1 ήμουν. Με είχε ρωτήσει ένας γιατρός στο 404 αν θέλω να με γράψει Ι2 λόγω μυωπίας. Τον ρώτησα σε τι θα μου χρησιμεύσει αυτό και μου είπε «απολύτως σε τίποτα, απλά θα γράφει Ι2 το χαρτί σου». Οπότε τού είπα να το χιονίσει.
404 ? Aεροπορία;
Οχι βρε.
Στη Λαρισα ειναι Στρατιωτικο Νοσοκομειο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
vantono έγραψε: 13 Οκτ 2021, 23:53
Απο τη δικη μου σειρα εχει παρέλθει λιγοτερο απο 10ετία, και δεν θυμαμαι να πήρα χρωματιστά ροζουλί συριζόχαρτα ή πρασινωπά βαζελόχαρτα στα χερια μου. Ενα απολυτηριο πήρα σε λευκη Α4 που γραφει οτι υπηρέτησα στις ταξεις των πεζοναυτων μπλα μπλα μπλα θαρσείν χρη και απο κάτω υπογραφη του διοικητή. Με τα παλιοτερα δεν ξερω τι παιζει.
Το ΕΦΠ λέει, που είναι μηχανογραφημένο.
Δίναν πράσινα και λευκά όταν απολυόμασταν (2014). Τα πρασινα λεν ότι σε περίπτωση επιστράτευσης παρουσιάζεσαι συγκεκριμένα κάπου ενώ τα λευκά λένε ότι όταν και αν σε καλέσουν θα πας εκεί που θα σου πουν τότε.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει σχέση με τη "μαχιμότητα". Λογικά αυτόματα βγαίνουν από τη βάση δεδομένων του στρατού με βάση τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν και τις ειδικότητες.
Εμένα ήδη μου το αλλάξαν με άλλο πράσινο, ίδιο με διαφορά σε έναν αριθμό.
Μπα?
Καταργηθηκε η Ροζαλια?
Δε δινουν πια κοκκινο?
Δεν δίναν σε εμάς. Παίζει ρόλο προφανώς η ειδικότητα, όπως και ότι σε σχέση με την εποχή που υπηρέτησες εσύ υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ΕΠΟΠ που καλύπτουν κρίσιμες ειδικότητες.
Απο οτι θυμαμαι (γιατι εχει παρελθει και 20ετια απο τοτε που υπηρετησα) οταν απολυεσαι παιρνεις κοκκινο απολυτηριο (βασικα ειναι ροζ εξ ου και η γνωστη "Ροζαλια") που σημαινει οτι εισαι η πρωτη γραμμη επιστρατευσης. Δλδ οι πρωτοι που θα κληθουν και θα φυγουν καρφι για μετωπο.
Καποια χρονια μετα σου στελνουν (η στο φερνει αστυνομος οπως εμενα) το πράσινο απολυτηριο το οποιο σε περνάει στην "δευτερη γραμμη" επιστράτευσης. Βασικα αυτοι που θα επιστρατευθουν αμεσως μετα και θα ενισχυσουν τις ηδη υπαρχουσες μοναδες.
Και οταν γινεις 45+ θα στο κανουν λευκο που σημαινει οτι περνας εφεδρεια και εισαι η τελευταια γραμμη επιστράτευσης (οπου αν σε καλεσουν καταλαβαινεις οτι τα πραγματα ειναι πολυ ασχημα).
Απο τη δικη μου σειρα εχει παρέλθει λιγοτερο απο 10ετία, και δεν θυμαμαι να πήρα χρωματιστά ροζουλί συριζόχαρτα ή πρασινωπά βαζελόχαρτα στα χερια μου. Ενα απολυτηριο πήρα σε λευκη Α4 που γραφει οτι υπηρέτησα στις ταξεις των πεζοναυτων μπλα μπλα μπλα θαρσείν χρη και απο κάτω υπογραφη του διοικητή. Με τα παλιοτερα δεν ξερω τι παιζει.
Παλιότερα είχε και την μονάδα επιστράτευσης και τον τόπο, εγώ μέχρι τα 39 μου που το άλλαξαν έπρεπε να φύγω σφαίρα για το Κιλκίς αν γινόταν μπουμ.
Εμενα τα εχει ακομα.
Εχω μοναδα επιστρατευσης στο Νομο Θεσσαλονικης.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
1 ήμουν. Με είχε ρωτήσει ένας γιατρός στο 404 αν θέλω να με γράψει Ι2 λόγω μυωπίας. Τον ρώτησα σε τι θα μου χρησιμεύσει αυτό και μου είπε «απολύτως σε τίποτα, απλά θα γράφει Ι2 το χαρτί σου». Οπότε τού είπα να το χιονίσει.
404 ? Aεροπορία;
Οχι βρε.
Στη Λαρισα ειναι Στρατιωτικο Νοσοκομειο.
το ξέρω. αλλά για να βρέθηκε εκεί ίσως ήταν στην αεροπορία λαρισα.
Απο οτι θυμαμαι (γιατι εχει παρελθει και 20ετια απο τοτε που υπηρετησα) οταν απολυεσαι παιρνεις κοκκινο απολυτηριο (βασικα ειναι ροζ εξ ου και η γνωστη "Ροζαλια") που σημαινει οτι εισαι η πρωτη γραμμη επιστρατευσης. Δλδ οι πρωτοι που θα κληθουν και θα φυγουν καρφι για μετωπο.
Καποια χρονια μετα σου στελνουν (η στο φερνει αστυνομος οπως εμενα) το πράσινο απολυτηριο το οποιο σε περνάει στην "δευτερη γραμμη" επιστράτευσης. Βασικα αυτοι που θα επιστρατευθουν αμεσως μετα και θα ενισχυσουν τις ηδη υπαρχουσες μοναδες.
Και οταν γινεις 45+ θα στο κανουν λευκο που σημαινει οτι περνας εφεδρεια και εισαι η τελευταια γραμμη επιστράτευσης (οπου αν σε καλεσουν καταλαβαινεις οτι τα πραγματα ειναι πολυ ασχημα).
Παλιότερα είχε και την μονάδα επιστράτευσης και τον τόπο, εγώ μέχρι τα 39 μου που το άλλαξαν έπρεπε να φύγω σφαίρα για το Κιλκίς αν γινόταν μπουμ.
Έτσι είναι και τώρα. Αναφέρει τη μονάδα που θα πας και πού είναι. Εγώ πάω Κομοτηνή.
vantono έγραψε: 13 Οκτ 2021, 23:53
Έτσι είναι και τώρα. Αναφέρει τη μονάδα που θα πας και πού είναι. Εγώ πάω Κομοτηνή.
Ολοι εκει γυρω Μακεδονια παμε βλεπω.
Σε κανα διαλειμα του πολεμου να παμε για κανα ουζακι...
mao mao έγραψε: 14 Οκτ 2021, 00:07
404 ? Aεροπορία;
Παραδρομή. 401 ήθελα να πω.
Bonus, σκληρός καργιόλης, στην κεφαλή του Φρουραρχείου Αλεξανδρούπολης:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
zoltan έγραψε: 13 Οκτ 2021, 23:31
Κι εγώ πράσινο έχω. Αν με καλέσουν θα πάω, όχι μόνο για ηθικούς λόγους αλλά και πρακτικούς. Αν δεν έρθω Ελλάδα (είμαι εξωτερικό) μετά τον πόλεμο θα είναι κομμάτι δύσκολο να ξαναέρθω χωρίς να με συλλάβουν.
Δεν έχεις δηλωθεί μόνιμος κάτοικους εξωτερικού;
Καλά για το οτι θα σε συλλάβουν κιόλας όταν έρθεις, κλαίω από τα γέλια.
mao mao έγραψε: 13 Οκτ 2021, 23:41
για εμβόλιο είσαι μικρός, για πόλεμο όμως μεγάλος.
George_V έγραψε: 13 Οκτ 2021, 23:41
Θα παμε εθελοντικα.
Ουτως η αλλως πρασινο απολυτηριο εχω. Ειμαι ακομα στη γραμμη επιστρατευσης.
Σοβαρευτείτε. Ακόμα και το 1940, που αριθμητικά ήταν μεγαλύτερος ο δυνητικός πληθυσμός, επιστρατεύτηκαν περίπου 300.000 άντρες.
Πόσα εκατομμύρια πιστεύετε ότι θα κατεβάσει η Ελλάδα σε έναν σύγχρονο πόλεμο εναντίον της Τουρκίας για να πιστεύετε ότι οποιοσδήποτε άνω των 35 είναι υποψήφιος; Οι 18-34 είναι πάνω από 1.000.000 (οι άντρες).
1. Το 40 ήταν στα όπλα 550 με 600.000.
300.000 ήταν στ μετωπο αλλά υπάρχουν και οι υπηρεσίες των μετόπισθεν.
2. Σε κάθε ηλικία θα είναι πολλοί που δεν θα πάνε, πχ αστυνομικοί, υπάλληλοι υπουργείων κλπ και πολλοί που θα λείπουν, ειδικά τώρα που 100νταδες χιλιάδες νέοι είναι στο εξωτερικό.
Γι αυτό έχουν πάει το όριο στα 45 ενώ όπως έγραψα πριν εγώ είχα αλλαγή απολυτηρίου στα 39.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Chainis έγραψε: 14 Οκτ 2021, 00:16
1. Το 40 ήταν στα όπλα 550 με 600.000.
300.000 ήταν στ μετωπο αλλά υπάρχουν και οι υπηρεσίες των μετόπισθεν.
Φυσικά και η περίσταση ήταν χειρότερη και ο πληθυσμός μεγαλύτερος και πάλι οι 18-34 είναι 1.000.000. Πολύ αμφίβολο ότι θα καλέσουν άτομα έστω και άνω των 30.
Chainis έγραψε: 14 Οκτ 2021, 00:162. Σε κάθε ηλικία θα είναι πολλοί που δεν θα πάνε, πχ αστυνομικοί, υπάλληλοι υπουργείων κλπ και πολλοί που θα λείπουν, ειδικά τώρα που 100νταδες χιλιάδες νέοι είναι στο εξωτερικό.
Γι αυτό έχουν πάει το όριο στα 45 ενώ όπως έγραψα πριν εγώ είχα αλλαγή απολυτηρίου στα 39.
Στο σύνολο του πληθυσμού είναι λίγες αυτές οι απώλειες που λες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Είχα φραπέ αλλά τον κατέβασα για την φωτογραφία. Ξέχασα μόνο να απομακρύνω το PC Master.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
mao mao έγραψε: 14 Οκτ 2021, 00:07
404 ? Aεροπορία;
Παραδρομή. 401 ήθελα να πω.
Bonus, σκληρός καργιόλης, στην κεφαλή του Φρουραρχείου Αλεξανδρούπολης:
κομάντο Μόνο ο καπουτσίνο με το κουλουράκι λείπει από το γραφείο.
Οταν πηγα στην Κω ο καψιμτζης μονο φραπέδες ηξερε να φτιαχνει και αυτους αθλιους τους εκανε.
Λιγο αργοτερα ομως εσκασε με την καινουρια σειρα ενας τυπας που ηταν μπαριστα σε μεγάλο ξενοδοχειο και εκανε παπαδες.
Ακομα και με υποτυπωδη εξοπλισμο ο τυπος εφτιαχνε καφε που δεν εχεις ξαναπιει ποτε. Μεχρι και εσπρεσσο εκανε χωρις μηχανημα και τον εκανε γαματο.
Αnd just for laughs στη Θεσσαλονικη για καποιο λογο ο διοικητης ειχε προβλημα με τους καφεδες στο γραφειο. Δυο φορες μου πεταξε τον φραπε απο το παράθυρο.
Απο τοτε επινα τον καφε σε 3 λεπτα στο ΚΨΜ για να μην τον παρω μαζι μου και μου εμεινε συνηθεια να κατεβαζω τον φραπε στο 3λεπτο απο τοτε.