Ακόμα δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες σ/φε, καητέρα, όπως λέμε και στο χωριό.Jolly Roger έγραψε: 04 Σεπ 2021, 22:37αυτό είναι από την περίοδο που κυριαρχούσε στη σοβιετική γλωσσολογία η υπερ-αριστερή (και στην πράξη βολονταριστική) θεωρία του ακαδημαϊκού Νικολάι Μαρ, ότι η γλώσσα και η γραφή είναι ταξικά κατασκευάσματα, και πρέπει να βιαστούμε να τις αλλάξουμε επί το λαϊκότερο και κατανοητότερο από όλους, μέχρι να φτιαχτεί η πανανθρώπινη κοινή γλώσσα-γραφή της εποχής του κομμουνισμού. Αυτά όλα σταμάτησαν μετά την παρέμβαση του Στάλιν το 1950 που τα χαρακτήριζε αριστερίστικες αποκλίσεις. Γενικά, αυτές οι προσπάθειες ήταν, όπως και το Προλετκούλτ κλπ., οι πειραματισμοί της πρώιμης σοβιετικής διανόησης στα χρόνια της παιδικής της ηλικίας.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Θέλω να πεθάνω σαν κομμουνιστής
Re: Θέλω να πεθάνω σαν κομμουνιστής
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- La Bourgeoisie
Μα ο Μίκης μας, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από κομμουνιστής!!!Ο Μίκης μας δεν πέθανε, ζει στην καρδιά μας και το έργο που άφησε πίσω του θα μείνει αθάνατο!!!
-
Jolly Roger
- Phorum.gr user: Jolly Roger
καητεράω, τζάνεμ, μηνγουάηλ διαβάζω κιόλας, το παρακάτω:sys3x έγραψε: 04 Σεπ 2021, 22:41Ακόμα δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες σ/φε, καητέρα, όπως λέμε και στο χωριό.Jolly Roger έγραψε: 04 Σεπ 2021, 22:37αυτό είναι από την περίοδο που κυριαρχούσε στη σοβιετική γλωσσολογία η υπερ-αριστερή (και στην πράξη βολονταριστική) θεωρία του ακαδημαϊκού Νικολάι Μαρ, ότι η γλώσσα και η γραφή είναι ταξικά κατασκευάσματα, και πρέπει να βιαστούμε να τις αλλάξουμε επί το λαϊκότερο και κατανοητότερο από όλους, μέχρι να φτιαχτεί η πανανθρώπινη κοινή γλώσσα-γραφή της εποχής του κομμουνισμού. Αυτά όλα σταμάτησαν μετά την παρέμβαση του Στάλιν το 1950 που τα χαρακτήριζε αριστερίστικες αποκλίσεις. Γενικά, αυτές οι προσπάθειες ήταν, όπως και το Προλετκούλτ κλπ., οι πειραματισμοί της πρώιμης σοβιετικής διανόησης στα χρόνια της παιδικής της ηλικίας.
![]()

Μήπως το έχομε αυτό σε πήδηέφ; να μη παιδεύομαι με τα σχοτινά δίχτυα βραδιάτικα.Jolly Roger έγραψε: 04 Σεπ 2021, 22:44καητεράω, τζάνεμ, μηνγουάηλ διαβάζω κιόλας, το παρακάτω:sys3x έγραψε: 04 Σεπ 2021, 22:41Ακόμα δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες σ/φε, καητέρα, όπως λέμε και στο χωριό.Jolly Roger έγραψε: 04 Σεπ 2021, 22:37
αυτό είναι από την περίοδο που κυριαρχούσε στη σοβιετική γλωσσολογία η υπερ-αριστερή (και στην πράξη βολονταριστική) θεωρία του ακαδημαϊκού Νικολάι Μαρ, ότι η γλώσσα και η γραφή είναι ταξικά κατασκευάσματα, και πρέπει να βιαστούμε να τις αλλάξουμε επί το λαϊκότερο και κατανοητότερο από όλους, μέχρι να φτιαχτεί η πανανθρώπινη κοινή γλώσσα-γραφή της εποχής του κομμουνισμού. Αυτά όλα σταμάτησαν μετά την παρέμβαση του Στάλιν το 1950 που τα χαρακτήριζε αριστερίστικες αποκλίσεις. Γενικά, αυτές οι προσπάθειες ήταν, όπως και το Προλετκούλτ κλπ., οι πειραματισμοί της πρώιμης σοβιετικής διανόησης στα χρόνια της παιδικής της ηλικίας.
![]()
![]()
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
Jolly Roger
- Phorum.gr user: Jolly Roger
δυστυχώς όχιsys3x έγραψε: 04 Σεπ 2021, 22:48Μήπως το έχομε αυτό σε πήδηέφ; να μη παιδεύομαι με τα σχοτινά δίχτυα βραδιάτικα.Jolly Roger έγραψε: 04 Σεπ 2021, 22:44καητεράω, τζάνεμ, μηνγουάηλ διαβάζω κιόλας, το παρακάτω:sys3x έγραψε: 04 Σεπ 2021, 22:41
Ακόμα δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες σ/φε, καητέρα, όπως λέμε και στο χωριό.
![]()
![]()
και είναι καλό, γμτ
ο πρόλογος του Ρίτσου, που έβαλα το μεσημέρι εδώ, από αυτό είναι
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει για να ζήσει σαν κομμουνιστής;
Να δώσει τον αγώνα με το ΚΚΕ. "Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής.”
-
πατησιωτης
Null έγραψε: 04 Σεπ 2021, 23:04Να δώσει τον αγώνα με το ΚΚΕ. "Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής.”
Δηλαδή με κάποιους που κάθε λίγο και λιγάκι έλεγαν ότι η προηγούμενη ηγεσία ήταν προδοτική ή ότι έκανε φοβερά λάθη και είχαν του κόσμου τις διασπάσεις και τις διαγραφές.Και να ήθελε σε κάποια χρονική στιγμή θα τον είχαν διαγράψει και αυτόν.
Και εγώ τι να κάνω;πατησιωτης έγραψε: 04 Σεπ 2021, 23:20
Δηλαδή με κάποιους που κάθε λίγο και λιγάκι έλεγαν ότι η προηγούμενη ηγεσία ήταν προδοτική ή ότι έκανε φοβερά λάθη και είχαν του κόσμου τις διασπάσεις και τις διαγραφές.Και να ήθελε σε κάποια χρονική στιγμή θα τον είχαν διαγράψει και αυτόν.
"τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής"
Τραγικό είναι άμα το σκεφτείς, όταν έφτασε στο τέλος κατάλαβε πως θα ήθελε να έχει περάσει την ζωή του
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Δεν μας νοιάζει. Ο καθένας με τα βίτσια του!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- Obi Wan Iakobi
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Αυτό το Kozmy μου θυμίζει Bill Cosby.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
-
πατησιωτης
Αυτό το λέει γιατί χωρίς τη στράτευσή του σε γενικές γραμμές με αυτή την ιδεολογία το έργο του δεν έχει νόημα.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτό θα ήταν δυνατόν να γίνει διατηρώντας και τις απόψεις του που ήσαν σε αντιδιαμετρική στάση με το κόμμα.Null έγραψε: 04 Σεπ 2021, 23:41Και εγώ τι να κάνω;πατησιωτης έγραψε: 04 Σεπ 2021, 23:20
"τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής"
Τραγικό είναι άμα το σκεφτείς, όταν έφτασε στο τέλος κατάλαβε πως θα ήθελε να έχει περάσει την ζωή του
Παράδειγμα - δεν τον είδα ή άκουσα να μετανοεί για τον ρόλο του στο μακεδονικό τα τελευταία 30 χρόνια που δεν είναι μόνο ότι ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην τελευταία συγκέντρωση αλλά σύμφωνα πάντα με τη διήγησή του αυτός που επέμενε σε αδιάλλακτη στάση από την εποχή που ανέκυψε το θέμα του ονόματος.
Πως μπορεί να είσαι με ένα κόμμα που στα δυνατά και ώριμα χρόνια σου ζητούσε επίμονα αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας μέσα στη χώρα - τουλάχιστον γιατί τον περισσότερο καιρό και παραχώρηση εδαφών συζητούσε - και στο τέλος να λες ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος ούτε έξω από τη χώρα;
Δε γίνεται να είσαι κομμουνιστής στη συγκεκριμένη περιοχή του κόσμου τον 20ο αιώνα και να λες ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.
Αυτές όμως οι αντιφάσεις δεν συμβιβάζονται με τα καθήκοντα ενός μέλους που ακολουθεί τη γραμμή του κόμματος σε όλα τα θέματα.
Μια μέρα του Θεοδωράκη στα χρόνια των Λαμπρακηδων είναι πιο κομμουνιστική ζωή από όλα τα χρόνια όλων των μελών της ΚΕ του ΚΚΕ από το 1950Null έγραψε: 04 Σεπ 2021, 23:04Να δώσει τον αγώνα με το ΚΚΕ. "Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής.”
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 14 Απαντήσεις
- 718 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
-
- 19 Απαντήσεις