!!! DEVELOPMENT MODE !!!

To διαπλεκόμενο βαθύ κράτος οδηγεί την Ελλάδα σε μια νέα εθνική τραγωδία

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Bandit59

Re: To διαπλεκόμενο βαθύ κράτος οδηγεί την Ελλάδα σε μια νέα εθνική τραγωδία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 »

Αρίστος έγραψε: 16 Μάιος 2021, 19:32
Jack Shephard έγραψε: 16 Μάιος 2021, 19:28
Αρίστος έγραψε: 16 Μάιος 2021, 19:09 Η όλη συνεργασία φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα αποδοτική καθώς το 2015 μάθαμε για παράδειγμα (από ρεπορτάζ της Die Welt) πως υπάρχουν 800 δισεκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και κανείς δεν τα φορολογεί.[/b][/color]
Αυτό το ποσό δε σου έκανε ποτέ εντύπωση ότι μπορεί να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα; Τι είναι τα δις, στραγάλια;

Από άρθρο υπεράσπισης των συριζοβαρουφάκηδων, όταν ακόμα η περήφανη διαπραγμάτευση ήταν σε εξέλιξη και ο Τσίπρας βαρούσε τα νταούλια:

Πρώτον, η Welt παραδέχτηκε ότι έκανε ...λάθος (λάθος που στην Ελλάδα δεν διορθώθηκε ποτέ) και τελικά η Ελβετίδα υπουργός μίλησε για 800 εκατομμύρια.

(https://www.efsyn.gr/stiles/ypografoyn/ ... ypokrisias)

Δε διάβασα κάτι άλλο, δε θέλω να κάψω τον εγκέφαλο μου.

Προηγηθηκε η δημοσιευση αυτη του Spiegel το 2011.

Spiegel: Στα 600 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία

https://www.taxheaven.gr/news/7095/spie ... hn-elbetia

.
Βέβαια όποιος ΔΕΝ μένει στον τίτλο, διαβάζει παρακάτω:

Ωστόσο το πόσο που αναφέρει το περιοδικό Spiegel μπορεί να φαντάζει υπερβολικό...

Σύμφωνα με υπολογισμούς των ελβετικών τραπεζών, τα κεφάλαια από ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκουν «καταφύγιο» στην Ελβετία φθάνουν τα 800 δις. ευρώ: δηλαδή, ακόμη και ένας φόρος διακράτησης με χαμηλό συντελεστή 5% θα απέδιδε έσοδα 40 δις. ευρώ το χρόνο στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις! Από αυτά τα 800 δις, αποκλείεται τα 600 δις , να προέρχονται από Έλληνες μεγαλοκαταθέτες των Άλπεων...

Προφανώς υποτιμάς τη νοημοσύνη μας.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Αρίστος έγραψε: 16 Μάιος 2021, 19:27 Παντως ηταν μια τεραστια ικανοποιηση για μενα οτι την ωρα που πολλοι περιμεναν οτι θα κατεβω με τον Τραγκα, η με τον χι η τον ψι, εγω καθομουν και ξενυχταγα για να κανω το πιο αντιπαραγωγικο
πραγμα στη συγχρονη Ελλαδα: να γραφω ενα ιστορικο βιβλιο σε πολυτονικο.
Σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Leporello έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:33 Αρίστο, μη τον ακούς. Αυτό που λέω εγώ να γράψεις. Αλλιώς, το κοινό σου θα πεί ότι σε περιόρισαν οι παγκοσμιοποιητές.

Νομιζεις οτι θα νοιωσεις καλυτερα αν βαλω τη διευκρινιση με τη δηλωση του ΠΑΣΟΚΟΥ υφυπουργου Κουσουλα για τα 280 δις; :lol: :smt005:

Γιατι στην εφημεριδα θα τη βαλω χαζο αγορι και θα τα λεει οχι ο Σωρας αλλα Πασοκος υφυπουργος Οικονομικων μεσα στη Βουλη το 2011.

.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Αρίστος έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:28
Jack Shephard έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:19 edit: πέσε και φίλα μου τα πόδια. Γιατί σε γλύτωσα από απόλυτη γελοιοποίηση εκεί έξω.
Εγω δεν εκανα ΚΑΜΙΑ ερευνα για το ποιο ειναι το ποσο στην Ελβετια, εγραψα απλα τι υποστηριξαν οι ιδιοι οι Γερμανοι. Αν εκανα ερευνα θα ξεφευγα απο τα ορια του θεματος μου. Αφου ομως υπαρχει αναγνωστικο κοινο που ζητα περισσοτερες διευκρινισεις, ναι θα τις εχει. Και μην νομιζεις οτι τα 280 δις του Κουσουλα εχουν μικροτερη βαρυτητα απο τα 800 δις των Γερμανων. Γιατι αν η ιδια η ελληνικη κυβερνηση παραδεχεται 280 δις το ποσο θα μπορουσε να ειναι και μεγαλυτερο εως σημαντικα μεγαλυτερο, ασε που μεσολαβησαν και 4 χρονια στα οποια λογω μνημονιων και ενδεχομενης ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ πολλοι Ελληνες κεφαλαιουχοι ΣΙΓΟΥΡΑ θα εβγαλαν καταθεσεις εξω, ειδικα στα τελη του 2014, αρχες 2015 που εγινε bankrun. Ωραιο θεμα θα ηταν αυτο και για δευτερο αρθρο.
Περίμενε να διευκρινίσουμε κάτι όμως: 800 δις εγώ ήξερα ότι έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα τής Ανατολής. Αλλα είναι αυτά τα 800 δις που λες τώρα;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Bandit59 έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:35
Jack Shephard έγραψε: 16 Μάιος 2021, 19:28

Αυτό το ποσό δε σου έκανε ποτέ εντύπωση ότι μπορεί να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα; Τι είναι τα δις, στραγάλια;

Από άρθρο υπεράσπισης των συριζοβαρουφάκηδων, όταν ακόμα η περήφανη διαπραγμάτευση ήταν σε εξέλιξη και ο Τσίπρας βαρούσε τα νταούλια:

Πρώτον, η Welt παραδέχτηκε ότι έκανε ...λάθος (λάθος που στην Ελλάδα δεν διορθώθηκε ποτέ) και τελικά η Ελβετίδα υπουργός μίλησε για 800 εκατομμύρια.

.

Ωστόσο το πόσο που αναφέρει το περιοδικό Spiegel μπορεί να φαντάζει υπερβολικό...

Σύμφωνα με υπολογισμούς των ελβετικών τραπεζών, τα κεφάλαια από ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκουν «καταφύγιο» στην Ελβετία φθάνουν τα 800 δις. ευρώ: δηλαδή, ακόμη και ένας φόρος διακράτησης με χαμηλό συντελεστή 5% θα απέδιδε έσοδα 40 δις. ευρώ το χρόνο στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις! Από αυτά τα 800 δις, αποκλείεται τα 600 δις , να προέρχονται από Έλληνες μεγαλοκαταθέτες των Άλπεων...

Θες να μαθεις τι ειπωθηκε μεσα στη Βουλη απο αρμοδιο υπουργο το 2011;

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διμερείς διαπραγματεύσεις με τις επίσημες αρχές της Ελβετίας προκειμένου να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία με την οποία οι ελβετικές τράπεζες θα αρχίσουν να παρέχουν νόμιμα πληροφορίες για λογαριασμούς Ελλήνων μεγαλοκαταθετών. Αυτό ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια σημαντική συμφωνία. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά ευελπιστούμε ότι στο επόμενο στάδιο θα υπογραφεί και θα αφορά στην παροχή πληροφοριών για το σύνολο των ελληνικών καταθέσεων, οι οποίες πάντως σε καμιά περίπτωση δεν είναι της τάξης των 600 δισ. ευρώ, αφού στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούν τα 280 δισ. ευρώ».

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/7298/sta- ... hn-elbetia

.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Leporello έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:37
Αρίστος έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:28
Jack Shephard έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:19 edit: πέσε και φίλα μου τα πόδια. Γιατί σε γλύτωσα από απόλυτη γελοιοποίηση εκεί έξω.
Εγω δεν εκανα ΚΑΜΙΑ ερευνα για το ποιο ειναι το ποσο στην Ελβετια, εγραψα απλα τι υποστηριξαν οι ιδιοι οι Γερμανοι. Αν εκανα ερευνα θα ξεφευγα απο τα ορια του θεματος μου. Αφου ομως υπαρχει αναγνωστικο κοινο που ζητα περισσοτερες διευκρινισεις, ναι θα τις εχει. Και μην νομιζεις οτι τα 280 δις του Κουσουλα εχουν μικροτερη βαρυτητα απο τα 800 δις των Γερμανων. Γιατι αν η ιδια η ελληνικη κυβερνηση παραδεχεται 280 δις το ποσο θα μπορουσε να ειναι και μεγαλυτερο εως σημαντικα μεγαλυτερο, ασε που μεσολαβησαν και 4 χρονια στα οποια λογω μνημονιων και ενδεχομενης ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ πολλοι Ελληνες κεφαλαιουχοι ΣΙΓΟΥΡΑ θα εβγαλαν καταθεσεις εξω, ειδικα στα τελη του 2014, αρχες 2015 που εγινε bankrun. Ωραιο θεμα θα ηταν αυτο και για δευτερο αρθρο.
Περίμενε να διευκρινίσουμε κάτι όμως: 800 δις εγώ ήξερα ότι έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα τής Ανατολής. Αλλα είναι αυτά τα 800 δις που λες τώρα;

Νομιζεις οτι θα νοιωσεις καλυτερα αν βαλω τη διευκρινιση με τη δηλωση του ΠΑΣΟΚΟΥ υφυπουργου Κουσουλα για τα 280 δις; :lol: :smt005:

Γιατι στην εφημεριδα θα τη βαλω χαζο αγορι και θα τα λεει οχι ο Σωρας αλλα Πασοκος υφυπουργος Οικονομικων μεσα στη Βουλη το 2011.

.
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard »

Αρίστος έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:28 Εγω δεν εκανα ΚΑΜΙΑ ερευνα
Έτσι.

Και πάλι βλέπω δε θα κάνεις έρευνα, θα πετάξεις τυχαίους αριθμούς:

1. που δεν αφορούν καν το 2021 που εσύ γράφεις
2. επιλεκτικά. Το 800 εκατομμύρια από το ελβετικό υπουργείο οικονομικών δε σε βολεύει μάλλον. Μπορεί να μην ισχύει κιόλας. Αλλά δε θα το μάθουμε ποτέ αν εσύ που γράφεις για το θέμα δε κάνεις κάποια πρωτογενή έρευνα.

Αν πάντως γράψεις έστω 280 δις να είσαι έτοιμος να απαντήσεις αυτή την ερώτηση: ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ΕΛ δισεκατομμυριούχοι και πόσα λεφτά έχουν ώστε να συγκεντρώνονται τα 280 δις. Γιατί με βάση το Forbes, ο Νιάρχος έχει 2.8 δις, ο Μυστακίδης 2.3 δις, ο Ιβάν Σαββίδης 1.7 δις και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης 1.4 δις. Και το πιο ωραίο: το Forbes κατατάσσει στην Ελλάδα μόνο το Βαρδή. Όλοι οι υπόλοιποι κατατάσσονται σε άλλες χώρες.

Είσαι αχάριστος πάντως. Βλέπεις από τι ρεζιλίκι (δυστυχώς ένα μόνο) σε γλύτωσα και δε το αναγνωρίζεις.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Αρίστος έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:36
Leporello έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:33 Αρίστο, μη τον ακούς. Αυτό που λέω εγώ να γράψεις. Αλλιώς, το κοινό σου θα πεί ότι σε περιόρισαν οι παγκοσμιοποιητές.

.
Και αυτο μας εγγυαται οτι ο Πασοκος υφυπουργος δε λεει πιπες?

Η οτι δεν αναμασάει οτι πιπες του ειπαν οι συμβουλοι του?

Παραεισαι ευκολοπιστος.

Δεν ειναι δα και η πρωτη φορα που Υπουργοι εχουν πει τιτανοτεραστια μαλακια στη Βουλη....
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Bandit59 έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:35
Jack Shephard έγραψε: 16 Μάιος 2021, 19:28Αυτό το ποσό δε σου έκανε ποτέ εντύπωση ότι μπορεί να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα; Τι είναι τα δις, στραγάλια;

.

Σωστό κι'αυτό. Αρα, 1.192+600 = 1.792 δις είναι το συνολικό ποσόν.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Jack Shephard έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:39
Αρίστος έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:28 Εγω δεν εκανα ΚΑΜΙΑ ερευνα
Έτσι.

Και πάλι βλέπω δε θα κάνεις έρευνα, θα πετάξεις τυχαίους αριθμούς:

1. που δεν αφορούν καν το 2021 που εσύ γράφεις
2. επιλεκτικά. Το 800 εκατομμύρια από το ελβετικό υπουργείο οικονομικών δε σε βολεύει μάλλον. Μπορεί να μην ισχύει κιόλας. Αλλά δε θα το μάθουμε ποτέ αν εσύ που γράφεις για το θέμα δε κάνεις κάποια πρωτογενή έρευνα.

Αν πάντως γράψεις έστω 280 δις να είσαι έτοιμος να απαντήσεις αυτή την ερώτηση: ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ΕΛ δισεκατομμυριούχοι και πόσα λεφτά έχουν ώστε να συγκεντρώνονται τα 280 δις. Γιατί με βάση το Forbes, ο Νιάρχος έχει 2.8 δις, ο Μυστακίδης 2.3 δις, ο Ιβάν Σαββίδης 1.7 δις και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης 1.4 δις. Και το πιο ωραίο: το Forbes κατατάσσει στην Ελλάδα μόνο το Βαρδή. Όλοι οι υπόλοιποι κατατάσσονται σε άλλες χώρες.

Είσαι αχάριστος πάντως. Βλέπεις από τι ρεζιλίκι (δυστυχώς ένα μόνο) σε γλύτωσα και δε το αναγνωρίζεις.

Εισαι χαζουλης η παριστανεις το χαζουλη; εγω εγραψα τι λενε οι Γερμανοι. Απο που κι ως που το ειδες οτι καθε δημοσιογραφος οταν δινει μια πηγη για ενα ισχυρισμο του πρεπει να συνεχισει γραφοντας ολοκληρο βιβλιο; Αν ηταν ετσι τα αρθρα θα πιαναν 8 σελιδες το καθενα,

Δυστυχως για σενα η αναφορα του Κουσουλα σε 280 ΔΙΣ κατ' αρχην σε βγαζει εσενα ασχετο που ελεγες οτι αναφερομαι σε στραγαλια και δευτερον ειναι πολυ πιο επισημη αποδειξη για τη φοροδιαφυγη της ελληνικης μεγαλοαστικης ταξης (απο τις εκτιμησεις των Γερμανων).

.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

George_V έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:39

.

Παραεισαι ευκολοπιστος.

Δεν ειναι δα και η πρωτη φορα που Υπουργοι εχουν πει τιτανοτεραστια μαλακια στη Βουλη....

Σημασια εχει οτι τρεις γερμανικες εφημεριδες και ενας υφυπουργος Οικονομικων στη Βουλη που αναφεροταν κιολας σε διαπραγματευση με τις ελβετικες τραπεζες μιλανε για ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣ καταθεσεων.

.
Άβαταρ μέλους
George_V

Αρίστος έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:47
George_V έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:39

.

Παραεισαι ευκολοπιστος.

Σημασια εχει οτι τρεις γερμανικες εφημεριδες και ενας υφυπουργος Οικονομικων στη Βουλη που αναφεροταν κιολας σε διαπραγματευση με τις ελβετικες τραπεζες μιλανε για ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣ καταθεσεων.

.
Για αυτο το λογο ο δημοσιογράφος (στην περιπτωση μας εσυ) κανει ερευνα για να δει τι ακριβώς ισχυει εφοσον αναφέρονται τουλαχιστον 4 διαφορετικα νουμερα.

Εκανες ερευνα?

Οχι

Απλα πετας νουμερα σε ενα φασμα απο 280 εως 800 δις.

Αυτο δε λεγεται δημοσιογραφια και αρθρογραφια. Αυτο λεγεται τσαρλατανισμος.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard »

Αρίστος έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:43 Εισαι χαζουλης η παριστανεις το χαζουλη;

-----
Δυστυχως για σενα

.
Εσύ είσαι σίγουρα εξυπνούλης. Οι Γερμανοί, όπως ΕΣΥ έδειξες έγραψαν διάφορα ποσά. Γιατί διάλεξες τα 800;

Γιατί αγνοείς το ελβετικό υπουργείο οικονομικών και τα 800 μύρια;

Και κυρίως, κανένα ποσό για το 2021 που κι εσύ κι εγώ βρισκόμαστε θα γράψεις;

Όσον αφορά το δυστυχώς για εμένα: γιατί δυστυχώς; Υιοθέτησα κάποιο ποσό; Μπορούν άνετα να είναι και δύο τρις.

Το μόνο που έχω ζητήσει εγώ είναι να μου πεις εσύ ο αρθρογράφος ποιο είναι το πραγματικό ποσό. Και έχει γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Και παρόλα αυτά μου χρωστάς γιατί σε γλύτωσα από ευρύτερη γελοιοποίηση.

Over and Out.

ΥΓ Γράψε 280 και θα πέσει τεράστιο γέλιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jack Shephard την 16 Μάιος 2021, 20:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Ο δημοσιογραφος δεν κανει ερευνα για καθε προταση του. Και οτι παρεθεσα πηγη απο γερμανικη εφημεριδα ειναι κατι που αλλοι δεν το κανουν καθολου.

Τα αρθρα συνηθως ειναι 800-1000 λεξεις, ΔΕΝ περιλαμβανουν βιβλιογραφια και σπανιοτατα εχουν μια με δυο πηγες και αυτες μεσα στο κειμενο. Εγω εγραψα αρθρο 1530 λεξεων, κατι που θεωρειται υπερβολικο, αν επρεπε να συμπεριλαβω και ερευνα-παραρτημα για τις καταθεσεις στην Ελβετια δεν θα το δημοσιευε καμια εφημεριδα.

.
Άβαταρ μέλους
George_V

Αρίστος έγραψε: 16 Μάιος 2021, 20:51 Ο δημοσιογραφος δεν κανει ερευνα για καθε προταση του. Και οτι παρεθεσα πηγη ειναι κατι που αλλοι δεν το κανουν καθολου.

.
Ο Δημοσιογράφος κανει ερευνα οταν θελει να αναφερθει σε κατι και δεν υπαρχουν σαφη στοιχεια.

Δλδ τι θα τους γραψεις? Οτι υπάρχουν 800, 600, 280 δις , 800 εκατομμυρια?

Και θα σου πει ο αρχισυντάκτης: Τι απο ολα ισχυει? Και με το δικιο του δλδ γιατι αλλο τα 600 δις και αλλο τα 800 εκατομμυρια. Αλλο τα 280 δις και αλλο τα 600 δις.

Κανενας δε ρισκάρει τη φημη του εντυπου/σαιτ του για να δημοσιευσει ανακριβειες αναποδεικτες (εξαιρουνται ΕΩ και λοιπα βοθροσαιτ που το κανουν καθε μερα).

Δεν χρειαζεται να γραψεις ολη την ερευνα σου. Μονο 5 λεξεις τα βασικα πως κατελήξες να αποδεικνυεις οτι αυτο ειναι το ενα το σωστο.

Αρθρο σου ζητησαμε οχι μονογραφια.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”