Τον γανωματή τον ήξερα, για τον παπλωματά κοίταξα σκονάκι.
Ο παπλωματάς έβγαζε το πατημένο μπαμπάκι από τα παπλώματα. Με το εργαλείο που μοιάζει με μονόχορδο ηχητικό όργανο ξέφτιζε/ξάνταινε το μπαμπάκι για να το κάνει ξανά αφράτο.
Χτυπούσε την χορδή - καλυμμένη με το μπαμπάκι - με το βαρύ ξύλινο εργαλείο που κρέμεται από τον αριστερό του ώμο.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Ξεκίνησε την ομιλία ο παπαδόπουλος και αρχίσαμε τα χειροκροτήματα και τον κόψαμε. Μόλις πήγαινε να συνεχίσει δώστου χειροκροτήματα.
Αντίσταση δηλαδή, οχι αστεία...
Ίσα ρε ναζιάρη!
Τί αντίσταση να κάνουν τα μαθητούδια, όταν ο σκατοχουνταίος έχει τα όπλα και τα έχει στρέψει κατά του λαού;
Η δυσαρέσκεια μας καραφάνηκε και η εκδήλωση της αυθόρμητη!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Εγώ είχα λοχία στο κέντρο εκπαίδευσης τον Μεγαλέξανδρο.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Ιουν 2018, 21:18
Εμένα ο πατέρας μου μου έλεγε "πες άβε καίσαρ".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 27 Ιουν 2018, 21:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nandros έγραψε: 27 Ιουν 2018, 21:21
'
Πλανόδιος ψαράς.
Στην πραγματικότητα το πανέρι στο κεφάλι ήταν αρκετά πλατύτερο, σαν μεξικάνικο σομπρέρο.
Από μέσα είχε επένδυση από καραβόπανο και πολλά στρώματα μπογιάς, όποια του λάχαινε, για στεγανοποίηση, αφού μαζί ε τα ψάρια είχε και τριμμένο πάγο.
Στο κεφάλι του φορούσε ένα δακτύλιο από πανιά, σαν μεγάλο κουλούρι, για να ισορροπεί το πανέρι.
Ερχόταν από την Ψαρόσκαλα του Κερατσινίου, περνούσε από την γειτονιά μου και συνέχιζε.
Η παλάντζα του δεν φαίνεται στην πρώτη φώτο.
Ακονιστής μαχαιριών και ψαλιδιών.
Αυτό είναι χειροκίνητο. Αργότερα το έστησαν επάνω σε τρίκυκλο ποδήλατο.
Το ίδιο τρίκυκλο, αλλά με φουφού, δούλευε και ο πλανόδιος σουβλατζής που είδα στην Κοκκινιά.
.