Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκ 2021, 22:44
να μην σας το χαλάσω, τύπος ομελέτας είναι και, επι τούτου, "Η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ.-"Gherschaagk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:14Και η κάτω.![]()
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
να μην σας το χαλάσω, τύπος ομελέτας είναι και, επι τούτου, "Η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ.-"Gherschaagk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:14Και η κάτω.![]()
Οκ, άρα δεν τα καραμελίζεις.Volk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:43Οχι τοσο ωστε να παρει το χρωμα που λες, αλλα να βγαλει τα ζαχαρα του, να αλλαξει λιγο το αρχικο του χρωμα. Οχι ομως να γινει εντονο καφε, θα πικρισει.klg έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:39Όταν λες να καραμελώσει το κρεμμύδι, εννοείς απλά να είναι brown υποθέτω;Volk έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:26 Μισο κρεμμυδι ξερο, κομμενο σε πολυ μικρα κομματια. Βαζουμε το τηγανι σε χαμηλη φωτια εως καψει καλα το ελαιολαδο και ριχνουμε μεσα το κρεμμυδι, ανακατευουμε συνεχως. Μολις το κρεμμυδι καραμελωσει, ριχνουμε 3 κουταλιες της σουπας κιμα (αυτον που φτιαχνουμε για τα μακαρονια με κιμα, ετοιμο μαγειρεμενο) και ανακατευουμε συνεχως να ροδισουμε το κιμα. Μολις ροδισει, ριχνουμε 4 αυγα που εχουμε χτυπησει μαζι με μαυρο πιπερι και καυτερο πιπερι καγιεν (για οσους γουσταρουν τα καυτερα) οταν ψηθει η μια πλευρα, βαζουμε πιατο γυριζουμε και πριν τη ριξουμε παλι στο τηγανι ριχνουμε μια κουταλια κοφτη της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft). Ψηνουμε εως το σημειο που μας αρεσει, τη βγαζουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε με τριμμενη φετα και ριγανη. Στο ιδιο τηγανι, ριχνουμε λουρπακ και φρυγανιζουμε με αυτο 2 φετες προζυμενιο ψωμι (αν ειναι της προηγουμενης μερας ακομα καλυτερα). Μολις παρουν το χρωμα που θελουμε και γινουν τραγανες και απο τις δυο πλευρες, τις βγαζουμε και τις αφηνουμε στο πιατο και πασπαλιζουμε λιγο γνησιο θαλασσινο αλατι και λιγη ριγανη.
Αν γουσταρουμε κατι ως συνοδευτικο, φτιαχνουμε και μια χωριατικη σαλατα με μπολικη φετα!
Orion22 έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:41Ομελέτα "καγιανάς" ή "στραπατσάδα" ανάλογα το από που έχει καταγωγή αυτός που μιλάς (τDwarven Blacksmith έγραψε: 03 Δεκ 2021, 19:46 ^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
*οι αρχές που διέπουν την κατασκευή της μπορούν να μεταφερθούν και σε αυτή την "στερεή "που λες*.
πχ σήμερα το βράδυ, εμπνευσμένος από το τίμιο τούτο νήμα έφτιαξα μια "στερεή" με σουτζούκι και κεφαλογραβιέρα
(δεν είναι η εποχή της ντομάτας βλέπεις, inb4 έχουν στα s/m)


Δεν σε πιστεύω.Orion22 έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:44να μην σας το χαλάσω, τύπος ομελέτας είναι και, επι τούτου, "Η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ.-"
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 04 Δεκ 2021, 20:56 .
Ομελέττα με πατάτες στο φούρνο.....με τριμμένη στον τρίφτη πατάτα θά γινόταν πολύ πιό γρήγορα.....
.
[img]https://i.postimg.cc/MZ7YgJqy/h-fw ... .jpg[/img]
.
Οι πιο γαμηστερες ομελετες τυπε!!!ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 04 Δεκ 2021, 20:56 .
Ομελέττα με πατάτες στο φούρνο.....με τριμμένη στον τρίφτη πατάτα θά γινόταν πολύ πιό γρήγορα.....
.
[img]https://i.postimg.cc/MZ7YgJqy/h-fw ... .jpg[/img]
.
Τελεια ειναι. Εφτιαχναν συχνα οι δικοι μου αλλα δεν ειμαστε απο τη Κρητη.Σέρπικο έγραψε: 04 Δεκ 2021, 21:23 Το αγαπημένο μου φαγητό.Η δική μας, Κρητική, ομελετα(σφουγγατο) με συνοδεία βραστων χόρτων.
![]()
Αν οτι εχει αυγό ειναι ομελετα, τοτε η τελεια ομελετα γινεται με αυγα και τυρια η κιμα η κρεμα μεσα σε φυλλο και ψημενη στο φουρνο. Η τελεια ομελετα.Orion22 έγραψε: 03 Δεκ 2021, 22:44να μην σας το χαλάσω, τύπος ομελέτας είναι και, επι τούτου, "Η ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ.-"
3 eggs, a pinch of chilli powder, a pinch of salt, chopped coriander (most likely), a pinch of chilli flakes (or finely chopped red chillies), around 4 tablespoons of milkΑγις έγραψε: 03 Δεκ 2021, 18:37 Γραψτε οι γνωστες πως γινεται - μοιραστειτε τα πιο μεγαλα μυστικα σας