Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://dev.phorum.com.gr/
Naida έγραψε: 13 Οκτ 2020, 23:18
Εγώ έτσι τα τρώω τα μήλα σκληρά, τραγανά και γλυκά. Ποια ποικιλία θα συνιστούσες για τώρα;
τα κλασσικά ντελισιους μαζί με τα σταρκιν και ρεντ τσιφ (κόκκινα) είναι τώρα στην καλύτερη εποχή τους
Για τη μηλοπιτα ή για φρούτο;
για το φρούτο,
για αυτή τη μηλόπιτα την ανάποδη, θέλει να ωριμάσουν λιγάκι, να μαλακώσουν και να ζαχαρώσουν.
Να σιγοψηθούν με τη ζάχαρη το κονιακ και το βούτυρο και να καραμελώσουν, να γίνουν μια μαλακή μάζα οι ροδέλες με το μισό καρύδι στο κέντρο...
να τρως την κομματάρα σου συνοδεύοντας με μια κούπα δυνατό γαλλικό καφέ
τα κλασσικά ντελισιους μαζί με τα σταρκιν και ρεντ τσιφ (κόκκινα) είναι τώρα στην καλύτερη εποχή τους
Για τη μηλοπιτα ή για φρούτο;
για το φρούτο,
για αυτή τη μηλόπιτα την ανάποδη, θέλει να ωριμάσουν λιγάκι, να μαλακώσουν και να ζαχαρώσουν.
Να σιγοψηθούν με τη ζάχαρη το κονιακ και το βούτυρο και να καραμελώσουν, να γίνουν μια μαλακή μάζα οι ροδέλες με το μισό καρύδι στο κέντρο...
να τρως την κομματάρα σου συνοδεύοντας με μια κούπα δυνατό γαλλικό καφέ
Ωραία θα ξαναδοκιμάσω. Σε ευχαριστώ πολύ!
Btw αν έχεις καμιά συνταγή για αναποδη μηλοπιτα, και θέλεις να την μοιραστείς μαζί μας, καλοδεχούμενη
τα κλασσικά ντελισιους μαζί με τα σταρκιν και ρεντ τσιφ (κόκκινα) είναι τώρα στην καλύτερη εποχή τους
Για τη μηλοπιτα ή για φρούτο;
για το φρούτο,
για αυτή τη μηλόπιτα την ανάποδη, θέλει να ωριμάσουν λιγάκι, να μαλακώσουν και να ζαχαρώσουν.
Να σιγοψηθούν με τη ζάχαρη το κονιακ και το βούτυρο και να καραμελώσουν, να γίνουν μια μαλακή μάζα οι ροδέλες με το μισό καρύδι στο κέντρο...
να τρως την κομματάρα σου συνοδεύοντας με μια κούπα δυνατό γαλλικό καφέ
Πόσα κιλά πάγκο να κάνει, τύπε;
Re: Γλυκά που φτιάξαμε σήμερα
Δημοσιεύτηκε: 14 Οκτ 2020, 09:05
από Ασέβαστος
δεν εφτιαξα, αλλα εφαγα.
η γυναικα ενος φιλου ειχε φκιασει γαλακτομπουρεκο, αλλα οχι οπως συνηθως σε ταψι που κοβεις τετραγωνα κομματια, ηταν σαν στριφτη τυροπιτα, τυλιχτο φυλλο με την κρεμα μεσα.
κοοοοολαααααασηηηηηη (αγι λειπεις)
ηταν και η φαση που τοφαγα, μετα απο 10 ωρες στο νερο, με την ενεργεια να δειχνει μηδεν, και ενα μπουκαλι νερο αποπανω να στρωσει η αφυδατωση και να γλυστρησει, που αληθεια σας λεω, στο ταξιδι του γυρισμου δεν εκανα ουτε ενα σχολιο τυπου "τι φαι να εχω τωρα στο σπιτι". ουτε ενα. και δεν πηρα και τηλ τη γυναικα να ρωτησω. ημουν πληρης.
Re: Γλυκά που φτιάξαμε σήμερα
Δημοσιεύτηκε: 14 Οκτ 2020, 17:05
από Naida
Ασέβαστος έγραψε: 14 Οκτ 2020, 09:05
δεν εφτιαξα, αλλα εφαγα.
η γυναικα ενος φιλου ειχε φκιασει γαλακτομπουρεκο, αλλα οχι οπως συνηθως σε ταψι που κοβεις τετραγωνα κομματια, ηταν σαν στριφτη τυροπιτα, τυλιχτο φυλλο με την κρεμα μεσα.
κοοοοολαααααασηηηηηη (αγι λειπεις)
ηταν και η φαση που τοφαγα, μετα απο 10 ωρες στο νερο, με την ενεργεια να δειχνει μηδεν, και ενα μπουκαλι νερο αποπανω να στρωσει η αφυδατωση και να γλυστρησει, που αληθεια σας λεω, στο ταξιδι του γυρισμου δεν εκανα ουτε ενα σχολιο τυπου "τι φαι να εχω τωρα στο σπιτι". ουτε ενα. και δεν πηρα και τηλ τη γυναικα να ρωτησω. ημουν πληρης.
Πωωω γαλακτομπουρεκο με κανταΐφι ζεστό από το Κοσμικό
για το φρούτο,
για αυτή τη μηλόπιτα την ανάποδη, θέλει να ωριμάσουν λιγάκι, να μαλακώσουν και να ζαχαρώσουν.
Να σιγοψηθούν με τη ζάχαρη το κονιακ και το βούτυρο και να καραμελώσουν, να γίνουν μια μαλακή μάζα οι ροδέλες με το μισό καρύδι στο κέντρο...
να τρως την κομματάρα σου συνοδεύοντας με μια κούπα δυνατό γαλλικό καφέ
Ωραία θα ξαναδοκιμάσω. Σε ευχαριστώ πολύ!
Btw αν έχεις καμιά συνταγή για αναποδη μηλοπιτα, και θέλεις να την μοιραστείς μαζί μας, καλοδεχούμενη
για τη βάση (όταν γυρίζει ανάποδα) μια συνταγή οποιαδήποτε για ένα σχετικά μαλακό και υγρό παντεσπάνι/κεικ . Λίγο καλαμποκέλαιο βοηθάει.
Για την κάλυψη, τα μηλα, βάζεις πιο πριν το βουτυρο (αγελαδινό) τη ζάχαρη λιγη κανέλα και το κονιακ στο ταψι να πάρουν μια βράση στο φούρνο, να αρχίσει να δημιουργείται καραμέλα βουτύρου
και μετα βγάζεις το ταψί, στρώνεις τις ροδέλες μηλου πάχους 1εκ και τοποθετείς καρυδια μισά στο κέντρο και στα κενά, ριχνεις τη ζυμη και ψηνεις