από mec » 28 Ιουν 2018, 16:22
Φίλε relativer777, θα πιαστώ από το ποστ σου για να εκθέσω το ιστορικό του γεγονότος και να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Έχω επίσης πολύ χρονο σήμερα κι όρεξη για γράψιμο.
Πιστεύω ότι ένα φόρουμ πρέπει να είναι ένα φιλικό περιβάλλον, χωρίς κόντρες, απρόκλητες επιθέσεις και τρολαρίσματα που διαλύουν νήματα και γενικά να έχει ένα καλό επίπεδο. Σε αυτό, όσο μπορώ βοηθάω, αλλά φαίνεται ότι έχω διαφορετικά στάνταρντς.
Κάποια που τα θεωρώ απαράδεκτα, εδώ είναι αποδεκτά. Το συνειδητοποίησα όταν έδωσα ένα παράδειγμα διάλυσης νήματος
viewtopic.php?f=29&t=2563 και με μεγάλη μου έκπληξη αντιμετωπίστηκε σαν κάτι το φυσιολογικό από δύο χρήστες που θεωρώ καλού επιπέδου. Οι τοποθετήσεις των χρηστών hellegennes και Nandros καθώς και η δική μου ξεκινούν από δω και κάτω viewtopic.php?f=2&t=57&p=132157#p132116
Προσοχή δεν έχω πρόθεση να δημιουργήσω αντιπαλότητα, αλλα να δείξω τη διαφορετικότητα στο μήκος κύματος.
Εν ολίγοις, τζάμπα θορυβούμαι με αυτά που βλέπω, και στα πλαίσια αυτής της λογικής δεν θα έπρεπε να ασχοληθώ και με το Γιαννόπουλο (ΓΓ). Ο ΓΓ λοιπόν δημιουργούσε προβλήματα στο φόρουμ και κατ' εμέ έπρεπε να φύγει μια κι έξω από την αρχή, ενώ στους υποστηρικτες του που θα φώναζαν και θα διαμαρτύρονταν, απλά θα έπρεπε να δοθεί μια εξήγηση και να σταματήσει εκεί. Στο τέλος θα συνήθιζαν.
Έβλεπα λοιπον ένα νήμα διαμαρτυρίας του ΓΓ, να εξελίσσεται κάπως παράξενα, με έναν διαχειριστή με υπερ το δέον ανοχή κι επειδή δεν τον έχω για χαζό, υποψιάστηκα κάποια ταχτική. Αφήνοντας τον ΓΓ να παπαρίζει χάνει τα credits του στους υποστηρικτες του και μειώνονται οι αντιδράσεις τους, αν τον ξαποστείλεις. Σκεφτομουν επίσης μήπως ο Σπύρος έψαχνε και συγκεκριμμένη αφορμή, ώστε να νομιμοποιήσει τρόπον τινά την τελική του απόφαση, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις αντιδράσεις.
Είπα λοιπον να βοηθήσω και την έπεσα στον ΓΓ για να γίνει τζερτζελο. Σκοπός μου ήταν όλο αυτό να τραβάει όσο γίνεται περισσότερο για να παγιδευτεί ή να εξαντληθεί και να κάνει λάθη, ωστε να φύγει πακέτο, όπως κι έγινε στο τέλος. Ήξερα ότι θα μου την έπεφταν τουλάχιστον δύο άτομα, ο προαιώνιος εχθρός μου Kauldron

καθώς κι ο Αγις που του την είχα πει τις προάλλες. Βοήθησαν λίγο και οι Ασέβαστος, Όττο, Πάνας ... ώστε να μακραίνει η κουβέντα. Το τροφοδότησα κι εγω λίγο. Ήρθε ας πούμε ο Kauldron με λερωμενη τη φωλιά του να μου την πει για διπροσωπία. Μα η απάντηση είναι απλή: στηρίζω καλούς διαχειριστές και φτύνω βρωμιάρηδες, που την είδαν διαχειριστές. Αλλά θα τελείωνε εκεί. Έκανα ακόμα και τον σταλίνα Alejandro, αξιότατο διαχειριστή για να τραβάει η κουβέντα

κι επίσης το παρατράβηξα με τον Otto, όταν πήγε να το κλείσει σε μια φάση.
Όσο για τον Άγι μας, δεν ξέρω αν κατάλαβε την παπαριά του. Το ξεβράκωμα που ανακάλυψε είναι παλιά υπόθεση κι αναλύθηκε εκτεταμένα στο νημα «Πρόταση για τη διαχείριση» όπου αυτός που ξεβρακώθηκε ήταν ο Χελώνος. Όλοι ξέρουν τη βρωμιά Kauldron/Alejandro με το φίλτρο που μετετρεπε το phorum σε βόθρουμ στα πόστς των χρηστών. Είναι γνωστό λοιπόν ότι είχα βρίσει τους «διαχειριστές» εκεί και το μόνο που κατάφερε ο Άγις μας ήταν να φύγει με μια ταμπέλα, που ενώ περναγε απαρατήρητος εστίασα στη συμπεριφορά του στο φόρουμ. Αυτή του λιγούρη που τρέχει όλη μέρα πισω απο τις γυναικες εδώ μέσα μπας και βγάλει γκόμενα.
Για Otto δεν έχω τύψεις και δεν ξέρω τι τύπος είναι. Μου την έπεσε, του την είπα, εξυπηρέτησε κάπως την κατάσταση, αλλά για μένα τελειώνει εκει. Ασέβαστος και Πάνας φαίνονται καλά παιδια και δεν έχω να πω κάτι.
Το συμπέρασμα όμως από αυτή την ιστορία ποιο είναι; Για μένα κανένα. Για αυτό ειπα, δεν άζιζε τον κόπο. Με το που ειπα «ουφ» με τον ΓΓ, ανακαλύπτω ότι είχαν φύγει δύο στελέχη Φινγκόλφιν, Hope (πρώην συντονίστρια), κι ένιωσα βαθιά απογοήτευση. Όσο ασχολούμασταν με έναν τίποτα, χάσαμε δύο μέλη μας που χρειάζονταν υποστήριξη.
Δεν θα παραστήσω τον άνετο. Ο γενικος απολογισμός του νήματος όπου την έπεσα στο ΓΓ είναι, κατά την άποψη μου, μάλλον αρνητικός. Δεν με πείραξαν τόσο οι αντιπαραθέσεις, είμαι αρκετα ψημένος από τέτοια. Ούτε παίρνω προσωπικά επιθέσεις που γίνονται στην περσόνα μου, εφόσον δεν θίγονται τα συμφέροντά μου ή ο ίδιος σαν πραγματικό προσωπο. Τουναντίον γέλασα πολύ με τον ξεβράκωτο στο τμημα, γιατί η εικόνα είναι όλα τα λεφτά και την εχω μάλιστα αποθηκεύσει.

Απλά... πολύς ντόρος και κυρίως χάσιμο χρόνου για έναν ΓΓ. Αν ήθελε να με κάνει να εκνευριστώ που έχασα το χρονο μου, τα κατάφερε.
Μια επισήμανση για kauldron. Με κατηγορεί ως διπρόσωπο πιστεύοντας ότι κάνω τον καλό στον Σπύρο για να γίνω συντονιστής, ενώ έβρισα τον Alejandro επειδή δεν έγινα. Εκτός οτι το εξήγησα ότι οι ημερομηνίες για τα γεγονότα στο elefthero δεν βγαίνουν,
δεν υπάρχει περίπτωση να γίνω ποτέ συντονιστής σε ελληνικό φόρουμ για δυο λόγους: 1. Έχω τόσο υψηλά στάνταρντς που οι χρήστες θα επαναστατούσαν και ο διαχειριστής θα αναγκαζόταν στο τέλος να με αποσύρει. Κι άρα θα έχανα. 2. Δεν είμαι ζαμανφουτιστής και σε κάθε τιμωρία θα εμπαινα στην διαδικασία να εξηγω, και με έλληνες χρήστες που είναι γενικά απείθαρχοι θα εξελισσόταν καθε φορά σε αλληλογραφία. Σόρυ, δεν πρόκειται να γίνω κάτι σαν Customer Service κάπου, όπου δεν πληρώνομαι ή δεν προσδοκώ ωφέλη. Δεν έχω φιλοδοξίες για ιντερνετικά αξιώματα, όπως ο Kauldron που το έπειζε εξουσία, όταν πήρε γαλόνια. Εγώ έχω κάνει κι άλλα πράγματα στη ζωή μου, ώστε να σισθάνομαι αυτοπεποίθηση.
Αν όμως είναι να βοηθήσω ευκαιριακά (αν δεν απαιτεί πολύ χρόνο), ωστε να έχουμε ενα καλό περιβάλλον, δεν έχω πρόβλημα. Έχω προτείνει ήδη στο Σπύρο να κάνω ένα προγραμμα εξυγείανσης, χωρίς να γίνω αναγκαστικά συντονιστής για να εφαρμοστεί. Την πρόταση την παιρνω πίσω, γιατί συνειδητοποίησα ότι τα standards μου είναι πολύ υψηλα και οι περισσότεροι εδώ βολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση.
Επίσης να ξεκαθαρίσω, επειδή λόγω της κατάστασης μπορεί να μην είναι και πολυ σαφές ότι στηρίζω πάντα τον εδώ διαχειριστή, αν και θα σταματήσω να γράφω ή σπάνια, γιατί δεν μου αρέσει το κλίμα.