Ερμής έγραψε: 07 Σεπ 2022, 09:35 τα εχουμε πει αρκετές φορές, αν και το καλυτερο νήμα ήταν στο συγχωρεμένο
1)Κοννερυ, Κραιγκ
2)
3)Νταλτον
4)Λαζενμπι
5)Μπροσναν
6) Μουρ
Θεωρώ ισάξιους Κόννερυ Κραιγκ για το ρόλο, δε μπορεί να συγκριθούν διότι μεσολαβούν και 40 χρόνια απο τον ένα στον άλλο.
Νταλτον πολύ υποτιμημένος απο τους φανς, για εμένα ήταν ταμάμ για το ρόλο, μη ξεχνάμε του είχε προταθεί αμέσως μετά τον Κόννερυ αλλά αρνήθηκε γιατί ήταν αρκετά νέος για να πάρει τη σκυτάλη απο το Σκωτσέζο, απο όσους ενσάρκωσαν το ρόλο είναι μακράν ο καλύτερος ηθοποιός και αυτός που έπαιξε με ακρίβεια.
Λαζενμπι δε μου λέει κάτι το φοβερό αλλά έπαιξε σε καλή ταινία της σειράς.
Μπροσναν δε ξέρω, δε μου κάθεται, ίσως γιατί οι ταινίες ήταν για τα θηρία.
Μουρ, για τα μπάζα, σα να έβλεπες κωμωδία με ολίγη απο δράση, εικάζω πως αν έβαζαν τον Ρ.Ατκινσον θα το πήγαινε πολύ καλύτερα.
Εγώ θα άλλαζα τη σειρά.
Θα έβαζα οκ τον Κονερυ στο 1 γιατί ήταν το αρχέτυπο πάνω στο οποίο βασίστηκαν όλοι οι επόμενοι Μποντ αλλά ο Φλέμινγκ είχε αντιρρήσεις. Τον θεωρούσε υπερβολικά γυμνασμένο και λίγο αξεστο Σκωτσεζο για τον Άγγλο γοητευτικό gentleman που είχε δημιουργήσει και απλά πολύ σοβαρό για το ρόλο.
Στο 2 θα έβαζα τον Ντάλτον γιατί ήταν απλά τέλειος στο ρόλο του Dark Bond που γίνεται και rogue agent άμα χρειαστεί.
Στο 3 θα έβαζα τον Μουρ που είναι πιο κοντά στο χαρακτήρα που είχε στο μυαλό του ο Φλέμινγκ για τα βιβλία.
Στο 4 θα έβαζα τον Μπροσναν λόγω του charming and debonair χαρακτήρα του. Αν και παραήταν ατσαλακωτος.
Στο 5 θα βάλω τον Κραιγκ γιατί είναι too much drama and theatrical για μένα.
Και στο 6 τον Λαζενμπυ γιατί ήταν άχρωμος, άοσμος, άγευστος και παρότι είχε ένα πολύ καλό σενάριο δεν το στήριξε καθόλου. Αν και το σενάριο είχε και αυτό μια αδυναμία. Παντρεμένος Μποντ? Νο way man...