Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Ε δεν θα παίξω κι εγώ λίγο μωρέ μλκ;
Τελικά τζίφος. Είναι μόνο από το Thoman και μόνο δικτυακά και όχι αντικαταβολή φυσικά οπότε πούλο. Πήρα έναν Μάρσαλ 25άρη με 10ιντσο όπως μου είπες. Ζωνίτσα, θήκη απλή και θα ψαχτώ αργότερα για παραμόρφωση. Άς δω τι εφέ κάνει ο ενισχυτής πρώτα.
Χαοτικός έγραψε: 27 Οκτ 2021, 22:15
Λέω ρε παιδί μου θα προλαβαίνουν τα δάχτυλα του παιδιού, θα φτάνουν, να κάνουν ένα σολάκι. Αλλιώς πως θα κάνει μπαρέ ας πούμε; Αλλά μήπως το μπαρέ είναι για κάνα χρόνο μετά; Δεν ξέρω κι από διδασκαλία τι γίνεται.
Χαοτικός έγραψε: 27 Οκτ 2021, 22:15
Λέω ρε παιδί μου θα προλαβαίνουν τα δάχτυλα του παιδιού, θα φτάνουν, να κάνουν ένα σολάκι. Αλλιώς πως θα κάνει μπαρέ ας πούμε; Αλλά μήπως το μπαρέ είναι για κάνα χρόνο μετά; Δεν ξέρω κι από διδασκαλία τι γίνεται.
Τελικά τζίφος. Είναι μόνο από το Thoman και μόνο δικτυακά και όχι αντικαταβολή φυσικά οπότε πούλο. Πήρα έναν Μάρσαλ 25άρη με 10ιντσο όπως μου είπες. Ζωνίτσα, θήκη απλή και θα ψαχτώ αργότερα για παραμόρφωση. Άς δω τι εφέ κάνει ο ενισχυτής πρώτα.
Αντε, καλοπαιχτος και καλη προοδο στην μικρη.
Η γυναίκα μου δεν με αφήνει να πάρω φαζ. Αργότερα λέει. όχι όλα μαζί και πήξει το παιδί.
Awesomatic έγραψε: 02 Νοέμ 2021, 09:34
20 Watt για σπίτι πάντως είναι υπεραρκετά. Προσωπικά από ένα σημείο και μετά έβαζα ακουστικά για εξάσκηση επειδή ήταν πολύ δυνατά για μένα ακόμα και χαμηλά (και έχανε αρκετά στο distortion χαμηλά που είναι λογικό)
Never.
Τα μεγάλα watts δεν αφορούν μόνο την ένταση, αλλά κυρίως την ποιότητα του ήχου.
Ποτέ κάτω από 50άρη ενισχυτή κιθάρας και 80άρη μπάσου.
Βασικά, τουλάχιστον 12" ηχείο ώστε να μπορεί να αποδίδει τις μπάσες συχνότητες σωστά και χωρίς τσιρτσιρίσματα (νέος όρος).
Ακόμα και τα 14" ηχεία αποδίδουν μεν, αλλά σε μισή ένταση, το μπάσο τους σε μέσου μεγέθους δωμάτια.
Αντε, καλοπαιχτος και καλη προοδο στην μικρη.
Η γυναίκα μου δεν με αφήνει να πάρω φαζ. Αργότερα λέει. όχι όλα μαζί και πήξει το παιδί.
Καλα σου λεει. Ο ενισχυτης εχει gain ετσι κι αλλιως, οποτε θα εχεις παραμορφωση.
Δωσε και στην μικρη λιγο τυρακι για να την σπρωξεις
20 Watt για σπίτι πάντως είναι υπεραρκετά. Προσωπικά από ένα σημείο και μετά έβαζα ακουστικά για εξάσκηση επειδή ήταν πολύ δυνατά για μένα ακόμα και χαμηλά (και έχανε αρκετά στο distortion χαμηλά που είναι λογικό)
Never.
Βασικά, τουλάχιστον 12" ηχείο ώστε να μπορεί να αποδίδει τις μπάσες συχνότητες σωστά και χωρίς τσιρτσιρίσματα (νέος όρος).
Ακόμα και τα 14" ηχεία αποδίδουν μεν, αλλά σε μισή ένταση, το μπάσο τους σε μέσου μεγέθους δωμάτια.
Never.
Επειδή αφορούν και την ένταση όμως είναι θέμα. Σε διαμέρισμα δεν άντεξα πάνω από μια εβδομάδα πριν γυρίσω σε ακουστικά. Μετά πήρα το μινι μαρσαλάκι και βρήκα την υγειά μου
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Ρε δικέ μου, σιγά μην πάρει και Marshall stacks λες και είναι οι Slayer live στο οακα, να πούμε. Το 12αρι ηχείο όμως είναι όντως καλή ιδέα. Τα πολλά watt σε οικιακό παιξιμο είναι βάρος και άχρηστα, ειδικά σε λάμπα. Μπορεί ωραιότατα να πάρει έναν 5αρη λαμπατο κ να σηκώνει την πολυκατοικία στο πόδι (οι λάμπες χρειάζονται κ ένταση για να βγάλουν ωραίο ήχο).
Κ του κοτσάρεις μια ηχειαρα να κ σου λέω εγώ μετά για πότε σε διώχνουν. Τα λαμπατα βατ δεν είναι στραγάλια. Άσε το θέμα της πρόβας, σκάει φάση που κανονίζεις να παίξεις με κάνα φίλο, θα κουβαλάς τον twin reverb πχ;
EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Νοέμ 2021, 16:03
Ρε δικέ μου, σιγά μην πάρει και Marshall stacks λες και είναι οι Slayer live στο οακα, να πούμε. Το 12αρι ηχείο όμως είναι όντως καλή ιδέα. Τα πολλά watt σε οικιακό παιξιμο είναι βάρος και άχρηστα, ειδικά σε λάμπα. Μπορεί ωραιότατα να πάρει έναν 5αρη λαμπατο κ να σηκώνει την πολυκατοικία στο πόδι (οι λάμπες χρειάζονται κ ένταση για να βγάλουν ωραίο ήχο).
Κ του κοτσάρεις μια ηχειαρα να κ σου λέω εγώ μετά για πότε σε διώχνουν. Τα λαμπατα βατ δεν είναι στραγάλια. Άσε το θέμα της πρόβας, σκάει φάση που κανονίζεις να παίξεις με κάνα φίλο, θα κουβαλάς τον twin reverb πχ;
Αν κανονίσεις πρόβα, βέβαια, με drums, ο 5άρης ενισχυτής θα διασκεδάσει μόνο τις κατσαρίδες στις γωνίες.
Κατεβάζω το όριο στα 30 watts για να μην είμαι αυστηρός.
Κάτω από 30 watts πέφτει ραγδαία η ποιότητα του ήχου.
stavmanr έγραψε: 03 Νοέμ 2021, 21:03
Αν κανονίσεις πρόβα, βέβαια, με drums, ο 5άρης ενισχυτής θα διασκεδάσει μόνο τις κατσαρίδες στις γωνίες.
Εξαρτάται πόσο καθαρό ήχο θέλεις. Αν δε σε νοιάζει να έχεις λίγη βρώμα θα είσαι οκ. Βέβαια δε θα πρότεινα 5αρη ούτε εγώ, θα πρότεινα τους κλασικούς combo 15αρηδες
Ο ενισχυτής είναι 25άρης Μάρσαλ τελικά. Έχει ένα ποτενσιόμετρο που δεν το καταλάβαινα, βασικά δεν έβλεπα κι από τη στραβομάρα. Έχει ένδειξη που βγάζει 100 νούμερα όπως το γυρνάς και είναι σαν τη φάση με τα αρμόνια που κάθε νούμερο είναι κι άλλος ήχος (άλλο όργανο). Εγώ απλά έχει διαφορετικές παραμορφώσεις, βιμπράτα και πολλές μαλακίες. Στην αρχή ξενέρωσα μέχρι να βρω έναν ήχο ανθρώπινο. Εντάξει θα τον μάθουμε.
Θηκούλα απλή, ζώνη, και βάση, στήριγμα πως το λένε; 400 κάτι όλα.
Μια χαρά