klg έγραψε: 07 Ιουν 2023, 13:13
Αυτό που εδώ μέσα κράζετε για τη χρήση των ελληνικών αλλά δεν μπορείτε να διαβάσετε μια συνταγή, με ξεπερνάει. (with love)
Γιατί εννοεί τα υγρά του του φαγητού που μαγειρεύεις, όχι την υγρασία της κατσαρόλας.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Τι δεν κάνω σωστά;
Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Τι δεν κάνω σωστά;
Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
Βάζω.
Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Τι δεν κάνω σωστά;
Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
Βάζω.
Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
άμα βάλεις λίγο γύψο σε σκόνη, θα πετύχουν σίγουρα.Μην βαλεις πολυ και γινουν σαν πετρες!
Δεν μπορώ με τίποτα να φτιάξω κεφτεδάκια τηγανητά
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Τι δεν κάνω σωστά;
Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
Βάζω.
Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
Ντομάτα δεν βάζεις καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν.
Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
Ναύτης έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:30
Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
Βάζω.
Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
Ντομάτα δεν βάζεις καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν.
Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Τι δεν κάνω σωστά;
Στο υπόλοιπο σπίτι οκ , αλλά στην κουζίνα δεν πρέπει να υπάρχει καμία αφίσα Μητσοτάκη
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Ναύτης έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:30
Δεν βάζεις αρκετή ντομάτα/κρεμμύδι στο μείγμα ή/και τα πατικώνεις πολύ στο πλάσιμο.
Βάζω.
Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
Ντομάτα δεν βάζεις καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν.
Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
Έλα ντε. Τι ντομάτα είναι αυτή;
Θείο, αυτό που σου λέει η alicat. Να καίει το λάδι καλά και να τα βάζεις με προσοχή (μην τα πετάς μέσα σαν να ρίχνεις χλέπα σε ζαίο). Και όχι γύρισμα πριν πάρουν χρώμα από κάτω και σφίξουν, αλλιώς θα σου διαλυθούν.
Ό,τι και να κάνω, όσο και να ζυμώσω τα υλικά αφού έχω βεβαιωθεί ότι δεν περιέχουν υγρά, όση ώρα κι αν τα αφήσω στο ψυγείο, στο τέλος καταλήγουν, στο τηγάνισμα, σαν άμορφες μάζες είδει αμοιβάδας.
Τι δεν κάνω σωστά;
Στο υπόλοιπο σπίτι οκ , αλλά στην κουζίνα δεν πρέπει να υπάρχει καμία αφίσα Μητσοτάκη
Βάζω.
Αν δεν τα πατικώσω αρκετά, δεν θα γίνουν ακόμα πιο χαλαρά;
Ντομάτα δεν βάζεις καθόλου στα κλασικά κεφτεδάκια (εκτός κι αν φτιάχνεις ντοματοκεφτέδες). Αυτός είνα ένας "καλός"λόγος να μη δένουν τα υλικά και να σου βγαίνουν στο τέλος, όπως σου βγαίνουν.
Άλλοι λόγοι που δεν πετυχαίνει: δυσαναλογία δόσεων κιμά/ψωμιού (μπαγιάτικο, αφού το έχεις μουσκέψει και στύψει πολύ καλά).
Δεν αφήνεις το λάδι να κάψει αρκετά πριν βάλεις τους κεφτέδες στο τηγάνι. Να καίει το λάδι πρέπει (προσοχή μη καείς κι εσύ βέβαια).
μήπως δεν τα αλευρώνει;
Πήγα να το συμπληρώσω κι αυτό, αλλά νομίζω εννοείται, δεν ξέρω....
Ας προσθέσω οτι οι κεφτέδες, σε αντίθεση με τα μπιφτέκια, πλάθονται στρογγυλοί και όχι πατικωμένοι.
Έτερη διαφορά, ότι περιέχουν απαραιτήτως, σκόρδο.
enterprise-psi έγραψε: 20 Ιουν 2023, 12:25
Επίσης, κεφτεδάκια και μπιφτέκια, γεμιστά με φέτα ή άνευ, έχει στον Ανδριόπουλο , έτοιμα για τηγάνι ή φωτιά , και είναι εξαιρετικά!
Και σε κάποια κρεοπωλεία της γειτονιάς έχει, εξαιρετικά.
Το θέμα είναι όμως ότι ο άνθρωπος επιθυμεί να τα φτιάχνει μόνος του. Έχει χρόνο και διάθεση.