ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 30 Ιούλ 2021, 18:37
stavmanr έγραψε: 30 Ιούλ 2021, 18:27
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 30 Ιούλ 2021, 18:25
ρίχνεις τη μπάλα στην εξέδρα αυτή τη στιγμή και ξέρω που το πας
Πόσο δύσκολο είναι το ερώτημα;
(...)
αποδέχομαι τη νομιμότητα μίας
κατάστασης όταν θεωρώ ότι η
κατάσταση αυτή ακολουθεί τους κανόνες της κοινής λογικής
η κοινή λογική σημαίνει 1+1=2
όταν υπάρχουν κυρίαρχα κράτη που ασκούν εξουσία στην επικράτειά τους, σημαίνει ότι για να εισέλθεις στην επικράτειά τους οφείλεις να πάρεις την άδειά τους
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με "κοινή λογική". Αναφέρεσαι απλά σε νόμους και νόμιμες άδειες, επειδή τα αποφάσισε μία κυβέρνηση. Άλλη κυβέρνηση δεν θα έδινε σε κανέναν άδεια, κι άλλη θα έδινε σε περισσότερους.
Πώς η κοινή λογική που επικαλείσαι αντιλαμβάνεται πόσοι, ποιοι και πώς θα παίρνουν άδεια;
Με απλά λόγια σου δείχνω και πάλι ότι υποκρίνεσαι πως δήθεν εκφράζεις την κοινή λογική, ενώ η κοινή λογική δεν αντιλαμβάνεται καν ποιος, πότε και πώς νομιμοποιήθηκε ο μετανάστης, με διαδικασίες δύσκολες κι επίπονες.
όταν από την άλλη μου λες ότι γυναίκα είναι όποιος δηλώνει γυναίκα (...) και μου φέρνεις ως επιχείρημα το τυχόν ψήφισμα του τάδε οργανισμού που το αποδέχεται ή τον τάδε νόμο του δείνα κράτους, όχι λυπάμαι, στην συνείδησή μου δεν νομιμοποιείται (...) επειδή μου το επιβάλλει ο τάδε νομοθέτης.
Δεν σου το λέω εγώ. Σου το λέει ο νόμος.
Το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, το ισχύον, που νομιμοποίησε την είσοδο και διαμονή των παραπάνω μεταναστών που δεν ξέρεις, δεν έχεις δει και δεν έχεις καν ψάξει να δεις πώς και γιατί, κι όμως έχεις άποψη για το πόσο λογική είναι η διαδικασία αυτή στους συγκεκριμένους.