Προσφατα εννοώ οχι την εποχη των ινδοευρωπαίων
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γεωργιανός ή Τούρκος μισθοφόρος ο "συνέλληνας".
Re: Γεωργιανός ή Τούρκος μισθοφόρος ο "συνέλληνας".
Οι Ελληνες της Μαριούπολης ανήκουν σε 2 κατηγορίες. Υπάρχουν αυτοί που ήρθαν από τον Πόντο και μιλούν ρωμαίικα δηλαδή μια διάλεκτο ποντιακή με κάποιες τούρκικες και γεωργιανές λέξεις και υπάρχουν και οι Ουρούμ που μιλούν τούρκικα, μια διάλεκτο που μοιάζει με την γλώσσα των τατάρων της Κριμαίας. Οι δεύτεροι δεν πήγαν εκεί από τον Καύκασο.
Δεν τα μιλάνε έτσι τα ρώσικα στον Καύκασο.
Ο άνθρωπος μιλάει ρώσικα με Ουκρανική προφορά νομίζω.
Εκείνο που πρόσεξα είναι ότι μιλάει πολύ στρωτά και καθαρά και δεν μασάει φωνήεντα. Αν αυτό είναι χαρακτηριστικό του Καυκάσου ή τής Ουκρανίας δεν ξέρω.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Ρωσόφωνος δηλαδή ο Αζόφ.Kauldron έγραψε: 08 Απρ 2022, 21:07 Ρωσικά με Καυκασιανή προφορά μιλούσε ο "Μιχαήλ" και οχι "Ουκρανικά"
Ενδιαφέρον.
Χαχόλος κανονικός1451 έγραψε: 09 Απρ 2022, 11:19 Δεν τα μιλάνε έτσι τα ρώσικα στον Καύκασο.
Μιλάει ρώσικα και το ρώσικο "Γ" το προφέρει σαν το ελληνικό γάμμα και όχι ως "γκ" που είναι το σωστό.
Από την άλλη, οι καυκάσιοι δεν έχουν γάμμα και προφέρουν κανονικά το ρώσικο "Γ".
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Κι εγώ από το γάμμα τον κατάλαβα.
Αλλά και κάποιες πιο διακριτικές διαφορές όπως η προφορά ορισμένων φωνηέντων.
Δεν έχω εμβαθύνει στην ιστορία τους αλλά νομίζω ότι και οι Ουκρανοί ένας είδος Ρώσων είναι, σαν τους Λευκορώσους για παράδειγμα, οπότε οι ομοιότητες στην γλώσσα δεν θα έπρεπε να εκπλήσσουν κανέναν.
Μέχρι και η ονομασία της χώρας τους μοιάζει με την άκρη, край που λένε και οι Λευκορώσοι, άκρη δηλαδή της ρωσικής αυτοκρατορίας.
Το έλεγα και το γράφω, ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα των Ευρωπαίων ήταν η διαίρεση των Σλάβων σε εχθρικά κράτη.
Και όσο τρώγονται μεταξύ τους, δεν θα μπορέσουν να γίνουν απειλή για εμάς τους υπόλοιπους.
Δεν έχω εμβαθύνει στην ιστορία τους αλλά νομίζω ότι και οι Ουκρανοί ένας είδος Ρώσων είναι, σαν τους Λευκορώσους για παράδειγμα, οπότε οι ομοιότητες στην γλώσσα δεν θα έπρεπε να εκπλήσσουν κανέναν.
Μέχρι και η ονομασία της χώρας τους μοιάζει με την άκρη, край που λένε και οι Λευκορώσοι, άκρη δηλαδή της ρωσικής αυτοκρατορίας.
Το έλεγα και το γράφω, ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα των Ευρωπαίων ήταν η διαίρεση των Σλάβων σε εχθρικά κράτη.
Και όσο τρώγονται μεταξύ τους, δεν θα μπορέσουν να γίνουν απειλή για εμάς τους υπόλοιπους.
- wooded glade
Εγώ έχω σταματήσει εδώ και καιρό να κοροϊδεύω τις χοντρές και τις αδύνατες.
Να ένα αστείο του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου με το οποίο σήμερα δεν θα γέλαγε κανένας:
Για τα αβγά και τους συριζαίους-πούτιν είναι αλλοιώς βέβαια ...
Να ένα αστείο του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου με το οποίο σήμερα δεν θα γέλαγε κανένας:
Για τα αβγά και τους συριζαίους-πούτιν είναι αλλοιώς βέβαια ...
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Οφείλω να ομολογήσω ανοιχτά ότι μέχρι πρόσφατα πίστευα ότι δεν παρέχει Ουκρανική γλώσσα κι ότι εκεί μιλάνε Ρωσικα.
Δεν με είχε προβληματίζει ποτέ.
Ίσως επειδή ήταν για αιωνες ένα κράτος.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Η προφορά του г σαν γ είναι χαρακτηριστικό τής Λευκορώσικης γλώσσας. Δεν ξέρω αν αυτός έχει κάποια σχέση.1451 έγραψε: 09 Απρ 2022, 11:32 Κι εγώ από το γάμμα τον κατάλαβα.
Και βέβαια Ουκρανία σημαίνει "στην άκρη" αλλά σε δυτική σλάβικη γλώσσα, γιατί αυτό το "У" στα Ρώσικα είναι "Β". Θα έπρεπε να λέγεται δηλαδή Φκράγιανα στα Ρωσικά.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Και της ουκρανικής.Leporello έγραψε: 09 Απρ 2022, 12:32 Η προφορά του г σαν γ είναι χαρακτηριστικό τής Λευκορώσικης γλώσσας. Δεν ξέρω αν αυτός έχει κάποια σχέση.
Το "Β" στα ρώσικα σημαίνει: εντός, μέσα σε.Leporello έγραψε: 09 Απρ 2022, 12:32 Και βέβαια Ουκρανία σημαίνει "στην άκρη" αλλά σε δυτική σλάβικη γλώσσα, γιατί αυτό το "У" στα Ρώσικα είναι "Β". Θα έπρεπε να λέγεται δηλαδή Φκράγιανα στα Ρωσικά.
Αν σε ενδιαφέρει για το
"у"
και το
"в"
Υπάρχει και το υπέροχο τραγούδι:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1 ... 0%BC%D0%B0
Occasio facit furem
Chainis έγραψε: 09 Απρ 2022, 11:59 Οφείλω να ομολογήσω ανοιχτά ότι μέχρι πρόσφατα πίστευα ότι δεν παρέχει Ουκρανική γλώσσα κι ότι εκεί μιλάνε Ρωσικα.![]()
Το κράτος που υπήρχε στους αιώνες ήταν αυτοί που σήμερα λέμε "ουκρανοί". Από εκεί ξεκίνησε το ρώσικο κράτος.
Όταν το Κίεβο ήταν ανεπτυγμένο/ευήμερο κράτος, η Μόσχα ήταν ακόμη ένα χωριό γιδοβοσκών.
Κατά τον 10ο έως τον 11ο αιώνα οι Ρως του Κιέβου κατείχαν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ευημερή κράτη της Ευρώπης. Στα χρόνια της βασιλείας του Βλαδίμηρου Α΄ του Μέγα (980-1015) και του γιου του Γιαροσλάβου του Σοφού (1019-1054) το κράτος διανύει τη χρυσή του εποχή, στην οποία δέχτηκε από τους Βυζαντινούς την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, ενώ δημιουργήθηκε ο πρώτος ανατολικός Σλαβικός γραπτός νομικός κώδικας, ο Ρούσκαγια Πράβντα, και που ο οποίος επηρεάστηκε έντονα από τη Βυζαντινή νομοθεσία (...)
Στις αρχές του 14ου αιώνα, υπό τον πρίγκιπα Δανιήλ της Μόσχας, άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία η περιοχή της Μόσχας, η οποία βρισκόταν στη Ρωσική επιρροή.
Και η Αθήνα ήταν κάποτε χωριό, δεν λέει κάτι αυτό.stavmanr έγραψε: 09 Απρ 2022, 13:03
Όταν το Κίεβο ήταν ανεπτυγμένο/ευήμερο κράτος, η Μόσχα ήταν ακόμη ένα χωριό γιδοβοσκών.
Occasio facit furem
Η Αθήνα είναι από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ελλάδας. Υπήρχε από τότε που θυμόμαστε το μέρος, κι αποτελούσε από τότε ακόμα την κοιτίδα του πολιτισμού.
Εδώ μιλάμε για μία ρητορική των σύγχρονων ρώσων οι οποίοι ...αρνούνται την ύπαρξη της Ουκρανίας και θεωρούν τη Μόσχα ως το ιστορικό κέντρο των Ρως.
Δεν είναι έτσι, λοιπόν. Όταν οι Ρως ήκμαζαν στην Ουκρανία και τη Λευκορωσία, η Μόσχα ήταν στάβλος.
Όπου ρως: ρώσοι - ουκρανοι - λευκορώσοι.stavmanr έγραψε: 09 Απρ 2022, 13:12Η Αθήνα είναι από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ελλάδας. Υπήρχε από τότε που θυμόμαστε το μέρος, κι αποτελούσε από τότε ακόμα την κοιτίδα του πολιτισμού.
Εδώ μιλάμε για μία ρητορική των σύγχρονων ρώσων οι οποίοι ...αρνούνται την ύπαρξη της Ουκρανίας και θεωρούν τη Μόσχα ως το ιστορικό κέντρο των Ρως.
Occasio facit furem
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 42 Απαντήσεις
- 969 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από panos291
-
- 107 Απαντήσεις