Όλα τα πράγματα αλλάζουν και εξελίσσονται, δικέ μου. Όπως δεν υπάρχουν πλέον καφέ με ηλεκτρονικά ή ουφάδικα όπως τα λέγανε παλαιότερα, έτσι ίσως πρέπει να αλλάξουν ή μπορεί να εξαφανιστούν και τα κλασσικά γυμναστήρια.Ερμής έγραψε: 27 Μαρ 2021, 12:40 Βρε μακάρι να μην καταστραφεί κανένας. Περιγράφω τι συμβαίνει με τον κόσμο που συναναστρέφομαι. Πάνω από τους μισούς έχουν παρατήσει το γυμναστήριο για εναλλακτικές μορφές άθλησης
Ήδη πέρα από τα κλασσικά βάρη και όργανα, τα περισσότερα έχουν αίθουσες με διάφορα προγράμματα γυμναστικής κάθε είδους, χώρια αυτά που λες εσύ, τα κροσφιτάδικα και λοιπά παρεμφερή.
Έχω την εντύπωση ότι για να ανοίξει κάποιος γυμναστήριο που έχει και βάρη, πρέπει να είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ. Οι περισσότεροι που πηγαίνουν εκεί, επιθυμούν ένα beach body και υπό αυτήν την συνθήκη ίσως είναι λογικό να προσλαμβάνουν γυμναστές από ΙΕΚ, νεαρά, όμορφα, εμφανώς γυμνασμένα παιδιά τα οποία μπορούν να σου προσφέρουν οδηγίες και συμβουλές, για να φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα και να προσελκύσουν κόσμο με χαμηλό εργοδοτικό κόστος. Είναι μια δουλειά σαν του σερβιτόρου, μπαρ, υποδοχή κτλ.
Αν εσύ είσαι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και περιμένεις να ζήσεις μια ζωή και να βγεις στην σύνταξη ως ένας απλός υπάλληλος σε γυμναστήριο, χωρίς να εξελίσσεσαι, είναι λίγο τραγικό.
Γενικά, το να λες ότι εγώ πήρα ένα πτυχίο, έμαθα μια τέχνη, έκανα κάτι για 10 χρόνια και το ξέρω καλά και από αυτό περιμένω να αγοράσω διαμέρισμα, εξοχικό, να ταίζω οικογένεια, να προικίσω παιδιά και να κερνάω τσίπουρα τον συμπέθερο όταν βγω στην σύνταξη, δεν πολυστέκει πια στις σύγχρονες κοινωνίες.