Σελίδα 4 από 6

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 13:03
από nick
Thanks.
Και αυτό το μαγαζί έχει ωραία μπριζόλα

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 13:29
από Volk
Ποιο μαγαζι ειναι;

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 13:39
από nick
Volk έγραψε: 03 Ιουν 2022, 13:29 Ποιο μαγαζι ειναι;
https://www.iefimerida.gr/politiki/o-ts ... rizola?amp
σε γνωστή ταβέρνα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 13:50
από Volk
nick έγραψε: 03 Ιουν 2022, 13:39
Volk έγραψε: 03 Ιουν 2022, 13:29 Ποιο μαγαζι ειναι;
https://www.iefimerida.gr/politiki/o-ts ... rizola?amp
σε γνωστή ταβέρνα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.
Προτιμω αλλα μαγαζια

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 14:01
από Κος Mike
panos291 έγραψε: 02 Ιουν 2022, 22:25 Προσωπικη αποψη για την τοπ μπριζολα που εχω φαει (εκτος απο σπιτικο γουρουνακι παντα).
Παιρνετε μπριζολες μαυρου χοιρου απο την φάρμα Μπραλου, τις ψηνετε στα καρβουνα και βαζετε πανω θαλασσινο αλατι και φρεσκο πιπερι.
Ενας φιλος Δανος σεφ που φτιαχνει μενου σε τοπ εστιατορια στην χωρα του και συνεργαζεται και με τον Rasmus Kofoed του Geranium, μου ειχε πει πριν χρόνια αυτο το απλο πραγμα που προτεινα παραπανω.
Το γαματο χρεας δεν το μαρινάρουμε.


δε θελω να φανω βλάχος αλλα ο μαυρος χοιρος δε μου λεει κατι παραπανω απ τον απλο χοιρο
οπως και το μπλακ ανγκους μπιφτεκι δε μου λεει κατι παραπανω απ το απλο μπιφτεκι,σιγουρα οχι κατι που να δικαιολογει την διπλασια τιμη του

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 14:02
από Κος Mike
Volk έγραψε: 02 Ιουν 2022, 21:15
Κος Mike έγραψε: 02 Ιουν 2022, 21:08 η σως που βαζω στις μπιτζολες


1 κροκος αυγου
1 κσ μουσταρδα με μελι
χυμος μισου λεμονιου
3 κσ ελαιολαδο
πιπερι
αλατι
Κροκο αυγου;

:102:
δεν ειναι μονο κροκος αυγου
εχει και αλλα πραγματα

ειναι η πιο νοστιμμη σως που εχω δοκιμασει να φτιαξω

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 14:04
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ένα από τα αγαπημένα μου γεύματα είναι Μπριζόλα Ribeye Βόεια Άνευ Οστού Αργεντινής με συνοδεία τριών τηγανητών αυγών και πατάτας βραστής με λάδι και πράσινο κρεμμύδι
ειδικά μετά από μια καλή προπόνηση
θα ανεβάσω φωτό κάποια στιγμή

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 14:07
από Volk
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Ιουν 2022, 14:04 ένα από τα αγαπημένα μου γεύματα είναι Μπριζόλα Ribeye Βόεια Άνευ Οστού Αργεντινής με συνοδεία τριών τηγανητών αυγών και πατάτας βραστής με λάδι και πράσινο κρεμμύδι
ειδικά μετά από μια καλή προπόνηση
θα ανεβάσω φωτό κάποια στιγμή
:+1:
Νοστιμο ακουγεται.

Χωσε φωτο και ινφο (κρεοπωλειο που αγοραζεις, τροπος ψησιματος)

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 14:13
από nick
Κοιτάξτε στο 9:30 - 11:00 πως τις βάζει σε τεράστιες φλόγες χωρίς να καρβουνιάσουν.


Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 14:23
από Volk
nick έγραψε: 03 Ιουν 2022, 14:13 Κοιτάξτε στο 9:30 - 11:00 πως τις βάζει σε τεράστιες φλόγες χωρίς να καρβουνιάσουν.

Στο 12:47, ξεκαθαρα εχουν καρβουνιασει και εχουν γινει καρκινος με γευση!

:102: :102: :102:




Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο στη σχάρα μπορούν να μετατρέψουν τις πρωτεΐνες του κόκκινου κρέατος, πουλερικών και ψαριών σε ετεροκυκλικές αμίνες (HCAs). Αυτές οι χημικές ουσίες έχουν συνδεθεί με καρκίνο του μαστού, στομάχου, προστάτη και παχέος εντέρου. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλάξει το σχήμα της δομής των πρωτεϊνών του κρέατος έτσι ώστε να γίνουν επικίνδυνες για τον οργανισμό και να θεωρούνται καρκινογόνες ουσίες. Ένας άλλος καρκινικός παράγοντας που βρίσκεται στον καπνό από το μπάρμπεκιου είναι οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAHs). Οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAHs) δημιουργούνται όταν το λίπος και οι χυμοί από το μαγείρεμα του κρέατος στη σχάρα πέφτουν στάγδην πάνω στην πηγή θερμότητας.

Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea https://medlabgr.blogspot.com/2019/02/g ... z7V99M6rkA

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 14:33
από Volk
Περα απο αυτο, ποσο κοστιζει ενα ξυλο κοπης; Ενα φτηνο, απο το σουπερ μαρκετ;

Βαζει τις μπριζολες μεσα στο πιατο και τις κοβει μεσα στο πιατο....

Ποσο δυσκολο θα ταν να τις κοψει ομορφα σε ενα ξυλο κοπης και να βαλει και τις πατατες στο ξυλο κοπης στο πλαι;

Τι φαση ο τυπος; Δεν εχει προσβαση στο διαδικτυο να διαβασει χιλιαδες μελετες περι καρβουνιασματος και υψηλων θερμοκρασιων στο μαγειρεμα και τις επιπτωσεις στην υγεια του ανθρωπου;

Νταξει, το 1532, δεν υπηρχε η προσβαση στη πληροφορια μεσα στην απεραντοσυνη του διαδικτυου. Δεν υπηρχαν οι χιλιαδες ιατρων γυρω μας να πας να μιλησεις μαζι τους και να ακουσεις τη γνωμη τους, δεν ηταν εφικτη η προσβαση στη πληροφορια.

Τωρα; Τι μας δειχνει ο τυπος;

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 14:38
από Volk
nick έγραψε: 03 Ιουν 2022, 14:13 Κοιτάξτε στο 9:30 - 11:00 πως τις βάζει σε τεράστιες φλόγες χωρίς να καρβουνιάσουν.

Κανε τη συγκριση. Τσεκαρε ποσοστο καρβουνιλας στη μια περιπτωση και στην αλλη. :102: :102: :102: :102: :102:

Εικόνα

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 14:41
από Volk
Την ωρα που εκοβε μεσα στο πιατο, γεμισε και το πιατο καρβουνιλα!

Αν παω σε μαγαζι και μου σερβιρουν αυτο, απλα το επιστρεφω και κανω παραγγελια σουβλακια απο αλλο μαγαζι και τα τρωω στο παρκο απεναντι, στο παγκακι. Δεν εχει νοημα να φαω σε ενα μαγαζι που δεν ξερουν τα βασικα για το κρεας και κανουν τα δικα τους σε αυτους που τα δεχονται!

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 15:16
από nick
Volk έγραψε: 03 Ιουν 2022, 14:41 Την ωρα που εκοβε μεσα στο πιατο, γεμισε και το πιατο καρβουνιλα!

Αν παω σε μαγαζι και μου σερβιρουν αυτο, απλα το επιστρεφω και κανω παραγγελια σουβλακια απο αλλο μαγαζι και τα τρωω στο παρκο απεναντι, στο παγκακι. Δεν εχει νοημα να φαω σε ενα μαγαζι που δεν ξερουν τα βασικα για το κρεας και κανουν τα δικα τους σε αυτους που τα δεχονται!
Νομιζω τις εχει πασαλείψει με κατι το οποίο καρβουνιάζει αλλα υποτίθεται προστατεύει το κρεας.

Re: Μπριζόλα μόνο!

Δημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2022, 15:47
από Volk
nick έγραψε: 03 Ιουν 2022, 15:16
Volk έγραψε: 03 Ιουν 2022, 14:41 Την ωρα που εκοβε μεσα στο πιατο, γεμισε και το πιατο καρβουνιλα!

Αν παω σε μαγαζι και μου σερβιρουν αυτο, απλα το επιστρεφω και κανω παραγγελια σουβλακια απο αλλο μαγαζι και τα τρωω στο παρκο απεναντι, στο παγκακι. Δεν εχει νοημα να φαω σε ενα μαγαζι που δεν ξερουν τα βασικα για το κρεας και κανουν τα δικα τους σε αυτους που τα δεχονται!
Νομιζω τις εχει πασαλείψει με κατι το οποίο καρβουνιάζει αλλα υποτίθεται προστατεύει το κρεας.
Το χει καρβουνιασει αδερφε, αστο.

Επαναλαμβανω, αν μου σερβιρουν κατι τετοιο, το αφηνω εκει που ειναι, σηκωνομαι, αραζω στο κοντινοτερο παρκο και τρωω σουβλακια απο αλλο μαγαζι, ντελιβερι!

Στη φωτο που ανεβασα πριν απο μαγαζι στο Λονδινο, προσεξες το ψησιμο; Το τι χρωμα ειχε το κρεας; Εχει καμια σχεση;

Αλλα και το σερβιρισμα και η κοπη σε πιατο μεσα, οτι να ναι.

Καλυτερα να ασχοληθει με αλλο αντικειμενο ο τυπος που εχει το καναλι και οχι να δειχνει στο κοσμο που δεν γνωριζει (λαθος και του κοσμου που δεν γνωριζει και δεν ενημερωνεται για τετοια θεματα τη στιγμη που η προσβαση στη πληροφορια ειναι πανευκολη) διαφορα σκηνικα που θα βλαψουν την υγεια ανεπανορθωτα!