!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ασθενής με διάγνωση άνοιας: του το ανακοινώνεις;

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: ασθενής με διάγνωση άνοιας: του το ανακοινώνεις;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

the comet the course the tail έγραψε: 23 Απρ 2021, 09:05
Yochanan έγραψε: 23 Απρ 2021, 08:56 εσυ ως τι ρωτάς; τι ρολο βαρας σε ολο αυτο?
έχει σημασία να το πω εδώ; είμαι πολύ κοντινός συγγενής.
Το μοναδικό ίσως πρόβλημα αφορά τη συνεργασία του ασθενή. Δηλαδή, θα χρειαστεί κάποια υποστήριξη σε φάρμακα και άλλα σκευάσματα που δύσκολα θα δεχτεί αν δεν ξέρει για ποιο λόγο τα παίρνει.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

the comet the course the tail έγραψε: 23 Απρ 2021, 08:29 έχει ακόμα επαφή και υπάρχει ακόμα μια μικρή ελπίδα ότι με σωστό τρόπο ζωής, διατροφής κλπ, θα διασωθεί ό,τι διασωθεί ή έστω θα καθυστερήσει λίγο η πτώση. αν όμως δεν του μιλήσει κάποιος ανοιχτά, ώστε να κόψει αλκοόλ, κακή διατροφή, τσιγάρο και από την άλλη να μην εκτίθεται σε καταστάσεις όπου μπορεί να συμβεί κάτι κακό (π.χ. οδήγηση), δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

μιλάμε για αρχικά στάδια αγγειακής άνοιας, που μάλλον προέκυψε από το υψηλό σάκχαρο (το οποίο έχει πειστεί να ρυθμίσει, και το έχει κατά νου - κάνει ινσουλίνη), και ενώ έχει και χαμηλό οξυγόνο/χαπ από το κάπνισμα (που ακόμα δεν έχει κόψει). όλα αυτά παίζουν ρόλο.
οτι σου είπε ο αποπάνω και η κατάληξη θα είναι μια δομή φιλοξενίας ειδικά για ασθενείς με διαβήτη
τίποτα δεν υπάρχει άλλο να κάνεις εκτός να δεις την πραγματικοτητα
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

the comet the course the tail έγραψε: 22 Απρ 2021, 22:50 έστω ότι έχουμε ένα ασθενή που έχει διαγνωστεί με άνοια, η οποία είναι σε σχετικά αρχικό στάδιο.
στην φάση που είναι θεωρείς ότι αν του ανακοινώσεις την διάγνωση ίσως το καταλάβει.
ο λόγος που θες να του το πεις, είναι για να αναδιπλωθεί λίγο, να προσέχει λίγο τον τρόπο ζωής του, να πάρει ενδεχομένως την αγωγή του και να μην εκτίθεται σε καταστάσεις με ρίσκα, όπως το να οδηγάει, να διαχειρίζεται λεφτά κλπ.
του το λες; θα καταλάβει; θα γίνει χειρότερα; τι κάνεις;
Καλέ μου φίλε, δεν έχει νόημα να ανακοινώσεις στον ασθενή ότι πάσχει από άνοια. Το πιθανότερο είναι ότι θα τον καταρρακώσεις ψυχολογικά και να επιδεινωθεί η κατάθλιψη, από την οποία πάσχουν επίσης οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από άνοια.
Δυστυχώς, η κατάσταση θα επιδεινώνεται σταδιακά, από ένα σημείο και μετά ραγδαία, και δεν πρόκειται ούτε να προσέχει, ούτε να καταλάβει.
Κάποια στιγμή θα αναγκαστείτε να τού πάρετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, τις κάρτες και τα λεφτά, τα κλειδιά του σπιτιού, ακόμα και να κλειδώνετε την εξώπορτα για να μην βγαίνει.
Όσο σάς αναγνωρίζει και έχει φάσεις διαύγειας, εφόσον υπάρχει φροντιστής για να τον προσέχει 24/7, η κατάσταση είναι σχετικά ελέγξιμη.
Όταν σταματήσει να σάς αναγνωρίζει, ενδεχομένως να χρειαστεί εξειδικευμένη φροντίδα.
Η άνοια είναι μια δραματική κατάσταση, ιδιαίτερα για τον φροντιστή. Αυτός, ο φροντιστής, είναι που χρειάζεται διαρκή στήριξη και βοήθεια.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις υπομονή, δύναμη και κουράγιο.
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

dna replication έγραψε: 23 Απρ 2021, 02:03
Δημοκρατικός έγραψε: 23 Απρ 2021, 00:45
ST48410 έγραψε: 23 Απρ 2021, 00:36
Για την μικρή πιθανότητα να μην τρολάρεις:

Προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο τι κάνουν στις πολιτισμένες χώρες όταν η απλή λογική λέει ότι είναι απάνθρωπο. Δεν είναι μόνο το άτομο χωρίς αισθήσεις που δεν μπορεί να διαχειριστεί μια τέτοια πληροφορία. Είναι και τα άτομα με ψυχικές παθήσεις και με ένα σωρό άλλα προβλήματα που δεν θα μπορέσουν να κάνουν απολύτως τίποτα για την κατάστασή τους είτε γνωρίζουν, είτε όχι. Το να το πει ο γιατρός σε άτομο με προχωρημένη άνοια και να μην ενημερώσει σχετικά αυτούς που το προσέχουν, θα το έλεγα μέχρι και εγκληματικό.

Έχουμε χίλια δυο στραβά ως λαός αλλά και μερικά προτερήματα σε ό,τι αφορά τους οικογενειακούς δεσμούς. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Mύθος. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις δευτεροκοσμικές και τρικοσμικές χώρες όπου δεν υπάρχει ισχυρο-σοβαρο κράτος, και πρέπει να υποκαθιστούνται λειτουργίες του απο τα clans.
δεν είναι θέμα πολιτισμού, ουτε υπάρχει ψυχολογικός κανονας που να επιβάλει να ανακοινώνονται τα δυσάρεστα ιατρικά νέα στον ασθενή.
Αυτό κυρίως γινεται στις ΗΠΑ για να μην κανουν αγωγή ο ασθενής και οι sue happy συγγενείς στον γιατρό και στο νοσοκομείο ζητώντας 2 εκατομυρια δολλάρια αποζημιωση επειδή καταπάτησε το δικαιώμα στην ιατρική ενημέρωση
και μετα έγινε και θεωρία
Σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Πιστεύεις αν το μάθει, θα αλλάξει όντως τρόπο ζωής;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Naida έγραψε: 23 Απρ 2021, 20:32 Πιστεύεις αν το μάθει, θα αλλάξει όντως τρόπο ζωής;
Το καταλαβαίνουν από μόνοι τους. Δικός μου άνθρωπος που είχε, κάθε φορά που ξέχναγε και καταλάβαινε μετά ότι ξέχασε, έκλαιγε μέχρι που ξαναξέχναγε. Πχ. Πάω επίσκεψη:
-ΑΑΑΑΑχου τί γλυκό κοριτσάκι, δικό μας είσαι;
-Ναι είμαι η τάδε.
-Ααααααχου και δεν σε θυμάμαι, δώστου κλάμα κάνα μισάωρο. Μετά έβλεπε τις τρύπες στο παντελόνι και ξέχναγε:
-Γιατί έχει τρύπα το παντελόνι σου; Δώσε μου το να στο μαντάρω δυο λεπτά. Μα ποιανού είσαι;
-Της τάδε
-Ααααααααχου και δε σε θυμάμαι; Δώστου κλάμα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Cecily Anne έγραψε: 23 Απρ 2021, 20:36
Naida έγραψε: 23 Απρ 2021, 20:32 Πιστεύεις αν το μάθει, θα αλλάξει όντως τρόπο ζωής;
Το καταλαβαίνουν από μόνοι τους. Δικός μου άνθρωπος που είχε, κάθε φορά που ξέχναγε και καταλάβαινε μετά ότι ξέχασε, έκλαιγε μέχρι που ξαναξέχναγε. Πχ. Πάω επίσκεψη:
-Ναι είμαι η τάδε.
-Ααααααχου και δεν σε θυμάμαι, δώστου κλάμα κάνα μισάωρο. Μετά έβλεπε τις τρύπες στο παντελόνι και ξέχναγε:
-Γιατί έχει τρύπα το παντελόνι σου; Δώσε μου το να στο μαντάρω δυο λεπτά. Μα ποιανού είσαι;
-Της τάδε
Η άνοια είναι που ξεχνάνε; ή το αλτσχαϊμερ; νομίζω είναι διαφορετικές παθήσεις.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Naida έγραψε: 23 Απρ 2021, 20:40
-Ναι είμαι η τάδε.
-Της τάδε
Ναι, είναι διαφορετικές παθήσεις, αλλά στην ουσία δεν θυμούνται Χριστό. Παθαίνουν αναλαμπές. Η δικιά μου είχε γεροντική άνοια. Έφτασε στο τελευταίο στάδιο που σταμάτησε να δέχεται τροφή. Ε την δεύτερη μέρα της "ανορεξίας" (δηλαδή τη προηγούμενη νύχτα αρνήθηκε να φάει, το πρωί καλέσαμε το γιατρό). Μέσα σε λίγες ώρες έφυγε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 23 Απρ 2021, 20:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Από μικρός φοβόμουν μην πάθω αμνησία.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

-Ναι είμαι η τάδε.
-Της τάδε
Άσχημο πράγμα το Αλτσχάιμερ. Το έχω ζήσει με τη μακαρίτισσα τη θεία. Μπορεί να μη θυμόταν τι έφαγε προ ολίγου ,αλλά θυμόταν με λεπτομέρειες γεγονότα 10 χρόνια πριν :-?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στύγιος την 23 Απρ 2021, 20:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Cecily Anne έγραψε: 23 Απρ 2021, 20:42

-Ναι είμαι η τάδε.
-Της τάδε
Ναι, είναι διαφορετικές παθήσεις, αλλά στην ουσία δεν θυμούνται Χριστό. Παθαίνουν αναλαμπές. Η δικιά μου είχε γεροντική άνοια. Έφτασε στο τελευταίο στάδιο που σταμάτησε να δέχεται τροφή. Ε την δεύτερη μέρα της "ανορεξίας" (δηλαδή τη προηγούμενη νύχτα αρνήθηκε να φάει, το πρωί καλέσαμε το γιατρό). Μέσα σε λίγες ώρες έφυγε.
Δυστυχώς είναι άσχημη πάθηση και η εξέλιξη της. Και πολύ δύσκολη φάση για τους ανθρώπους τους. Δηλαδή χρειάζονται και αυτή ψυχολογική στήριξη. Για αυτό ίσως πρέπει να το πει αν όντως πρόκειται να αλλάξει τρόπο ζωής.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Naida έγραψε: 23 Απρ 2021, 20:50
Cecily Anne έγραψε: 23 Απρ 2021, 20:42

Δυστυχώς είναι άσχημη πάθηση και η εξέλιξη της. Και πολύ δύσκολη φάση για τους ανθρώπους τους. Δηλαδή χρειάζονται και αυτή ψυχολογική στήριξη. Για αυτό ίσως πρέπει να το πει αν όντως πρόκειται να αλλάξει τρόπο ζωής.
Στη γεροντική άνοια δεν είναι τόσο "δύσκολα", διότι μιλάμε για αυξημένες ηλικίες. Τα ζόρια είναι με τα αλτσχάιμερ, όταν θερίζουν νέους ανθρώπους. Καλά σαφώς δυσκολία στην καθημερινότητα υπάρχει για τους συγγενείς, αλλά όχι τόσο ψυχολογική. Δηλαδή εμένα με έθλιβε άπειρα που έβλεπα τη φάση, αλλά σκεφτόμουν ότι έκανε αρκετά ολοκληρωμένο κύκλο ζωής και μάλιστα "καλά".
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

the comet the course the tail έγραψε: 22 Απρ 2021, 23:27
Ζενίθεδρος έγραψε: 22 Απρ 2021, 23:11
the comet the course the tail έγραψε: 22 Απρ 2021, 23:05

δεν γνωρίζω. το είπε σε επόμενη επίσκεψη και όταν δεν ήταν παρών ο ασθενής.
Μήπως εννοείς, δεν θυμάμαι;
panos291 έγραψε: 22 Απρ 2021, 23:14 Ζητα του δανεικα.
hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2021, 23:19

Good one. :smt005:
εντάξει, σε κάθε νήμα όσο σοβαρό και να είναι, πρέπει να ανεχτείς και μαλάκες χωρίς ενσυναίσθηση. στο πχορουμ είμαστε.
Στο νήμα που έχω ανοίξει για την Ανάσταση ("τρεις ώρες νωρίτερα...") απάντησες πρώτος-πρώτος με ένα μεγαλοπρεπές ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ και Μπόμπ Σφουγγαράκη από κάτω να πανηγυρίζει.
Εδώ γιατί τσιτώνεις ;

Όπως και να' χει,ειλικρινά λυπάμαι για τον άνθρωπό σου που προφανώς θα αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον,αν η διάγνωση είναι αυτή που περιγράφεις.Ελπίζω να μην είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα.
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

Papa John έγραψε: 23 Απρ 2021, 21:12
the comet the course the tail έγραψε: 22 Απρ 2021, 23:27

panos291 έγραψε: 22 Απρ 2021, 23:14 Ζητα του δανεικα.
hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2021, 23:19

Good one. :smt005:
εντάξει, σε κάθε νήμα όσο σοβαρό και να είναι, πρέπει να ανεχτείς και μαλάκες χωρίς ενσυναίσθηση. στο πχορουμ είμαστε.
Στο νήμα που έχω ανοίξει για την Ανάσταση ("τρεις ώρες νωρίτερα...") απάντησες πρώτος-πρώτος με ένα μεγαλοπρεπές ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ και Μπόμπ Σφουγγαράκη από κάτω να πανηγυρίζει.
Εδώ γιατί τσιτώνεις ;

Όπως και να' χει,ειλικρινά λυπάμαι για τον άνθρωπό σου που προφανώς θα αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον,αν η διάγνωση είναι αυτή που περιγράφεις.Ελπίζω να μην είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα.
έχεις δίκιο. η αλήθεια είναι ότι και τους θρήσκους πρέπει να σας αντιμετωπίζουμε με κατανόηση.
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

the comet the course the tail έγραψε: 23 Απρ 2021, 21:16

έχεις δίκιο. η αλήθεια είναι ότι και τους θρήσκους πρέπει να σας αντιμετωπίζουμε με κατανόηση.
Τι να σου πω τώρα,ελπίζω να καταλάβεις το πόσο λάθος είσαι στο συγκεκριμένο θέμα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”