Δεν διαφωνω με το νομοσχεδιο, ειμαι υπερ. Περισσοτερος αστικος χωρος για τις γατες....Golden Age έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 17:23Δεν υπάρχουν όμως σκυλοψυχολόγοι στους δήμους να ελέγχουν τις αγέλες στους δρόμμους. Μια χαρά είναι τα καταφύγια αυτά. Και τα σκυλάκια θα έχουν στέγαση και περίθαλψη (και σε μεγάλους χώρους, να κάνουν και τις βόλτες τους) και ο κόσμος δεν θα κινδυνεύει.Nostalgia έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 16:37Ουτε ολες οι αγελες ειναι προβληματικες, αγελη δεν σημαινει απαραιτητα πεσιμο στους ανθρωπους. Εξαρταται απο το ποσο μακακας ειναι ο αρχηγος ή και πολλες φορες ο υπαρχηγος.Υδράργυρος έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:39
Συμφωνώ απόλυτα οτι είναι πρόβλημα με τις αγέλες.
Αλλά εμείς σε μια γειτονιά που κάποτε είχε και 40 αδέσποτα μετρημένα, με στειρώσεις που πληρωθήκαν από την τσέπη μου φτάσαμε στα 4 μέσα σε μια πενταετία. Λύσεις υπάρχουνε
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
<3 Βορίδης <3
Re: <3 Βορίδης <3
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Ηρέμησε το, Σες. Δεν το είπα για όλους, μόνο για τις υστερικέςCecily Anne έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 16:25Bέβαια, μπερδεύουμε τον κυνόφιλο με αυτόν που πήρε ένα σκύλο, για να καλύψει το κενό του. Έχουμε μεγαλώσει με σκυλιά, κατά μ.ο. 4-6 τη φορά και τα είχαμε σε τεράστιο χώρο σε χωράφι και όχι κλεισμένα στο διαμέρισμα. Ένα σκυλό βάλαμε σπίτι, 2 κιλών, αλλά το σπίτι μου είναι και 350 τετραγωνικά μονοκατοικία.elchav έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:50 είναι αδιανόητο το πόσο οικολογικά και περιβαλλοντικά αναλφάβητες είναι οι ψυχασθενείς αγάμητες κυνόφιλες
θεωρούν απίστευτο ότι σκυλιά μπορούν να επιβιώσουν σε εξωαστικές περιοχές και νομίζουν ότι έχουν γεννηθεί για να ζουν σε πόλεις
βέβαια είναι δύσκολο να τα ξέρεις αυτά όταν έχεις να κάνει 5 ώρες αρχαία, 2 θρησκευτικά και 1 βιολογία ενώ βάφεις τα νύχια σου μαύρα και γράφεις ''Νirvana'' σε οποιαδήποτε επιφάνεια άνω των 3 τετραγωνικών εκατοστών
Δεν ξέρω άνθρωπο ζωόφιλο να ταλαιπωρεί ζωντανό σε διαμέρισμα, παρά μόνο καναρίνι και χρυσόψαρο.
Μπερδεύετε τους ζωόφιλους με τους κατ'επάγγελμα ζωόφιλους.
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Αυτο σιγουρα απλως τρωνε τα λεφτα.Υδράργυρος έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:34Δικαιολογίες των παρανομούντων δήμων. Οι περισσοτεροι δήμοι δεν έχουν κάν προγράμματα στειρώσεων ούτε καταφύγια αδέσποτων. Νόμος υπάρχει, πάσχουμε στην εφαρμογή τουfoscilis έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:31
ναι αλλά το "επιθετικά" ορίζεται ως "αποδεδειγμένα εκδηλώνει απρόκλητα έντονη επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα". Πρώτον τελευταίος ζωόφιλος θα σε διαβεβαιώσει ότι το να εισβάλλεις στο σημείο που το σκυλάκι θεωρεί περιοχή του και να το "τρομάξεις" είναι πρόκληση από τη μεριά του. Δεύτερον "αποδεδειγμένα" και "έντονη" σημαίνει να σου κάνει στ' αλήθεια κακό. Αν τη γλιτώσεις δεν αποδεικνύεται τίποτα.
Επίσης ο νόμος δεν προβλέπει καθόλου αυτό. Προβλέπει ότι κάποιο από τα φιλοζωϊκά σωματεία της περιοχής μπορεί να δηλώσει ότι εποπτεύει και φροντίζει το ζώο και αναλαμβάνει τη διαδικασία υιοθεσίας του (γενικά κι αόριστα χωρίς προθεσμίες ή κάτι τέτοιο). Ειδάλλως το ζώο θανατώνεται. Όπως καταλαβάινεις δεν υπάρχει σωματείο που να μη δηλώνει. Τζάμπα είναι και γλιτώνεις μια ψυχούλα.
Έτσι ακριβώς. Το να μην υπάρχει σε κάθε δήμο ένα κτηνιατρείο για στειρώσεις ή προσωρινά έστω καταφύγια, είναι απλώς γελοίο.perseus έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 19:04Αυτο σιγουρα απλως τρωνε τα λεφτα.Υδράργυρος έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:34Δικαιολογίες των παρανομούντων δήμων. Οι περισσοτεροι δήμοι δεν έχουν κάν προγράμματα στειρώσεων ούτε καταφύγια αδέσποτων. Νόμος υπάρχει, πάσχουμε στην εφαρμογή τουfoscilis έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:31
ναι αλλά το "επιθετικά" ορίζεται ως "αποδεδειγμένα εκδηλώνει απρόκλητα έντονη επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα". Πρώτον τελευταίος ζωόφιλος θα σε διαβεβαιώσει ότι το να εισβάλλεις στο σημείο που το σκυλάκι θεωρεί περιοχή του και να το "τρομάξεις" είναι πρόκληση από τη μεριά του. Δεύτερον "αποδεδειγμένα" και "έντονη" σημαίνει να σου κάνει στ' αλήθεια κακό. Αν τη γλιτώσεις δεν αποδεικνύεται τίποτα.
Επίσης ο νόμος δεν προβλέπει καθόλου αυτό. Προβλέπει ότι κάποιο από τα φιλοζωϊκά σωματεία της περιοχής μπορεί να δηλώσει ότι εποπτεύει και φροντίζει το ζώο και αναλαμβάνει τη διαδικασία υιοθεσίας του (γενικά κι αόριστα χωρίς προθεσμίες ή κάτι τέτοιο). Ειδάλλως το ζώο θανατώνεται. Όπως καταλαβάινεις δεν υπάρχει σωματείο που να μη δηλώνει. Τζάμπα είναι και γλιτώνεις μια ψυχούλα.
Το ότι μπορεί να προσλάβουν 10 κτηνίατρους και 15 βοηθούς ή καθαριστές του χώρου που δεν υπάρχει, είναι άλλο θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εδώ που τα λέμε και για τα παιδιά είναι αφύσικη ταλαιπωρία το κλείσιμο σε διαμέρισμα αλλά αυτό θεωρείται οκ, έτσι δεν είναι;Cecily Anne έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 16:25 Δεν ξέρω άνθρωπο ζωόφιλο να ταλαιπωρεί ζωντανό σε διαμέρισμα, παρά μόνο καναρίνι και χρυσόψαρο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Υδράργυρος
Δε χρειαζεται να προσλαβουνε. Μπορουν να κανουν συμβασεις με εξωτερικους συνεργατεςΓΑΛΗ έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 19:11Έτσι ακριβώς. Το να μην υπάρχει σε κάθε δήμο ένα κτηνιατρείο για στειρώσεις ή προσωρινά έστω καταφύγια, είναι απλώς γελοίο.perseus έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 19:04Αυτο σιγουρα απλως τρωνε τα λεφτα.Υδράργυρος έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:34
Δικαιολογίες των παρανομούντων δήμων. Οι περισσοτεροι δήμοι δεν έχουν κάν προγράμματα στειρώσεων ούτε καταφύγια αδέσποτων. Νόμος υπάρχει, πάσχουμε στην εφαρμογή του
Το ότι μπορεί να προσλάβουν 10 κτηνίατρους και 15 βοηθούς ή καθαριστές του χώρου που δεν υπάρχει, είναι άλλο θέμα.![]()
Φυσικά. Όπως με τους κτηνιάτρους της κάθε περιοχής. Αλλά ούτε αυτό δεν κάνουν. Τις γάτες της γειτονιάς, τις στειρώνουμε εμείς και η κτηνίατρος τους κόβει λίγο την άκρη από το ένα αυτί για να ξεχωρίζουμε τις αστείρωτες από τις στειρωμένες. Είναι πραγματικά γελοία αυτή η ιστορία. Αδέσποτους σκύλους, έχω να δω χρόνια.Υδράργυρος έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 20:53Δε χρειαζεται να προσλαβουνε. Μπορουν να κανουν συμβασεις με εξωτερικους συνεργατεςΓΑΛΗ έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 19:11Έτσι ακριβώς. Το να μην υπάρχει σε κάθε δήμο ένα κτηνιατρείο για στειρώσεις ή προσωρινά έστω καταφύγια, είναι απλώς γελοίο.
Το ότι μπορεί να προσλάβουν 10 κτηνίατρους και 15 βοηθούς ή καθαριστές του χώρου που δεν υπάρχει, είναι άλλο θέμα.![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μπούρδες. Η ευθύνη του κατόχου ζώου είναι αντικειμενική (δηλαδή για την ζημία πληρώνει, ανεξαρτήτως του γεγονότος έλλειψης υπαιτιότητας) εδώ και εβδομήντα χρόνια (ΑΚ 924 με τις εκεί διακρίσεις). Θα αρκούσε να περάσει μια διάταξη όπου κατά πλάσμα δικαίου οι δήμοι έχουν την ευθύνη του ΑΚ 924 για αδέσποτα εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας, και αυτό θα αρκούσε για να κινητοποιηθούν.
Δεν είμαι καν σίγουρος ότι η σχετική διάταξη έχει νόημα, από την άποψη ότι αυτό που προβλέπει πριν απαγορευόταν, δεδομένου ότι ένα καταφύγιο αδεσπότων που έχω υπόψη μου (Δήμου Ηλιούπολης) είναι ήδη σε έκταση εκτός σχεδίου.
Δεν είμαι καν σίγουρος ότι η σχετική διάταξη έχει νόημα, από την άποψη ότι αυτό που προβλέπει πριν απαγορευόταν, δεδομένου ότι ένα καταφύγιο αδεσπότων που έχω υπόψη μου (Δήμου Ηλιούπολης) είναι ήδη σε έκταση εκτός σχεδίου.
My Life had stood, a Loaded Gun
Γιατί;aljawn έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 21:10 Μπούρδες. Η ευθύνη του κατόχου ζώου είναι αντικειμενική (δηλαδή για την ζημία πληρώνει, ανεξαρτήτως του γεγονότος έλλειψης υπαιτιότητας) εδώ και εβδομήντα χρόνια (ΑΚ 924 με τις εκεί διακρίσεις). Θα αρκούσε να περάσει μια διάταξη όπου κατά πλάσμα δικαίου οι δήμοι έχουν την ευθύνη του ΑΚ 924 για αδέσποτα εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας, και αυτό θα αρκούσε για να κινητοποιηθούν.
Δίνει μισό αρχίδι ο δήμαρχος αν πρέπει να πληρώσει μια αποζημίωση 2-3 χιλιάρικα από τα δημοτικά τέλη;
Δεν είναι 2-3 χιλιάρικα γιατί πάει ανάλογα με την ζημιά που προκαλεί, ενώ σε περίπτωση θανάτου ξεφεύγει τελείως το θέμα.foscilis έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 21:12 Γιατί;
Δίνει μισό αρχίδι ο δήμαρχος αν πρέπει να πληρώσει μια αποζημίωση 2-3 χιλιάρικα από τα δημοτικά τέλη;
Για τους δε περισσότερους δήμους, που είναι στο κόκκινο, θα τσούξει.
My Life had stood, a Loaded Gun
Γιατί, για κάποιον (ομολογουμένως ακατανόητο) λόγο ή ζωή της γυναίκας με το παιδάκι μετράει περισσότερο από του μοβόρικου, αχαλίνωτου κοπρίτη.
Το γεγονός οτι δεν φαίνεται να το καταλαβαίνεις αυτό - και μάλιστα η λύση σου είναι να θανατώσεις κάθε άνθρωπο που διαφωνεί - είναι η κύρια αιτία που η "Αριστερά" σου έχει πάρει το πούλο ανεπιστρεπτί. Πάλι καλά, δηλαδή.
- Cecily Anne
Όχι εντάξει το δικό μας το πάμε για κατούρημα στο πάρκο δίπλα, είμαστε τυχεροί σε αυτο., για πεντάχρονο είναι καλοβολο !ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 19:20Εδώ που τα λέμε και για τα παιδιά είναι αφύσικη ταλαιπωρία το κλείσιμο σε διαμέρισμα αλλά αυτό θεωρείται οκ, έτσι δεν είναι;Cecily Anne έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 16:25 Δεν ξέρω άνθρωπο ζωόφιλο να ταλαιπωρεί ζωντανό σε διαμέρισμα, παρά μόνο καναρίνι και χρυσόψαρο.
![]()
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- ΜπλεΜπουμπυς
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Σκυλομαμαδες αριστεραντζες: ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ (μαζί με τους Πακιζ ομως για να λυθει το πρόβλημα γρηγοροτερα). Με σκυλο και Πακμαν στο σπιτι σας θα έχετε αυτο που παντα ονειρευοσασταν και απαιτουσατε: και τη σουφρα σας ταληρο και τον Πακι χορτατο.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 16 Απαντήσεις
- 800 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
-
- 126 Απαντήσεις