Green Dragon έγραψε: 26 Αύγ 2024, 13:01
Μιλάνε οι κομμουνιστές για ιδεολογική χρεοκοπία
Μιλάνε για την αποτυχία του σοσιαλισμού.
Ας μιλήσουνε και για την επιτυχία του καπιταλισμού στην Λατινική Αμερική ,στην Αφρική και στην Νοτιοανατολική Ασία.
Ναι αλλά ο καπιταλισμός έχει και επιτυχίες να δείξει.
* στην Λατινική Αμερική δεν φταίει ο καπιταλισμός αλλά το ανακάτεμα που έκαναν για δεκαετίες οι ΗΠΑ με το πολίτευμα.
Μιλάνε για την αποτυχία του σοσιαλισμού.
Ας μιλήσουνε και για την επιτυχία του καπιταλισμού στην Λατινική Αμερική ,στην Αφρική και στην Νοτιοανατολική Ασία.
Ναι αλλά ο καπιταλισμός έχει και επιτυχίες να δείξει.
* στην Λατινική Αμερική δεν φταίει ο καπιταλισμός αλλά το ανακάτεμα που έκαναν για δεκαετίες οι ΗΠΑ με το πολίτευμα.
Ναι. Και οι ΗΠΑ είναι σοσιαλιστικες....
Αυτό ακριβώς είναι ο ιμπεριαλισμός , η παγκοσιοποίηση κ.τ.λ.
Και πιο πριν από τις Η.Π.Α. ήταν οι Ισπανοί στην Λατινική Αμερική.
Ο καπιταλισμός αναπτύχθηκε χάρη στην εκμετάλλευση των αποικιών από τους Ευρωπαίους αποικιοκράτες.
Ε άμα βάλει και ο Παπανώτας υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε εξασφαλισμένη την πολιτική αναβάθμιση του καπιταλισμου με λίγο μακιγιάζ Max Factor .
Δεν ξέρω για την ιδεολογική χρεωκοπία.
Εγώ βλέπω πως οι κομμουνιστές πάντα είναι οι πρώτοι που βγαίνουν μπροστά με όλα αυτά που γίνονται.
Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ λούφαξαν από τότε που έγιναν κυβέρνηση.
Green Dragon έγραψε: 11 Σεπ 2024, 21:15
Το ανακάτεμα των ΗΠΑ εκεί ήταν γεωπολιτικό, πιστεύω δεν θέλαν ισχυρά κράτη στην ίδια ήπειρο.
και τι είναι η γεωπολιτική εκτός από την αντιδραστική ιδεολογία που πηγάζει από την εκμετάλλευση και παρακλάδι των θεωριών περι ζωτικού χώρου;
Ούτε το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο δεν ξέφυγε από βασικές παραμέτρους της γεωγραφίας και της ισορροπίας δυνάμεων. Καλή η κριτική γεωγραφία και η άποψη περί κοινωνικού επικαθορισμού (και) της χωρικής διάστασης της ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά υπάρχει λόγος που πχ το ναυτικό δεν ήταν ποτέ το δυνατότερο σημείο του κόκκινου στρατού.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Green Dragon έγραψε: 11 Σεπ 2024, 21:15
Το ανακάτεμα των ΗΠΑ εκεί ήταν γεωπολιτικό, πιστεύω δεν θέλαν ισχυρά κράτη στην ίδια ήπειρο.
και τι είναι η γεωπολιτική εκτός από την αντιδραστική ιδεολογία που πηγάζει από την εκμετάλλευση και παρακλάδι των θεωριών περι ζωτικού χώρου;
Ούτε το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο δεν ξέφυγε από βασικές παραμέτρους της γεωγραφίας και της ισορροπίας δυνάμεων. Καλή η κριτική γεωγραφία και η άποψη περί κοινωνικού επικαθορισμού (και) της χωρικής διάστασης της ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά υπάρχει λόγος που πχ το ναυτικό δεν ήταν ποτέ το δυνατότερο σημείο του κόκκινου στρατού.
δε θα μπω περαιτερω σε εκτος θέματος
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Εγώ βλέπω πως οι κομμουνιστές πάντα είναι οι πρώτοι που βγαίνουν μπροστά με όλα αυτά που γίνονται.
Βγαίνουν μπροστά και προτείνουν σαν λύση αυτό που απέτυχε παταγωδώς. Υπάρχει πιο χρεωκοπημένη συμπεριφορά από αυτήν;
Βγαίνουν μπροστά και προτείνουν σαν λύση αυτό που απέτυχε παταγωδώς. Υπάρχει πιο χρεωκοπημένη συμπεριφορά από αυτήν;