vantono έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 14:34Σοβαρά τωρα, η επαρκης σκιά παίζει και να ειναι ισως το σημαντικοτερο πλεονεκτημα ενος συγκροτηματος ομπρελας με ξαπλωστρες. Και μιλάω ως ατομο που γουστάρω ηλιο, δεν κυνηγαω τις σκιές με το τουφέκι.
Δεν μπορώ να δεχτω να μου πεις οτι η ομπρελίτσα απο τα τζάμπο που πας και παλεύεις να καρφώσεις στην αμμο με την κοτρώνα, κανει καλυτερη σκια απο τις μεγαλες ξυλινες ομπρελες κατω απο τις ξαπλωστρες. Αν εισαι και κανενας ψηλος, αγκομαχάς. Εγώ του 1,90+κατι ψιλά, δεν μπορουσα ποτέ να στεριώσω κατω απο τετοιες ομπρελίτσες, αγκομαχουσα, σκουντούφλαγα κτλ. Δεν με επιανε ποτέ η σκιά ολοκληρο μόνο μου, που να με χωρουσε και με άλλα ατομα μεσα δηλαδη.
Ειναι εξέλιξη των πραγμάτων η φάση, δεν ειναι κατι κακό οι ξαπλωστρες. Ειναι σαν να πας για πικνικ καπου, που παλιότερα εστρωνες κατω και ετρωγες ενα σκασμό μαμούνια μαζί με το φαγητο σου, τωρα να εχουν βαλει ξύλινους παγκους πανω στο γρασιδι και να καθεσαι να τρως σαν ανθρωπος. Εγώ δεν το βλεπω ως κατι κακο.
Το αντίθετο μαλλον, απο ενα σημειο και μετά καταντάει ψεκασμός. Σαν αυτους που κραζουν τις ανεμογεννήτριες.
Και φυσικά δεν μιλάμε να παμε στο αλλο άκρο και ξεφτιλίκι, με τις εξέδρες μεσα στο νερό και τον παρακατιανό να μας σερβίρει υποβρυχίως.
Αυτο ημουν κι εγω απο τους πρώτους που το κατέκρινε.
Ενα μέτρο χρειαζεται παντού, χωρις υπερβολη. Αν ειμαστε των ακρων και του ισοπεδωτισμού, δεν βοηθαει πουθενα.
Τί μέτρο και άκρα μου λες; Δηλαδή να πιέσω τον εαυτό μου να μου αρέσουν οι ξαπλώστρες σε σχέση με τις παρθένες παραλίες; Αυτό είναι το μέτρο;
Εντάξει, έχω περάσει κι εγώ πολλά χρόνια από τις φάσεις με ξαπλώστρες και beach bars κτλ. Λόγω παρεο-γκομενικών καταστάσεων, όχι επειδή τις προτιμούσα ποτέ. Και εντάξει, υπάρχουν και κάποιες ξαπλώστρες που είναι αποδεκτές, πχ θυμάμαι μια τεράστια παραλία στη Λήμνο που είχε μπαράκι με ξαπλώστρες κάθε 500 μέτρα και αραιά τοποθετημένες μεταξύ τους. Έπαιζαν και κάτι ωραία chillout σε χαμηλή ένταση, οκ. Αλλά μιλάμε για την πολύ σπάνια εξαίρεση στον κανόνα. Εδώ ακόμα και σε τεράστιες παραλίες (πχ Γεωργιούπολη) λες κι έχουν βάλει στοίχημα να στριμώξουν τις ξαπλώστρες όσο πιο πολύ μπορούν (προφανώς νοικιάζουν συγκεκριμένα μέτρα και αν ήταν δυνατόν θα τις έβαζαν και σε ορόφους).
Οι ομπρέλες που στήνω εγώ μια χαρά κρατάνε στον αέρα. Άσε που πολλές ξύλινες ομπρέλες δεν έχουν καν 100% σκιά. Προκειμένου να μην τις σκίζει ο αέρας έχουν ένα δικτυωτό ύφασμα ή τίποτα ψάθες που δεν κόβουν εντελώς το φως.