!!! DEVELOPMENT MODE !!!

QUIZ για μελετητές της Βίβλου

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Re: QUIZ για μελετητές της Βίβλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Άθεος έγραψε: 05 Φεβ 2024, 18:34
sharp έγραψε: 05 Φεβ 2024, 16:37 Το QUIZ ποιο είναι; :smt017
Να μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα: «Γιατί ο θεολόγος που επινόησε την δημιουργία του Αδάμ ως τον πρώτο άντρα και την Εύα ως την πρώτη γυναίκα, έβαλε τον Αδάμ να μιλάει με τρόπο που προδίδει ότι είχε ήδη γνωρίσει άλλη/άλλες γυναίκες».
γιατί πιθανώς υπάρχουν και άλλα κείμενα - γραφές που περιγράφουν τον Αδάμ με την Λίλιθ και αυτά η ισχύουσα τάξη κληρικών δεν τα αποδέχεται... και έτσι τους έμεινε το κείμενο απομεινάρι...

αν δεν κάνω λάθος ο Εβραϊκός μυστικισμός της Καμπαλά λέει κάτι επί αυτού του ζητήματος...ψάξτε το και ενημερώστε και μένα...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
tanipteros

https://en.wikipedia.org/wiki/Lilith
She is thought to be mentioned in Biblical Hebrew in the Book of Isaiah,[3] and in late antiquity in Mandaean and Jewish sources from 500 AD onward. Lilith appears in historiolas (incantations incorporating a short mythic story) in various concepts and localities[4] that give partial descriptions of her. She is mentioned in the Babylonian Talmud (Eruvin 100b, Niddah 24b, Shabbat 151b, Bava Batra 73a), in the Conflict of Adam and Eve with Satan as Adam's first wife, and in the Zohar § Leviticus 19a as "a hot fiery female who first cohabited with man".[5] Many rabbinic authorities, including Maimonides and Menachem Meiri, reject the existence of Lilith.[6]
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

lonelyrider έγραψε: 05 Φεβ 2024, 15:44
taxalata xalasa έγραψε: 05 Φεβ 2024, 07:46
lonelyrider έγραψε: 05 Φεβ 2024, 00:50 Ο Αδάμ και η Ευα ηταν οι 2 πρωτοι ανθρωποι που επλασε ο Κυριος ο Θεος. Απο αυτους προερχομαστε ολοι μας.
Τα υπολοιπα ειναι προσπαθειες του πονηρου πνευματος να νοθευσει τα ιερα κειμενα οπως η Γενεσις του Μωυσέως με σκοπό να μην τα πιστευουν οι ανθρωποι για να εμποδιζεται ετσι η σωτηρια τους.
Εισαι οντως αθεος νηματοθετα?
τι είπε ο Αδαμ στην Έβα;
Αυτό επιτέλους είναι κόκκαλο από τα κόκαλά μου και σάρκα από την σάρκα μου. γυναίκα αυτή θα λέγεται γιατί από τον άντρα πάρθηκε.

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Άθεος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος »

tanipteros έγραψε: 05 Φεβ 2024, 20:35 γιατί πιθανώς υπάρχουν και άλλα κείμενα -
Αυτή δεν θεωρείται απάντηση, λυπάμαι.
Επιπλέον, με το «πιθανώς» δεν θα φτάσει κανείς ποτέ στην πραγματική γυναίκα πίσω από αυτές τις φήμες και τις θαμπές μνήμες.
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Άθεος έγραψε: 05 Φεβ 2024, 22:05
tanipteros έγραψε: 05 Φεβ 2024, 20:35 γιατί πιθανώς υπάρχουν και άλλα κείμενα -
Αυτή δεν θεωρείται απάντηση, λυπάμαι.
Επιπλέον, με το «πιθανώς» δεν θα φτάσει κανείς ποτέ στην πραγματική γυναίκα πίσω από αυτές τις φήμες και τις θαμπές μνήμες.
εγώ είπα "πιθανώς" διότι δεν έχω ερευνήσει το θέμα να δω σε ποια κείμενα υπάρχει η Λίλιθ...
αλλά με μια πρόχειρη και εύκολη ματιά αν πρόσεξες έγραψα από wikipedia τις πηγές των κειμένων που αναφέρουν την Λίλιθ
viewtopic.php?p=3352659#p3352536
Άβαταρ μέλους
Άθεος

tanipteros έγραψε: 05 Φεβ 2024, 22:08
εγώ είπα "πιθανώς" διότι δεν έχω ερευνήσει το θέμα να δω σε ποια κείμενα υπάρχει η Λίλιθ...
Εγώ τα έχω μελετήσει. Η Λίλιθ είναι μεν η ‘Μάνα’, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι πάντα ανθρώπινο ον. Σκοτώνουν όσα παιδιά έχουν «λίλιθ» χαρακτηριστικά και σκοτώνει και η ίδια τα παιδιά της.
Λαός και θεολόγοι πιστεύουν ότι κάποτε υπήρξε.
Εμείς, οι παντογνώστες, σε ποια γυναίκα στην ιστορία των μοντέρνων ανθρώπων (μετά την έξοδο από την Αφρική) βρίσκουμε μια ‘Μάνα’ η οποία δεν είναι ακριβώς ΄’ανθρώπινη’;
Τι εντύπωση σου δημιουργεί η εικόνα;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Άθεος έγραψε: 02 Φεβ 2024, 09:33 Όταν η Εύα παρουσιάστηκε στον Αδάμ, εκείνος είπε, κατά την μετάφραση των 70,: «Τοῦτο ΝΥΝ ὀστοῦν ἐκ τῶν ὀστέων μου καὶ σὰρξ ἐκ τῆς σαρκός μου.» Στην δε μετάφραση του Βάμβα διαβάζουμε: «Τούτο είναι ΤΩΡΑ οστούν εκ των οστέων μου και σαρξ εκ της σαρκός μου».
Όπως βλέπετε στην εικόνα, η συγκεκριμένη εβραϊκή λέξη μεταφράζεται ως «τώρα», «αυτή τη φορά», ακόμα και ως «επιτέλους», όπου πλέον εννοείται ότι είχαν παρουσιαστεί περισσότερες από μια γυναίκες στον Αδάμ πριν από την Εύα.
Από θεολογικής άποψης, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και επομένως ο συγγραφέας εκφράζει έμμεσα μια δικαιολογία προς την λαϊκή αντίληψη η οποία γνωρίζει ότι υπήρξε μια γυναίκα πριν από την Εύα, αλλά που δεν ήταν δημιούργημα Θεού όπως η Εύα (πιθανότατα μια γυναίκα που γεννήθηκε από ανθρώπινη μήτρα).
Κατά την αντίληψη των αρχαίων λαών της Εγγύς Ανατολής, αυτή η γυναίκα ήταν η Λίλiθ, μια γυναίκα η οποία όμως δεν ήταν φυσιολογικός άνθρωπος.
Ήταν ανόητη η αρχαία λαϊκή αντίληψη, την οποία επικροτούν και οι θεολόγοι εμπνευστές της δημιουργίας ανθρώπων κατευθείαν από τον Θεό (χωρίς εμπλοκή γυναικείας μήτρας), ή την δικαιολογεί η ιστορία;
H φράση δεν περιέχει κανένα μυστήριο αν την δεί κάποιος μαζί με τα προηγούμενα και τα επόμενα;
Καὶ εἶπε Κύριος ὁ Θεός· οὐ καλὸν εἶναι τὸν ἄνθρωπον μόνον· ποιήσωμεν αὐτῷ βοηθὸν κατ᾿ αὐτόν.
καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς ἔτι ἐκ τῆς γῆς πάντα τὰ θηρία τοῦ ἀγροῦ καὶ πάντα τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ καὶ ἤγαγεν αὐτὰ πρὸς τὸν Ἀδάμ, ἰδεῖν τί καλέσει αὐτά. καὶ πᾶν ὃ ἐὰν ἐκάλεσεν αὐτὸ Ἀδὰμ ψυχὴν ζῶσαν, τοῦτο ὄνομα αὐτῷ.
καὶ ἐκάλεσεν Ἀδὰμ ὀνόματα πᾶσι τοῖς κτήνεσι καὶ πᾶσι τοῖς πετεινοῖς τοῦ οὐρανοῦ καὶ πᾶσι τοῖς θηρίοις τοῦ ἀγροῦ· τῷ δὲ Ἀδὰμ οὐχ εὑρέθη βοηθὸς ὅμοιος αὐτῷ.
καὶ ἐπέβαλεν ὁ Θεὸς ἔκστασιν ἐπὶ τὸν Ἀδάμ, καὶ ὕπνωσε· καὶ ἔλαβε μίαν τῶν πλευρῶν αὐτοῦ καὶ ἀνεπλήρωσε σάρκα ἀντ᾿ αὐτῆς.
καὶ ᾠκοδόμησεν ὁ Θεὸς τὴν πλευράν, ἣν ἔλαβεν ἀπὸ τοῦ Ἀδάμ, εἰς γυναῖκα καὶ ἤγαγεν αὐτὴν πρὸς τὸν Ἀδάμ.
καὶ εἶπεν Ἀδάμ· τοῦτο νῦν ὀστοῦν ἐκ τῶν ὀστέων μου καὶ σὰρξ ἐκ τῆς σαρκός μου· αὕτη κληθήσεται γυνή, ὅτι ἐκ τοῦ ἀνδρὸς αὐτῆς ἐλήφθη αὕτη·
ἕνεκεν τούτου καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα αὐτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ προσκολληθήσεται πρὸς τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν.

Αρα, αφού ο Αδάμ είδε όλα τα ζώα και διαπίστωσε ότι κανένα δεν του ταίριαζε, όταν είδε την Εύα είπε ότι επιτέλους αυτή του ταιρι'αζει σαν "βοηθός". Και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν λέει. Κάνει μήπως κάποιον υπαινιγμό ότι είχε ξαναγίνει εις σάρκα μίαν με την Λίλιθ;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

lonelyrider έγραψε: 05 Φεβ 2024, 15:42
Πασιφάη έγραψε: 05 Φεβ 2024, 14:02
lonelyrider έγραψε: 05 Φεβ 2024, 00:50 Ο Αδάμ και η Ευα ηταν οι 2 πρωτοι ανθρωποι που επλασε ο Κυριος ο Θεος. Απο αυτους προερχομαστε ολοι μας.
Τα υπολοιπα ειναι προσπαθειες του πονηρου πνευματος να νοθευσει τα ιερα κειμενα
οπως η Γενεσις του Μωυσέως με σκοπό να μην τα πιστευουν οι ανθρωποι για να εμποδιζεται ετσι η σωτηρια τους.
Tί λες μωρέ; Επικροτείς δλδ τις αιμομιξίες. Εκ του ''πονηρού'' είναι τα γενεαλογικά δέντρα που ασπάζεσαι, αν και Μυθιστορία.
Το γεγονός πως τα έχεις πάρει όντως στα σοβαρά, επιβεβαιώνει την μειωμένη αντίληψη και την απόλυτη προσάρτηση στο δόγμα.
Εμένα ''εμποδίστηκε '' η σωτηρια μου. Τί να κάνω τώρα; Θα ψοφήσω λες σε κανα καζάνι; :lol:
Η αντίληψή μου είναι μία χαρά τα χω 400 εσύ πιστεύεις σε πλάνες. Βάζετε σε κινδυνο τη σωτηρία την ψυχη σας κι όταν κάποιος σας το επισημαίνει τον χλευάζετε. και σε πλάνη είστε και ο εγωισμός σας δεν σας αφήνει να ρθετε στο σωστό δρόμο. σας έχει δέσει ο πονηρός από δύο μεριές.
δεν υπαρχει θεος, ψυχη, και πονηρος.

οποτε οχι, δεν τα εχεις 400. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2024, 08:15 Αρα, αφού ο Αδάμ είδε όλα τα ζώα και διαπίστωσε ότι κανένα δεν του ταίριαζε, όταν είδε την Εύα είπε ότι επιτέλους αυτή του ταιρι'αζει σαν "βοηθός".
Μόνο τα "είδε" τα ζώα; Ή μήπως τα "δοκίμασε" κιόλας; Nudge nudge wink wink;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

micmic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 09:18
Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2024, 08:15 Αρα, αφού ο Αδάμ είδε όλα τα ζώα και διαπίστωσε ότι κανένα δεν του ταίριαζε, όταν είδε την Εύα είπε ότι επιτέλους αυτή του ταιρι'αζει σαν "βοηθός".
Αγνωστο τι έκανε. Από την άλλη, δεν φαντάζομαι να του προκαλούσε κάποιο συναίσθημα ένας κροκόδειλος ή ένας σκαντζόχοιρος.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Leporello έγραψε: 06 Φεβ 2024, 09:49
micmic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 09:18
Αγνωστο τι έκανε. Από την άλλη, δεν φαντάζομαι να του προκαλούσε κάποιο συναίσθημα ένας κροκόδειλος ή ένας σκαντζόχοιρος.
Μην το λες, άγνωσται αι βουλαί του Υψίστου
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Άθεος έγραψε: 06 Φεβ 2024, 07:29
tanipteros έγραψε: 05 Φεβ 2024, 22:08
Εγώ τα έχω μελετήσει. Η Λίλιθ είναι μεν η ‘Μάνα’, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι πάντα ανθρώπινο ον.
Τι είναι εξωγήινος ;
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

lonelyrider έγραψε: 05 Φεβ 2024, 15:42
Πασιφάη έγραψε: 05 Φεβ 2024, 14:02
Τα υπολοιπα ειναι προσπαθειες του πονηρου πνευματος να νοθευσει τα ιερα κειμενα
οπως η Γενεσις του Μωυσέως με σκοπό να μην τα πιστευουν οι ανθρωποι για να εμποδιζεται ετσι η σωτηρια τους.
Tί λες μωρέ; Επικροτείς δλδ τις αιμομιξίες. Εκ του ''πονηρού'' είναι τα γενεαλογικά δέντρα που ασπάζεσαι, αν και Μυθιστορία.
Το γεγονός πως τα έχεις πάρει όντως στα σοβαρά, επιβεβαιώνει την μειωμένη αντίληψη και την απόλυτη προσάρτηση στο δόγμα.
Εμένα ''εμποδίστηκε '' η σωτηρια μου. Τί να κάνω τώρα; Θα ψοφήσω λες σε κανα καζάνι; :lol:
Η αντίληψή μου είναι μία χαρά τα χω 400 εσύ πιστεύεις σε πλάνες. Βάζετε σε κινδυνο τη σωτηρία την ψυχη σας κι όταν κάποιος σας το επισημαίνει τον χλευάζετε. και σε πλάνη είστε και ο εγωισμός σας δεν σας αφήνει να ρθετε στο σωστό δρόμο. σας έχει δέσει ο πονηρός από δύο μεριές.
Κάτσε τώρα γιατί με 'διαολίζεις''.. :003:
Το να θεωρώ την όποια Μυθιστορία, απόδειξη για την ύπαρξή μας, έχει κάποια λογική; Ποιά ψυχή; Αυτό που αυθαίρετα χρησιμοποιείται, για να αποδώσει ''οντότητα''σε κάτι άυλο και ανύπαρκτο;.Να μου πεις,''ναι ρε Πασιφάη, εγώ θεωρώ πως υπάρχει,γιατί είναι η δική μου ''βολή'', να το σεβαστώ. Αλλιώς ναι,θα τρως χλεύη, μέχρι να αντιληφθείς, πως όλα όσα λες, είναι δικές σου παραστάσεις και βιωματα, απ'τα μικράτα σου. Δεν φταίω εγώ γι'αυτό.
Πες απλά, πως δεν είναι θέσφατο, αλλά δική σου αποψη. Και να το λήξουμε το ρημάδι.

Πλανεμένοι, διάολος, καταστροφή. Πίνετε ρε φίλε και είναι καλό εν τέλει, για να το χρησιμοποιείτε δυο χιλιάδες χρόνια.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Άθεος

Σωστή παρατήρηση, αλλά οι ίδιοι οι ραβίνοι δεν αντιλαμβάνονται την κατάστραση έτσι.
Δες την εικόνα.

Εικόνα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”