!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ορισμός της Τέχνης
Re: Ορισμός της Τέχνης
Είναι το instagram έκθεση τέχνης; Θεωρείται το twerking τέχνη;
- EKPLIKTIKOS
Το ινσταγκραμ είναι πλατφόρμα. Οι φωτογραφίες είναι τέχνη. Το twerking χορός δεν ειναι; τεχνη αρα.
.
Οσον αφορά τούς στίχοι.....
Το 95% τών ανθρώπων δέν ακούει τους στίχους τών τραγουδιών..... Γιωργος Τσάμπρας....
Πού είναι το μυαλό εκείνη την ώρα οέο ;;;
.
Το 95% τών ανθρώπων δέν ακούει τους στίχους τών τραγουδιών..... Γιωργος Τσάμπρας....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Επομένως, οι influencers είναι καλλιτέχνιδες. Το ίδιο ισχύει και γι' αυτούς που ανεβάζουν βιντεάκια χορού στο tik tok.EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:01Το ινσταγκραμ είναι πλατφόρμα. Οι φωτογραφίες είναι τέχνη. Το twerking χορός δεν ειναι; τεχνη αρα.![]()
Υπάρχει μια τέχνη που είναι χρηστική, η μαγειρική.sys3x έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:47Μα δεν θα μπορούσαν να είναι και κάτι διαφορετικό από "φιλοσοφικά", εξάλλου και αυτή η ίδια η τεχν έτσι όπως το λέτε τέλος πάντων δεν παράγει κάτι ουσιαστικά χρηστικό για την κοινωνία αλλά παρέχει ουσία για την ίδια την ύπαρξη των κοινωνιών, ένα όραμα, μια φαντασίωση, ένα μοντέλο, μια αυθαίρετη ιδέα, έμπνευση και πάνω από όλα μιά εξαιρετικά καλή αφορμή για να υπάρχουμε με πάθος και όρεξη και την επόμενη μέρα. Τι αξία έχει το φαγητό, η πυρηνική φυσική, η ιατρική κοκ αν δεν παίζεις μουσική (αν σου αρέσει να παίζεις) ή αν δεν ακούς μουσική (αν σου αρέσει μόνον να ακούς - κακώς); αν έχει κάποιον απώτερο σκοπό η τεχν που κατ εμέ ούτε μετριέται ούτε ορίζεται ούτε καν υπάρχει με αυτήν την έννοια είναι ένα καλό γαμήσι, ή έστω ένας μεγάλος έρωτας για σας που πιστεύετε στην ύπαρξη της, το ίδιο είναι.Niki έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:35Ωραία τα λες αλλά είναι λίγο φιλοσοφικά.sys3x έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:28
Η τεχν είναι μία κοινωνική κατασκευή, ούτε μετριέται ούτε ορίζεται, είναι κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καν, υπάρχει η αθόρυβη συνομιλία του δημιουργού περιεχομένου με τον δέκτη, υπάρχει η ανάγκη του δημιουργού για δημιουργία και του δέκτη για κατανάλωση, η ανάγκη γενικότερα είναι κάτι που υπάρχει, δεν καταγράφεται κάπου, απλά υπάρχει, δημιουργείται και εξαφανίζεται αέναα όσο υπάρχουμε εμείς, αυτό που ίσως μένει πίσω στο τέλος της ημέρας είναι αυτό μόνον, η ανάγκη.
Κάποιοι κάποτε είπανε ότι και η σκέψη ή η ιδέα είναι τέχνη.
Δεν ξέρω αν θα διαφωνήσω η όχι αλλά μου αρέσει έτσι όπως τα έχω κατασταλάξει μέσα στο μυαλό μου.
Ναι θέλω η τέχνη να παράγει έργο.
Αυτά που έγραψα δεν είναι δικά μου μπορεί να είναι με δικά μου λόγια αλλά προκύπτουν από όσα έχω διαβάσει.
Ούτε έγραψα ότι αυτό είναι και τελείωσε ,είναι απλά ένας σκελετός του ορισμού που έχω εγώ στο μυαλό μου και τα έγραψα σαν βάση για συζήτηση.
Αν με ρωτούσε κάποιος τι είναι τέχνη αυτό θα του έλεγα.
-
αλασκα15++
Γράφεις η ανάγκη. Είναι αναγκαία η τέχνη. Και η θρησκεία ήταν αναγκαία για πολλά χρόνια και είναι ακόμα , οι νόμοι είναι αναγκαίοι σε μια κοινωνία και οι επιστήμες . Άσχετα αν η ανάγκη εξωτερικεύεται διαφορετικά σε καθένα από αυτά . Είναι η τέχνη απλώς μια από αυτές τις ανάγκες ;sys3x έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:28Η τεχν είναι μία κοινωνική κατασκευή, ούτε μετριέται ούτε ορίζεται, είναι κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καν, υπάρχει η αθόρυβη συνομιλία του δημιουργού περιεχομένου με τον δέκτη, υπάρχει η ανάγκη του δημιουργού για δημιουργία και του δέκτη για κατανάλωση, η ανάγκη γενικότερα είναι κάτι που υπάρχει, δεν καταγράφεται κάπου, απλά υπάρχει, δημιουργείται και εξαφανίζεται αέναα όσο υπάρχουμε εμείς, αυτό που ίσως μένει πίσω στο τέλος της ημέρας είναι αυτό μόνον, η ανάγκη.Niki έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:16Γιατί; ένα μουσικό έργο καταγράφετε στο χαρτί με νότες και μπορείς να το παίξεις μετά από 100 χρόνια.sys3x έγραψε: 03 Σεπ 2020, 13:25
Ούτε η μουσική μένει στην αιωνιότητα.
Κακώς ψάχνετε ορισμό για κάτι το οποίο δεν υπάρχει, δε λέω, μπορούμε να λέμε, αγιά αγιά τεχν και να συννενοούμαστε αλλά μέχρι εκεί. Κάποιοι πολύ έξυπνοι, δημιουργικοί, ταλαντούχοι, ευαίσθητοι κτλ άνθρωποι δημιουργούνε πράματα για να γαμήσουν, να αισθανθούν οι ίδιοι καλύτερα, να κάνουν άλλους ανθρώπους να αισθανθούν κι αυτοί καλλίτερα, να μην τρελαθούν ή για να κάνουν αποδεκτή την ήδη υπάρχουσα τρελά τους και σε κάθε περίπτωση από μιά εσωτερική ανάγκη, ορίστε αυτήν άμα θέλετε που σας εγγυούμαι εγώ προσωπικά ότι είναι κάτι υπαρκτότατο. Ο ορισμός της τεχνς είναι τουλούμπα χωρίς ρίγες, δεν είναι ότι δεν υπάρχουν τουλούμπες, φυσικά και υπάρχουν τουλούμπες, τουλούμπες χώρις ρίγες δεν υπάρχουν, τα λέμε αλλιώς αυτά τα πράματα που ναι όντως, υπάρχουν.
Το ίδιο και με ένα ποίημα.
Γενικά η λογοτεχνία.
Όπως και ένα θεατρικό έργο είναι τέχνη , ή η υποκριτική , σταδιακά με την καταγραφή της εικόνας έγινε και ο κινηματογράφος τέχνη.
Η τέχνη δεν είναι αναγκαία ούτε ανάγκη, δεν υπάρχει τεχν για εμένα υπό αυτήν την έννοια, μόνο η ανάγκη που γενά αυτό που λέμε τεχν υπάρχει, η τεχν είναι μιά από τις υλοποιήσεις της ανάγκης.αλασκα15++ έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:19Γράφεις η ανάγκη. Είναι αναγκαία η τέχνη. Και η θρησκεία ήταν αναγκαία για πολλά χρόνια και είναι ακόμα , οι νόμοι είναι αναγκαίοι σε μια κοινωνία και οι επιστήμες . Άσχετα αν η ανάγκη εξωτερικεύεται διαφορετικά σε καθένα από αυτά . Είναι η τέχνη απλώς μια από αυτές τις ανάγκες ;sys3x έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:28Η τεχν είναι μία κοινωνική κατασκευή, ούτε μετριέται ούτε ορίζεται, είναι κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καν, υπάρχει η αθόρυβη συνομιλία του δημιουργού περιεχομένου με τον δέκτη, υπάρχει η ανάγκη του δημιουργού για δημιουργία και του δέκτη για κατανάλωση, η ανάγκη γενικότερα είναι κάτι που υπάρχει, δεν καταγράφεται κάπου, απλά υπάρχει, δημιουργείται και εξαφανίζεται αέναα όσο υπάρχουμε εμείς, αυτό που ίσως μένει πίσω στο τέλος της ημέρας είναι αυτό μόνον, η ανάγκη.Niki έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:16
Γιατί; ένα μουσικό έργο καταγράφετε στο χαρτί με νότες και μπορείς να το παίξεις μετά από 100 χρόνια.
Το ίδιο και με ένα ποίημα.
Γενικά η λογοτεχνία.
Όπως και ένα θεατρικό έργο είναι τέχνη , ή η υποκριτική , σταδιακά με την καταγραφή της εικόνας έγινε και ο κινηματογράφος τέχνη.
Για εμένα θα είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και neuman να συζητούσαμε για την φύση της ανάγκης, η τεχν είναι απλά μια ανθρώπινη βόλατάηλ αποτύπωση της ανάγκης, του λογαριασμού που έχει να πληρώσει η ζωή στο θάνατο και ο θάνατος στη ζωή.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Στα κωλαράκιαΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:02 .
![]()
.
.
.
Η παρτιτούρα δεν είναι Τέχνη, Τέχνη είναι μόνο τις ώρες που παίζεται. Το αισθητικό γεγονός είναι η Τέχνη, όχι η καταγραφή του.
Ordem e Progresso.
Αυτό είναι για σένα και για μένα ο μουσικός όταν βλέπει νότες στα αυτιά του ακούει μουσική.Cavaliere έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:35 Η παρτιτούρα δεν είναι Τέχνη, Τέχνη είναι μόνο τις ώρες που παίζεται. Το αισθητικό γεγονός είναι η Τέχνη, όχι η καταγραφή του.
Είναι σαν να διαβάζεις εσύ λέξεις από ένα λογοτεχνικό κείμενο.
Η ερμηνεία ενός μουσικού έργου είναι για να το ακούσουμε εμείς οι κοινοί θνητοί.
Φίλος που ασχολείται με όπερα παίρνει παρτιτούρα και με την φωνή του καθώς βλέπει την παρτιτούρα βγάζει τις νότες.
Είναι μαγεία.
Φυσικά και στην ταινία δεν είναι το φιλμ η τέχνη .
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Γιατί όχι, για εσάς που αναγνωρίζετε την ύπαρξη της σαν κάτι το αυτούσιο μπορείτε άνετα να πείτε και την μαγειρική τεχν, τα ολοστρόγγυλα κουράδια της κατσίκας κοκ, βέβαια πάλι χρηστικά δε τα λες όλα αυτά. Αντιθέτως το φαΐ είναι χρηστικότατο και το γαμήσι επίσης. Ανάγκες.Bipsco έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:13Υπάρχει μια τέχνη που είναι χρηστική, η μαγειρική.sys3x έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:47Μα δεν θα μπορούσαν να είναι και κάτι διαφορετικό από "φιλοσοφικά", εξάλλου και αυτή η ίδια η τεχν έτσι όπως το λέτε τέλος πάντων δεν παράγει κάτι ουσιαστικά χρηστικό για την κοινωνία αλλά παρέχει ουσία για την ίδια την ύπαρξη των κοινωνιών, ένα όραμα, μια φαντασίωση, ένα μοντέλο, μια αυθαίρετη ιδέα, έμπνευση και πάνω από όλα μιά εξαιρετικά καλή αφορμή για να υπάρχουμε με πάθος και όρεξη και την επόμενη μέρα. Τι αξία έχει το φαγητό, η πυρηνική φυσική, η ιατρική κοκ αν δεν παίζεις μουσική (αν σου αρέσει να παίζεις) ή αν δεν ακούς μουσική (αν σου αρέσει μόνον να ακούς - κακώς); αν έχει κάποιον απώτερο σκοπό η τεχν που κατ εμέ ούτε μετριέται ούτε ορίζεται ούτε καν υπάρχει με αυτήν την έννοια είναι ένα καλό γαμήσι, ή έστω ένας μεγάλος έρωτας για σας που πιστεύετε στην ύπαρξη της, το ίδιο είναι.Niki έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:35
Ωραία τα λες αλλά είναι λίγο φιλοσοφικά.
Κάποιοι κάποτε είπανε ότι και η σκέψη ή η ιδέα είναι τέχνη.
Δεν ξέρω αν θα διαφωνήσω η όχι αλλά μου αρέσει έτσι όπως τα έχω κατασταλάξει μέσα στο μυαλό μου.
Ναι θέλω η τέχνη να παράγει έργο.
Αυτά που έγραψα δεν είναι δικά μου μπορεί να είναι με δικά μου λόγια αλλά προκύπτουν από όσα έχω διαβάσει.
Ούτε έγραψα ότι αυτό είναι και τελείωσε ,είναι απλά ένας σκελετός του ορισμού που έχω εγώ στο μυαλό μου και τα έγραψα σαν βάση για συζήτηση.
Αν με ρωτούσε κάποιος τι είναι τέχνη αυτό θα του έλεγα.
.
.
Δεν έχω άποψη.Niki έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:48Αυτό είναι για σένα και για μένα ο μουσικός όταν βλέπει νότες στα αυτιά του ακούει μουσική.Cavaliere έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:35 Η παρτιτούρα δεν είναι Τέχνη, Τέχνη είναι μόνο τις ώρες που παίζεται. Το αισθητικό γεγονός είναι η Τέχνη, όχι η καταγραφή του.
Η ερμηνεία ενός μουσικού έργου είναι για να το ακούσουμε εμείς οι κοινοί θνητοί.
Φίλος που ασχολείται με όπερα παίρνει παρτιτούρα και με την φωνή του καθώς βλέπει την παρτιτούρα βγάζει τις νότες.
Είναι μαγεία.
Ordem e Progresso.
Για να γελάς κάτι έγραψα λάθος.Cavaliere έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:53Δεν έχω άποψη.Niki έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:48Αυτό είναι για σένα και για μένα ο μουσικός όταν βλέπει νότες στα αυτιά του ακούει μουσική.Cavaliere έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:35 Η παρτιτούρα δεν είναι Τέχνη, Τέχνη είναι μόνο τις ώρες που παίζεται. Το αισθητικό γεγονός είναι η Τέχνη, όχι η καταγραφή του.
Είναι μαγεία.
![]()
Συγνώμη βοήθησε με δεν ξέρω γράφω όσα ξέρω.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Γιατί εγώ δεν έχω κάτι να πω επί του θέματος, όχι για σένα.Niki έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:54Για να γελάς κάτι έγραψα λάθος.Cavaliere έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:53Δεν έχω άποψη.Niki έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:48
Αυτό είναι για σένα και για μένα ο μουσικός όταν βλέπει νότες στα αυτιά του ακούει μουσική.
Είναι μαγεία.
![]()
![]()
Ordem e Progresso.
Κανείς δεν ξέρει πραγματικά περισσότερα, μη μασάς.Niki έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:54Για να γελάς κάτι έγραψα λάθος.Cavaliere έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:53Δεν έχω άποψη.Niki έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:48
Αυτό είναι για σένα και για μένα ο μουσικός όταν βλέπει νότες στα αυτιά του ακούει μουσική.
Είναι μαγεία.
![]()
![]()
.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 20 Απαντήσεις
- 655 Προβολές
-