!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έρχεται η θερμότερη Πρωτοχρονιά

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Re: Έρχεται η θερμότερη Πρωτοχρονιά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Ασέβαστος έγραψε: 28 Δεκ 2022, 13:42
Antares έγραψε: 28 Δεκ 2022, 13:16 Χωρίς κλιματισμό, δεν νομίζω ότι υπάρχει άτομο να αντέχει την ζέστη. Δεν εννοώ τους 35 βαθμούς, θερμοκρασίες υψηλότερες των 35. Την κλιματική αλλαγή δεν καταλαβαίνω. Υπάρχει πιθανότητα να εκδηλώνεται με ακραία καιρικά φαινόμενα ζέστης ή κρύου; Μήπως έχουμε αντιστροφή των φαινομένων μετά μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης; Δεν τους ζηλεύω η αλήθεια είναι αυτή την χρονική στιγμή.
η ανθρωποτητα εφτασε μεχρι εδω, χωρις κλιματισμο. ολες οι γενιες πριν την τωρινη, σε ολο τον πλανητη, αντεξαν.
Technically oι αρχαίοι ημών προγονοι και οι Ρωμαίοι είχαν αναπτύξει κάποιες πρωτόγονες μορφές κλιματισμού θερμανσης/ψύξης οι οποίες δούλευαν αρκετά καλά για τα δεδομένα της τότε εποχής.

δεν μπορείς να πεις ότι δεν είχαν και τίποτα απολύτως.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

George_V έγραψε: 28 Δεκ 2022, 13:44
Technically oι αρχαίοι ημών προγονοι και οι Ρωμαίοι είχαν αναπτύξει κάποιες πρωτόγονες μορφές κλιματισμού θερμανσης/ψύξης οι οποίες δούλευαν αρκετά καλά για τα δεδομένα της τότε εποχής.

δεν μπορείς να πεις ότι δεν είχαν και τίποτα απολύτως.
Technically και όλες οι παραδοσιακές αρχιτεκτονικές αυτό ακριβώς εξυπηρετούσαν. Τη συμβατότητα με το κλίμα της περιοχής και την καθημερινότητα της κάθε κοινωνίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Ασέβαστος έγραψε: 28 Δεκ 2022, 13:42 η ανθρωποτητα εφτασε μεχρι εδω, χωρις κλιματισμο. ολες οι γενιες πριν την τωρινη, σε ολο τον πλανητη, αντεξαν.
Είχαμε θανάτους ηλικιωμένων παλαιότερα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Στο πρόσφατο παρελθόν. Όσον αφορά τους καύσωνες, δεν ζούσαν σε πόλεις με μπετόν, η θερμοκρασία είναι αισθητά χαμηλότερη σε μέρη με πολλά δέντρα. Βέβαια πέθαιναν από άλλες αιτίες και υπήρχε παιδική θνησιμότητα. Ούτε το προσδόκιμο ζωής ήταν υψηλό.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Δεκ 2022, 13:44 Αυτό ακριβώς είναι η κλιματική αλλαγή. Και δεν αφορά μόνον σε ζέστη και κρύο και σε 35αρια που δεν αντέχονται χωρίς κλιματισμό αλλά σε λιώσιμο πάγων, σε ψηλότερες θερμοκρασίες στη θάλασσα, ξηρασία και γενικώς σε ό,τι αφορά και στα υπόλοιπα είδη πλην του ανώτερου, που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.
Τότε φοβάμαι ότι από Ιανουάριο, Φεβρουάριο και μετά θα έχουμε και εδώ ακραία καιρικά φαινόμενα κρύου και χιονιού.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Antares έγραψε: 28 Δεκ 2022, 14:07
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Δεκ 2022, 13:44 Αυτό ακριβώς είναι η κλιματική αλλαγή. Και δεν αφορά μόνον σε ζέστη και κρύο και σε 35αρια που δεν αντέχονται χωρίς κλιματισμό αλλά σε λιώσιμο πάγων, σε ψηλότερες θερμοκρασίες στη θάλασσα, ξηρασία και γενικώς σε ό,τι αφορά και στα υπόλοιπα είδη πλην του ανώτερου, που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.
Τότε φοβάμαι ότι από Ιανουάριο, Φεβρουάριο και μετά θα έχουμε και εδώ ακραία καιρικά φαινόμενα κρύου και χιονιού.
Μα αυτό ακριβώς είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Στην τελική, υπάρχουν δεκάδες περιοχές στην Ελλάδα, που σ' αυτές είναι απολύτως φυσικό φαινόμενο το χειμώνα το κρύο και το χιόνι και υποθέτω ότι κάθε φορά που χιονίζει ή κάνει κρύο στην Αθήνα ή άλλού, μας βλέπουν κάτι ως καρτούνς. Δικαίως. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Εγώ βρίσκομαι σε αυτη τη φάση τωρα. Παλεύει το μέσα μου, ο παρτακισμός μου με την ευσυνειδησία μου :e040:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

vantono έγραψε: 28 Δεκ 2022, 10:55
Naranjita έγραψε: 28 Δεκ 2022, 10:43 γω ξέρω ότι δεν έχουν ψοφήσει ούτε τα γαμοκούνουπα, ούτε οι γαμομύγες.
Δεν ψοφάνε τα γαμοκούνουπα, γιατι το πιο σύνηθες κουνουποείδος στην Ελλάδα φωλιάζει μέσα στα σπίτια μας ήδη απο το καλοκαίρι. Για αυτό πλέον και βλέπεις κουνουπια και Δεκέμβρη και Γενάρη και καθε μηνα του χρόνου. Δεν ερχονται απ'όξω, έρχονται απο μέσα.
Θες απολύμανση ή κανα' τακτικό ψεκασμό με κανενα ντετόλ ίσως.
Τα ασιατικά κουνούπια το κάνουν αυτό. Τα εγχώρια ζούνε εκτός πόλης. Πλέον έχουμε τιγκάρει στα ασιατικά κουνούπια, οπότε θα τα έχουμε όλον τον χρόνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2022, 14:24
Naranjita έγραψε: 28 Δεκ 2022, 10:43 γω ξέρω ότι δεν έχουν ψοφήσει ούτε τα γαμοκούνουπα, ούτε οι γαμομύγες.
Δεν ψοφάνε τα γαμοκούνουπα, γιατι το πιο σύνηθες κουνουποείδος στην Ελλάδα φωλιάζει μέσα στα σπίτια μας ήδη απο το καλοκαίρι. Για αυτό πλέον και βλέπεις κουνουπια και Δεκέμβρη και Γενάρη και καθε μηνα του χρόνου. Δεν ερχονται απ'όξω, έρχονται απο μέσα.
Τα ασιατικά κουνούπια το κάνουν αυτό. Τα εγχώρια ζούνε εκτός πόλης. Πλέον έχουμε τιγκάρει στα ασιατικά κουνούπια, οπότε θα τα έχουμε όλον τον χρόνο.
Α μπράβο ναι, αυτά τα ζεβρέ είναι νομιζω. Κι εγώ μεχρι πριν λιγο καιρο εβλεπα συνεχεια μεσα στο σπιτι μου. Αλλά παροτι εχω θεμα με τα κουνουπια και με τσιμπάνε πανευκολα, τωρα τελευταια σπάνια με τσιμπούσαν.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Κι εμένα σπάνια με τσιμπάνε. Ευτυχώς. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή έχουν μικρή εμβέλεια πτήσης (100-300 μέτρα), αναπαράγονται οπουδήποτε έχει διαθέσιμο στάσιμο νερό, οπότε σχεδόν παντού σε οικιακό περιβάλλον. Γι' αυτό είναι αδύνατον να τα ξεφορτωθούμε και δεν έχουν πλέον νόημα οι κρατικοί ψεκασμοί σε βάλτους και λίμνες.

Δυστυχώς εμείς και οι Ιταλοί την έχουμε φάει πρώτοι και χειρότερα.

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Τα κουνουπια θελουν καποια λακκουβα με νερο ή λασπη, καθως και μια συνεχομενη εβδομαδα με θερμοκρασιες ανω των 14 βαθμων.
Άβαταρ μέλους
Libre arbitre
Phorum.gr user: Βασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Libre arbitre »

Άδικα πήρα θερμαινόμενο υπόστρωμα.
:a0452: Οι Ρώσοι αφαίμαξαν την Ευρώπη ανεβάζοντας το φυσικό αέριο 20 φορές μέσα σε 2 χρόνια!!!
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Εσείς οι καλοκαιράκηδες-ζεστάκηδες να πάτε να μαμηθείτε!

Άντε από 'κει που είναι ευχάριστο να γίνεσαι μούσκεμα στον ιδρώτα και να μην μπορείς να κάνεις 5 βήματα χωρίς ν' αρχίσεις να κολλάς! Μακάρι να μην ξανάκανε ποτέ καλοκαίρι, να εξαφανιζόταν αυτή η καταραμένη εποχή!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 28 Δεκ 2022, 15:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

θα τα κάνει μετά τα κρύα και τις παγωνιες.

εκεί κατά τον Μάρτιο Απρίλιο για να χαλάσει όλα τα καρποφόρα και να μας κάνει ζημιές.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

taliban έγραψε: 28 Δεκ 2022, 15:21 θα τα κάνει μετά τα κρύα και τις παγωνιες.

εκεί κατά τον Μάρτιο Απρίλιο για να χαλάσει όλα τα καρποφόρα και να μας κάνει ζημιές.
Το κλίμα έχει απορρυθμιστεί εντελώς αλλά κατά τ' άλλα δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή. Φοράω ακόμα κοντομάνικα που να πάρει!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”