!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Baby boomers: παρασιτα με παχυλους μισθους, συνταξεις και εθνικισμο

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια
Phorum.gr user: Μετανάστρια

Re: Baby boomers: παρασιτα με παχυλους μισθους, συνταξεις και εθνικισμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μετανάστρια »

foscilis έγραψε: 19 Ιούλ 2018, 00:39 μαλακίες αμερικανιές.
Συμφωνώ. Αλλά βασικά το παρόν νήμα βρίζει τη γενιά που έζησε τα νιάτα της στα 60ς και τα 70ς νομίζω.
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Μετανάστρια έγραψε: 19 Ιούλ 2018, 00:38
Beria έγραψε: 19 Ιούλ 2018, 00:29 Εγώ τι είμαι ρε κλισέδουρες;
Γεννήθηκα το 62. Τι είμαι; Boomer ή Γενιά Χ;

Δεν έχω καμία σχέση με τους γεννημένους το 45-55
δεν έχω καμία σχέση με τους γεννημένους μετά το 75
Boomer. X από το 68 και μετά (κατά άλλους από το 65).
Μου φαίνεται λίγο σαχλαμάρα η κατάταξη
Δεν έχω καμία σχέση με χίπηδες, γενιές του πολυτεχνείου και λοιπούς μπούμερς

νομίζω ότι βοηθάει μόνο τους δημοσιογράφους για να φτιάχνουν λίστες
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Μετανάστρια έγραψε: 19 Ιούλ 2018, 00:43
Συμφωνώ. Αλλά βασικά το παρόν νήμα βρίζει τη γενιά που έζησε τα νιάτα της στα 60ς και τα 70ς νομίζω.
Αρκει ο Μαης του 68 για να τους βριζουμε αιωνια.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

under έγραψε: 19 Ιούλ 2018, 00:49
Μετανάστρια έγραψε: 19 Ιούλ 2018, 00:43
Αρκει ο Μαης του 68 για να τους βριζουμε αιωνια.
Ευτυχως ειχαμε τη χουντα εδω και δεν πηραμε μυρωδια εδω ετσι;
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Υδράργυρος έγραψε: 19 Ιούλ 2018, 00:50 Ευτυχως ειχαμε τη χουντα εδω και δεν πηραμε μυρωδια εδω ετσι;
Δοξα τω Θεω.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

μια χαρα τα πηγε η μεταπολεμικη γενια ... χορτασε το τομαρι της δουλεια και εφτιαξε τον συγχρονο κοσμο ... στα κολοχωρια που θα παμε ολοι μας για βολτα το 1945 οχι ρευμα δεν ειχε αλλα αν παθαινες σκωληκοειδιτιδα σου βαζανε καυτη κεραμιδα στην κοιλια για να περασει το κρυωμα
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 18 Ιούλ 2018, 23:50Να προσθέσω ότι αν για τα δανεικά στην Ελλάδα μπορούν να πουν ότι δεν ήξεραν, το συνταξιοδοτικό ήταν ΣΤΗΜΕΝΟ σε όλες τις χώρες.
Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην ήξερε ότι με αυτές τις εισφορές δεν βγαίνουν τέτοιες συντάξεις. Ήξεραν όλοι και συμφώνησαν μεταξύ τους ότι μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει.
Για τον ΙΤ που δούλεψα, εγώ διαφωνώ. Οι κρατήσεις για σύνταξη εργαζομένου και εργοδότη, αν πληρώνονταν σε μια σοβαρή ιδιωτική ασφαλιστική και όχι στο ΙΚΑ, στα γεράματα θα σου είχαν και έναν αράπη με το φτερό να σου κάνει αέρα. το υπογραμμισμένο είναι σχήμα καθ' υπερβολήν!
Εξάλλου το δημόσιο εγγυόταν το 1/3 των συνολικών δαπανών. Όλα μαζί μας βγάζουν ένα καλό ποσοστό περίπου 60% του μισθού για σύνταξη.

Όσοι πλήρωσαν επικουρικό υπέστησαν ένοπλη ληστεία από το κράτος, που στην συγκεκριμένη περίπτωση έδρασε σαν πραγματικός ληστής.

Το μπορντέλο έγινε με τις συντάξεις και εφ' άπαξ του Δημοσίου, που όλα τα κόμματα χάριζαν λεφτά για να κάνουν κομματικούς στρατούς.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Cecily Anne έγραψε: 19 Ιούλ 2018, 00:12 Ειναι πολυ εύκολο να βάζουμε ταμπέλες κατόπιν εορτής. Εγω δε χρειάστηκε να κουνήσω το δάχτυλο μου για τιποτα οσο μεγάλωνα. Ο πατέρας μου ηταν δεδομενο οτι θα δούλευε απο ανήλικο κιολας. Εγω ηταν δεδομενο οτι θα σπούδαζα πανεύκολα σε ενα εκπαιδευτικό σύστημα γτπ με πανεπιστήμια σε καθε κωλοχωρι με φόρους που πλήρωνε ο πατέρας μου, οπως και οι δικοί σας. Ο πατέρας μου έστρωσε τετραπλό κωλο για να μπει σε εποχές που έμπαινε ενας κ τον έδειχναν ολοι. Μου φαινεται ανόητο να κατηγορούμε κ να εκμηδενίζονται ολα. Ναι έγιναν λάθη, αλλά Οχι οτι τα είχαν ολα έτοιμα στο πιατο. Αν εγω κουράστηκα μισο, ο πατέρας μου κουράστηκε 100000000000 και ναι εχει δικαίωμα μονο κ γι αυτο να μου τα σουρνει. Κ στην τελική εμεις δεν πεινάσαμε ποτε, Οποτε ίσως θα επρεπε να υπάρχει ενα μέτρο στην ασέβεια.
Έτσι μπράβο!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Η διαφορά είναι οτι υπήρχαν εργασίες κι οποίος ηθελε περισσότερα δουλευε περισσότερο
Πχ εαν δουλευες σε ρεπό σου κερδιζες ακομη μισο μισθο
Ο ιδιος ο μισθός εφτανε και περισσευε για μια ανετη επιβίωση

Στους επαγγελματίες ακομη καλυτερα. Μεν δουλευαν περισσότερο ,δε, κερδιζαν περισσότερο
Αφου οι μισοι εργολαβοι ηταν υδραυλικοι πρωην
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

Northern Spirit έγραψε: 18 Ιούλ 2018, 22:26 Baby boomers ειναι η γενια που γεννηθηκε μετα τον πολεμο και μεχρι τα μεσα του '60. ΜΙλαμε για τυπους που απολαυσαν ειρηνη, χαμηλη ανεργια και υψηλους μισθους, ταξιδακια σε ολο τον κοσμο στα πλαισια της παγκοσμιοποιησης, και οταν εφθασε η χωρα της συνταξης, παχυλες συνταξεις και εφαπαξ..

Αυτα ελαβαν η κυριοι αυτοι και τι παρεδωσαν στους επομενους; τιποτε....

Φαγανε οτι χρημα υπηρχε διαθεσιμο, φαγανε και τα χρηματα των επομενων γενιων παραδινοντας στα παιδια και τα εγγονια τους συλληπτα χρεη, υψηλη ανεργια και μηδαμινες συνταξεις..Μιλαμε για γενια του Πολυτεχνειου στην Ελλαδα τους ηγετες της Ελληνικης χρεοκοπιας, την Γαλλικη Ανοιξη, φεμινστικη και αλλες επαναστασεις, μπητλς κλπ

Στα δε γεραματα και αφου οι ιδιοι απολαυσαν για δεκαετιες ευκολα ταξιδια και χλιδη ανακαλυψαν τον...εθνικισμο..Μπρεξιτερς, Φαρατζ, Τραμπ, Μιχαλολιακος και η υπολοιπη μουργα των baby boomers θελουνε τωρα επιστροφη στις..παραδοσεις..

Κανονικες ακριδες αυτη η γενια..Η επομενη γενια μου γεννηθηκε αναμεσα στο 65 και τα μεσα του 80', η generation x, στην οποια ανηκω και εγω ειναι η πρωτη γενια που περναει χειροτερα απο την προηγουμενη..Για τις επομενες θα δουμε αλλα τα σημαδια επισης δεν ειναι καλα.

Ο κοσμος θα ητανε πολυ καλυτερος χωρις αυτους..
H γενιά των 60σ, των κοινωνικών κινημάτων, της ρίξης με το κατεστημένο, που πρώτη φορά στην ιστορία άνοιξε της πύλης της μαζικής μετανάστευσης, του πολυτεχνείου ....εθνικιστική. η πιο αριστερόφρονη με όλες τις έννοιες γενιά της ιστορίας.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
nostromos

bluerose έγραψε: 19 Ιούλ 2018, 14:21 Η διαφορά είναι οτι υπήρχαν εργασίες κι οποίος ηθελε περισσότερα δουλευε περισσότερο
Πχ εαν δουλευες σε ρεπό σου κερδιζες ακομη μισο μισθο
Ο ιδιος ο μισθός εφτανε και περισσευε για μια ανετη επιβίωση

Στους επαγγελματίες ακομη καλυτερα. Μεν δουλευαν περισσότερο ,δε, κερδιζαν περισσότερο
Αφου οι μισοι εργολαβοι ηταν υδραυλικοι πρωην
αν μιλησεις με κανενα παλιο θα σου πει οτι δεν υπηρχανε δουλειες ... δεν ειναι τυχαιο το τεραστιο μεταναστευτικο ρευμα του 50-60 προς ολο τον κοσμο ...απλα οι ανθρωποι ηταν σκληραγωγημενοι και ολιγαρκεις ... ανοιγανε σπιτι με ενα κρεβατι μεσα ... σημερα θελεις και θερμενομενα πατωματα
bluerose

Απο το 60 κι επειτα δεν αναφερεται;
Το 50 φυγαν αρκετοι νομιζω κι επισης παντα φεύγανε. Κι ως το 80 οσοι φυγαν πετυχαν περισσότερο απο εδω και συνεχισαν ωσπου ηρθε το ευρω. Το δολαριο δεν ειναι μερικες φορες τοσο δυνατο οσο το ευρω ωστε να εχουν δυνατοτητα να παρουν πολυκατοικιες οπως το 80

Απ το 65 κι επειτα δεν ειχε δουλειες; Δεν ειχα καν οχι γεννηθει αλλα να υπαρξω ως μικρη για να θυμαμε. Απο οσα ακουω...πχ δουλειες ειχε κι οποιος ηθελε περισσότερα εφευγε. Ναι οσους μενανε εδω τους φτανανε δεν ειχαν εξοδα και γκατζετς
Ουτε καν πλυντήρια

Αργοτερα το 80 που μια χαρα θυμαμε..τελεια ηταν
Οσο ηθελες δουλευες δουλειες ειχε και για δυ πασοκτζηδες και για ιτ εργατες
Άβαταρ μέλους
nostromos

τα πρωτα χρονια μετα τον πολεμο δεν ειχε δουλειες ...ειχε δουλειες αργοτερα αν γινοσουνα μεταναστης εξωτερικου η εσωτερικου ... η Αθηνα δεν εγινε τυχαια μεγαλουπολη και ερημωσε η υπαιθρος ... η οικοδομικη εκρηξη εδωσε τις δουλειες και καποια εργοστασια ... μολις εστρωσε η κατασταση αρχισανε τα λαμογια να αρμεγουνε το κρατος
bluerose

Και τωρα ερχονται...πιανουν να κανουν βιολογικα και τα παρατάνε με τη πρωτη βροχη. Αυτοι που τα κανανε ηταν αυτοι που ηδη ηταν σε χωρια. Θελει κοτσια δεν ειναι ευκολο
Κι εγω μεσα δε βγαζω τον εαυτο μου απ εξω
Μα αν δεν μεγαλωσες σε αγροτικο περιβαλλον δεν μπορείς να πιασεις το κτημα του παππου να το κανεις οτιδηποτε

Η γενια που περναμε πόλεμο χωρις οβιδες είμαστε.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Beria έγραψε: 19 Ιούλ 2018, 00:29 Εγώ τι είμαι ρε κλισέδουρες;
Γεννήθηκα το 62. Τι είμαι; Boomer ή Γενιά Χ;

Δεν έχω καμία σχέση με τους γεννημένους το 45-55
δεν έχω καμία σχέση με τους γεννημένους μετά το 75
Να προσδιοριζουμε και απο ποια σταση βγηκαμε.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”