Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Unique έγραψε: 10 Ιαν 2022, 03:28
Δεν χρειάζεται οικοδιδασκαλια, αν διορθωθεί το σύστημα εκπαίδευσης με τη μέθοδο της αξιολόγησης. Εμείς στον ιδιωτικό τομέα αξιολογούμαστε κάθε λεπτό. Δεν υπάρχει κάτι που να μην αξιολογείται. Και στις οργανωμένες εταιρείες η αξιολόγηση γίνεται οργανωμένα και πλέον γίνονται και με αλγόριθμο.
Στην παιδεία ουδέποτε γίνονταν πραγματικές αξιολογήσεις. Υπήρχαν κάποια χρόνια οι γνωστοί "Επιθεωρητές" άλλα εξαφανίστηκαν και αυτοί.
Γνωρίζουμε αν απολυθήκαν αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι που πήραν μέρος στην παράνομη απεργία κατά της αξιολόγησης πριν από μερικούς μήνες?
Η ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης δεν έχει σχέση με τη συζήτηση περί οικοδιδασκαλιας.
Εάν δεν σε ικανοποιεί το επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης και παράλληλα έχεις την οικονομική δυνατότητα να κάνεις οικοδιδασκαλια, τότε υπάρχει η ιδιωτική εκπαίδευση.
Σαφώς και είναι αλληλένδετες. Επίσης λάθος σου είναι ότι παραμελείς (η αγνοείς) το 90% των πολιτών αυτής της χώρας που ΔΕΝ είναι ικανοποιημένοι με την δημόσια εκπαίδευση και παράλληλα ΔΕΝ έχουν την οικονομική δυνατότητα για ιδιωτική εκπαίδευση.
Εννοείται ότι δεν έχουν καμία σχέση.
Εάν κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να στείλει το παιδί του ούτε σε ένα οικονομικό και αξιοπρεπές ιδιωτικό, τότε είναι βέβαιο ότι η "οικοδιδασκαλια" που θα προσφέρει θα είναι πολύ χειρότερη της δημόσιας εκπαίδευσης.
foscilis έγραψε: 09 Ιαν 2022, 22:12
Η κοινωνικοποίηση είναι πιο σημαντικό κομμάτι του σχολείου από τις γνώσεις.
Πιο παλιά, οι αριστοκρατικές οικογένειες δεν έστελναν τα παιδιά στο σχολείο και έπαιρναν οικοδιδάσκαλο. Και μια χαρά τα παιδιά αυτά ήταν κοινωνικοποιημένα, εκτός από ευγενικά λόγω ανατροφής..
Κάπως έτσι βλέπουν τον εαυτό τους οι τραμπικοί αιμομικτικοί γιδόβλαχοι (και δεν έχουν άδικο, εκτός από τα λεφτά).
Το homeschooling υπάρχει στην Αμερική πολλά χρόνια πριν από τον Τραμπ.Βέβαια έχει πολιτική σημασία αφού οι δάσκαλοι πρόσκεινται σε μεγάλο βαθμό στο Δημοκρατικό Κόμμα και δυσπιστούν προς αυτούς οι ρεπουμπλικάνοι γονείς.
Τελευταία μάλιστα έχει τεθεί και ποιός καθορίζει τη διδακτέα ύλη,οι δάσκαλοι ή οι γονείς και στα κανονικά σχολεία.
Πριν δύο μήνες οι εκλογές για τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Βιρτζίνια κρίθηκαν από αυτό.Ο δημοκρατικός κυβερνήτης είπε ότι δεν έχουν καμμιά δουλειά οι σύλλογοι γονέων να ανακατεύονται στο τι διδάσκουν τα παιδιά τους οι δάσκαλοι και έχασε τις εκλογές.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι όλα αυτά ήσαν αποτέλεσμα της τηλεκπαίδευσης.Μέχρι πέρυσι οι γονείς άφηναν τα παιδιά τους στα σχολεία και αδιαφορούσαν τι μάθαιναν.Λόγω της επιδημίας και της τηλεκπαίδευσης κατά την καραντίνα ήλθαν σε επαφή με τις μοντέρνες ιδέες που διδάσκονται και έφριξαν οπότε άρχισε η φασαρία.
Πιο παλιά, οι αριστοκρατικές οικογένειες δεν έστελναν τα παιδιά στο σχολείο και έπαιρναν οικοδιδάσκαλο. Και μια χαρά τα παιδιά αυτά ήταν κοινωνικοποιημένα, εκτός από ευγενικά λόγω ανατροφής..
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Κάπως έτσι βλέπουν τον εαυτό τους οι τραμπικοί αιμομικτικοί γιδόβλαχοι (και δεν έχουν άδικο, εκτός από τα λεφτά).
Η μαλακια είναι ξέρεις ότι οπως λένε αν χωρίσεις εκεί με τη γκομενα σου στο σχολείο όχι μόνο είσαι αναγκασμένος να τη βλέπεις κάθε μέρα στο σχολείο αλλά και όλες τις υπόλοιπες ώρες στο σπίτι
πατησιωτης έγραψε: 10 Ιαν 2022, 10:36
Το homeschooling υπάρχει στην Αμερική πολλά χρόνια πριν από τον Τραμπ.Βέβαια έχει πολιτική σημασία αφού οι δάσκαλοι πρόσκεινται σε μεγάλο βαθμό στο Δημοκρατικό Κόμμα και δυσπιστούν προς αυτούς οι ρεπουμπλικάνοι γονείς.
Γενικά η κατσαπλιάδικη ακροδεξιά δυσπιστεί προς την οργανωμένη κοινωνία.
Philip Mortimer έγραψε: 10 Ιαν 2022, 04:26
Η οικοδιδασκαλια είναι μια ιδιόμορφη διαδικασία που συνήθως κρύβει μη υγιείς αιτίες από πίσω.
Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις πχ πολύ πλουσίων ή και λιγότερο πλουσίων που θέλουν να προσφέρουν κάτι καλύτερο στα παιδιά τους, με όλες μου τις επιφυλάξεις για το τι συνεπειες μπορεί να έχει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.
Όμως δεν παύει να είναι σίγουρο οτι μέσα από αυτήν την κατάσταση θα καλυφθούν θρησκευτικοί και πολιτικοί εξτρεμιστές, γενικώς ακραια δυσλειτουργικοι γονείς που θα απομονώσουν τα παιδιά τους μόνιμα από τον υπόλοιπο κόσμο τελείως κλπ, οι οποίες είναι επικίνδυνες.
μαλακία θέμα. Πέρα από τις γνώσεις και την κοινωνικοποίηση, που θα αφήνεις τα παιδιά για να πας στη δουλειά? Και σαν φυακτήριο αν το δεις το σχολείο, απαραίτητο είναι. Άσε που περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης θα συγκαλύπτονται αν τα παιδιά είναι συνέχεια κλεισμένα στο σπίτι. Συν το πολύ βασικό θέμα του ποιος προσφέριε τη διδασκαλία. Φανταστείτε οικοδιδασκαλία από θεματοφύλακες του συντάγματος στα παιδιά τους. Ή ακόμα χειρότερα μουσουλμάνων στα παιδιά τους (και όχι στα κορίτσια τους)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lord Brum την 10 Ιαν 2022, 12:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η οικοδιδασκαλια είναι μια ιδιόμορφη διαδικασία που συνήθως κρύβει μη υγιείς αιτίες από πίσω.
Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις πχ πολύ πλουσίων ή και λιγότερο πλουσίων που θέλουν να προσφέρουν κάτι καλύτερο στα παιδιά τους, με όλες μου τις επιφυλάξεις για το τι συνεπειες μπορεί να έχει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.
Όμως δεν παύει να είναι σίγουρο οτι μέσα από αυτήν την κατάσταση θα καλυφθούν θρησκευτικοί και πολιτικοί εξτρεμιστές, γενικώς ακραια δυσλειτουργικοι γονείς που θα απομονώσουν τα παιδιά τους μόνιμα από τον υπόλοιπο κόσμο τελείως κλπ, οι οποίες είναι επικίνδυνες.
Κι εγώ διαφωνώ (όπως πολλοί άλλοι) με πάρα πολλά πράγματα που διδάσκει το σχολείο ιδιαίτερα στο φρονηματικό κομμάτι του και σιχαίνομαι τους περισσότερους γονείς και δασκάλους γιατί είναι βλάκες, αμόρφωτοι, θρησκόληπτοι και στην πλειοψηφία τους βρωμύλοι και παρακμιακοί.
Η διαφορά μου από τους ανώμαλους dogtooth survivalists/libertarians/παρτουζιάρηδες/σούπερ μαμάδες του home schooling είναι ότι θεωρώ πολύ πιο προβληματικό να απομονώσω το παιδί από τη γνώση ότι το υπόλοιπο 99% της κοινωνίας υπάρχει και λειτουργεί έτσι. Δικαιούται να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, τα οποία κάλλιστα μπορεί να διαφέρουν από τα δικά μου.
Κι εγώ διαφωνώ (όπως πολλοί άλλοι) με πάρα πολλά πράγματα που διδάσκει το σχολείο ιδιαίτερα στο φρονηματικό κομμάτι του και σιχαίνομαι τους περισσότερους γονείς και δασκάλους γιατί είναι βλάκες, αμόρφωτοι, θρησκόληπτοι και στην πλειοψηφία τους βρωμύλοι και παρακμιακοί.
Η διαφορά μου από τους ανώμαλους dogtooth survivalists/libertarians/παρτουζιάρηδες/σούπερ μαμάδες του home schooling είναι ότι θεωρώ πολύ πιο προβληματικό να απομονώσω το παιδί από τη γνώση ότι το υπόλοιπο 99% της κοινωνίας υπάρχει και λειτουργεί έτσι. Δικαιούται να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, τα οποία κάλλιστα μπορεί να διαφέρουν από τα δικά μου.
Πολυ λογικο αυτο που λες, δεν μπορω παρα να συμφωνησω.
αν και οι αποψεις μου για τους συνανθρωπους μου δεν ειναι πολυ διαφορετικες, εχω ομως καλη αποψη για τον εαυτο μου.(οπως ολοι, προφανως)
οποτε, κρινω οτι το homeschooling θα ηταν μια πολυ καλη ιδεα για εμενα, αν ειχα το χρημα να το κανω για το παιδι μου, και το διδασκα εγω η προσεκτικα επιλεγμενοι απο εμενα εκπαιδευτικοι.
επειδη ομως η υπολοιπη κοινωνια ειναι οπως την περιγραφεις, θα ηταν μια κακη ιδεα για την κοινωνια, θα μεγαλωναν ηλιθια εγωπαθη κατακαθια.
οποτε προτιμω να μην εχει κανεις αυτο το δικαιωμα, και ας μην το εχω ουτε εγω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Unique έγραψε: 10 Ιαν 2022, 03:28
Δεν χρειάζεται οικοδιδασκαλια, αν διορθωθεί το σύστημα εκπαίδευσης με τη μέθοδο της αξιολόγησης. Εμείς στον ιδιωτικό τομέα αξιολογούμαστε κάθε λεπτό. Δεν υπάρχει κάτι που να μην αξιολογείται. Και στις οργανωμένες εταιρείες η αξιολόγηση γίνεται οργανωμένα και πλέον γίνονται και με αλγόριθμο.
Στην παιδεία ουδέποτε γίνονταν πραγματικές αξιολογήσεις. Υπήρχαν κάποια χρόνια οι γνωστοί "Επιθεωρητές" άλλα εξαφανίστηκαν και αυτοί.
Γνωρίζουμε αν απολυθήκαν αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι που πήραν μέρος στην παράνομη απεργία κατά της αξιολόγησης πριν από μερικούς μήνες?
Δεν ξερω τι ηλικία έχεις και εάν πρόλαβες Επιθεωρητές Εκπαίδευσης, αλλά ήταν εντελώς ανούσια η λειτουργία τους.
Αν έχεις περάσει από Στρατηγική Επιθεώρηση σε μονάδα στρατού μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ. Έβλεπαν μια εντελώς ψεύτικη εικόνα της σχολικής μονάδας και έλεγχαν εντελώς ανούσια πράγματα
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.