Σελίδα 4 από 8

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 16:43
από Saliveros
klg έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:50
Saliveros έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:16
klg έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:13 Αυτό που εδώ μέσα κράζετε για τη χρήση των ελληνικών αλλά δεν μπορείτε να διαβάσετε μια συνταγή, με ξεπερνάει. (with love)
:lol:
:smt017
Τι δεν κατάλαβες;
Έλα ντε.
Αυτό ρωτάω κι εγώ.

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 16:45
από Saliveros
Isildur έγραψε: 07 Ιουν 2023, 14:42
Chilloutbuddy έγραψε: 07 Ιουν 2023, 14:06
Saliveros έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:40 ε, μα!
Σημειωτέον, τον τελευταίο χρόνο σχεδόν πάντα μου πετυχαίνουν όλα
(εκτός κεφτέδων) :a040:
κεφτέδες μιζμί;
Μιζμί και με ένα καρβέλι ψωμί δίπλα για τις βτιές. Μιαμ...
Χρς ζμι, χρς ψμι.
Ξρψμνς.

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2023, 19:05
από klg
Saliveros έγραψε: 07 Ιουν 2023, 16:43
klg έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:50
Saliveros έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:16
:smt017
Τι δεν κατάλαβες;
Έλα ντε.
Αυτό ρωτάω κι εγώ.
Γιατί εννοεί τα υγρά του του φαγητού που μαγειρεύεις, όχι την υγρασία της κατσαρόλας.

Re: Βοήθεια σε αρχάριο

Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2023, 11:25
από Saliveros
    Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry

    Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.

    Τι δεν κάνω σωστά;

    Re: Βοήθεια σε αρχάριο

    Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2023, 11:30
    από Ναύτης
    Saliveros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:25
      Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry

      Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.

      Τι δεν κάνω σωστά;
      Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.

      Re: Βοήθεια σε αρχάριο

      Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2023, 11:43
      από Saliveros
      Ναύτης έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:30
      Saliveros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:25
        Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry
        Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
        Τι δεν κάνω σωστά;
        Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
        Βάζω.
        Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;

        Re: Βοήθεια σε αρχάριο

        Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2023, 11:51
        από taxalata xalasa
        Saliveros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:43
        Ναύτης έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:30
        Saliveros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:25
          Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry
          Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
          Τι δεν κάνω σωστά;
          Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
          Βάζω.
          Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;

          άμα βάλεις λίγο γύψο σε σκόνη, θα πετύχουν σίγουρα.Μην βαλεις πολυ και γινουν σαν πετρες!

          Re: Βοήθεια σε αρχάριο

          Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2023, 12:16
          από aLiCat
          Saliveros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:43
          Ναύτης έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:30
          Saliveros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:25
            Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry
            Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
            Τι δεν κάνω σωστά;
            Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
            Βάζω.
            Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
            Ντομάτα δεν βάζεις καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν. :102:

            Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
            Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).

            Re: Βοήθεια σε αρχάριο

            Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2023, 12:19
            από kongrosian
            aLiCat έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:16
            Saliveros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:43
            Ναύτης έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:30
            Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
            Βάζω.
            Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
            Ντομάτα δεν βάζεις καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν. :102:

            Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
            Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
            μήπως δεν τα αλευρώνει; :p2:

            Re: Βοήθεια σε αρχάριο

            Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2023, 12:20
            από enterprise-psi
            Saliveros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:25
              Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry

              Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.

              Τι δεν κάνω σωστά;
              Στο υπόλοιπο σπίτι οκ , αλλά στην κουζίνα δεν πρέπει να υπάρχει καμία αφίσα Μητσοτάκη :lol:

              Re: Βοήθεια σε αρχάριο

              Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2023, 12:22
              από Isildur
              aLiCat έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:16
              Saliveros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:43
              Ναύτης έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:30
              Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
              Βάζω.
              Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
              Ντομάτα δεν βάζεις καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν. :102:

              Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
              Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
              Έλα ντε. Τι ντομάτα είναι αυτή; :o

              Θείο, αυτό που σου λέει η alicat. Να καίει το λάδι καλά και να τα βάζεις με προσοχή (μην τα πετάς μέσα σαν να ρίχνεις χλέπα σε ζαίο). Και όχι γύρισμα πριν πάρουν χρώμα από κάτω και σφίξουν, αλλιώς θα σου διαλυθούν.

              Re: Βοήθεια σε αρχάριο

              Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2023, 12:23
              από Isildur
              enterprise-psi έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:20
              Saliveros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:25
                Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά :cry

                Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.

                Τι δεν κάνω σωστά;
                Στο υπόλοιπο σπίτι οκ , αλλά στην κουζίνα δεν πρέπει να υπάρχει καμία αφίσα Μητσοτάκη :lol:
                :smt005: :smt005:

                Re: Βοήθεια σε αρχάριο

                Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2023, 12:25
                από enterprise-psi
                Επίσης, κεφτεδάκια και μπιφτέκια, γεμιστά με φέτα ή άνευ, έχει στον Ανδριόπουλο , έτοιμα για τηγάνι ή φωτιά , και είναι εξαιρετικά!

                Re: Βοήθεια σε αρχάριο

                Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2023, 12:27
                από aLiCat
                kongrosian έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:19
                aLiCat έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:16
                Saliveros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:43

                Βάζω.
                Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
                Ντομάτα δεν βάζεις καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν. :102:

                Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
                Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
                μήπως δεν τα αλευρώνει; :p2:
                Πήγα να το συμπληρώσω κι αυτό, αλλά νομίζω εννοείται, δεν ξέρω.... :102:

                Ας προσθέσω οτι οι κεφτέδες, σε αντίθεση με τα μπιφτέκια, πλάθονται στρογγυλοί και όχι πατικωμένοι.
                Έτερη διαφορά, ότι περιέχουν απαραιτήτως, σκόρδο.

                Re: Βοήθεια σε αρχάριο

                Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2023, 12:29
                από aLiCat
                enterprise-psi έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:25 Επίσης, κεφτεδάκια και μπιφτέκια, γεμιστά με φέτα ή άνευ, έχει στον Ανδριόπουλο , έτοιμα για τηγάνι ή φωτιά , και είναι εξαιρετικά!
                Και σε κάποια κρεοπωλεία της γειτονιάς έχει, εξαιρετικά.

                Το θέμα είναι όμως ότι ο άνθρωπος επιθυμεί να τα φτιάχνει μόνος του. Έχει χρόνο και διάθεση.