ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιουν 2024, 13:42
Niki έγραψε: 12 Ιουν 2024, 13:37
ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Ιουν 2024, 13:30
Ρε Νίκη, τα κρητικορομά δεν σώζονται με μαντινάδες.
Είπαμε, κάποιοι Κρητικοί είναι αστέρια, κάποιοι είναι για φτύσιμο και σφαλιάρες.
Νομίζω ότι στην δημοσίευση μου
γράφω πολύ τίμια τα πράγματα αν κάποιος προσέξει καλά καλά θα δει μέσα από το όλο σκηνικό και την εκτίμηση των Κρητικών σε ένα ξένο άνθρωπο που τον έκαναν δικό τους καθώς επίσης και την αποστροφή τους σε ένα ντόπιο που ήτανε απαράδεκτος.
Αλλά ξέροντας πως νοιώθουν οι πατριώτες μου για κάποια θέματα ένοιωσα την ανάγκη να γράψω είμαστε ιδιαίτεροι άνθρωποι.
Εύκολα γίνετε το κακό αν κάποιος δεν προσέξει.
Στην τίμια προσέγγιση σου, δεν έγραψες τί ακριβώς έπαθε ο "ιδιαίτερος" Ρεθυμνιώτης. Έκανε έναν τίμιο, καλό και εξυπηρετικό για όλη την κοινότητα άνθρωπο να φύγει, χωρίς αυτός να πάθει το παραμικρό.
Οπότε, δεν μας παρατάς με αυτές τις ιδιαιτερότητες ως ελαφρυντικό του κάθε καραμαλάκα, ρε Νίκη;
Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω πώς σκεφτόμαστε ή πως γίνονται τα πράγματα εδώ.
Είναι κάποιος που λέγετε ας δανειστώ το όνομα Κασσελάκης ας πούμε , είναι ότι είναι αυτός που έκανε τον καυγά ο Ρεθυμνιώτης.
Τον διώχνουμε από το χωριό.
Να τον δείρουμε δεν γίνετε γιατί οπλοφορεί άρα θα πάει το πράμα σε φονικό.
Είπαμε ο φίλος μας είχε απόλυτο δίκιο αν κάνεις καυγά με ένα που οπλοφορεί έχεις δυό πιθανότητες ή να κάτσεις να τις φάς ή να τον σκοτώσεις δεν υπάρχει τρίτη επιλογή.
Δεν υπάρχει η επιλογή να τον δείρω απλώς.
Δηλαδή αν ένας που οπλοφορεί σου ριχτεί σε υποχρεώνει να γίνεις φονιάς ή να κάτσεις να τις φάς σε βάζει σε αυτό το δίλημμά.
Συνεχίζω , τον διώχνουμε από το χωριό και επειδή έχουμε το οικογενειακό δίκαιο τιμωρείται όλο το σόι.
Δηλαδή στο χωριό δεν έρχεται κάποιος που λέγετε Κασσελάκης.
Αν κλείσει δωμάτιο με το όνομα της γυναίκας του και το ανακαλύψει κάποιος χωριανός θα τους πούνε να τα μαζέψουν και να φύγουν.
Ελπίζω να σου εξήγησα περίπου πως λειτουργούμε.
Φυσικά όλα αυτά δεν γίνονται στις πόλεις Χανιά , Ηράκλειο κ.λ.π.
Γίνονται στα χωριά.
Δηλαδή θα τον τιμωρήσει η οικογένεια του που έγινε αιτία για πολλά.
Δεν αγοράζουμε απο Κασσελάκη ξηρούς καρπούς.
Δεν αγοράζουμε απο Κασσελάκη Τσίπουρο κ.λ.π.
Παράξενη και ιδιαίτερη δικαιοσύνη.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.