!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πελασγικά αγάλματα του Ερμή με ορθωμένο το μόριό τους...

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Re: Πελασγικά αγάλματα του Ερμή με ορθωμένο το μόριό τους...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

taxalata xalasa έγραψε: 05 Απρ 2023, 20:05
tanipteros έγραψε: 05 Απρ 2023, 20:03
taxalata xalasa έγραψε: 05 Απρ 2023, 19:44

Και γιατι ειναι το Ζευς απο το δευς-δευω και δεν ειναι απο το ζεύω. Πως γραφοτνα το Ζ πρωτου γινει Ζ;

Το Hera το κανεις αναγραμματισμο του αήρ;

Αφου στο λεει ο Ηροδοτος πως ηρθαν η μαντεια στην Ελλαδα και συγκεκριμενα στην Δωδωνη. Στο πρωτο μαντειο. Απο την αιγυπτο με μια ΜΑΥΡΗ περιστέρα. Τι μυστηρια και μυστες ψαχνεις;
Λάθος μου... ΙΕΥΣ->ΖΕΥΣ, ΔΕΥΩ->ΔΙΑΣ

αυτό σου λέω ο Ηρόδοτος γράφει αλλά είναι σωστός; Μην τον έχεις ως αυθεντία μπορεί να κάνει και λάθος διότι σου είπα τα ονόματα των Θεών είναι ετυμολογικά Ελληνικά... είναι ΕΡΜΗΣ όχι ΘΩΥΘ πχ γκέκε? Κάτι παίζει εδώ...... :smt018
μην γραφεις γκεγκε γιατι θα σε πει αλβανο ο Σέλευκας :smt005:

Ξερεις αρχαια αιγυπτιακα για να μπορεις να κρινεις; Ξερεις τον Djeḥuty;
έχω διαβάσει την ΩΓΥΓΙΑ του Αθανάσιου Σταγειρίτη που αναφέρει πως βγήκαν τα ονόματα των Θεών... ο Ηρόδοτος λογικά αν το δεις κάνει λάθος...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

tanipteros έγραψε: 05 Απρ 2023, 20:11
tanipteros έγραψε: 05 Απρ 2023, 20:03

Λάθος μου... ΙΕΥΣ->ΖΕΥΣ, ΔΕΥΩ->ΔΙΑΣ

αυτό σου λέω ο Ηρόδοτος γράφει αλλά είναι σωστός; Μην τον έχεις ως αυθεντία μπορεί να κάνει και λάθος διότι σου είπα τα ονόματα των Θεών είναι ετυμολογικά Ελληνικά... είναι ΕΡΜΗΣ όχι ΘΩΥΘ πχ γκέκε? Κάτι παίζει εδώ...... :smt018

έχω διαβάσει την ΩΓΥΓΙΑ του Αθανάσιου Σταγειρίτη που αναφέρει πως βγήκαν τα ονόματα των Θεών... ο Ηρόδοτος λογικά αν το δεις κάνει λάθος...
Τον Djeḥuty τον λένε και Θϵύθ στα ελληνικά (σαν να λεει Ζευζ ένας ισπανός :003: ).

Ομοιοτητες.

Ηξερε αρχαια αιγυπτιακα ο Αθανασιος Σταγειριτης; Εγω για μεταφραστη απο γερμανικα σε ελληνικα βλεπω να εχει εργο.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
tanipteros

taxalata xalasa έγραψε: 05 Απρ 2023, 20:18

Τον Djeḥuty τον λένε και Θϵύθ στα ελληνικά (σαν να λεει Ζευζ ένας ισπανός :003: ).

Ομοιοτητες.

Ηξερε αρχαια αιγυπτιακα ο Αθανασιος Σταγειριτης; Εγω για μεταφραστη απο γερμανικα σε ελληνικα βλεπω να εχει εργο.
ξεκόλα Ελληνικές λέξεις είναι τα ονόματα των Θεών. Ξέραν Ελληνικά οι Αιγύπτιες και Λίβθυες περιστέρες που ήρθαν στην Δωδώνη;
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

taxalata xalasa έγραψε: 05 Απρ 2023, 20:00
Αρίστος έγραψε: 05 Απρ 2023, 19:39 Γενικοτερα το ποια ηταν τα ελληνικα φυλα νομιζω εχει ξεκαθαριστει:

Οι Αχαιοι, οι Αιολεις, οι Δωριεις, οι Ιωνες.

Ολοι οι υπολοιποι ηταν ξενοι λαοι που μιλουσαν βαρβαρικες γλωσσες και που στη διαρκεια των αιωνων σταδιακα εμαθαν την ελληνικη γλωσσα και τα ηθη και ελληνοποιηθηκαν.

Ειτε λεγοντουσαν Δαναοι, ειτε Καρες, ειτε Λελεγες, ειτε Φοινικες.

.
Εξαρταται.
Αυτοι που λες ειναι απογονοι του Δευκαλιωνα και της Πυρρας. Ο Δευκαλιωνας ειναι του Προμηθεα και η Πυρρα του Επιμηθεα. Αυτοι με την σειρα τους ηταν γιοι του Ιαπετου, που ηταν αδερφος του Κρονου. Ο Ατλας ειναι επισης γιος του Ιαπετου, οπως και ο Μενοιτιος. Απο τον Άτλα προερχονται επισης διαφοροι που θεωρουμε «ελληνες» και μερος της ελληνικης μυθολογιας.

Δεν ειναι τοσο απλα. Ειναι λαβυρινθος.

Νομιζω οτι ειναι απο ολους παραδεκτο οτι τα 4 ελληνικα φυλλα ειναι οι Αχαιοι, οι Αιολεις, οι Δωριεις και οι Ιωνες. Γι' αυτα τουλαχιστον ειμαστε 100% σιγουροι. Για τα υπολοιπα ξεκιναει ο λαβυρινθος.

.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Αρίστος έγραψε: 05 Απρ 2023, 20:26
Αρίστος έγραψε: 05 Απρ 2023, 19:39 Γενικοτερα το ποια ηταν τα ελληνικα φυλα νομιζω εχει ξεκαθαριστει:

Οι Αχαιοι, οι Αιολεις, οι Δωριεις, οι Ιωνες.

Ολοι οι υπολοιποι ηταν ξενοι λαοι που μιλουσαν βαρβαρικες γλωσσες και που στη διαρκεια των αιωνων σταδιακα εμαθαν την ελληνικη γλωσσα και τα ηθη και ελληνοποιηθηκαν.

Ειτε λεγοντουσαν Δαναοι, ειτε Καρες, ειτε Λελεγες, ειτε Φοινικες.

.
Εξαρταται.
Αυτοι που λες ειναι απογονοι του Δευκαλιωνα και της Πυρρας. Ο Δευκαλιωνας ειναι του Προμηθεα και η Πυρρα του Επιμηθεα. Αυτοι με την σειρα τους ηταν γιοι του Ιαπετου, που ηταν αδερφος του Κρονου. Ο Ατλας ειναι επισης γιος του Ιαπετου, οπως και ο Μενοιτιος. Απο τον Άτλα προερχονται επισης διαφοροι που θεωρουμε «ελληνες» και μερος της ελληνικης μυθολογιας.

Νομιζω οτι ειναι απο ολους παραδεκτο οτι τα 4 ελληνικα φυλλα ειναι οι Αχαιοι, οι Αιολεις, οι Δωριεις και οι Ιωνες. Γι' αυτα τουλαχιστον ειμαστε 100% σιγουροι. Για τα υπολοιπα ξεκιναει ο λαβυρινθος.

.
Ειμαστε πιο σιγουροι και για τον Γραικό.

Κι η κόρη στον οίκο του ευγενή Δευκαλίωνα, η Πανδώρα με τον πατέρα Δία, τον οδηγό των Θεών όλων, σμιγμένη στην αγάπη γέννησε το χαιρομαχητή Γραικό. Ησίοδος, Γυναικών κατάλογος

«πρώτον μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες»

Απο το Ατλα προέρχονται και οι 7 Πλειάδες μεταξύ άλλων.

• Μαία
• Ταϋγετη
• Ηλέκτρα
• Στερόπη,
• Κελαινώ
• Αλκυόνη
• Μερόπη

Όλοι Τιτάνιοι στην καταγωγη. Εκεί είναι η έξοδος του Λαβύρινθου. Το Ελληνας ειναι πολυ περιοριστικος ορος.

Ξεχωρα απ αυτο, το,τι ο Ζευς ανατραφηκε στην Κρητη, μπορει να σημαινει ο,τι ηρθε η θρησκεία ή τ ονομα του Δια απο την Αιγυπτο στην Ηπειρωτικη Ελλαδα μεσω Κρητης που ειναι και χωροχρονολογικα πιθανο αφου η Κρητη εχει σχεδον παραλληλη πορεια με την αρχαια Αιγυπτο και συνορευει μεσω θαλασσας ως η κοντινοτερη στερια βορεια της Αιγυπτου.

Θα βαλω αργοτερα τα αποσπασματα του Ηροδοτου οπου γραφει τις διαφορες Αιγυπτιων με Ελληνες. Το να γινει εισαγωγη ονοματων θεων δεν σημαινει οτι εγινε εισαγωγη αιγυπτιων στην ελλαδα αλλα το,τι οι ελληνες ησαν θαλασσοποροι που εφερναν νεες ιδεες στην Ελλαδα.

Μην γινεται συνχυση.
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

taxalata xalasa έγραψε: 05 Απρ 2023, 06:01
Null έγραψε: 05 Απρ 2023, 05:54
tanipteros έγραψε: 05 Απρ 2023, 04:14

Πελασγοί και Έλληνες ούνα φάτσα ούνα ράτσα που λένε....τα ίδια φύλα ήταν
Όχι. Οι Πελασγοί δεν μιλούσαν ελληνικά, οι πρώτοι οι οποίοι μιλούσαν μια πρώιμη μορφή της ελληνικής ήταν οι Μυκηναίοι.
Ίσως οι Πελασγοί να είχαν σχέση με τους Μινωίτες.
[2.45.1] Απερίσκεπτα πράγματα λένε πολλά οι Έλληνες· :smt005: ανάμεσα στα άλλα είναι και τούτο το ανόητο παραμύθι που λένε για τον Ηρακλή, ότι βρέθηκε κάποτε στην Αίγυπτο και οι Αιγύπτιοι τον στεφάνωσαν και τον πήγαιναν με πομπή να τον θυσιάσουν στον Δία· αυτός, ο Ηρακλής, στην αρχή δεν ανησύχησε· όταν όμως έφτασαν κοντά στον βωμό και άρχισαν οι άλλοι τις προετοιμασίες για τη θυσία, ο Ηρακλής όρμησε πάνω τους και τους σκότωσε όλους. [2.45.2] Με τέτοια πράγματα που λένε οι Έλληνες, μου φαίνεται ότι δεν έχουν ιδέα για τον χαρακτήρα και τα έθιμα των Αιγυπτίων· γιατί στους Αιγυπτίους δεν επιτρέπεται να θυσιάζουν ούτε τα ταπεινά ζώα, εκτός από πρόβατα, βόδια και μοσχάρια, όσα είναι αγνά, καθώς και χήνες: πώς λοιπόν θα θυσιάζαν ανθρώπους; [2.45.3] Εξάλλου, ο Ηρακλής ήταν ένας, και άνθρωπος ακόμη, όπως λένε: είναι λοιπόν φυσικό να σκότωσε τόσες χιλιάδες ανθρώπους; Αρκετά όμως είναι τα όσα είπα σχετικά, και άμποτε να έχω την εύνοια των θεών και των ηρώων.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Ἱστορίαι
ΒΙΒΛΙΟ Β: ΕΥΤΕΡΠΗ

Ακόμα Απερίσκεπτα πράγματα λένε πολλά οι Έλληνες· Ηρόδοτε! :003:

Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και ύστερα το χούι, Ηρόδοτε! :003:
Καλά ...τους θαβαν ζωντανους :003:
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

tanipteros έγραψε: 05 Απρ 2023, 10:14 εγώ έχω μια απορία!
πώς γίνετε τα ονόματα να έχουν έρθει από την Αίγυπτο και η ετυμολογία και η σύνθεση της λέξεως-όνομα να είναι Ελληνική.

Ζευς από το δευς-δεύω, Ήρα αναγραμματισμός του Αήρ κτλ...

Δλδ οι Αιγύπτιοι μας κάναν την χάρη και βγάλαν Ελληνόφωνες λέξεις;
Εμένα οι λέξεις που είναι ονόματα των Θεών μου φαίνεται σαν να βγήκαν από μύστες στα μυστήρια.
Και γιατι ειναι το Ζευς απο το δευς-δευω και δεν ειναι απο το ζεύω. Πως γραφοτνα το Ζ πρωτου γινει Ζ;

Αφου στο λεει ο Ηροδοτος πως ηρθαν η μαντεια στην Ελλαδα και συγκεκριμενα στην Δωδωνη. Στο πρωτο μαντειο. Απο την αιγυπτο με μια ΜΑΥΡΗ περιστέρα. Τι μυστηρια και μυστες ψαχνεις;
Που ως γνωστό αγαπούσε πολύ πολύ τους Έλληνες. :003:
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

ksk έγραψε: 05 Απρ 2023, 21:32
tanipteros έγραψε: 05 Απρ 2023, 10:14 εγώ έχω μια απορία!
πώς γίνετε τα ονόματα να έχουν έρθει από την Αίγυπτο και η ετυμολογία και η σύνθεση της λέξεως-όνομα να είναι Ελληνική.

Ζευς από το δευς-δεύω, Ήρα αναγραμματισμός του Αήρ κτλ...

Δλδ οι Αιγύπτιοι μας κάναν την χάρη και βγάλαν Ελληνόφωνες λέξεις;
Εμένα οι λέξεις που είναι ονόματα των Θεών μου φαίνεται σαν να βγήκαν από μύστες στα μυστήρια.

Που ως γνωστό αγαπούσε πολύ πολύ τους Έλληνες. :003:
Ποιος ; Ο Ηρόδοτος; Ανθελληνας και αυτος; :003: Μας ζηλευουνε!.... :smt005:
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

tanipteros έγραψε: 05 Απρ 2023, 20:24

Ομοιοτητες.

ξεκόλα Ελληνικές λέξεις είναι τα ονόματα των Θεών. Ξέραν Ελληνικά οι Αιγύπτιες και Λίβθυες περιστέρες που ήρθαν στην Δωδώνη;
Εσυ ξεκολα και διαβασε τι λεει ο Ηροδοτος. Δεν τα γραφω εγω! Ανοιξε την γκλαβα σου !
Άβαταρ μέλους
tanipteros

taxalata xalasa έγραψε: 05 Απρ 2023, 21:48

Ομοιοτητες.

Εσυ ξεκολα και διαβασε τι λεει ο Ηροδοτος. Δεν τα γραφω εγω! Ανοιξε την γκλαβα σου !
μπορεί οι περιστέρες να ήρθαν από Αίγυπτο και Λιβύη αλλά τα ονόματα που δώσαν είναι Ελληνικά τι δεν καταλαβαίνεις;
οι Αιγύπτιοι έχουν όνομα ΕΡΜΗ;
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

ksk έγραψε: 05 Απρ 2023, 21:30
taxalata xalasa έγραψε: 05 Απρ 2023, 06:01
Null έγραψε: 05 Απρ 2023, 05:54

Όχι. Οι Πελασγοί δεν μιλούσαν ελληνικά, οι πρώτοι οι οποίοι μιλούσαν μια πρώιμη μορφή της ελληνικής ήταν οι Μυκηναίοι.
Ίσως οι Πελασγοί να είχαν σχέση με τους Μινωίτες.
[2.45.1] Απερίσκεπτα πράγματα λένε πολλά οι Έλληνες· :smt005: ανάμεσα στα άλλα είναι και τούτο το ανόητο παραμύθι που λένε για τον Ηρακλή, ότι βρέθηκε κάποτε στην Αίγυπτο και οι Αιγύπτιοι τον στεφάνωσαν και τον πήγαιναν με πομπή να τον θυσιάσουν στον Δία· αυτός, ο Ηρακλής, στην αρχή δεν ανησύχησε· όταν όμως έφτασαν κοντά στον βωμό και άρχισαν οι άλλοι τις προετοιμασίες για τη θυσία, ο Ηρακλής όρμησε πάνω τους και τους σκότωσε όλους. [2.45.2] Με τέτοια πράγματα που λένε οι Έλληνες, μου φαίνεται ότι δεν έχουν ιδέα για τον χαρακτήρα και τα έθιμα των Αιγυπτίων· γιατί στους Αιγυπτίους δεν επιτρέπεται να θυσιάζουν ούτε τα ταπεινά ζώα, εκτός από πρόβατα, βόδια και μοσχάρια, όσα είναι αγνά, καθώς και χήνες: πώς λοιπόν θα θυσιάζαν ανθρώπους; [2.45.3] Εξάλλου, ο Ηρακλής ήταν ένας, και άνθρωπος ακόμη, όπως λένε: είναι λοιπόν φυσικό να σκότωσε τόσες χιλιάδες ανθρώπους; Αρκετά όμως είναι τα όσα είπα σχετικά, και άμποτε να έχω την εύνοια των θεών και των ηρώων.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Ἱστορίαι
ΒΙΒΛΙΟ Β: ΕΥΤΕΡΠΗ

Ακόμα Απερίσκεπτα πράγματα λένε πολλά οι Έλληνες· Ηρόδοτε! :003:

Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και ύστερα το χούι, Ηρόδοτε! :003:
Καλά ...τους θαβαν ζωντανους :003:
Ποιοί ποιούς πότε;
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

tanipteros έγραψε: 05 Απρ 2023, 21:50

μπορεί οι περιστέρες να ήρθαν από Αίγυπτο και Λιβύη αλλά τα ονόματα που δώσαν είναι Ελληνικά τι δεν καταλαβαίνεις;
Γιατί; το Ηερμεες ειναι ελληνικο όνομα;

Αβέβαιη προέλευση! Ο Beekes προτείνει προελληνική καταγωγή.

Εσυ τι δεν καταλαβαίνεις; Αμφισβητείς τον Ηρόδοτο; Ξερεις αρχαία αιγυπτιακά ή είχες πάει στην αίγυπτο όπως ο Ηρόδοτος και μίλησες με Ιερείς; Ο Πυθαγόρας που έγινε φίρμα; Στην μύκονο; :smt005:
Άβαταρ μέλους
tanipteros

taxalata xalasa έγραψε: 05 Απρ 2023, 22:08

Εσυ τι δεν καταλαβαίνεις; Αμφισβητείς τον Ηρόδοτο; Ξερεις αρχαία αιγυπτιακά ή είχες πάει στην αίγυπτο όπως ο Ηρόδοτος και μίλησες με Ιερείς; Ο Πυθαγόρας που έγινε φίρμα; Στην μύκονο; :smt005:
πίστευε ότι είναι και Κινέζικα...ξέρεις τώρα.... :fp:
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

tanipteros έγραψε: 05 Απρ 2023, 22:18
taxalata xalasa έγραψε: 05 Απρ 2023, 22:08

πίστευε ότι είναι και Κινέζικα...ξέρεις τώρα.... :fp:
Το ριξες στην πίστη τώρα;

𓇼𓀭 Dua = praise, εγκωμιο, ευλογια.

Λες να ηρθε ο Duas στην Duduνα απ την Aίγυπτο ή όχι; Μη τυχόν οι Πελασγοί κάνανε praise the god στην Duduνα; :8) Αφού έιχε έρθει ο μαύρη περιστέρα;

Αν σου χαλα την σουπα μην στεναχωριεσαι. Εχω ετοιμη γλαροσουπα. Σπεσιαλιτε του taxalataxalasa. Κερνάω!

Δεν μιλάει ο Αρίστος που έχει γνώσεις σε τέτοια μυστήρια θέματα και μιλάς εσύ βρε taniptere;

Κάτσε φρόνιμα!

:003:
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

taxalata xalasa έγραψε: 05 Απρ 2023, 20:36
Αρίστος έγραψε: 05 Απρ 2023, 20:26

Εξαρταται.

.
Ειμαστε πιο σιγουροι και για τον Γραικό.

Κι η κόρη στον οίκο του ευγενή Δευκαλίωνα, η Πανδώρα με τον πατέρα Δία, τον οδηγό των Θεών όλων, σμιγμένη στην αγάπη γέννησε το χαιρομαχητή Γραικό. Ησίοδος, Γυναικών κατάλογος

«πρώτον μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες»

Απο το Ατλα προέρχονται και οι 7 Πλειάδες μεταξύ άλλων.

• Μαία
• Ταϋγετη
• Ηλέκτρα
• Στερόπη,
• Κελαινώ
• Αλκυόνη
• Μερόπη

Όλοι Τιτάνιοι στην καταγωγη. Εκεί είναι η έξοδος του Λαβύρινθου. Το Ελληνας ειναι πολυ περιοριστικος ορος.

Ξεχωρα απ αυτο, το,τι ο Ζευς ανατραφηκε στην Κρητη, μπορει να σημαινει ο,τι ηρθε η θρησκεία ή τ ονομα του Δια απο την Αιγυπτο στην Ηπειρωτικη Ελλαδα μεσω Κρητης που ειναι και χωροχρονολογικα πιθανο αφου η Κρητη εχει σχεδον παραλληλη πορεια με την αρχαια Αιγυπτο και συνορευει μεσω θαλασσας ως η κοντινοτερη στερια βορεια της Αιγυπτου.

Θα βαλω αργοτερα τα αποσπασματα του Ηροδοτου οπου γραφει τις διαφορες Αιγυπτιων με Ελληνες. Το να γινει εισαγωγη ονοματων θεων δεν σημαινει οτι εγινε εισαγωγη αιγυπτιων στην ελλαδα αλλα το,τι οι ελληνες ησαν θαλασσοποροι που εφερναν νεες ιδεες στην Ελλαδα.

Μην γινεται συνχυση.

Οι Γραικοι ηταν μια διαφορετικη και αρχαιοτερη ονομασια μερους η και ολων των 4 ελληνικων φυλων.

Οποτε τα 4 ελληνικα γενη απαρτιζουν το συνολο του αρχαιου Ελληνισμου και δεν υπαρχουν μεσα τους ουτε Δαναοι, ουτε Φοινικες, ουτε Καρες και Λελεγες, αυτοι εξαλλου δεν μιλουσαν καν ελληνικα οταν πρωτοηρθαν στην Ελλαδα, ο Ισοκρατης τους αποκαλει βαρβαρους.

Οσο για τους παππουδες του Ελληνος ειναι μαλλον συμβολικα ονοματα που αφορουν σταθμους της ανθρωπινης εξελιξης, το ιδιο συμβολιζουν και αρχεγονοι βασιλιαδες οπως πιχι ο Ιναχος.

.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιστορία”