Ερμής έγραψε: 08 Μαρ 2022, 10:04
Για δευτερο αυτοκίνητο πόλης που θα κινείται σε μια ακτίνα 50χλμ ειναι μια χαρά, αρκεί να είναι μικρό, όπως ένα χοντα που έχω δει. Απλά μη το βγάλεις έξω για ταξίδι.
Πρέπει να το έχεις μόνιμα στο ρευμα οταν δε κινείται σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάτι πέρα απο οικιακή πριζα. Δε ξερω φυσικά τι παίζει με την κατανάλωση του, εμένα μου έφαγε ένα τριανταπεντάρι περίπου για την απόσταση Γύθειο- π.φάληρο, όταν το δίλιτρο σιτροέν θέλει γυρω στα σαράντα.
Βέβαια δε ξέρω τι παίζει απο το κόστος της συντήρησης, οκ δεν έχει τα κλασσικά των ΜΕΚ αλλά δε ξέρω με τα ανταλλακτικά του τι παίζει, μπορεί να κοστίζουν όσο το ίδιο το αυτοκίνητο.
Τωρα που το σκέφτομαι όμως γιατί να μη πάρει κάποιος για πόλη ένα υβριδικό;
Ειλικρινά δε βρήκα ουτε ένα σημείο που να υπερέχει των ΜΕΚ, ίσως μόνο στη ροπή αλλά κλάιν.
Πάντως η ρήση που λέει οτι αφού υπάρχει ρεύμα ακόμη και στο τελευταίο ελ χωριό, τότε το λύσαμε το θέμα ηλεκτροκίνηση είναι πλήρως ανυπόστατη.
συντηρηση μηδεν. κανα φιλτρο καμπινας, και λαστιχα.
γω που δεν κολωνω να παρω παλιο, περιμενω να κυκλοφορησουν αρκετα μτχ. ηδη βλεπω κατι και ψαχνομαι. mitsubishi i miev, και το ιδιο με σηματα σιτροεν, πεζω. 10ετιας, παιζει κατω απο 10αρικο.
καταρχην το κοιταζω και λεω αποκλειεται, δε δινω 10αρικο για δαυτο, ειδικα σκεπτομενος τι παιρνω με 10κ απο παλια, ακομη και 20ετιας (ειπαμε, δεν κολωνω)
μετα υπολογιζω λιγο. επειδη ως βασικο αυτοκινητο εχω παντα τετρακινητο, και ως γνωστον καινε τον αμπακο, ξοδευω κατ ελαχιστον 200 ευρω το μηνα για τις αστικες μετακινησεις.(κανονικα πρεπει να υπολογιζω αλλα τοσα σε συντηρηση, καθοτι ακριβα λαστιχα, αναλωσιμα κλπ, αλλα ας το αφησουμε)
αυτη η μαλακια , αν τη φορτιζω σπιτι,με νυχτερινο, "καιει" κατι κοντα στο τιποτα. αυτονομια και 50χλμ να εχει μου ειναι υπεραρκετη.
οποτε επενδυω 10κ για να κερδιζω 2κ το χρονο. γαμει.
πρεπει να τρεξω και ενα συγκριτικο με το να επαιρνα ενα χιλιαρακι πολης, αλλα θα εχω το φοβο του κοστους συντηρησης, τελη, κλπ.