!!! DEVELOPMENT MODE !!!

΄΄Νταβατζήδες΄΄ των παραλιών

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Re: ΄΄Νταβατζήδες΄΄ των παραλιών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

vantono έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 14:34Σοβαρά τωρα, η επαρκης σκιά παίζει και να ειναι ισως το σημαντικοτερο πλεονεκτημα ενος συγκροτηματος ομπρελας με ξαπλωστρες. Και μιλάω ως ατομο που γουστάρω ηλιο, δεν κυνηγαω τις σκιές με το τουφέκι.

Δεν μπορώ να δεχτω να μου πεις οτι η ομπρελίτσα απο τα τζάμπο που πας και παλεύεις να καρφώσεις στην αμμο με την κοτρώνα, κανει καλυτερη σκια απο τις μεγαλες ξυλινες ομπρελες κατω απο τις ξαπλωστρες. Αν εισαι και κανενας ψηλος, αγκομαχάς. Εγώ του 1,90+κατι ψιλά, δεν μπορουσα ποτέ να στεριώσω κατω απο τετοιες ομπρελίτσες, αγκομαχουσα, σκουντούφλαγα κτλ. Δεν με επιανε ποτέ η σκιά ολοκληρο μόνο μου, που να με χωρουσε και με άλλα ατομα μεσα δηλαδη.

Ειναι εξέλιξη των πραγμάτων η φάση, δεν ειναι κατι κακό οι ξαπλωστρες. Ειναι σαν να πας για πικνικ καπου, που παλιότερα εστρωνες κατω και ετρωγες ενα σκασμό μαμούνια μαζί με το φαγητο σου, τωρα να εχουν βαλει ξύλινους παγκους πανω στο γρασιδι και να καθεσαι να τρως σαν ανθρωπος. Εγώ δεν το βλεπω ως κατι κακο.
Το αντίθετο μαλλον, απο ενα σημειο και μετά καταντάει ψεκασμός. Σαν αυτους που κραζουν τις ανεμογεννήτριες.
Και φυσικά δεν μιλάμε να παμε στο αλλο άκρο και ξεφτιλίκι, με τις εξέδρες μεσα στο νερό και τον παρακατιανό να μας σερβίρει υποβρυχίως.
Αυτο ημουν κι εγω απο τους πρώτους που το κατέκρινε.

Ενα μέτρο χρειαζεται παντού, χωρις υπερβολη. Αν ειμαστε των ακρων και του ισοπεδωτισμού, δεν βοηθαει πουθενα.

Τί μέτρο και άκρα μου λες; Δηλαδή να πιέσω τον εαυτό μου να μου αρέσουν οι ξαπλώστρες σε σχέση με τις παρθένες παραλίες; Αυτό είναι το μέτρο; :D Αφού δε μου αρέσουν, τί να κάνουμε τώρα; :lol: Η ιδανική παραλία για μένα δεν έχει ούτε άνθρωπο πάνω, όχι ξαπλώστρα :D Σχεδόν κάθε καλοκαίρι κάνω πολλά χιλιόμετρα πεζοπορία για να πάω στις πιο απομακρυσμένες παραλίες που δεν πάει αυτοκίνητο. Τώρα που το παιδί είναι μικρό δεν γίνεται, αλλά σύντομα θα γίνεται και πάλι.

Εντάξει, έχω περάσει κι εγώ πολλά χρόνια από τις φάσεις με ξαπλώστρες και beach bars κτλ. Λόγω παρεο-γκομενικών καταστάσεων, όχι επειδή τις προτιμούσα ποτέ. Και εντάξει, υπάρχουν και κάποιες ξαπλώστρες που είναι αποδεκτές, πχ θυμάμαι μια τεράστια παραλία στη Λήμνο που είχε μπαράκι με ξαπλώστρες κάθε 500 μέτρα και αραιά τοποθετημένες μεταξύ τους. Έπαιζαν και κάτι ωραία chillout σε χαμηλή ένταση, οκ. Αλλά μιλάμε για την πολύ σπάνια εξαίρεση στον κανόνα. Εδώ ακόμα και σε τεράστιες παραλίες (πχ Γεωργιούπολη) λες κι έχουν βάλει στοίχημα να στριμώξουν τις ξαπλώστρες όσο πιο πολύ μπορούν (προφανώς νοικιάζουν συγκεκριμένα μέτρα και αν ήταν δυνατόν θα τις έβαζαν και σε ορόφους).

Οι ομπρέλες που στήνω εγώ μια χαρά κρατάνε στον αέρα. Άσε που πολλές ξύλινες ομπρέλες δεν έχουν καν 100% σκιά. Προκειμένου να μην τις σκίζει ο αέρας έχουν ένα δικτυωτό ύφασμα ή τίποτα ψάθες που δεν κόβουν εντελώς το φως.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

vantono έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 14:39 Ουτε το οτι εισαι με πολλά άτομα τριγυρω που δεν γουσταρεις να ακους λεει κάτι, γιατι με την ιδια λογική θα επρεπε να σε ενοχλούν και οι ταβέρνες/εστιατορια, οποιοδήποτε αλλο μερος εστιασης.
Σε καφετεριες/εστιατορια κτλ οταν πάτε, δεν σας ενοχλουν οι διπλανοι και τριγύρω σας οταν φωναζουν, μονο στις ξαπλωστρες σας ενοχλουν?
E... ναι. Κι εκεί με ενοχλούν. Γι'αυτό προτιμώ τα πιο ήσυχα ταβερνάκια ή εστιατόρια. Ακόμα και σε πολύβουα νησιά, πάντα βρίσκεις τέτοια. Επίσης αν βρεις ένα μέρος που να πηγαίνουν βασικά ξένοι τουρίστες, οι πιθανότητες είναι ότι θα είναι πολυ πιο ήσυχο από τις κλασικές ταβέρνες με τα ελαφρολαϊκά και τις μεθυσμένες παρέες των 15 ατόμων που μιλάνε όλοι μαζί και κάνουν περισσότερο θόρυβο από αεροπορικό βομβαρδισμό.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Σέλευκας έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 14:46 Υπάρχουν ορισμένα ζωντανά πλάσματα που δεν μπορώ να τα κατανοήσω και τελικά πιστεύω οτι είναι άλλα είδη και σίγουρα όχι το δικο μου το χομο σάπιενς. Πρέπει να είναι κάτι άλλο. Ενα τέτοιο είδος είναι αυτοί που πάνε και πληρώνουν ξαπλώστρες σε παραλίες. Ένα άλλο είναι αυτοί που θυμούνται τον κωδικό της κάρτας από το σουπερ μάρκετ. Και αυτοί που παρκάρουν με τον κώλο για να βγούνε λέει εύκολα. Επειδή είναι άλλη η κατασκευή του εγκεφάλου δεν μπορώ να κρίνω. Επίσης δεν με νοιάζει αν τους σκίζουν τον κωλαρίκο, αλλά σίγουρα με πειράζει που εξαιτίας τους κλείνουν οι παραλίες.
2 στα 3 έχω απ' αυτά που λες.

Παρκάρω σχεδόν πάντα με τον κώλο (εκτός από ελάχιστες φορές, 5-6 σύνολο έως τώρα στη ζωή μου) και θυμάμαι ακόμα και νούμερα από πιστωτικές μου κάρτες που έχουν λήξει πριν 10-15 χρόνια... :oops:
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

micmic έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 14:53 υπάρχουν και κάποιες ξαπλώστρες που είναι αποδεκτές, πχ θυμάμαι μια τεράστια παραλία στη Λήμνο που είχε μπαράκι με ξαπλώστρες κάθε 500 μέτρα και αραιά τοποθετημένες μεταξύ τους. Έπαιζαν και κάτι ωραία chillout σε χαμηλή ένταση, οκ. Αλλά μιλάμε για την πολύ σπάνια εξαίρεση στον κανόνα.
Στη Λήμνο στα περισσότερα απομονωμένα χωριά έχει τέτοιες ξύλινες ξαπλώστρες και παγκάκια και νερό ελεύθερα να πας και να κάτσεις οσο θες τσάμπα.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

Isildur έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 15:06
Σέλευκας έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 14:46 Υπάρχουν ορισμένα ζωντανά πλάσματα που δεν μπορώ να τα κατανοήσω και τελικά πιστεύω οτι είναι άλλα είδη και σίγουρα όχι το δικο μου το χομο σάπιενς. Πρέπει να είναι κάτι άλλο. Ενα τέτοιο είδος είναι αυτοί που πάνε και πληρώνουν ξαπλώστρες σε παραλίες. Ένα άλλο είναι αυτοί που θυμούνται τον κωδικό της κάρτας από το σουπερ μάρκετ. Και αυτοί που παρκάρουν με τον κώλο για να βγούνε λέει εύκολα. Επειδή είναι άλλη η κατασκευή του εγκεφάλου δεν μπορώ να κρίνω. Επίσης δεν με νοιάζει αν τους σκίζουν τον κωλαρίκο, αλλά σίγουρα με πειράζει που εξαιτίας τους κλείνουν οι παραλίες.

Παρκάρω σχεδόν πάντα με τον κώλο (εκτός από ελάχιστες φορές, 5-6 σύνολο έως τώρα στη ζωή μου) και θυμάμαι ακόμα και νούμερα από πιστωτικές μου κάρτες που έχουν λήξει πριν 10-15 χρόνια... :oops:
καλά αν θυμάσαι πράγματα που εγώ δεν θα θυμόμουν ποτέ προφανώς και δείχνει άλλη κατασκευή εγκεφάλου. Δεν ξέρω ούτε το δεύτερο κινητό μου ουτε κανενός απο τους δικούς μου. Τωρα για το παρκάρισμα αφού είναι θέμα άποψης και εδώ υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά αφού δεν βλέπω το λόγω να μην κάνω δυο απλές κινήσεις και να κάνω παραπάνω αφού για ναμ πεις με τον κώλο πρέπει να προσέξεις σε όλη τη διαδρομή του παρκαρίσματος ενώ το να βγεις με τον κώλο δεν χρειάζεται καμιά προσοχή απλά βγαίνεις.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Σέλευκας έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 15:12
Isildur έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 15:06

καλά αν θυμάσαι πράγματα που εγώ δεν θα θυμόμουν ποτέ προφανώς και δείχνει άλλη κατασκευή εγκεφάλου. Δεν ξέρω ούτε το δεύτερο κινητό μου ουτε κανενός απο τους δικούς μου. Τωρα για το παρκάρισμα αφού είναι θέμα άποψης και εδώ υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά αφού δεν βλέπω το λόγω να μην κάνω δυο απλές κινήσεις και να κάνω παραπάνω αφού για ναμ πεις με τον κώλο πρέπει να προσέξεις σε όλη τη διαδρομή του παρκαρίσματος ενώ το να βγεις με τον κώλο δεν χρειάζεται καμιά προσοχή απλά βγαίνεις.
Ειδικά σε παρκαρίσματα που είναι κάθετα στο πεζοδρόμιο (όπως και σε παρκαρίσματα σε αλάνες κλπ που έχουν πολλά αυτοκίνητα), το θεωρώ τελείως λάθος να μην μπαίνει κανείς με τον κώλο. Η μόνη περίπτωση που παρκάρω με τη μούρη επίτηδες (εκτός από τις ελάχιστες που είπα πιο πάνω που μού έχουν τύχει ως τώρα και που θα μπορούσα να παρκάρω με όποιονδήποτε από τους δυο τρόπους αλλά επέλεξα τον... "λάθος") είναι όταν υπάρχει λοξό παρκάρισμα σε φαρδείς δρόμους με κατέυθυνση προς τα εμπρός. Εκεί, εννοείται ότι θα μπω με τη μούρη, επειδή βγαίνεις αναγκαστικά με την όπισθεν.

Ακόμα και σε πιλοτές ή σε γκαράζ επιλέγω πάντα τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να βγαίνω με τη μούρη και να μην έχω να στηριχθώ στο κάθε διερχόμενο αυτοκίνητο, αν με είδε, αν έχει διάθεση να με αφήσει να βγω, χωρίς να έχω καλή ορατότητα κλπ.

Edit...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Isildur την 11 Ιούλ 2023, 15:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

[
vantono έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 14:34Σοβαρά τωρα, η επαρκης σκιά παίζει και να ειναι ισως το σημαντικοτερο πλεονεκτημα ενος συγκροτηματος ομπρελας με ξαπλωστρες. Και μιλάω ως ατομο που γουστάρω ηλιο, δεν κυνηγαω τις σκιές με το τουφέκι.

Δεν μπορώ να δεχτω να μου πεις οτι η ομπρελίτσα απο τα τζάμπο που πας και παλεύεις να καρφώσεις στην αμμο με την κοτρώνα, κανει καλυτερη σκια απο τις μεγαλες ξυλινες ομπρελες κατω απο τις ξαπλωστρες.
Εννοείται ότι δεν κάνει ίδια ή καλύτερη σκιά η μουφα ομπρέλα από τα τζαμπο σε σχέση με τις επαγγελματικές ομπρέλες που έχουν τα πιο πολλά μαγαζιά. Επίσης αυτές οι σκηνές παραλίας είναι μαρτύριο, βράζεις εκεί μέσα σα θερμοκήπιο :e040:

Όμως η καλύτερη σκιά είναι η φυσικη: βράχια, δέντρα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

προσωπικά αυτούς που κουβαλάνε μισό σπίτι και συναρμολογούν 20 λεπτά+ τους θεωρώ εξίσου παρακμιακούς με τους ξαπλώστρες, είναι ας πούμε χονδρικά η ίδια σχέση που έχουν όσοι βαράνε μπαλωθιές στο γάμο με όσους βάζουν συνεργείο να τους σκάσει πυροτεχνήματα.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 15:23 Εννοείται ότι δεν κάνει ίδια ή καλύτερη σκιά η μουφα ομπρέλα από τα τζαμπο σε σχέση με τις επαγγελματικές ομπρέλες που έχουν τα πιο πολλά μαγαζιά. Επίσης αυτές οι σκηνές παραλίας είναι μαρτύριο, βράζεις εκεί μέσα σα θερμοκήπιο :e040:

Ωωωωωωωωχ τώρα κοίταζα να αγοράσω, γιατί φέτος θα έχουμε και τον σκύλο διακοπές. Πφφφ και νόμιζα πως ανακάλυψα κάτι πρωτοποριακό, γμτ, όταν είδα αυτές τις σκηνές που ετοιμάζονται σε 2 δευτερόλεπτα, με τη χαρά θα μείνω. :roll:
Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique »

stella έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 12:10
Frappezitis έγραψε: 08 Ιούλ 2023, 20:04 Εικόνα

"Η παραχώρηση δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% μιας παραλίας και σε έκταση τα 500 τ.μ. :smt005:

Oμως, ο χώρος που παραχωρείται σε έναν ιδιώτη δεν μπορεί να καλύπτεται ολόκληρος, αλλά κατά 60% «με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα και να διατηρείται ελεύθερη ζώνη από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον πέντε μέτρων» (κανόνας που δεν τηρείται πουθενά, αφού οι ξαπλώστρες φθάνουν παντού στο κύμα). :smt005: :smt005:

Αν υπάρχουν διαδοχικές μισθώσεις, πρέπει να υπάρχει απόσταση ανάμεσά τους 100 μ. :smt005: :smt005: :smt005:

Πηγή:www.dimokratiki.gr"
Προσπάθησα να γράψω αυτον τον αλγόριθμο σε Python και μου πέταξε stackoverflow exception.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

stella έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 15:28
EKPLIKTIKOS έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 15:23 Εννοείται ότι δεν κάνει ίδια ή καλύτερη σκιά η μουφα ομπρέλα από τα τζαμπο σε σχέση με τις επαγγελματικές ομπρέλες που έχουν τα πιο πολλά μαγαζιά. Επίσης αυτές οι σκηνές παραλίας είναι μαρτύριο, βράζεις εκεί μέσα σα θερμοκήπιο :e040:

Ωωωωωωωωχ τώρα κοίταζα να αγοράσω, γιατί φέτος θα έχουμε και τον σκύλο διακοπές. Πφφφ και νόμιζα πως ανακάλυψα κάτι πρωτοποριακό, γμτ, όταν είδα αυτές τις σκηνές που ετοιμάζονται σε 2 δευτερόλεπτα, με τη χαρά θα μείνω. :roll:
wtf πήγαινε το απόγευμα και μείνε 7 ώρες, θα σε ευγνωμονεί και ο σκύλος που ιδρώνει μόνο στα πέλματα και αισθάνεσαι την ανάγκη να τον δέσεις κάπου που το έδαφος έχει θερμοκρασία 50 βαθμούς.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

foscilis έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 15:30
stella έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 15:28

wtf πήγαινε το απόγευμα και μείνε 7 ώρες, θα σε ευγνωμονεί και ο σκύλος που ιδρώνει μόνο στα πέλματα και αισθάνεσαι την ανάγκη να τον δέσεις κάπου που το έδαφος έχει θερμοκρασία 50 βαθμούς.
Ε καλά εννοείται ρε γίγαντα δεν θα τον πάω καταμεσήμερο ούτε θα ξημεροβραδιαστούμε εκεί. Ριλάξ. Με το cooling mat θα είναι, έλεγα να βάλω και κάτι για επιπλέον προστασία.
Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student »

Παραλία με μεγάλη αμμουδιά, πεντακάθαρη θάλασσα, λίγο κόσμο σε λίγες και πολύ αραιές δωρεάν άνετες ξαπλώστρες, (όχι σταθερές, να μπορείς να τις γυρνάς για να αποφεύγεις τη σκιά). Κατάλογο ποτών με 3,5-4€ την παγωμένη μεγάλη βαρελίσια (σε γυάλινο ποτήρι) και που κατά τις 7 ν αδειάζει και εντελώς ώστε να χαζεύω ήσυχος τον ήλιο να βασιλεύει μέσα στη θάλασσα (και στο ηχειάκι να παίζει ότι μου κάνει γούστο όσο δυνατά προτιμώ αφού δεν θα ενοχλώ κανέναν).
Α ναι σημαντικό, να ναι και 5, βαριά 6 λεπτά με τ αμάξι απ το σπίτι και με άνετο παρκάρισμα.
Εκεί ναι θα πήγαινα ευχαρίστως... :)

(αυστηρά όμως με τη γυναίκα ή κανά φίλο. Μόνος δεν πάω. Βαριέμαι! Κάθομαι καλύτερα σπίτι και διαβάζω πχώρουμ (το οποίο, για εμένα, δεν προβλέπεται να γίνεται ούτε από παραλία, ούτε καν από κινητό γενικά)
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Σέλευκας έγραψε: 11 Ιούλ 2023, 14:46 Υπάρχουν ορισμένα ζωντανά πλάσματα που δεν μπορώ να τα κατανοήσω και τελικά πιστεύω οτι είναι άλλα είδη και σίγουρα όχι το δικο μου το χομο σάπιενς. Πρέπει να είναι κάτι άλλο. Ενα τέτοιο είδος είναι αυτοί που πάνε και πληρώνουν ξαπλώστρες σε παραλίες.

Προσθεσε κι αυτους που τους αρεσει η μουσικη Ζουλου των μπιτσομπαρων.

Εγω απο φετος κηρυξα αποχη απο τα μπιτσομπαρα λογω της μουσικης.

.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Η μουσικη για Ορκς των μπιτσομπαρων που ακουγεται σε ολη την παραλια παντως ειναι χειροτερο προβλημα απο την αντιαισθητικη αηδια του δασους απο τις ξαπλωστρες. Ακουγεται παντου και ειναι πολυ χειροτερη απο τη φασαρια με τις ρακετες.

Υποχρεωτικα παω σε βραχακια αναμεσα σε παραλιες για να μην την ακουω.

.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”