Σελίδα 4 από 4
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2018, 01:10
από hellegennes
perseus έγραψε: 10 Σεπ 2018, 22:13
shrike έγραψε: 10 Σεπ 2018, 20:48
perseus έγραψε: 10 Σεπ 2018, 16:27
τοσο δυσκολο ηταν?
Δεν ξέρω για τον Waldorf, για μένα πάντως το δύσκολο ήταν να καταλάβω ποιον ρωτάς.
140 χρόνια γράφεις σε forum κι ακόμα δεν έχεις μάθει να κάνεις παραθέσεις (να μην πω για mention δηλαδή και το χοντρύνω πολύ). Και άντε, να ρωτήσεις αμέσως μετά από το ποστ κάποιου, παλεύεται. Μερικές φορές πας και απαντάς (ή ρωτάς) σε ποστς της προηγούμενης σελίδας, και πρέπει ο άλλος να μπει στο μυαλό σου για να καταλάβει ότι μιλάς σ' αυτόν...
Και για να απαντήσω κι εγώ στην απορία σου, το συγκεκριμένο λουκάνικο είναι για άμεση κατανάλωση. Τις περισσότερες φορές το ψήνουμε την ίδια ή το πολύ την επόμενη μέρα, σπάνια θα το κρατήσω κάποιες λίγες μέρες στο ψυγείο αν υπάρχει ειδικός λόγος, οπότε δεν χρειάζονται ειδικά συντηρητικά. Το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μια χαρά κάνουν την δουλειά, σ' αυτές τις λίγες ειδικές περιπτώσεις που δεν θα ψηθεί άμεσα.
εχετε απαντησει σε οτι μαλακια γραφουν και δεν μπορειτε να καταλαβετε οταν ρωταω "τι συντηρητικό βαζετε "ποιον ρωταω ? μαλλον τον Τζεισον με το μπανγκ λεοφωρειο.
Θρίαμβος! Έκανε παράθεση!
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2018, 01:10
από hellegennes
shrike έγραψε: 10 Σεπ 2018, 21:24
hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2018, 21:17
sys3x έγραψε: 10 Σεπ 2018, 13:07
Ναι αλλά δεν μου είχες πει ότι ο Χέλλης τραγουδάει κιόλας, αλλάζει το πράμα έτσι. Όπως και να έχει νομίζω είναι απαραίτητο να έχουμε και ένα ασθενοφόρο στεντ μπάη.
Έτσι, για να γελάσετε λίγο,
ντουέτο μου με την Μαράια.
Καλά το πας το Κεν Λι ρε!
Κάποιος λόγος θα υπάρχει που κόβεται τόσο απότομα η ηχογράφηση.

Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2018, 01:48
από sys3x
hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2018, 21:17
sys3x έγραψε: 10 Σεπ 2018, 13:07
Ναι αλλά δεν μου είχες πει ότι ο Χέλλης τραγουδάει κιόλας, αλλάζει το πράμα έτσι. Όπως και να έχει νομίζω είναι απαραίτητο να έχουμε και ένα ασθενοφόρο στεντ μπάη.
Έτσι, για να γελάσετε λίγο,
ντουέτο μου με την Μαράια.
Σώπα καλέ!
Είμαστε έτοιμοι νομίζω να κάνουμε μπόϋζ μπαντ, ληντ βόκαλς τσεκ, μπάκινγκ βόκαλς και μπάσο ο σράηκ εγώ θα ντυθώ εξωγήινος ένας πληκτράς μας λείπει και γίναμε.
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2018, 01:50
από Μηχανικός
shrike έγραψε: 10 Σεπ 2018, 20:48
Και για να απαντήσω κι εγώ στην απορία σου, το συγκεκριμένο λουκάνικο είναι για άμεση κατανάλωση. Τις περισσότερες φορές το ψήνουμε την ίδια ή το πολύ την επόμενη μέρα, σπάνια θα το κρατήσω κάποιες λίγες μέρες στο ψυγείο αν υπάρχει ειδικός λόγος, οπότε δεν χρειάζονται ειδικά συντηρητικά. Το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μια χαρά κάνουν την δουλειά, σ' αυτές τις λίγες ειδικές περιπτώσεις που δεν θα ψηθεί άμεσα.
Η γιαγιά τα έβαζε σε στάμνα σκεπασμένα με λίπος όπως το παστό, και το διατηρούσε για όλο τον χρόνο χωρίς συντηρητικά και χωρίς ψυγείο, όμως με πολύ-πολύ αλάτι.
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2018, 05:21
από perseus
δεν χρειαζεται η παραθεση Χελλη απλως το 97 % εδω μεσα εχει την κακη συνηθεια να μην διαβαζει ολα τα μηνυματα.
Δεν ηταν και κανενα περιπλοκο θεμα.
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2018, 09:22
από shrike
Η ποικιλία είναι το san marzano που λέει εκεί; Να ξέρω να το ψάξω.
Εμφανισιακά πάντως μου θυμίζει τη Ρόμα (δεν ξέρω αν είναι η ίδια), που παίρνουμε κάθε χρόνο με τα κιλά και κάνουμε σάλτσα για όλον τον χρόνο.
Για φύτεμα που λες δεν παίζει, όχι προς το παρόν. Ίσως αργότερα, όταν θα μπορώ να περνάω περισσότερο χρόνο κοντά στη γη (και πριν μπω μόνιμα από κάτω της). Έκανε τέτοια πολλά ο πατέρας μου πριν χρόνια, αλλά αφού βγήκε στη σύνταξη και μετά. Με τη δουλειά που κάνουμε μόλις κάποια Σαββατοκύριακα μας μένουν ελεύθερα, κι αυτά σκόρπια εδώ κι εκεί.
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2018, 09:30
από shrike
Μηχανικός έγραψε: 11 Σεπ 2018, 01:50
shrike έγραψε: 10 Σεπ 2018, 20:48
Και για να απαντήσω κι εγώ στην απορία σου, το συγκεκριμένο λουκάνικο είναι για άμεση κατανάλωση. Τις περισσότερες φορές το ψήνουμε την ίδια ή το πολύ την επόμενη μέρα, σπάνια θα το κρατήσω κάποιες λίγες μέρες στο ψυγείο αν υπάρχει ειδικός λόγος, οπότε δεν χρειάζονται ειδικά συντηρητικά. Το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μια χαρά κάνουν την δουλειά, σ' αυτές τις λίγες ειδικές περιπτώσεις που δεν θα ψηθεί άμεσα.
Η γιαγιά τα έβαζε σε στάμνα σκεπασμένα με λίπος όπως το παστό, και το διατηρούσε για όλο τον χρόνο χωρίς συντηρητικά και χωρίς ψυγείο, όμως με πολύ-πολύ αλάτι.
Ρε συ, το ίδιο σύστημα κάνανε κι οι δικοί μου (γιαγιά από Ανατολική Θράκη). Για τα παστά που λες, όχι για λουκάνικα. Παστώνανε ή καπνίζανε χοιρινές μπριζόλες μόλις σφάζανε κανένα γουρούνι και μετά στη στάμνα με λίπος. Διατηρούνταν όλον τον χειμώνα, όποτε χρειαζόταν να βγάλουν κανένα κομμάτι απλά "σκάβανε" και παίρνανε το κρέας και όσο λίπος έβγαινε μαζί του το χρησιμοποιούσαν στο τηγάνισμα (για ζέσταμα κυρίως, αφού ήταν ήδη έτοιμο για φάγωμα). Και τα πρόλαβα αυτά πιτσιρικάς, το κρατήσανε σαν διαδικασία παρ' όλο που είχαν ήδη ρεύμα και ψυγείο τότε.
Ο παππούς έκανε λουκάνικα, αυτός ήταν ντόπιος (περίπου). Έκοβε κρέας με το σατίρι για να είναι χοντροκομμένο, όχι αλεσμένο, και μετά γέμιζε το άντερο. Δεν ξέρω τι έκανε για συντηρητικά, ήμουν μικρός και δεν ρωτούσα τέτοια πράματα (μόνο τα έτρωγα), αλλά θυμάμαι ότι τα κρεμούσε και τα στέγνωνε στον αέρα.
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2018, 18:25
από Ορέστης 35
shrike έγραψε: 11 Σεπ 2018, 09:22
Η ποικιλία είναι το san marzano που λέει εκεί; Να ξέρω να το ψάξω.
Εμφανισιακά πάντως μου θυμίζει τη Ρόμα (δεν ξέρω αν είναι η ίδια), που παίρνουμε κάθε χρόνο με τα κιλά και κάνουμε σάλτσα για όλον τον χρόνο.
Για φύτεμα που λες δεν παίζει, όχι προς το παρόν. Ίσως αργότερα, όταν θα μπορώ να περνάω περισσότερο χρόνο κοντά στη γη (και πριν μπω μόνιμα από κάτω της). Έκανε τέτοια πολλά ο πατέρας μου πριν χρόνια, αλλά αφού βγήκε στη σύνταξη και μετά. Με τη δουλειά που κάνουμε μόλις κάποια Σαββατοκύριακα μας μένουν ελεύθερα, κι αυτά σκόρπια εδώ κι εκεί.
San Marzano το ντοματακι που χρησιμοποιουν οι Ιταλοι στην πιτσα. Υπαρχει και κονσερβα.
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2018, 14:51
από shrike
Ορέστης 35 έγραψε: 11 Σεπ 2018, 18:25
shrike έγραψε: 11 Σεπ 2018, 09:22
Η ποικιλία είναι το san marzano που λέει εκεί; Να ξέρω να το ψάξω.
Εμφανισιακά πάντως μου θυμίζει τη Ρόμα (δεν ξέρω αν είναι η ίδια), που παίρνουμε κάθε χρόνο με τα κιλά και κάνουμε σάλτσα για όλον τον χρόνο.
Για φύτεμα που λες δεν παίζει, όχι προς το παρόν. Ίσως αργότερα, όταν θα μπορώ να περνάω περισσότερο χρόνο κοντά στη γη (και πριν μπω μόνιμα από κάτω της). Έκανε τέτοια πολλά ο πατέρας μου πριν χρόνια, αλλά αφού βγήκε στη σύνταξη και μετά. Με τη δουλειά που κάνουμε μόλις κάποια Σαββατοκύριακα μας μένουν ελεύθερα, κι αυτά σκόρπια εδώ κι εκεί.
San Marzano το ντοματακι που χρησιμοποιουν οι Ιταλοι στην πιτσα. Υπαρχει και κονσερβα.
OK, thanks. Το έψαξα κιόλας, όντως είναι άλλη ποικιλία από τη Ρόμα που είπα και έχει άλλα χαρακτηριστικά (λέει).
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Δημοσιεύτηκε: 25 Αύγ 2020, 02:21
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
shrike έγραψε: 10 Σεπ 2018, 09:32
Αίγαγρος έγραψε: 09 Σεπ 2018, 13:45
Να μαζευτούμε όλα τα παιδιά από εδώ, να πάμε να φάμε λουκάνικο στου Shrike.
Πέρα από την πλάκα πάντως, δεν είναι κακή ιδέα.
Το σπίτι είναι άδειο τον περισσότερο χρόνο, η ψησταριά μεγάλη οπότε σηκώνει πολύ πράμα, αν έρθουν και άλλοι με δικά τους προϊόντα όπως ο Waldorf θα γίνει και γαμώ τις μαζώξεις.
Μέχρι του χρόνου ελπίζω να έχω έτοιμα και τα δύο επόμενα projects μου: καπνιστήριο και φούρνο για πίτσες κλπ, δίπλα στην ψησταριά.
Αν υπάρχουν κι αυτά θα είναι η τέλεια φαγητομάζωξη. Και μετά, βουρ για αιματολογικές...
.

- 20150512_0936331.jpg (33.06 KiB) Προβλήθηκε 2222 φορές
.
Αν δέν εχεις κάνει ακόμα φούρνο..... αυτόν τον τετράγωνο θα μπορούσες
νά τον κάνεις ευκολα μόνος σου σέ μία μέρα.....ειδικά αν έχεις
μερικα μεγάλα αγκωνάρια.....γιά καπάκι θα μπορούσες να βάλεις
μία χοντρή λαμαρίνα μέ παλιά κεραμίδια από πάνω.....
.
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Δημοσιεύτηκε: 26 Αύγ 2020, 10:45
από Cavaliere
shrike έγραψε: 11 Σεπ 2018, 09:30
Μηχανικός έγραψε: 11 Σεπ 2018, 01:50
shrike έγραψε: 10 Σεπ 2018, 20:48
Και για να απαντήσω κι εγώ στην απορία σου, το συγκεκριμένο λουκάνικο είναι για άμεση κατανάλωση. Τις περισσότερες φορές το ψήνουμε την ίδια ή το πολύ την επόμενη μέρα, σπάνια θα το κρατήσω κάποιες λίγες μέρες στο ψυγείο αν υπάρχει ειδικός λόγος, οπότε δεν χρειάζονται ειδικά συντηρητικά. Το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μια χαρά κάνουν την δουλειά, σ' αυτές τις λίγες ειδικές περιπτώσεις που δεν θα ψηθεί άμεσα.
Η γιαγιά τα έβαζε σε στάμνα σκεπασμένα με λίπος όπως το παστό, και το διατηρούσε για όλο τον χρόνο χωρίς συντηρητικά και χωρίς ψυγείο, όμως με πολύ-πολύ αλάτι.
Ρε συ, το ίδιο σύστημα κάνανε κι οι δικοί μου (γιαγιά από Ανατολική Θράκη). Για τα παστά που λες, όχι για λουκάνικα. Παστώνανε ή καπνίζανε χοιρινές μπριζόλες μόλις σφάζανε κανένα γουρούνι και μετά στη στάμνα με λίπος. Διατηρούνταν όλον τον χειμώνα, όποτε χρειαζόταν να βγάλουν κανένα κομμάτι απλά "σκάβανε" και παίρνανε το κρέας και όσο λίπος έβγαινε μαζί του το χρησιμοποιούσαν στο τηγάνισμα (για ζέσταμα κυρίως, αφού ήταν ήδη έτοιμο για φάγωμα). Και τα πρόλαβα αυτά πιτσιρικάς, το κρατήσανε σαν διαδικασία παρ' όλο που είχαν ήδη ρεύμα και ψυγείο τότε.
Ο παππούς έκανε λουκάνικα, αυτός ήταν ντόπιος (περίπου). Έκοβε κρέας με το σατίρι για να είναι χοντροκομμένο, όχι αλεσμένο, και μετά γέμιζε το άντερο. Δεν ξέρω τι έκανε για συντηρητικά, ήμουν μικρός και δεν ρωτούσα τέτοια πράματα (μόνο τα έτρωγα), αλλά θυμάμαι ότι τα κρεμούσε και τα στέγνωνε στον αέρα.
Από τα ίδια, στο χωριό μου.
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Δημοσιεύτηκε: 26 Αύγ 2020, 19:50
από Gherschaagk
Κι εκεί που σκέφτομαι πως ξέχασα να του πω να πάρει κρεμόριο για να κάνω καμιά μαρέγκα της προκοπής, πέφτω πάνω στο συγκεκριμένο νήμα και μπαίνω στην διαδικασία να σκεφτώ να κάνω λουκάνικα.
Τα σέβη μου στους μάστορες.