και χρησιμοποιήθηκε από τη Δύση ακριβώς όπως χρησιμοποιήθηκε στη δική μας περίπτωση ο Μελιγαλάς από τον ξενόδουλο μοναρχοφασισμό: με πρόσχημα τη Σρεμπρένιτσα στοχοποιήθηκε ολόκληρος λαός ως εγκληματίες και δικαιολογήθηκαν στη δυτική κοινή γνώμη βομβαρδισμοί αμάχων Σέρβων, καταπώς δικαιολογήθηκαν από τους μοναρχοφασίστες οι μαζικές εκτελέσεις, η λευκή τρομοκρατία, τα γ' ψηφίσματα και τα Μακρονήσια με πρόσχημα το Μελιγαλά.Kotas έγραψε: 11 Νοέμ 2021, 16:51
η σρεμπρενιτσα ειναι ο μελιγαλας των γιουγκων, καθε πλευρα παρουσιαζει τη δικη της εκδοχη για τα γεγονοτα
πάντως ο Καθάριος (που είναι και συντοπίτης μου από νομό Καβάλας, από Κεχρόκαμπο συγκεκριμένα) ανέβηκε πράγματι πάνω και θυμάται πράγματα με αρκετή ακρίβεια (λέει πχ για τη σφαγή της Κράβιτσα τα Χριστούγεννα του '93 από τους μουτζαχεντίν του Νάσερ Όριτς με ορμητήριο τη Σρεμπρένιτσα). Τη γνώμη μου εγώ την έχω πει για τη Σρεμπρένιτσα: μαλακία του Κάρατζιτς που έβαλε τον ήδη αποτρελαμένο - από την αυτοκτονία της κόρης του - Μλάντιτς να καθαρίσει το θύλακα, αυτός είχε λαλήσει και νόμιζε ότι είναι σταυροφόρος του Μεσαίωνα κατά των Τούρκων, εκεί ήθελε άλλο στρατηγό πιο νηφάλιο.