!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τη θυμάστε αυτή που τσιριζε στην Θεσσαλονίκη για τον ιό;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Τη θυμάστε αυτή που τσιριζε στην Θεσσαλονίκη για τον ιό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

stavmanr έγραψε: 13 Μάιος 2020, 07:12
ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μάιος 2020, 18:54
stavmanr έγραψε: 12 Μάιος 2020, 17:54
Έχει απόλυτο δίκιο ως προς το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει οτιδήποτε από αυτά που της επιβάλλουν παράνομα οι θαμώνες και το προσωπικό ασφαλείας.

Εδώ δημοσιεύτηκαν οι υποχρεώσεις πελατών και προσωπικού, ανά είδος επιχείρησης.
https://www.taxheaven.gr/news/48818/kan ... parabasewn

Πρέπει να διαχωρίζουμε την προσωπική μας αισθητική ή τις συμπάθειές μας από την ορθότητα των επιχειρημάτων και λόγων.
Και σε τι συνίσταται η ορθότητα των επιχειρημάτων και λόγων της συγκεκριμένης υστερικής κυρίας;
Το ότι αποκαλεί "πρόβατα" και "κυράτσες" όσους επιμένουν στη χρήση αντισηπτικού;
Ή στον ισχυρισμό της ότι "ο κορονοϊός είναι μούφα";
Επειδή δυσκολεύεσαι να διαβάσεις τις προτάσεις σου τις μεγεθύνω.

Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές της εκτιμήσεις τα οποία έχει δικαίωμα να πιστεύει ή όχι.
Και το ότι η εν λόγω είναι σούργελο, προσωπική μου εκτίμηση είναι. :lol:

Σε κάθε περίπτωση, η ανάρμοστη/προσβλητική συμπεριφορά προς τις αρχές και τους πολίτες όσο και η διασπορά ψευδών ειδήσεων που συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, παραμένουν ως στοιχειοθέτηση αδικημάτων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Κακως κοροϊδεύετε την κοπέλα, διότι ξεκάθαρα δεν ειναι καλα.
Εγω ειχα μια τετοια στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και αναγκαστικά επρεπε να διακόψουμε επαφες, δεν παλευόταν η κατασταση, Οποτε είχαμε χάσει σημεία ζωής.
Πέρσι εμαθα οτι ειχε κανει απόπειρα αυτοκτονίας και εχει μια αυτοκτονικού τύπου σχιζοφρένεια (δεν θυμαμαι καν τον τίτλο της ασθένειας της).

Τα παιδια αυτα θενε βοήθεια.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Cecily Anne έγραψε: 13 Μάιος 2020, 09:30 Κακως κοροϊδεύετε την κοπέλα, διότι ξεκάθαρα δεν ειναι καλα.
Εγω ειχα μια τετοια στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και αναγκαστικά επρεπε να διακόψουμε επαφες, δεν παλευόταν η κατασταση, Οποτε είχαμε χάσει σημεία ζωής.
Πέρσι εμαθα οτι ειχε κανει απόπειρα αυτοκτονίας και εχει μια αυτοκτονικού τύπου σχιζοφρένεια (δεν θυμαμαι καν τον τίτλο της ασθένειας της).

Και τα παιδιά τους το ίδιο.
ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μάιος 2020, 18:54 υπάρχει και ένα πιτσιρίκι στην ιστορία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 09:37
Cecily Anne έγραψε: 13 Μάιος 2020, 09:30 Κακως κοροϊδεύετε την κοπέλα, διότι ξεκάθαρα δεν ειναι καλα.

Και τα παιδιά τους το ίδιο.
ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μάιος 2020, 18:54 υπάρχει και ένα πιτσιρίκι στην ιστορία.
Τιποτα, πραγματικά. Στοργή, φροντίδα και προδερμ και σωστη κρατική διαχείριση σε κατάλληλες δομες.
Τουτεστιν κλαφτους.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 09:28
ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μάιος 2020, 18:54

Και σε τι συνίσταται η ορθότητα των επιχειρημάτων και λόγων της συγκεκριμένης υστερικής κυρίας;
Το ότι αποκαλεί "πρόβατα" και "κυράτσες" όσους επιμένουν στη χρήση αντισηπτικού;
Ή στον ισχυρισμό της ότι "ο κορονοϊός είναι μούφα";

Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές της εκτιμήσεις τα οποία έχει δικαίωμα να πιστεύει ή όχι.
Αγενής και προσβλητική, κατά συνήθεια πλέον.
Σε κάθε περίπτωση, η ανάρμοστη/προσβλητική συμπεριφορά προς τις αρχές και τους πολίτες όσο και η διασπορά ψευδών ειδήσεων που συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, παραμένουν ως στοιχειοθέτηση αδικημάτων.
Το κακό με την ημιμάθεια είναι ότι προσπαθεί να επιβληθεί μέσω εξυπναδίστικων εκφράσεων.
Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι ποινικά κολάσιμη όταν προκαλεί φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων (Άρθρο 187 του ΠΚ).
Δηλαδή, όποιος πχ. γράψει είδηση ότι αν κολλήσεις κορωνοϊό θα πεθάνεις, αποτελεί "διασπορά ψευδούς είδησης" κατά τον ΠΚ, αφού δεν είναι αληθής και ταυτόχρονα προκαλεί φόβο.

Η συγκεκριμένη προσωπική εκτίμηση της κυρίας, όχι μόνο δεν προκαλεί φόβο, αλλά χαλαρώνει ("τί φοβάστε;"). Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή.

Το αν είναι σωστή ή όχι η εκτίμησή της δεν απασχολεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι κάνετε ασκήσεις αγένειας, προσβολής και επιθετικότητας επάνω της.
Τυπικά και ορθολογικά, η κυρία έχει δίκιο να ενίσταται ως προς την προσπάθεια επιβολής των υπολοίπων επάνω της. Το αν οι εκτιμήσεις της για τον κορωνοϊό είναι σωστές ή λάθος δεν μπορεί να δικαιολογούν την προσπάθεια επιβολής των άλλων επάνω της.

* Αν είναι η ίδια, στην παραλιακή Θεσ/νίκης είχε άδικο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 13 Μάιος 2020, 09:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

stavmanr έγραψε: 13 Μάιος 2020, 09:46

Το κακό με την ημιμάθεια είναι ότι προσπαθεί να επιβληθεί μέσω εξυπναδίστικων εκφράσεων.
Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι ποινικά κολάσιμη όταν προκαλεί φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων (Άρθρο 187 του ΠΚ).
Δηλαδή, όποιος πχ. γράψει είδηση ότι αν κολλήσεις κορωνοϊό θα πεθάνεις, αποτελεί "διασπορά ψευδούς είδησης" κατά τον ΠΚ, αφού δεν είναι αληθής και ταυτόχρονα προκαλεί φόβο.

Η συγκεκριμένη προσωπική εκτίμηση της κυρίας, όχι μόνο δεν προκαλεί φόβο, αλλά χαλαρώνει ("τί φοβάστε;"). Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή.

Το αν είναι σωστή ή όχι η εκτίμησή της δεν απασχολεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι κάνετε ασκήσεις αγένειας, προσβολής και επιθετικότητας επάνω της.
:D

Προτείνω να μαγνητοφωνήσεις τις συστάσεις της και να χρησιμοποιείς τη συλλογή ως χαλαρωτική μουσική.

Προσωπικώς πάντως, αν ήμουν σε ένα μαγαζί και άρχιζε να ουρλιάζει ότι είμαι πρόβατο, θα έκανα πιο πρακτική άσκηση αγένειας, προσβολής και επιθετικότητας επάνω της.

Για να τη χαλαρώσω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 09:56

Προτείνω να μαγνητοφωνήσεις τις συστάσεις της και να χρησιμοποιείς τη συλλογή ως χαλαρωτική μουσική.
Είμαι βέβαιος ότι οι δικές σου συστάσεις αντίστοιχα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε black metal.

Επαναλαμβάνω ότι σύμφωνα με το νόμο, αυτά που λέει δεν προκαλούν πανικό/φόβο. Σε αντίθεση με εσένα που γράφεις διαρκώς για πρόθυρα πολέμου, εισβολές και λοιπές αηδίες.
Επομένως, κακώς αναφέρεις το νόμο. Από ημιμάθεια.
Ως συνήθως δηλαδή...

Προσωπικώς πάντως, αν ήμουν σε ένα μαγαζί και άρχιζε να ουρλιάζει ότι είμαι πρόβατο, θα έκανα πιο πρακτική άσκηση αγένειας, προσβολής και επιθετικότητας επάνω της.

Για να τη χαλαρώσω.
Μην ξεχάσεις να σκουπίσεις τα αίματα μόνο. Είναι υγειονομικό το θέμα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 13 Μάιος 2020, 10:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

stavmanr έγραψε: 13 Μάιος 2020, 10:00
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 09:56

Είμαι βέβαιος ότι οι δικές σου συστάσεις αντίστοιχα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε black metal.

Επαναλαμβάνω ότι σύμφωνα με το νόμο, αυτά που λέει δεν προκαλούν πανικό/φόβο. Επομένως, κακώς αναφέρεις το νόμο. Από ημιμάθεια.

Για να τη χαλαρώσω.
Μην ξεχάσεις να σκουπίσεις τα αίματα μόνο. Είναι υγειονομικό το θέμα...
Θα επικοινωνήσω πάραυτα για να μου δώσεις οδηγίες, βρε κουτό. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Μάιος 2020, 17:27 Και ενώ συμβαίνουν αυτά, κάποιοι έπαθαν σοκ με το σποτάκι του Λούλη.

:lol:
:smt023
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

stavmanr έγραψε: 13 Μάιος 2020, 09:46 * Αν είναι η ίδια, στην παραλιακή Θεσ/νίκης είχε άδικο.
Άστο, αγαπητέ.
Και στα δύο προηγούμενα επεισόδια η ίδια ήταν (αυτό είναι το τρίτο)

Θα με κακοχαρακτηρίσεις ίσως, αλλά θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος ανθρωπολογικός τύπος, έτσι όπως ενσαρκώνεται στη συγκεκριμένη κυρία, δεν είναι ΠΟΤΕ δυνατόν να έχει δίκιο, ανεξαρτήτως των οιωνδήποτε κατά περίπτωση περιστατικών...

Η γυναίκα προσβάλλει το σύμπαν ολόκληρο άμα τη εμφανίσει της και πριν καν μιλήσει...

Ταπεινή μου γνώμη
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 13 Μάιος 2020, 10:07
stavmanr έγραψε: 13 Μάιος 2020, 09:46 * Αν είναι η ίδια, στην παραλιακή Θεσ/νίκης είχε άδικο.
Άστο, αγαπητέ.
Και στα δύο προηγούμενα επεισόδια η ίδια ήταν (αυτό είναι το τρίτο)
Όπως έγραψα δις, εκεί (στην παραλιακή Θεσ/νίκης) είχε με βάση το νόμο άδικο. Πασιφανώς.
Την τρίτη περίπτωση δεν την ξέρω.
Θα με κακοχαρακτηρίσεις ίσως, αλλά θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος ανθρωπολογικός τύπος, έτσι όπως ενσαρκώνεται στη συγκεκριμένη κυρία, δεν είναι ΠΟΤΕ δυνατόν να έχει δίκιο, ανεξαρτήτως των οιωνδήποτε κατά περίπτωση περιστατικών...

Η γυναίκα προσβάλλει το σύμπαν ολόκληρο άμα τη εμφανίσει της και πριν καν μιλήσει...

Ταπεινή μου γνώμη
Κοίταξε.
Το πρόβλημα είναι η κρίση με βάση την αίσθηση της συμπεριφοράς και του ύφους.
Δεν μπαίνω στη διαδικασία να κρίνω το ύφος της, δεδομένου ότι είναι κάτι το υποκειμενικό και πολύ δύσκολα παραμετροποιήσιμο.
Αν μου αρέσει; Όχι.
Έχω δικαίωμα να της επιβάλλω κάτι που δεν θέλει, εφόσον δεν παρανομεί; Επίσης όχι.
Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η προσπάθεια επιβολής γίνεται επάνω στη βάση της προσωπικής αίσθησης ή της αρέσκειας ή της ανάλυσης προφίλ, κι όχι επάνω στη βάση της ουσίας.
Ουσιαστικά, έχει δίκιο. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή νόμος που να την υποχρεώνει να βάλει αντισηπτικό ή να φορέσει μάσκα. Επομένως, κακώς της γίνεται νύξη από άλλους πελάτες ή εργαζόμενους να κάνει κάτι που δεν είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου να κάνει.
Αν ξαφνικά δηλαδή της έλεγαν όλοι μαζί να κάνει δύο τούμπες, θα έπρεπε να τις κάνει επειδή το είπαν οι άλλοι;

Συμπεριφορικά, όλοι μας έχουμε άδικο. Κοίταξε πχ. πόση χολή βγάζουν όλοι επάνω της για να καταλάβεις ότι αν κρίνουμε τα επιχειρήματα με βάση την αίσθηση και το ύφος, τότε όλοι έχουμε άδικο.
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

stavmanr έγραψε: 13 Μάιος 2020, 10:13 Το πρόβλημα είναι η κρίση με βάση την αίσθηση της συμπεριφοράς και του ύφους.
Δεν μπαίνω στη διαδικασία να κρίνω το ύφος της, δεδομένου ότι είναι κάτι το υποκειμενικό και πολύ δύσκολα παραμετροποιήσιμο.
Το ύφος, όταν προδήλως εξέρχεται των ορίων μιας στοιχειωδώς ευπρεπούς συμπεριφοράς, θεωρώ ότι δεν υπόκειται σε υποκειμενικούς επηρεασμούς και είναι πράγματι παρατηρήσιμο και «παραμετροποιήσιμο». Συζητούμε για εκδηλώσεις δημόσιας συμπεριφοράς, όπως αυτές έχουν παρουσιαστεί στα 3 επίμαχα βίντεο.

Για ξαναρίξε μια ματιά στο συγκεκριμένο τωρινό βίντεο (σε συνδυασμό με τα άλλα δύο βέβαια). Πρόσεξε με πόση απύθμενη επιθετικότητα και «ιδιαζόντως ειδεχθή θρασύτητα» (που έλεγε κι ο αλήστου μνήμης Νόμος 4000!) μπουκάρει στη σκηνή. Όταν δε αρχίζει να επιχειρηματολογεί (εντός ή εκτός εισαγωγικών) αγριεύει ταυτοχρόνως έτι περαιτέρω και ρίχνει και μια χτυπησά στο στήθος του σεκιουριτά (που τον αναγκάζει να της απαντήσει καταλλήλως).

Α, επίσης, ουδείς βέβαια σε αυτό το συγκείμενο θα την διέτασσε να «κάνει 2 τούμπες». Απλώς της είπαν να βάλει αντισηπτικό, έστω, το δέχομαι, και καθ’ υπέρβαση των κειμένων διατάξεων, αλλά φρονώ ότι κάτι τέτοιο συνιστά ευκταίο όσο και εύλογο επιπρόσθετο μέτρο που δεν θίγει νομίζω την αξιοπρέπεια του «μέσου συνετού πολίτη». Εδώ πιάνω συνέχεια τον εαυτό μου, όταν ξεχάσω κανιά βολά να έχω μαζί μου μαντιλάκι λουσμένο στη χλωρίνη, και μπω σε μαγαζί, να ψάχνομαι και να παρακαλώ τους υπευθύνους μήπως μπορούν να με λούσουν με αντισηπτικό…έλεος τώρα!

Υπάρχει κάτι που λέγεται αισθητική της συμπεριφοράς, που κατά την ταπεινή μου γνώμη έχει οντολογικό προβάδισμα έναντι επιχειρημάτων -είτε ουσίας είτε συνουσίας (βλ. «αντισυλληπτικό»…)
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

ζιτανιτα έγραψε: 13 Μάιος 2020, 09:36 Τυπικό δείγμα ζαίας
καθολου
τα τυπικα δειγματα ειναι σε πολυ χειροτερη κατασταση.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”