Σελίδα 4 από 5

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:44
από Orion22
Gherschaagk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:14
Otto Weininger έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:12
Gherschaagk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:11

Η πάνω είναι στραπατσάδα.
to ξερω :g094:
Και η κάτω. :P
να μην σας το χαλάσω, τύπος ομελέτας είναι και, επι τούτου, "Η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ.-"

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 23:12
από klg
Volk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:43
klg έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:39
Volk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:26 Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.

Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Όταν λες να καραμελώσει το κρεμμύδι, εννοείς απλά να είναι brown υποθέτω;
Οχι τοσο ωστε να παρει το χρωμα που λες, αλλα να βγαλει τα ζαχαρα του, να αλλαξει λιγο το αρχικο του χρωμα. Οχι ομως να γινει εντονο καφε, θα πικρισει.
Οκ, άρα δεν τα καραμελίζεις.

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 23:21
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Orion22 έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:41
Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Δεκ 2021, 19:46 ^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
Ομελέτα "καγιανάς" ή "στραπατσάδα" ανάλογα το από που έχει καταγωγή αυτός που μιλάς (τ

*οι αρχές που διέπουν την κατασκευή της μπορούν να μεταφερθούν και σε αυτή την "στερεή "που λες*.

πχ σήμερα το βράδυ, εμπνευσμένος από το τίμιο τούτο νήμα έφτιαξα μια "στερεή" με σουτζούκι και κεφαλογραβιέρα

(δεν είναι η εποχή της ντομάτας βλέπεις, inb4 έχουν στα s/m :c020: )

.

Λίγο σουτζούκι σε πολύ λεπτές φέτες γαμάει γενικά.....

μόνο που μυρίζεις μετα στίς μασχάλες και θέλεις πλύσιμο.....


Καί η Φρουταλιά μέ πατάτες της Ανδρου λέει.....


.


Εικόνα




Εικόνα



.

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 23:23
από Orion22
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 03 Δεκ 2021, 23:21 Φρουταλιά μέ πατάτες της Ανδρου λέει.....

o.O δεν το είχα ξανακούσει, θα το ψάξω ty

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 23:27
από Volk
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 03 Δεκ 2021, 23:21


Καί η Φρουταλιά μέ πατάτες της Ανδρου λέει.....


:sal13: :sal13: :sal13:

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 23:38
από Gherschaagk
Orion22 έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:44
Gherschaagk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:14
Otto Weininger έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:12

to ξερω :g094:
Και η κάτω. :P
να μην σας το χαλάσω, τύπος ομελέτας είναι και, επι τούτου, "Η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ.-"
Δεν σε πιστεύω.

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 04 Δεκ 2021, 20:56
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
.


Ομελέττα με πατάτες στο φούρνο.....με τριμμένη στον τρίφτη πατάτα θά γινόταν πολύ πιό γρήγορα.....


.


Εικόνα




Εικόνα



.

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 04 Δεκ 2021, 21:02
από Daje
Την καλυτερη ομελετα την εχω φαει στις Κυκλαδες.
Φρουταλια λεγεται και η συνταγη ειναι απο την Ανδρο.
(την εχω φαει ομως σε αλλο νησι των Κυκλαδων και επαθα πλακα)

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 04 Δεκ 2021, 21:09
από Volk
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 04 Δεκ 2021, 20:56 .


Ομελέττα με πατάτες στο φούρνο.....με τριμμένη στον τρίφτη πατάτα θά γινόταν πολύ πιό γρήγορα.....


.


Εικόνα




[img]https://i.postimg.cc/MZ7YgJqy/h-fw ... .jpg[/img]



.
:sal13: :sal13: :sal13: :sal13: :sal13: :sal13: :sal13: :sal13: :sal13: :sal13:

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 04 Δεκ 2021, 21:10
από Volk
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 04 Δεκ 2021, 20:56 .


Ομελέττα με πατάτες στο φούρνο.....με τριμμένη στον τρίφτη πατάτα θά γινόταν πολύ πιό γρήγορα.....


.


Εικόνα




[img]https://i.postimg.cc/MZ7YgJqy/h-fw ... .jpg[/img]



.
Οι πιο γαμηστερες ομελετες τυπε!!!

:+1: :goodpost: :+1: :sal13: :sal13: :sal13: :sal13:

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 04 Δεκ 2021, 21:23
από Σέρπικο
Το αγαπημένο μου φαγητό.Η δική μας, Κρητική, ομελετα(σφουγγατο) με συνοδεία βραστων χόρτων. :p8:

Εικόνα

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 04 Δεκ 2021, 23:01
από Volk
Σέρπικο έγραψε: 04 Δεκ 2021, 21:23 Το αγαπημένο μου φαγητό.Η δική μας, Κρητική, ομελετα(σφουγγατο) με συνοδεία βραστων χόρτων. :p8:

Εικόνα
Τελεια ειναι. Εφτιαχναν συχνα οι δικοι μου αλλα δεν ειμαστε απο τη Κρητη. :102:

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 04 Δεκ 2021, 23:23
από taxalata xalasa
Orion22 έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:44
Gherschaagk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:14
Otto Weininger έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:12

to ξερω :g094:
Και η κάτω. :P
να μην σας το χαλάσω, τύπος ομελέτας είναι και, επι τούτου, "Η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ.-"
Αν οτι εχει αυγό ειναι ομελετα, τοτε η τελεια ομελετα γινεται με αυγα και τυρια η κιμα η κρεμα μεσα σε φυλλο και ψημενη στο φουρνο. Η τελεια ομελετα. :smt005:

Και αλλη μια πολυ ωραια μ αυγο, λεμονι, ρυζι και ζουμι...και γαμω τις ομελετες, λιγο πιο νερουλη απο την ομελετα που κολυμπαει, αλλα ειναι τυπος ομελετας... μη σου το χαλασουμε... :smt005:

Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 15 Ιουν 2022, 12:00
από Volk
Αγις έγραψε: 03 Δεκ 2021, 18:37 Γραψτε οι γνωστες πως γινεται - μοιραστειτε τα πιο μεγαλα μυστικα σας
3 eggs, a pinch of chilli powder, a pinch of salt, chopped coriander (most likely), a pinch of chilli flakes (or finely chopped red chillies), around 4 tablespoons of milk


Re: Η Τέλεια Ομελέτα

Δημοσιεύτηκε: 15 Ιουν 2022, 17:08
από Αγις
Μαλιστααααα

παμε στα βασικα - απο την αρχη χερακι - χερακι

When Should I Salt My Eggs?

Here's the scenario: You've just beaten a few eggs with a pinch of salt, getting ready to scramble them, when suddenly the dog gets stuck in the toilet, your mother-in-law calls, and the UPS guy rings the doorbell to deliver your brand-new digital thermometer. Thirty minutes later, you get back to those eggs and realize they've completely changed color. Once bright yellow and opaque, they're now dark orange and translucent. What's going on? And, more important, will it affect the way they cook?

Salt affects eggs by weakening the magnetic attraction that yolk proteins have for one another (yes, egg proteins do find each other attractive). Egg yolks are made up of millions of tiny balloons filled with water, protein, and fat. These balloons are too small to see with the naked eye, but they are large enough to prevent light from passing through them. Salt breaks these spheres up into even tinier pieces, allowing light to pass through, so the salted eggs turn translucent. What does this mean for the way they cook? To find out, I cooked three batches of eggs side by side, noting their finished texture.

Salting Eggs

SALTING TIMING RESULTS
15 minutes prior to cooking The least watery and the most tender, with moist, soft curds
Just before cooking Moderately tender and not watery
Toward the end of cooking Toughest of the three, with a tendency to weep liquid onto the plate

https://www.seriouseats.com/food-lab-am ... and-cheese