Με κανένα άλλο ψάρι δεν μπορείς να κάνεις πηχτή ψαριού.
Κανένα άλλο ψάρι δεν έχει τόσο ζελέ.
Οι Γάλλοι φτιάχνουν μια μπουγιαμπέσα πηχτή όχι την νερουλή την άλλη την πηχτή και αυτοί υποχρεωτικά βάζουν κομμάτι σμέρνας μέσα για να πήξει.
Αν πάτε στην Γαλλία θα την φάτε και θα την ακριβοπληρώσετε και θα πείτε τί επιστήμονες οι Γάλλοι.
Δυστυχώς οι παππούδες σας όλα αυτά τα ήξεραν.
Τώρα όσο αφορά την σαρακοστή έχεις δίκιο αλλά μόνο το ζελέ παίρνουμε δεν παίρνουμε ψαχνό ούτως ή άλλως το έθιμο το βρήκα και το συνεχίζω δεν το δημιούργησα εγώ.
Για το άλλο που ειπες διατηρω μια επιφύλαξη γιατί δε ξέρω 100%, για το παραπάνω που λές όμως δεν ισχύει ουτε καν.
Αν μιλάμε για τη γαλλική μπουγιαμπέσα και όχι για κάτι που κάποιος φτιάχνει και λέει μπουγιαμπέσα.
Ερμή το διευκρίνισα η πηχτή μπουγιαμπέσα όχι η νερουλή.
Η συζυγος μου παίζει να φτιάχνει την καλύτερη μπουγιαμπέσα της Ελλάδος που της την έμαθε η Μαρσεγιέζα συγκάτοικος της, σεφ με μαγέρικο 150 ετών.
Πρώτα απο όλα ΔΕΝ υπάρχει ακριβής αυθεντική συνταγή για την μπουγιαμπεσα παρα μόνο δυο τρια μπαχαρικά και οτι μέσα θέλει χοντρό ψάρι και οστρακοειδή/οστρακόδερμα. Χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς.
Μπουγιαμπέσα Μασσαλίας είναι μια, δε χωρίζεται σε πηχτή και νερουλή.
Αυτά περι μπουγιαμπέσας.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Για το άλλο που ειπες διατηρω μια επιφύλαξη γιατί δε ξέρω 100%, για το παραπάνω που λές όμως δεν ισχύει ουτε καν.
Αν μιλάμε για τη γαλλική μπουγιαμπέσα και όχι για κάτι που κάποιος φτιάχνει και λέει μπουγιαμπέσα.
Ερμή το διευκρίνισα η πηχτή μπουγιαμπέσα όχι η νερουλή.
Η συζυγος μου παίζει να φτιάχνει την καλύτερη μπουγιαμπέσα της Ελλάδος που της την έμαθε η Μαρσεγιέζα συγκάτοικος της, σεφ με μαγέρικο 150 ετών.
Πρώτα απο όλα ΔΕΝ υπάρχει ακριβής αυθεντική συνταγή για την μπουγιαμπεσα παρα μόνο δυο τρια μπαχαρικά και οτι μέσα θέλει χοντρό ψάρι και οστρακοειδή/οστρακόδερμα. Χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς.
Μπουγιαμπέσα Μασσαλίας είναι μια, δε χωρίζεται σε πηχτή και νερουλή.
Αυτά περι μπουγιαμπέσας.
Eντάξει Ερμή τι να πω εγώ είδα έφαγα και πηχτή μπουγιαμπέσα , αμέσως είπα είναι σαν την δική μας την πηχτή αλλά αυτή έχει μέσα και ψαχνά εκτός από χόρτα.
Ρώτησα τον σερβιτόρο αν βάζουν πηκτίνη ή σμέρνα έφυγε και σε λίγο ήρθε ό μάγειρας νόμισε ότι ήμουνα κριτικός εστιατορίων.
Του είπα τι φτιάχνουμε εμείς και είμασταν πολύ κοντά.
Στο τέλος μας κέρασε και κρασί.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:27
Το νήμα το άνοιξα για να σας φτιάξω την διάθεση ταξιδεύοντας σας σε άλλους κόσμους όμορφους στον κόσμο των παππούδων μας που σιγά σιγά χάνεται.
Σε τοπικά έθιμα που εξαφανίζονται.
Να ξεφύγουμε λίγο από την μαυρίλα.
Καλά κάνεις βρε, με ανατρίχιασε η σμέρνα αλλά μαζί σου σε αυτό !
Ερμή το διευκρίνισα η πηχτή μπουγιαμπέσα όχι η νερουλή.
Η συζυγος μου παίζει να φτιάχνει την καλύτερη μπουγιαμπέσα της Ελλάδος που της την έμαθε η Μαρσεγιέζα συγκάτοικος της, σεφ με μαγέρικο 150 ετών.
Πρώτα απο όλα ΔΕΝ υπάρχει ακριβής αυθεντική συνταγή για την μπουγιαμπεσα παρα μόνο δυο τρια μπαχαρικά και οτι μέσα θέλει χοντρό ψάρι και οστρακοειδή/οστρακόδερμα. Χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς.
Μπουγιαμπέσα Μασσαλίας είναι μια, δε χωρίζεται σε πηχτή και νερουλή.
Αυτά περι μπουγιαμπέσας.
Eντάξει Ερμή τι να πω εγώ είδα έφαγα και πηχτή μπουγιαμπέσα , αμέσως είπα είναι σαν την δική μας την πηχτή αλλά αυτή έχει μέσα και ψαχνά εκτός από χόρτα.
Ρώτησα τον σερβιτόρο αν βάζουν πηκτίνη ή σμέρνα έφυγε και σε λίγο ήρθε ό μάγειρας νόμισε ότι ήμουνα κριτικός εστιατορίων.
Του είπα τι φτιάχνουμε εμείς και είμασταν πολύ κοντά.
Στο τέλος μας κέρασε και κρασί.
Α, δεν την έκανες εσύ τη μπουγιαμπέσα; Κρίμα και σε είχα για γερή μαγείρισα βρε Νίκη μου.
Ερμή το διευκρίνισα η πηχτή μπουγιαμπέσα όχι η νερουλή.
Η συζυγος μου παίζει να φτιάχνει την καλύτερη μπουγιαμπέσα της Ελλάδος που της την έμαθε η Μαρσεγιέζα συγκάτοικος της, σεφ με μαγέρικο 150 ετών.
Πρώτα απο όλα ΔΕΝ υπάρχει ακριβής αυθεντική συνταγή για την μπουγιαμπεσα παρα μόνο δυο τρια μπαχαρικά και οτι μέσα θέλει χοντρό ψάρι και οστρακοειδή/οστρακόδερμα. Χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς.
Μπουγιαμπέσα Μασσαλίας είναι μια, δε χωρίζεται σε πηχτή και νερουλή.
Αυτά περι μπουγιαμπέσας.
Eντάξει Ερμή τι να πω εγώ είδα έφαγα και πηχτή μπουγιαμπέσα , αμέσως είπα είναι σαν την δική μας την πηχτή αλλά αυτή έχει μέσα και ψαχνά εκτός από χόρτα.
Ρώτησα τον σερβιτόρο αν βάζουν πηκτίνη ή σμέρνα έφυγε και σε λίγο ήρθε ό μάγειρας νόμισε ότι ήμουνα κριτικός εστιατορίων.
Του είπα τι φτιάχνουμε εμείς και είμασταν πολύ κοντά.
Στο τέλος μας κέρασε και κρασί.
Καλά ο,τι πεις.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Η συζυγος μου παίζει να φτιάχνει την καλύτερη μπουγιαμπέσα της Ελλάδος που της την έμαθε η Μαρσεγιέζα συγκάτοικος της, σεφ με μαγέρικο 150 ετών.
Πρώτα απο όλα ΔΕΝ υπάρχει ακριβής αυθεντική συνταγή για την μπουγιαμπεσα παρα μόνο δυο τρια μπαχαρικά και οτι μέσα θέλει χοντρό ψάρι και οστρακοειδή/οστρακόδερμα. Χωρίς να διευκρινίζεται τι ακριβώς.
Μπουγιαμπέσα Μασσαλίας είναι μια, δε χωρίζεται σε πηχτή και νερουλή.
Αυτά περι μπουγιαμπέσας.
Eντάξει Ερμή τι να πω εγώ είδα έφαγα και πηχτή μπουγιαμπέσα , αμέσως είπα είναι σαν την δική μας την πηχτή αλλά αυτή έχει μέσα και ψαχνά εκτός από χόρτα.
Ρώτησα τον σερβιτόρο αν βάζουν πηκτίνη ή σμέρνα έφυγε και σε λίγο ήρθε ό μάγειρας νόμισε ότι ήμουνα κριτικός εστιατορίων.
Του είπα τι φτιάχνουμε εμείς και είμασταν πολύ κοντά.
Στο τέλος μας κέρασε και κρασί.
Eντάξει Ερμή τι να πω εγώ είδα έφαγα και πηχτή μπουγιαμπέσα , αμέσως είπα είναι σαν την δική μας την πηχτή αλλά αυτή έχει μέσα και ψαχνά εκτός από χόρτα.
Ρώτησα τον σερβιτόρο αν βάζουν πηκτίνη ή σμέρνα έφυγε και σε λίγο ήρθε ό μάγειρας νόμισε ότι ήμουνα κριτικός εστιατορίων.
Του είπα τι φτιάχνουμε εμείς και είμασταν πολύ κοντά.
Στο τέλος μας κέρασε και κρασί.
Niki έγραψε: 19 Μαρ 2024, 11:27
Το νήμα το άνοιξα για να σας φτιάξω την διάθεση ταξιδεύοντας σας σε άλλους κόσμους όμορφους στον κόσμο των παππούδων μας που σιγά σιγά χάνεται.
Σε τοπικά έθιμα που εξαφανίζονται.
Να ξεφύγουμε λίγο από την μαυρίλα.
Καλά έκανες κοπέλα μου. Να ξεφύγουμε λίγο απ'τις εδώ σμέρνες.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Eντάξει Ερμή τι να πω εγώ είδα έφαγα και πηχτή μπουγιαμπέσα , αμέσως είπα είναι σαν την δική μας την πηχτή αλλά αυτή έχει μέσα και ψαχνά εκτός από χόρτα.
Ρώτησα τον σερβιτόρο αν βάζουν πηκτίνη ή σμέρνα έφυγε και σε λίγο ήρθε ό μάγειρας νόμισε ότι ήμουνα κριτικός εστιατορίων.
Του είπα τι φτιάχνουμε εμείς και είμασταν πολύ κοντά.
Στο τέλος μας κέρασε και κρασί.
Ρε σεις τόσο κόκκαλο, πώς το τρώτε; εμείς όταν ρίχναμε κάνα παραγάδι και καμιά φορά αργουσαμε λίγο να το μαζέψουμε, έτρωγαν την ψαριά και πιάνονταν στη θέση τους σμερνες. Τις πετουσαμε πίσω στη θάλασσα εκτός από καμιά δυο που τη ρίχναμε στην κακαβιά. Αλλά και εκείνη την αφαιρουσαμε μετά..
Το χέλι από την άλλη, που έχει παρόμοια όψη και γεύση, είναι κλασεις ανώτερο στη σχάρα...
Japetus έγραψε: 19 Μαρ 2024, 14:32
Ρε σεις τόσο κόκκαλο, πώς το τρώτε; εμείς όταν ρίχναμε κάνα παραγάδι και καμιά φορά αργουσαμε λίγο να το μαζέψουμε, έτρωγαν την ψαριά και πιάνονταν στη θέση τους σμερνες. Τις πετουσαμε πίσω στη θάλασσα εκτός από καμιά δυο που τη ρίχναμε στην κακαβιά. Αλλά και εκείνη την αφαιρουσαμε μετά..
Το χέλι από την άλλη, που έχει παρόμοια όψη και γεύση, είναι κλασεις ανώτερο στη σχάρα...
Αυτο ξέρω και εγώ.
Αλλα δεν επέμενα γιατί δεν ειμαι 100% γνώστης.
Για την μπουγιαμπέσα που ειμαι, το είπα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"