Χαοτικός έγραψε: 09 Δεκ 2020, 16:01
Φόβοι απόρριψης
Άστοχη προσέγγιση
πνευματική κατανάλωση για να πετύχεις τις κατάλληλες λέξεις να ξεστομίσεις. Άγχος, αγωνία.
Ενώ με ένα εικοσαρικάκι κάνεις μια χαρ΄τη δουλειά σου. Τι να πω ρε; Σε τι κόσμο ζω;
Εσύ γνωρίζεις , είσαι άνετος τους κάνεις και πλακίτσα.
Σωστή αντιμετώπιση γιατί γνωρίζεις επίσης πως είναι ανεπίδεκτοι μάθησης , σε αντίθετη περίπτωση δεν θα χρειάζονταν κανέναν .
Χαοτικός έγραψε: 09 Δεκ 2020, 16:01
Φόβοι απόρριψης
Άστοχη προσέγγιση
πνευματική κατανάλωση για να πετύχεις τις κατάλληλες λέξεις να ξεστομίσεις. Άγχος, αγωνία.
Ενώ με ένα εικοσαρικάκι κάνεις μια χαρ΄τη δουλειά σου. Τι να πω ρε; Σε τι κόσμο ζω;
Εσύ γνωρίζεις , είσαι άνετος τους κάνεις και πλακίτσα.
Σωστή αντιμετώπιση γιατί γνωρίζεις επίσης πως είναι ανεπίδεκτοι μάθησης , σε αντίθετη περίπτωση δεν θα χρειάζονταν κανέναν .
Χαοτικός έγραψε: 09 Δεκ 2020, 16:12
Ας πουν οι γκόμενες εδώ να έχουμε και μεις πιο καθαρή εικόνα, σχετικά με μία φράση που είχα ακούσει παλιά και την βρήκα πολύ εύστοχη.
Θα γοητευόσασταν αν σας έλεγαν
"Ποιος σε γαμάει μανάρα μου να πάω να του πάρω πίπα;"
Βλήμα έγραψε: 09 Δεκ 2020, 12:23
Περνά μια άγνωστη και θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή της και να κάνουμε όσο πιο καλή εντύπωση γίνεται. Έρχεται η φίλη μας η ποίηση. Για πείτε...
Δεν χρειάζονται λόγια, να βγαίνεις βόλτα με σκύλο ή μωρό.
- Άμμες ποκ΄ ήμες άλκιμοι νεανίαι.
- Άμμες δε γ΄ ειμέν, αι δε λης πείραν λάβε.
- Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες.
Περνά μια άγνωστη και θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή της και να κάνουμε όσο πιο καλή εντύπωση γίνεται. Έρχεται η φίλη μας η ποίηση. Για πείτε...
Το μωρό το ματιάζουν. Όχι
Ας υποθέσουμε πως είναι σωστή τακτική για να μας πλησιάσουν.
Τι τις παρακινεί να το κάνουν ; Μας συμφέρει ;
Πριν απ' τα μάτια μου ήσουν φως, πριν απ' τον έρωτα έρωτας
Το στίχι το έχει γράψει ο Ελύτης και το θυμάμαι από τον μεγάλο ερωτικό του Χατζιδάκι. Στο ίντερνετ καταχωρείται ως στίχος του ποιήματος "με την πρώτη σταγόνα της βροχής" του Ελύτη, αλλά εγώ νομίζω πως το τραγούδι αυτό δεν είναι στηριγμένο σε συγκεκριμένο ποίημα του Ελύτη, αλλά σε συλλογή στίχων του από διάφορα ποιήματα και δεν θυμάμαι από πού ήταν ο συγκεκριμένος. Όποιος θυμάται, ας βοηθήσει.
αλλά το ρεφρέν («Πριν απ' τα μάτια μου ήσουν φως/Πριν απ' τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί/Γυναίκα»), πάλι από τους ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ αλλά από άλλο ποίημα (III, Επίγραμμα)
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Ας πουν οι γκόμενες εδώ να έχουμε και μεις πιο καθαρή εικόνα, σχετικά με μία φράση που είχα ακούσει παλιά και την βρήκα πολύ εύστοχη.
Εγώ θα σου απανταγα
"αφορμή ψάχνεις εεε;" και θα σου έκλεινα πονηρά το μάτι
"Αυτός έχει μωρό Άρα γαμάει! "
Καλό.
Σε κέφια είσαι σήμερα.
Το καθήκον σου το έκανες παρουσιάζοντας μια αποκαλυπτική φράση κλειδι με άπειρη γνωση πίσω της αλλα όπως σου εγραψα είναι μάταιο.
Τρεχουν εμφυτευμένο λογισμικό με πανισχυρα τειχη προστασίας σε αλήθειες.
Εγώ θα σου απανταγα
"Αυτός έχει μωρό Άρα γαμάει! "
Καλό.
Σε κέφια είσαι σήμερα.
Το καθήκον σου το έκανες παρουσιάζοντας μια αποκαλυπτική φράση κλειδι με άπειρη γνωση πίσω της αλλα όπως σου εγραψα είναι μάταιο.
Τρεχουν εμφυτευμένο λογισμικό με πανισχυρα τειχη προστασίας σε αλήθειες.
Εγώ θα σου απανταγα