίνα τα τελευταία 50 χρόνια και έχεις γίνει φίνος tablaδώρος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 07 Αύγ 2024, 23:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
κατοχή...
με περμαμπανιαρισμένους δεν μιλάω....
πρώτα θα πλερώσεις τα δάνεια που χρωστάς και μετά θα σου ξαναμιλήσω...
να τελειωσουμε πρωτα με το θεμα μακεδονικη κατοχή και μετα να πιάσουμε τους ελευθερωτες ρωμαιους...
ένα-ένα χέλι...
ήταν πολιτειακό το θέμα...
έκανα εξαγωγή ρεπούμπλικας όπως κάνουν οι αμερικάνοι εξαγωγή δημοκρατίας και περνάς φίνα τα τελευταία 50 χρόνια και έχεις γίνει φίνος tablaδώρος
κατοχή...
με περμαμπανιαρισμένους δεν μιλάω....
πρώτα θα πλερώσεις τα δάνεια που χρωστάς και μετά θα σου ξαναμιλήσω...
ειμαι περμαμπαναρισμενο ζόμπι, για δάνεια απουσιαζω για δουλειες. οσο για να μου ξαναμιλησεις….