!!! DEVELOPMENT MODE !!!

60 χρονια Τζέιμς Μποντ

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.

Ο καλυτερος Τζέιμς Μποντ

Σον Κόννερυ (ο αρχετυπικος Μποντ)
19
45%
Nτειβιντ Νιβεν (ο ιμιτασιον Μποντ)
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Ροτζερ Μουρ (ο κοντινότερος στο βιβλίο Μποντ)
10
24%
Τζωρτζ Λάζενμπυ (ο ξεχασμένος Μποντ)
2
5%
Τιμοθυ Ντάλτον (ο dark Mποντ)
3
7%
Πιρς Μπροσναν (ο κοσμοπολιτης Μποντ)
3
7%
Ντανιελ Κραιγκ (ο ξανθος Μποντ)
5
12%
Ο καλυτερος Μποντ δεν εχει ερθει ακόμα
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι

Σύνολο ψήφων: 42

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Re: 60 χρονια Τζέιμς Μποντ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Ερμής έγραψε: 07 Σεπ 2022, 09:35 τα εχουμε πει αρκετές φορές, αν και το καλυτερο νήμα ήταν στο συγχωρεμένο

1)Κοννερυ, Κραιγκ
2)
3)Νταλτον
4)Λαζενμπι
5)Μπροσναν
6) Μουρ

Θεωρώ ισάξιους Κόννερυ Κραιγκ για το ρόλο, δε μπορεί να συγκριθούν διότι μεσολαβούν και 40 χρόνια απο τον ένα στον άλλο.
Νταλτον πολύ υποτιμημένος απο τους φανς, για εμένα ήταν ταμάμ για το ρόλο, μη ξεχνάμε του είχε προταθεί αμέσως μετά τον Κόννερυ αλλά αρνήθηκε γιατί ήταν αρκετά νέος για να πάρει τη σκυτάλη απο το Σκωτσέζο, απο όσους ενσάρκωσαν το ρόλο είναι μακράν ο καλύτερος ηθοποιός και αυτός που έπαιξε με ακρίβεια.
Λαζενμπι δε μου λέει κάτι το φοβερό αλλά έπαιξε σε καλή ταινία της σειράς.
Μπροσναν δε ξέρω, δε μου κάθεται, ίσως γιατί οι ταινίες ήταν για τα θηρία.
Μουρ, για τα μπάζα, σα να έβλεπες κωμωδία με ολίγη απο δράση, εικάζω πως αν έβαζαν τον Ρ.Ατκινσον θα το πήγαινε πολύ καλύτερα.

Εγώ θα άλλαζα τη σειρά.

Θα έβαζα οκ τον Κονερυ στο 1 γιατί ήταν το αρχέτυπο πάνω στο οποίο βασίστηκαν όλοι οι επόμενοι Μποντ αλλά ο Φλέμινγκ είχε αντιρρήσεις. Τον θεωρούσε υπερβολικά γυμνασμένο και λίγο αξεστο Σκωτσεζο για τον Άγγλο γοητευτικό gentleman που είχε δημιουργήσει και απλά πολύ σοβαρό για το ρόλο.

Στο 2 θα έβαζα τον Ντάλτον γιατί ήταν απλά τέλειος στο ρόλο του Dark Bond που γίνεται και rogue agent άμα χρειαστεί.

Στο 3 θα έβαζα τον Μουρ που είναι πιο κοντά στο χαρακτήρα που είχε στο μυαλό του ο Φλέμινγκ για τα βιβλία.

Στο 4 θα έβαζα τον Μπροσναν λόγω του charming and debonair χαρακτήρα του. Αν και παραήταν ατσαλακωτος.

Στο 5 θα βάλω τον Κραιγκ γιατί είναι too much drama and theatrical για μένα.

Και στο 6 τον Λαζενμπυ γιατί ήταν άχρωμος, άοσμος, άγευστος και παρότι είχε ένα πολύ καλό σενάριο δεν το στήριξε καθόλου. Αν και το σενάριο είχε και αυτό μια αδυναμία. Παντρεμένος Μποντ? Νο way man...
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV »

Δεν πάτε καλά

Οι άνδρες με έντονο λακκάκι-βούλα στο πηγούνι πρέπει να μπαναριστούν από προσώπου γης ASAP
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

SUV έγραψε: 07 Σεπ 2022, 11:21 Δεν πάτε καλά

Οι άνδρες με έντονο λακκάκι-βούλα στο πηγούνι πρέπει να μπαναριστούν από προσώπου γης ASAP
Στη γυναίκα, εμένα δεν με ενοχλεί. Αν το 'χει στα μάγουλα, το λατρευω κιολας :romance-hearteyes:

Σε αντρα, απλώς τον αγριεύει κάπως.
Άβαταρ μέλους
The Great Leader

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Great Leader »

Ο Ρότζερ Μουρ είναι ο πιο υποτιμημένος. Δεν είχε το ματσιλίκι του Κόννερυ, ούτε την στιβαρότητα των άλλων,άλλα είχε καλό mix coolness, κωμικού timing και φονικής μηχανής. Συν, κράτησε τον Μποντ ως franchise και έδειξε ότι πραγματικά μπορεί να συνεχίσει η σειρά μακρυά από την σκιά του Κόννερυ.
Άβαταρ μέλους
The Great Leader

vantono έγραψε: 05 Σεπ 2022, 16:51
Καραμελίτσα έγραψε: 05 Σεπ 2022, 15:58
George_V έγραψε: 05 Σεπ 2022, 15:20

Γιατί τι σε χαλάει?
Ζέχνει από πατριαρχία, αποικιοκρατία, σωβινισμό, νεοπλουτισμό, συν την προπαγάνδα.
Για αυτό και θα έπρεπε να σου αρέσουν μόνο οι ταινίες με τον Κραιγκαρο! Που δεν περιέχουν καθόλου τέτοια (ιδίως οι τελευταίες του) η περιέχουν πολύ λιγότερα (οι πρώτες του).
Εμείς οι λέητ μιλλενιαλς με αυτές είμεθα γαλουχημενοι.

Και ποιοτικά δηλαδή είναι καλύτερες από τις προηγούμενες. Καζίνο ρουαγιαλ, σκαιφολ, ακόμη και η τελευταία του δηλαδή. Δεν υπάρχει σύγκριση με τις παλιατζουρες.
Δώσε μου SPECTRE, Goldfinger και άλλους larger than life κακούς, δώσε Μποντ μισογύνη και με ελαφρά κοινωνιοπάθεια, γενικά προτιμώ τις παλιές ταινίες. Για εμένα έπρεπε ο Craig να σταματήσει στο Skyfall, που ήταν καλή επιστροφή στον κλασικό Μποντ, άλλα με αέρα 21ου αιώνα.
Volk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk »

Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

The Great Leader έγραψε: 07 Σεπ 2022, 21:24
Καραμελίτσα έγραψε: 05 Σεπ 2022, 15:58

Ζέχνει από πατριαρχία, αποικιοκρατία, σωβινισμό, νεοπλουτισμό, συν την προπαγάνδα.
Για αυτό και θα έπρεπε να σου αρέσουν μόνο οι ταινίες με τον Κραιγκαρο! Που δεν περιέχουν καθόλου τέτοια (ιδίως οι τελευταίες του) η περιέχουν πολύ λιγότερα (οι πρώτες του).

Και ποιοτικά δηλαδή είναι καλύτερες από τις προηγούμενες. Καζίνο ρουαγιαλ, σκαιφολ, ακόμη και η τελευταία του δηλαδή. Δεν υπάρχει σύγκριση με τις παλιατζουρες.
Δώσε μου SPECTRE, Goldfinger και άλλους larger than life κακούς, δώσε Μποντ μισογύνη και με ελαφρά κοινωνιοπάθεια, γενικά προτιμώ τις παλιές ταινίες. Για εμένα έπρεπε ο Craig να σταματήσει στο Skyfall, που ήταν καλή επιστροφή στον κλασικό Μποντ, άλλα με αέρα 21ου αιώνα.
To skyfall δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τις ταινίες bond που έπαιζαν όλοι οι άλλοι πλην ίσως του Dalton. Όπως έχουμε ξαναπεί το Skyfall Είναι η πιο σκοτεινή, η πιο σοβαρή, η Bond ταινία. Και για εμένα η κορυφαία όλων. Αν μπορούσε κάποιος άλλος να την παίξει τότε αυτός θα ήταν -ίσως ξαναλέω- ο Νταλτον. Φαντάζεστε τώρα τον Μουρ σε τέτοιο ρολο;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
The Great Leader

Ερμής έγραψε: 07 Σεπ 2022, 22:06
The Great Leader έγραψε: 07 Σεπ 2022, 21:24

To skyfall δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τις ταινίες bond που έπαιζαν όλοι οι άλλοι πλην ίσως του Dalton. Όπως έχουμε ξαναπεί το Skyfall Είναι η πιο σκοτεινή, η πιο σοβαρή, η Bond ταινία. Και για εμένα η κορυφαία όλων. Αν μπορούσε κάποιος άλλος να την παίξει τότε αυτός θα ήταν -ίσως ξαναλέω- ο Νταλτον. Φαντάζεστε τώρα τον Μουρ σε τέτοιο ρολο;
To Skyfall ήταν περισσότερο επιστροφή στην αισθητική των παλαιότερων Μποντ, ειδικά στην Dalton και μετά εποχή. Έφερε τα κομμάτια έτσι όπου ο Μποντ έπαψε να είναι Borne και να είναι περισσότερο Μποντ. Το Spectre & το No Time to Die το χαλάσανε αυτό, άλλα χαλάλι.

Ο Μουρ, τρώει σκατό άδικα. Ήταν ο ιδανικός για να κρατήσει το franchise ζωντανό και ήταν ο Μποντ που έφαγε και τους περισσότερους πειραματισμούς(πχ το Moonraker που ήταν Bond in Space, μέχρι το For Your Eyes Only, που ήταν η πιο σοβαρή και στιβαρή ταινία της εποχής Μουρ).
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Άδικα ίσως επειδή είχε σενάρια της πουτσας, Από εκεί και πέρα ούτε να τρέξει δε μπορούσε
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
George_V

The Great Leader έγραψε: 07 Σεπ 2022, 21:19 Ο Ρότζερ Μουρ είναι ο πιο υποτιμημένος. Δεν είχε το ματσιλίκι του Κόννερυ, ούτε την στιβαρότητα των άλλων,άλλα είχε καλό mix coolness, κωμικού timing και φονικής μηχανής. Συν, κράτησε τον Μποντ ως franchise και έδειξε ότι πραγματικά μπορεί να συνεχίσει η σειρά μακρυά από την σκιά του Κόννερυ.
Ο Ρότζερ Μουρ βασικά συνεχισε να παίζει τον "Αγιο" αλλά με μανδύα Μποντ.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
George_V

Πάντως προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο Τιμόθεου Ντάλτον μπορεί να έπαιξε σε 2 μόνο ταινίες αλλά εκτός του ότι υποστήριξε το ρολο του 100% είχε και καλύτερα σενάρια. Ειδικά στο Living Daylights.
neon imposter
Phorum.gr user: neon imposter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από neon imposter »

George_V έγραψε: 19 Σεπ 2022, 01:31 Πάντως προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο Τιμόθεου Ντάλτον μπορεί να έπαιξε σε 2 μόνο ταινίες αλλά εκτός του ότι υποστήριξε το ρολο του 100% είχε και καλύτερα σενάρια. Ειδικά στο Living Daylights.
Έβαλα ιδανικό Τζέημς τον Ντάλτον. Υποθέτω ιδανικός κινηματογραφικός Μποντ είναι ο Κόννερυ, αλλά ο Ντάλτον ήταν, διάβασα, πολύ πιο κοντά στον ήρωα του Φλέμινγκ. Είδα και το Living Daylights πρόσφατα, πολύ καλό ήταν, θυμήθηκα που διάβαζα στο Μπλεκ για τα γυρίσματα στο Γιβραλτάρ.

Ο Ρότζερ Μουρ μου αρέσει έπειτα ως τρίτος, κυρίως διότι έβλεπα Τζέημς αρχές 90 σε βιντεοκασέτες οπότε δεν υπήρχε ανταγωνισμός από τους επόμενους.

Μετά το 90τόσο άλλωστε βαρέθηκα τα Τζέημς Μποντ. Αν κ σέβομαι τον Πιρς Μπρόνσαν επειδή είναι ο Αρχιτέκτονας. Ο άλλος δεν μ λέει τπτ, είναι κοντός για Μποντ.

Ο δε άχρωμος που έπαιξε στην Υπηρεσία, έπαιξε πάντως σε πολύ καλή ταινία του franchise.

Βάλτε και ένα δημοψήφισμα για τις κοπέλες του Μποντ, αν και δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση νομίζω

Ούρσουλα Άντρες θα έλεγα με μία πρόχειρη ματιά
Volk

neon imposter έγραψε: 20 Σεπ 2022, 09:59
George_V έγραψε: 19 Σεπ 2022, 01:31 Πάντως προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο Τιμόθεου Ντάλτον μπορεί να έπαιξε σε 2 μόνο ταινίες αλλά εκτός του ότι υποστήριξε το ρολο του 100% είχε και καλύτερα σενάρια. Ειδικά στο Living Daylights.
Έβαλα ιδανικό Τζέημς τον Ντάλτον. Υποθέτω ιδανικός κινηματογραφικός Μποντ είναι ο Κόννερυ, αλλά ο Ντάλτον ήταν, διάβασα, πολύ πιο κοντά στον ήρωα του Φλέμινγκ. Είδα και το Living Daylights πρόσφατα, πολύ καλό ήταν, θυμήθηκα που διάβαζα στο Μπλεκ για τα γυρίσματα στο Γιβραλτάρ.

Ο Ρότζερ Μουρ μου αρέσει έπειτα ως τρίτος, κυρίως διότι έβλεπα Τζέημς αρχές 90 σε βιντεοκασέτες οπότε δεν υπήρχε ανταγωνισμός από τους επόμενους.

Μετά το 90τόσο άλλωστε βαρέθηκα τα Τζέημς Μποντ. Αν κ σέβομαι τον Πιρς Μπρόνσαν επειδή είναι ο Αρχιτέκτονας. Ο άλλος δεν μ λέει τπτ, είναι κοντός για Μποντ.

Ο δε άχρωμος που έπαιξε στην Υπηρεσία, έπαιξε πάντως σε πολύ καλή ταινία του franchise.

Βάλτε και ένα δημοψήφισμα για τις κοπέλες του Μποντ, αν και δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση νομίζω

Η σκηνη που προσγειωθηκε στο κοτερο ειναι απο τις καλυτερες της σειρας!
neon imposter
Phorum.gr user: neon imposter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από neon imposter »

Volk έγραψε: 20 Σεπ 2022, 10:14

Εμένα μ αρέσει ιδιαίτερα η σκηνή που περνάνε με τη μπασαβιόλα τα σύνορα της Αυστρίας κ ενώ ο Τζέημς λέει

We have nothing to declare

η ξανθιά συμπληρώνει

except for a cello

για να συμπληρώσει τη σκηνή η ηχώ επαναλαμβάνοντας cello... cello... cello

Μία σπάνια στιγμή κλασικότροπου λυρισμού στη ζωή ενός κατά τ άλλα cold-blooded murderer

Δυστυχώς απ' ό,τι παρατήρησα το star άρχισε το κανονικό του πρόγραμμα με τις διάφορες μαλακίες ρηάλιτυ κλπ και μάλλον δεν θα προβάλει τη δεύτερη ταινία με τον Τίμοθυ
Volk

neon imposter έγραψε: 20 Σεπ 2022, 10:21
Volk έγραψε: 20 Σεπ 2022, 10:14

Εμένα μ αρέσει ιδιαίτερα η σκηνή που περνάνε με τη μπασαβιόλα τα σύνορα της Αυστρίας κ ενώ ο Τζέημς λέει

We have nothing to declare

η ξανθιά συμπληρώνει

except for a cello

για να συμπληρώσει τη σκηνή η ηχώ επαναλαμβάνοντας cello... cello... cello

Μία σπάνια στιγμή κλασικότροπου λυρισμού στη ζωή ενός κατά τ άλλα cold-blooded murderer

Δυστυχώς απ' ό,τι παρατήρησα το star άρχισε το κανονικό του πρόγραμμα με τις διάφορες μαλακίες ρηάλιτυ κλπ και μάλλον δεν θα προβάλει τη δεύτερη ταινία με τον Τίμοθυ
Εχω ηδη βαλει τη Living Daylights, ποια ειναι η δευτερη;

Ο Ρωσος στρατηγος ειχε φρικαρει με την Αγγλικη κουζινα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”