!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Κι εγώ φωτιά θα έβαζα στη Μόρια -Να υπερασπιστούμε τους νεαρούς Αφγανούς

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Re: Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Κι εγώ φωτιά θα έβαζα στη Μόρια -Να υπερασπιστούμε τους νεαρούς Αφγανούς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Εγώ είμαι υπέρ της μετανάστευσης. Χρειαζόμαστε κι άλλους σκλάβους για τους τροχούς.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Κι εγώ φωτιά θα έβαζα στη Μόρια -Να υπερασπιστούμε τους νεαρούς Αφγανούς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

John Brown Gun Club έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:01 Δικιο εχει. Κι εγω θα το καιγα το μπουρδελο, ειδικα εαν ηξερα πως θελουν να το μετατρεψουν σε φυλακη.
ρισκαροντας να καψεις και καμποσους ανθρωπους;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:49 Ας βασίσουμε το διάλογο σε πραγματικά στοιχεία. Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία πιο ειρηνικός πλανήτης από τον σημερινό.
Η αύξηση των μεταναστών οφείλεται όχι σε κάποια "ιμπεριαλιστική κλιμάκωση" αλλά στο ότι περισσότερος κόσμος έχει τα χρήματα να επιχειρήσει το ταξίδι και τα εμπόδια είναι λιγότερα από ποτέ. Το κάνει για να βελτιώσει τη ζωή του.

Αυτό αφορά το ατομικό συμφέρον του κάθε μετανάστη. Το συμφέρον των φτωχών χωρών ως κοινωνίες ΔΕΝ είναι να φεύγει η νεολαία τους.
Δεν θα μπω καν στο ποιους συμφέρει στις χώρες υποδοχής.

Σε ένα ιδανικό κόσμο δεν θα υπήρχαν σύνορα, αλλά αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι ανοίγοντας τα σύνορα θα πετύχεις ένα ιδανικό κόσμο.
Open trade-open borders: η σύγχρονη Χρυσή Ορδή.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

Ασέβαστος έγραψε: 17 Σεπ 2020, 14:16
John Brown Gun Club έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:01 Δικιο εχει. Κι εγω θα το καιγα το μπουρδελο, ειδικα εαν ηξερα πως θελουν να το μετατρεψουν σε φυλακη.
εξαρτάται; Πρωτοκοσμικούς και δευτεροκοσμικούς;
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:59
John Brown Gun Club έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:53
Dwarven Blacksmith έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:49 Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία πιο ειρηνικός πλανήτης από τον σημερινό.
φυσικα, στη νεοφιλελε αφηγηση, καθε διακριση, ανισοτητα και αδικια ειναι πια παρελθον σε αυτο το "τελειοτερο των πολιτικο-οικονομικων συστηματων", και το μονο που απομενει ειναι η "ατομικη ευθυνη" και η "ατομικη φιλοδοξια".
Δεν είμαι νεοφιλελέ. Απάντα και στο υπόλοιπο ποστ αν θες.
Αντίθετα επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν κοινωνίες και υπάρχει το συμφέρον του συνόλου που είναι ανώτερο από του ατόμου, εκεί βασίζω ότι ενώ καταλαβαίνω απόλυτα τον μετανάστη ως άνθρωπο, τον διαχωρίζω από τον πρόσφυγα και πιστεύω ότι δεν πρέπει να ενθαρρύνουμε αυτό το πράγμα γιατί βλάπτει και τις κοινωνίες εξαγωγής και υποδοχής.

Από αυτή την οπτική, μπορείς να μου πεις πως η μαζική μετανάστευση θα οδηγήσει σε ένα πιο ίσο και δίκαιο κόσμο;
Γιατί μέχρι τώρα το track record της δεν δείχνει τίποτα τέτοιο.
Μπορει να μη δηλωνεις φιλελες, αλλα δυστυχως αναπαραγεις τις ρητορειες τους. Και δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ συμφερον κοινο για το συνολο καμιας κοινωνιας: υπαρχουν μονο αντικρουομενα ταξικα συμφεροντα. Κι εγω ζω κατω απο τον ιδιο ουρανο με τον Μαρινακη και τον Αλαφουζο, αλλα δεν εχω καμια ψευδαισθηση πως εχω κοινα συμφεροντα με δαυτους.
Οσο για την μεταναστευση, δεν αποτελει ενα εργαλειο βελτιωσης του κοσμου: ειναι ομως το αναποφευκτο αποτελεσμα αιωνων δυτικου ιμπεριαλισμου και παγκοσμιου καπιταλισμου και - ελπιζω- ενα σημαδι της αρχης του τελους τους. Αλλα το να ποιεις την νησσαν για τις αιτιες και να ξεπεφτεις να συμμεριζεσαι τις νεοφασιστικες αποψεις βιαιης, στρατιωτικης πειθαρχησης των προσφυγων και μεταναστων και να αποδεχεσαι εν τελει τον μαζικο εγκλεισμο τους ως και - επειδη εχει γραφτει κι αυτο εδω- συνοπτικες εκτελεσεις στα συνορα, ειναι αξιοθρηνητο.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Σενέκας έγραψε: 17 Σεπ 2020, 14:02
Fluffy έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:58 ενω να υιοθετείς την ρητορική του σταμου είναι υψηλή διανόηση

δεν υιοθετώ τη ρητορική του στάμου, αλλά αν μπορούσες να το δεις δε θα ήσουν τόσο ρηχός. Και ούτε είναι ακριβώς υψηλή διανόηση αυτό που σου λέω. Νομίζω είναι σχετικά απλό, αρκεί να μην μην είσαι τόσο τυφλωμένος ιδεολογικά ώστε να μπορείς να δεις ότι δεν υπάρχει καμιά εγγενής διαφορά ανάμεσα σε καταπιεστές και καταπιεσμένους. Παρα μόνο συγκυρίες, που εφόσον αλλάξουν, ο πρώην καταπιεσμένος μπορεί να γίνει χειρότερος καταπιεστής απο τον πρώην καταπιεστή του. Είναι αρκετά εύκολη διαπίστωση
μα και ο κόσμος στα νησιά θυμα είναι αλλά δες τα αιτηματα

Εικόνα

κοινωνικό αυτοματισμό απο μένα μην περιμένεις
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

Ασέβαστος έγραψε: 17 Σεπ 2020, 14:16
Αν και δεν καηκε κανεις στις πυρκαγιες, και η απωλεια ανθρωπινης ζωης δεν ειναι κατι που θα επιδιωκα, θα το αποδεχομουν ωστοσο. Τα στρατοπεδα συγκεντρωσης ειναι κι αυτα μερος του ευρυτερου πολεμικου μηχανισμου του οποιου αυτοι οι ανθρωποι ειναι τα θυματα.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Υδράργυρος έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:00 Το αυτονόητο λέει. Τα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι μακρόνησοι δεν είναι λύση για το προσφυγικό
Είναι.
Αποθαρρύνει άλλους που μαθαίνουν τι γινεται εδω και σταματάνε να ερχονται.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Chainis έγραψε: 17 Σεπ 2020, 14:27
Υδράργυρος έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:00 Το αυτονόητο λέει. Τα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι μακρόνησοι δεν είναι λύση για το προσφυγικό
Είναι.
ξουτ-ξουτ
φασιστομουτρο.
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

John Brown Gun Club έγραψε: 17 Σεπ 2020, 14:26 Αν και δεν καηκε κανεις στις πυρκαγιες, και η απωλεια ανθρωπινης ζωης δεν ειναι κατι που θα επιδιωκα, θα το αποδεχομουν ωστοσο. Τα στρατοπεδα συγκεντρωσης ειναι κι αυτα μερος του ευρυτερου πολεμικου μηχανισμου του οποιου αυτοι οι ανθρωποι ειναι τα θυματα.
Α 👏 Ν 👏 Θ 👏 Ρ 👏 Ω 👏 Π 👏 Ι 👏 Σ 👏 Μ 👏 Ο 👏 Σ 👏
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Chainis

John Brown Gun Club έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:13
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 17 Σεπ 2020, 13:03
σου ζήτησε κανείς να έρθεις στο μπουρδέλο;
σε φέρανε αλυσοδεμένο οι ευρωπαίοι αποικιοκράτες μήπως;
Το επεβαλε η αναγκαιοτητα της επιβιωσης και ναι, ευθυνονται οι δυτικοι -και οχι μονο- ιμπεριαλισμοι και γι αυτο.
Επιβίωση!
Ουαου!!!
Όλες οι εικόνες που κυκλοφόρησαν μετά την φωτιά έδειχναν ότι ΟΛΟΙ ήταν καλοντυμένο και καλοταισμενοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chainis την 17 Σεπ 2020, 14:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

georgebi έγραψε: 17 Σεπ 2020, 12:55 https://www.iefimerida.gr/ellada/liakos ... -sti-moria
Εικόνα

Ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος τάσσεται υπέρ των νεαρών Αφγανών που έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό στη Μόρια και υποστηρίζει πως θα πρέπει να οργανωθεί νομική υπεράσπισή τους και να μην τους εγκαταλείψουν στα χέρια του Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει στο σημείο να αναφέρει πως και ο ίδιος αν ήταν νέος και έφτανε στη Μόρια, θα έκανε το ίδιο, θα έβαζε φωτιά στον καταυλισμό.
Η ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου για τη φωτιά στη Μόρια

«Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον»

viewtopic.php?f=29&t=19098&start=90&hil ... E%BF%CF%82
αυτο που κανει αυτος ο κυριος ειναι προτροπη σε εγκληματικες πραξεις και ειναι αξιοποινο ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Fluffy

κατα πάσα πιθανότητα αυτοι που επιτελους έκαψαν το κολλαστηριο της μοριας έχουν βιαστεί πάμπολλες φορες και η ίδια τους η ύπαρξη είχε ξεσηκωθεί με την κατασταση.
Άβαταρ μέλους
Chainis

Fluffy έγραψε: 17 Σεπ 2020, 14:30
Chainis έγραψε: 17 Σεπ 2020, 14:27
Είναι.
ξουτ-ξουτ
φασιστομουτρο.
Γιατί δούλευαν 12ωρα αδιαμαρτυρητα επί Σταλιν οι σοβιετικοι πολίτες ξέρεις;
Γιατί η ανταλλακτική ήταν να δουλεύουν 16ωρα στους - 50 στην Σιβηρία.
Πάντα τα κίνητρα κάνουν θαύματα σύντροφε.
Κόβεις μερικά κίνητρα και αλλάζουν όλα.

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

Fluffy έγραψε: 17 Σεπ 2020, 14:36 κατα πάσα πιθανότητα αυτοι που επιτελους έκαψαν το κολλαστηριο της μοριας έχουν βιαστεί πάμπολλες φορες και η ίδια τους η ύπαρξη είχε ξεσηκωθεί με την κατασταση.
εντάξει, στ'αρχίδια μας.
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”