Δεν έχει μονομερή διαγραφή του χρέους σήμερα;Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:03 Εγώ προτείνω κρατικές επιχειρήσεις και να αξιοποιηθούν όλοι οι μετανάστες. να δοθούν σε έλληνες εκτάσεις στα νησιά και να κάνουν σπίτια.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η επόμενη μέρα - 20 Απριλίου 2020
Re: Η επόμενη μέρα - 20 Απριλίου 2020
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Έζησα να δω την ευλογημένη ημέρα που όποτε ξεμυτίζει αριστερός από λαγούμι αντιμετωπίζει πάνδημη και ομόθυμη ομοβροντία από φατούρο, χλεμπόνες και γιούχα.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:20 Έζησα να δω την ευλογημένη ημέρα που όποτε ξεμυτίζει αριστερός από λαγούμι αντιμετωπίζει πάνδημη και ομόθυμη ομοβροντία από φατούρο, χλεμπόνες και γιούχα.

ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Ε, αν δεν έχετε προτάσεις, μην κλαίγεστε για τις προτάσεις που επιβάλλουν τα μμε.nemo έγραψε: 20 Απρ 2020, 14:56 Μας έχουν καταντήσει έτσι που δεν έχουμε προτάσεις ή μαλλον έχουμε αλλά είναι πιο δύσκολες από έναν εύκολο ακόμη δανεισμό
Οκ, είναι μία βαλβίδα εκτόνωσης η επιθετική κλάψα αλλά μέχρι ένα σημείο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
the comet the course the tail
τι συμβολίζει αυτό το ημίτονο;Bazoomba έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:26ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:20 Έζησα να δω την ευλογημένη ημέρα που όποτε ξεμυτίζει αριστερός από λαγούμι αντιμετωπίζει πάνδημη και ομόθυμη ομοβροντία από φατούρο, χλεμπόνες και γιούχα.
![]()
Είδαμε πως λειτουργούν οι κρατικές επιχειρήσεις.Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:03 Εγώ προτείνω κρατικές επιχειρήσεις και να αξιοποιηθούν όλοι οι μετανάστες. να δοθούν σε έλληνες εκτάσεις στα νησιά και να κάνουν σπίτια.
Και τις αξιοποιήσεις των εκτάσεων με σπίτια σε νησιά και παραλίες, είδαμε.
Την αξιοποίηση όλων των μεταναστών δεν την είδαμε και ούτε υπάρχει περίπτωση να τη δούμε, γιατί το κυρίως ζητούμενο των περισσότερων δεν είναι να αξιοποιηθούν εργασιακώς αλλά να επιδοτούνται.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Να παρακαλάμε να μην μας τελειώσει η "επιθετική κλάψα αλλιώς θα πάμε στην μοιρολατρική κλάψα που είναι το χειρότεροΓΑΛΗ έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:32Ε, αν δεν έχετε προτάσεις, μην κλαίγεστε για τις προτάσεις που επιβάλλουν τα μμε.nemo έγραψε: 20 Απρ 2020, 14:56 Μας έχουν καταντήσει έτσι που δεν έχουμε προτάσεις ή μαλλον έχουμε αλλά είναι πιο δύσκολες από έναν εύκολο ακόμη δανεισμό![]()
(μου άρεσε ο διαχωρισμός που έκανες) τώρα αναρωτιέμαι αν έχεις εσύ κάτι να προτείνεις
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Υπάρχουν τέσσερα πολύ κομβικά σημεία στην ανάλυση της επόμενης ημέρας
α) Πως θα διαμορφωθούν οι μισθοί. Εκτίμησή μου είναι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα εκμεταλλευτούν
τη κρίση για να μειώσουν το μισθολογικό τους κόστος. Κάποιες δε, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
β) Η διαφαινόμενη κρίση στην αγορά των ακινήτων και δη των επαγγλεματικών. Η καθιέρωση του μοντέλου
της εξ'αποστάσεως εργασίας σε συνδυασμό με τη πτώση του τουρισμού καθώς και με το κλείσιμο αρκετών
μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα οδηγήσουν σε κατάρρευση την αγορά ακινήτων.
γ)Η διαχείριση των κόκκινων δανείων, ένα πρόβλημα που υπήρχε πριν ακόμη εμφανιστεί η πανδημία
δ) Η ύπαρξη υγειονομικών περιορισμών στη λειτουργία ορισμένων κλάδων.
Αυτά τα τέσσερα σημεία είναι τα πλέον ορατά για την επόμενη μέρα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αναλύσεις
μίας πληθώρας διεθνών οργανισμών, ιδρυμάτων και ΜΜΕ που μιλάνε για προκλήσεις όπως οι τεχνολογικές
μεταβολές, οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις ή η κλιματική αλλαγή αλλά για να μη το πάμε στο πολύ θεωρητικό
μένω ως προς το παρόν σε ότι μπορεί να είναι άμεσα ορατό.
α) Πως θα διαμορφωθούν οι μισθοί. Εκτίμησή μου είναι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα εκμεταλλευτούν
τη κρίση για να μειώσουν το μισθολογικό τους κόστος. Κάποιες δε, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
β) Η διαφαινόμενη κρίση στην αγορά των ακινήτων και δη των επαγγλεματικών. Η καθιέρωση του μοντέλου
της εξ'αποστάσεως εργασίας σε συνδυασμό με τη πτώση του τουρισμού καθώς και με το κλείσιμο αρκετών
μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα οδηγήσουν σε κατάρρευση την αγορά ακινήτων.
γ)Η διαχείριση των κόκκινων δανείων, ένα πρόβλημα που υπήρχε πριν ακόμη εμφανιστεί η πανδημία
δ) Η ύπαρξη υγειονομικών περιορισμών στη λειτουργία ορισμένων κλάδων.
Αυτά τα τέσσερα σημεία είναι τα πλέον ορατά για την επόμενη μέρα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αναλύσεις
μίας πληθώρας διεθνών οργανισμών, ιδρυμάτων και ΜΜΕ που μιλάνε για προκλήσεις όπως οι τεχνολογικές
μεταβολές, οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις ή η κλιματική αλλαγή αλλά για να μη το πάμε στο πολύ θεωρητικό
μένω ως προς το παρόν σε ότι μπορεί να είναι άμεσα ορατό.
LETO έγραψε: 20 Απρ 2020, 13:28 Πολλες επιχειρησεις ειναι σαν του Sid Vicious, υγιεις δλδ με καλο ποσοστο κερδους, αλλες τοσες ομως σαν τη δικη μου ειναι επιχειρησεις που βγαινουν μερα - μερα. Εχουν εξοδα 9 και τζιρο 10. Το 1 κερδος ειναι καλο μεροκαματο το οποιο δεν χαθηκε ουτε στα καπιταλ οπως σωστα λεει ο φιλος. Τωρα ομως αλλαζει το πραγμα πολυ. Εγω πχ εχω 40 θεσεις και κοντα μεταξυ τους. Σιγουρα θα μας υποχρεωσει να υπαρχει κενο που σημαινει οτι οι θεσεις μου γινονται στην καλυτερη περιπτωση 20. Καταλαβαινετε τι σημαινει αυτο για το εξοδα 9 τζιρος 10. Κι εχεις τον μητσοτακη να λεει να βαλουν πλατη οι επιχειρησεις να ξανουν αυξησεις κεφαλαιου και να βαλουν απο αυτα που εχουν στη μπαντα. Εγω εχω 5 εργαζομενους συν 2 εγω και ο ο συνεταιρος. 7 ατομα ανεργα.
Για τα μικρα μαγαζακια εστιασης που ειναι η επιτομη της συναθροισης ειναι καταστροφη. Αν για παραδειγμα μπορουσαμε να ανοιξουμε Ιουνιο χωρις περιορισμους το προβλημα δεν θα ηταν μεγαλο. Οσα εξοδα τρεχανε μεχρι τωρα θα εμπαιναν σε δοσεις 1 ή 2 ετων και θα συνεχιζαμε απο εκει που σταματησαμε με ενα μικρο βαρος στην πλατη. Τωρα με το ανοιγμα με μετρα, πολλες επιχειρησεις θα κλεισουν.
Για ενα σημαντικο ποσοστό επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγιας το timing της κατάστασης ηταν το χειροτερο δυνατο: μαγαζια που δουλευουν κυριως ή αποκλειστικα χειμώνα (clubs, λαϊβάδικα, κουτουκια και μπαρακια σε μη προνομιουχα θεση και αλλα πολλα) πιθανοτατα δεν εχει νοημα να ανοιξουν πριν το Σεπτεμβρη. Και αν καποιοι άλλοτε εκαναν κουμαντο κλεινοντας Ιουλη-Αυγουστο (οι περισσοτεροι για να περιορισουν τη χασουρα και οχι για να φανε τα κερδη) , τωρα πανε καρφι για 5-6 μηνες out of business. Αρκετοι ακομα, με πεσμενη (υπο Κ. Σ) δουλειά κατα τους ζεστους μηνες, τωρα με το σοκ της πανδημιας και την αψιλία που ακολουθει αναποφευκτα, τον ηπιαν.
Για μενα θα ηταν καλη ιδεα να δοθει η ευκαιρια σε καποιες επιχειρήσεις να συνεχισουν μετα το ανοιγμα της αγορας σε καθεστως lock down με την αντιστοιχη οικονομικη στηριξη, αμεση και μεσοπροθεσμη(συνεχιση επιδοματος, ρυθμιση οφειλων, αν αναπροσαρμογη τρεχουμενων & λειτουργικων εξοδων), μεχρι αρχες φθινοπωρου.
Ετσι, θα υπαρξουν καλυτερες προυποθεσεις και για οσους ανοιξουν(μικροτερος ανταγωνισμος).
Τα ιδια και για τον τουρισμο. Δε βλεπω το λογο να ανοιξουν ολα τα ξενοδοχεια και καταλυματα παντου. Ας μοιραστει η σαφως μικροτερη πιτα τουρισμου φετος σε λιγότερα στόματα.
Κατα τη γνωμη μου, αρκετες περιοχες θα τη βγαλουν αρκετα καλα φετος, παρα την ανωμαλια της πανδημιας. Η Χαλκιδικη πχ, δουλευει παραδοσιακα δυο μηνες (Απριλιος-Μαιος-Ιουνιος ηταν ανεκαθεν φύρα ). Και οπως ειπωθηκε παραπανω, οι περισσοτεροι φτανουν εκει οδικως. Αρκει βεβαια, να μην παραταθει κι αλλο το άνοιγμα της αγορας, γενικοτερα.
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:20 Έζησα να δω την ευλογημένη ημέρα που όποτε ξεμυτίζει αριστερός από λαγούμι αντιμετωπίζει πάνδημη και ομόθυμη ομοβροντία από φατούρο, χλεμπόνες και γιούχα.
Εγώ πάλι σε βλέπω στην καθημερινή κλινική παρατήρηση. Πρέπει να σε φροντίζουν πλέον. Μπαίνεις στο στάδιο που θα χάνεις και μυική μάζα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Δεν νομίζω ότι κλάφτηκα για κάτι, βλέπω ως νομοτελειακή συνέπεια το οτιδήποτε συμβαίνει.nemo έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:56Να παρακαλάμε να μην μας τελειώσει η "επιθετική κλάψα αλλιώς θα πάμε στην μοιρολατρική κλάψα που είναι το χειρότεροΓΑΛΗ έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:32Ε, αν δεν έχετε προτάσεις, μην κλαίγεστε για τις προτάσεις που επιβάλλουν τα μμε.nemo έγραψε: 20 Απρ 2020, 14:56 Μας έχουν καταντήσει έτσι που δεν έχουμε προτάσεις ή μαλλον έχουμε αλλά είναι πιο δύσκολες από έναν εύκολο ακόμη δανεισμό![]()
(μου άρεσε ο διαχωρισμός που έκανες) τώρα αναρωτιέμαι αν έχεις εσύ κάτι να προτείνεις
Και επειδή νομίζω ότι οι θέσεις μου είναι γενικώς σαφείς αλλά δεν θεωρώ δεδομένο ότι τις ξέρεις, για να μην σε κουράζω διευκρίνησε το αντικείμενο για το οποίο θέλεις προτάσεις.
Αναφορικά με τη θέση μου για τα μέτρα, διευκρινίζω από τώρα ότι δεν έχω ιδιαίτερες ενστάσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα. Πιστεύω ότι συγκριτικά με άλλες χώρες, τα πήγε απολύτως ικανοποιητικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Είδες που καρφώνεσαι ότι δεν μπορείς ούτε το τασάκι να αδειάσεις; Αν ήξερες από δουλειά θα σεβόσουν το προϊόν της εργασίας του ανθρώπου. Κάπως θα καταλάβαινες ότι δεν μπορεί με τόση δουλειά να χρωστάει κάποιος. Άρα κάτι τρέχει. Άρα είναι μούφα αυτό το χρέος και κάποιοι μας κλέβουν. αλλά που να τα σκεφτείς αυτά; στο καφενείο; ή στο κρεβάτι που σου φέρνανε να τρως την ομελετίτσα σου βλέποντας σήριαλ στην τηλεόραση μπούλη.
Επόμενος παρακαλώ...
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Δεν έχεις άδικο ως προς την νομοτελειακή συνέπεια άλλα δεν μου αρέσει να το ακούω γιατί μου θυμίζει την σφαγή των αμνώνΓΑΛΗ έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:07Δεν νομίζω ότι κλάφτηκα για κάτι, βλέπω ως νομοτελειακή συνέπεια το οτιδήποτε συμβαίνει.nemo έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:56Να παρακαλάμε να μην μας τελειώσει η "επιθετική κλάψα αλλιώς θα πάμε στην μοιρολατρική κλάψα που είναι το χειρότεροΓΑΛΗ έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:32
Ε, αν δεν έχετε προτάσεις, μην κλαίγεστε για τις προτάσεις που επιβάλλουν τα μμε.![]()
Και επειδή νομίζω ότι οι θέσεις μου είναι γενικώς σαφείς αλλά δεν θεωρώ δεδομένο ότι τις ξέρεις, για να μην σε κουράζω διευκρίνησε το αντικείμενο για το οποίο θέλεις προτάσεις.
Αναφορικά με τη θέση μου για τα μέτρα, διευκρινίζω από τώρα ότι δεν έχω ιδιαίτερες ενστάσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα. Πιστεύω ότι συγκριτικά με άλλες χώρες, τα πήγε απολύτως ικανοποιητικά.
στις ημέρες του πάσχα όπου νομοτελειακά τα σφάζουμε Προτάσεις εννοώ σε σχέση με τον τιτλο του νήματος
τι προτεινεις σαν τις πρώτες ενεργειες της κυβέρνησης για να έχουμε ταχύτερη ανάπτυξη
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Βάλε ρε να δοκιμάσουμε και εμείς στα ανατολικά, κακούργεSid Vicious έγραψε: 20 Απρ 2020, 14:52 Αναγκαστικά αν χρειαστεί θα αναθεωρήσω και θα προσαρμοστώ απλά ελπίζω να μην χρειαστεί να βάλω ντελίβερι
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
To μινάρισμα, το άναμμα του ναργιλέ, η παπαρολογία σε καφενεδές του Μεταξουργείου, το στρίψιμο μονόφυλλου ή ταυ, δε θεωρούνται δουλειάΧαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:10Είδες που καρφώνεσαι ότι δεν μπορείς ούτε το τασάκι να αδειάσεις; Αν ήξερες από δουλειά θα σεβόσουν το προϊόν της εργασίας του ανθρώπου. Κάπως θα καταλάβαινες ότι δεν μπορεί με τόση δουλειά να χρωστάει κάποιος. Άρα κάτι τρέχει. Άρα είναι μούφα αυτό το χρέος και κάποιοι μας κλέβουν. αλλά που να τα σκεφτείς αυτά; στο καφενείο; ή στο κρεβάτι που σου φέρνανε να τρως την ομελετίτσα σου βλέποντας σήριαλ στην τηλεόραση μπούλη.
Επόμενος παρακαλώ...
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 273 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης