#Αρχηγός
Οι παλιοί "Κάτω Χώρες" την λέγαμε. Δεν ξέρω γιατί επεκράτησε το "Ολλανδία". Οι παλιοί βέβαια (παλιότεροι από εμένα) λένε και μερικά λανθασμένα, γιατί άλλαξαν όνομα, όπως "Ινδίες" και "Νοτιοαφρικανική Ενωση". Εδώ δεν είναι ίδια περίπτωση όμως.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Τελικά όχι. Κάτω Χώρες λέγεται επίσημα:hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2023, 16:18Ξέρω, βρε, ποια χώρα είναι. Απλά στα ελληνικά λέγεται Ολλανδία. Επίσημα. Είναι σαν να λέμε ότι το Μαυροβούνιο λέγεται επίσημα Μοντενέγρο στα ελληνικά.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Μάθαμε για Ανατολικαί και Δυτικαί Ινδίαι, Αθήναι, Πάτραι, Λεβάδεια, Κεγχρεαί, κλπ.Leporello έγραψε: 05 Απρ 2023, 17:08Οι παλιοί "Κάτω Χώρες" την λέγαμε. Δεν ξέρω γιατί επεκράτησε το "Ολλανδία". Οι παλιοί βέβαια (παλιότεροι από εμένα) λένε και μερικά λανθασμένα, γιατί άλλαξαν όνομα, όπως "Ινδίες" και "Νοτιοαφρικανική Ενωση". Εδώ δεν είναι ίδια περίπτωση όμως.
Οσοι λένε σήμερα "στις Ινδίες" εννοούν στην Ινδία. Ο όρος "Ινδίες" είναι τής αποικιοκρατίας και αναφερόταν στην Ινδία, το Πακιστάν, το Μπάγκλαντες, την Σρι Λάνκα και την ΜυάνμαρNandros έγραψε: 05 Απρ 2023, 17:16Μάθαμε για Ανατολικαί και Δυτικαί Ινδίαι, Αθήναι, Πάτραι, Λεβάδεια, Κεγχρεαί, κλπ.Leporello έγραψε: 05 Απρ 2023, 17:08Οι παλιοί "Κάτω Χώρες" την λέγαμε. Δεν ξέρω γιατί επεκράτησε το "Ολλανδία". Οι παλιοί βέβαια (παλιότεροι από εμένα) λένε και μερικά λανθασμένα, γιατί άλλαξαν όνομα, όπως "Ινδίες" και "Νοτιοαφρικανική Ενωση". Εδώ δεν είναι ίδια περίπτωση όμως.
Πρόλαβες ταμπέλες σε μπακάλικα "εδώδιμα - αποικιακά";Leporello έγραψε: 05 Απρ 2023, 17:55Οσοι λένε σήμερα "στις Ινδίες" εννοούν στην Ινδία. Ο όρος "Ινδίες" είναι τής αποικιοκρατίας και αναφερόταν στην Ινδία, το Πακιστάν, το Μπάγκλαντες, την Σρι Λάνκα και την ΜυάνμαρNandros έγραψε: 05 Απρ 2023, 17:16Μάθαμε για Ανατολικαί και Δυτικαί Ινδίαι, Αθήναι, Πάτραι, Λεβάδεια, Κεγχρεαί, κλπ.Leporello έγραψε: 05 Απρ 2023, 17:08 Οι παλιοί "Κάτω Χώρες" την λέγαμε. Δεν ξέρω γιατί επεκράτησε το "Ολλανδία". Οι παλιοί βέβαια (παλιότεροι από εμένα) λένε και μερικά λανθασμένα, γιατί άλλαξαν όνομα, όπως "Ινδίες" και "Νοτιοαφρικανική Ενωση". Εδώ δεν είναι ίδια περίπτωση όμως.
Toυλάχιστον μέχρι 20 ετών σίγουρα. Μπορεί και μετά, αλλά δεν θυμάμαι.Nandros έγραψε: 05 Απρ 2023, 17:57Πρόλαβες ταμπέλες σε μπακάλικα "εδώδιμα - αποικιακά";Leporello έγραψε: 05 Απρ 2023, 17:55Οσοι λένε σήμερα "στις Ινδίες" εννοούν στην Ινδία. Ο όρος "Ινδίες" είναι τής αποικιοκρατίας και αναφερόταν στην Ινδία, το Πακιστάν, το Μπάγκλαντες, την Σρι Λάνκα και την ΜυάνμαρNandros έγραψε: 05 Απρ 2023, 17:16 Μάθαμε για Ανατολικαί και Δυτικαί Ινδίαι, Αθήναι, Πάτραι, Λεβάδεια, Κεγχρεαί, κλπ.
Έχεις δίκιο. Δεν το γνώριζα. Και η ελληνική νομοθεσία και η διαδικτυακή πύλη της ΕΕ αναφέρεται στην χώρα άλλοτε ως Ολλανδία κι άλλοτε ως Κάτω Χώρες, με το επίθετο να είναι πάντα "ολλανδικός". Είχα πάντα την εντύπωση ότι ο όρος Κάτω Χώρες στα ελληνικά ήταν απλώς ένα μεταφραστικό δάνειο που χρησιμοποιείται ανεπίσημα. Στις οδηγίες όμως των διοργανικών εγχειριδίων της ΕΕ αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το σύντομο όνομα στα ελληνικά είναι "Κάτω Χώρες" και το επίσημο "Βασίλειο των Κάτω Χωρών", με υποσημείωση να μην χρησιμοποιείται το όνομα Ολλανδία, αν και μια σύντομη περιήγηση στην διαδιακτυακή πύλη της ΕΕ αποδεικνύει ότι η οδηγία δεν ακολουθείται πάντα.Leporello έγραψε: 05 Απρ 2023, 17:13Τελικά όχι. Κάτω Χώρες λέγεται επίσημα:hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2023, 16:18Ξέρω, βρε, ποια χώρα είναι. Απλά στα ελληνικά λέγεται Ολλανδία. Επίσημα. Είναι σαν να λέμε ότι το Μαυροβούνιο λέγεται επίσημα Μοντενέγρο στα ελληνικά.
https://www.taxheaven.gr/law/1455/1984
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.