Re: Κοτόπουλο χωριάτικο η Κόκορα χωριάτικο;
Δημοσιεύτηκε: 21 Μάιος 2024, 19:59
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 21 Μάιος 2024, 14:54Λουκάνικο από κόκκορα φάε .
Γκουγκλαρε για συνταγές "cock sausage"
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 21 Μάιος 2024, 14:54Λουκάνικο από κόκκορα φάε .
Γκουγκλαρε για συνταγές "cock sausage"
Κοίτα όποιος δει καρκίνο των πουλερικών πάνω στο κρέας δεν τρώει μετά μεγάλο πουλερικό ποτέ στην ζωή του.OANNHSEA έγραψε: 21 Μάιος 2024, 19:46 Πρώτον, τα νέα υβρίδια των ορνίθων δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά. Πριν από 80 χρόνια ήθελες πάνω από 3 ώρες βράσιμο σε μία κότα ή σε ένα κοκόρι... Οπότε ότι και να κάνετε δεν έχει και μεγάλη σχέση το "χωριάτικο" με τα παλιές ράτσες...
Δεύτερον, αυτή η συνήθεια σας σε ράτσες του εσωτερικού, εάν είσαστε πράγματι καλοφαγάδες, δείχνει ότι απλά δεν έχετε ούτε γνώση για τις ράτσες ορνίθων ανά την υφήλιο, ούτε και θέληση να δοκιμάσετε πραγματικές γεύσεις. Π.χ. η Silky λόγου του μαύρου κρέατος της γίνεται μόνο σούπα ή ο γίγαντας του Jersey που μπορεί να φτάσει τα 5 κιλά το αρσενικό, δίνει άλλο όνομα στο "ψήνω κοτόπουλο στη σούβλα"...
ΥΓ
Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου στα Τρίκαλα, έσφαζε τα κοκόρια μόλις λαλούσαν - ήταν το επόμενο κυριακάτικο γεύμα.
Ο δε ξάδερφος μου, ο οποίος κάνει διάφορες μίξεις στις ράτσες του, κάνει σούπα τους κόκορες, αφού πρώτα τους βράσει με κόκκινο κρασί - κάτι που επίσης κάνει στις πάπιες και στις χήνες του... Το κρασί το πετάει μετά το βράσιμο...
.
Niki έγραψε: 21 Μάιος 2024, 18:31Το ενάμισι κιλό που λείπει το έχουν σε νοστιμιά.Αγις έγραψε: 21 Μάιος 2024, 17:558-9 μηνων - θα χορτασαν κρεας οι συγγενειςNiki έγραψε: 21 Μάιος 2024, 17:41
Ρώτησα την μάνα μου ακριβώς ηλικία 9 μηνών τα κοκόρια που έσφαξε.
Τρία κοκόρια το ένα το στείλαμε δώρο σε συγγενείς.
Εγώ ήξερα ότι τα σφάζουμε γύρω στους 8 μήνες αλλά έπεσε το Πάσχα και είχε κρέατα πολλά και τους χάρισε ένα μήνα.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ο κόκορας που χρόνισε βρωμάει σαν κάλτσα.
Niki έγραψε: 20 Μάιος 2024, 12:58 Ψηφίστε τι προτιμάται σήμερα μαγείρεψα κάτι από τα δύο σκέτη λιχουδιά.
Δεν λέω την δική μου προτίμηση θέλω να δω τι προτιμάει το φόρουμ.

Μυρίζει μόνο αν δε τον μουνουχισεις. Αν του τα κόψεις όλα οκ.
Και;micmic έγραψε: 21 Μάιος 2024, 20:01 Πάντως εγώ νόμιζα ότι ήξερα από "χωριάτικο κοκκόρι" μια που μικρός έτρωγα φρεσκοσφαγμένα από το κοτέτσι της θείας μου στην Κρήτη. Και κάποτε έτυχε να δοκιμάσω κότα αλανιάρα σε χωριό στη μέση του πουθενά στην Τανζανία. Ήταν βρασμένο "μόνο" 2 ώρες επειδή βιαζόμασταν και ήταν σκληρό σαν το πετσί που στεγνώνουν τα αυτοκίνητα. Η νοικοκυρά έλεγε ότι χρειαζόταν βράσιμο τουλάχιστον άλλες 2 ώρες για να γίνει.
Niki έγραψε: 21 Μάιος 2024, 18:31Το ενάμισι κιλό που λείπει το έχουν σε νοστιμιά.Αγις έγραψε: 21 Μάιος 2024, 17:558-9 μηνων - θα χορτασαν κρεας οι συγγενειςNiki έγραψε: 21 Μάιος 2024, 17:41
Ρώτησα την μάνα μου ακριβώς ηλικία 9 μηνών τα κοκόρια που έσφαξε.
Τρία κοκόρια το ένα το στείλαμε δώρο σε συγγενείς.
Εγώ ήξερα ότι τα σφάζουμε γύρω στους 8 μήνες αλλά έπεσε το Πάσχα και είχε κρέατα πολλά και τους χάρισε ένα μήνα.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ο κόκορας που χρόνισε βρωμάει σαν κάλτσα.
Αυτό. Καλύτερα να βράσεις σόλες παπουτσιών.GoBack έγραψε: 20 Μάιος 2024, 22:08 Τα χωριατικα δεν γινονται ψητα εκτος αν εισαι μαζοχα,εδω στο βρασιμο και μπορει να παρουν ωρες.
θέλει τρόπο, όχι κόπο...Ζενίθεδρος έγραψε: 22 Μάιος 2024, 01:27Αυτό. Καλύτερα να βράσεις σόλες παπουτσιών.GoBack έγραψε: 20 Μάιος 2024, 22:08 Τα χωριατικα δεν γινονται ψητα εκτος αν εισαι μαζοχα,εδω στο βρασιμο και μπορει να παρουν ωρες.
Έχεις δοκιμάσει αντί για τυρί να βάλεις τοφου και αντί τομάτας σάλτσα από κρανμπερις;
Μπαρδουνιωτικο φτιαχνουν αι Γυναικαι - παραδοσιακο