Αυτό και μόνο δηλώνει τη ασημαντότητα της διευκρίνησης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρηθεί βόρειος ο πόλος της πυξίδας. Πολύ πιο εύλογο είναι να θεωρηθεί βόρειος πόλος αυτός που βρίσκεται κοντά στο βόρειο γεωγραφικό πόλο. Θα είχε νόημα η διάκριση αν παρατηρούνταν καθολικά ότι οι μαγνήτες έλκουν διάφορα μέταλλα με διπλάσια ή τριπλάσια δύναμη από τον έναν πόλο εν συγκρίσει με τον άλλον. Θα ήταν κάποιο φαινόμενο δηλαδή που θα απαιτούσε από όλες τις επιστήμες να δώσει σαφείς και διευκρινιστικούς ορισμούς.Spiros252 έγραψε: 31 Δεκ 2019, 07:18 Έχει δίκιο ο stav. Οι πόλοι έχουν διαφορά εφόσον οι δυναμικές γραμμές έχουν κατεύθυνση. Κατά σύμβαση ονομάζουμε το μαγνητικό πόλο της γης που βρίσκεται στο Βόρειο γεωγραφικό ημισφαίριο βόρειο. Στην πραγματικότητα είναι ο νότιος μαγνητικός πόλος - ή όπως αλλιώς ονομάσουμε τον μαγνητικό πόλο εκείνο που εισέρχονται οι μαγνητικές γραμμές.
Με απλά λόγια αν η Γη ειδωθεί ως ένας τεράστιος μαγνήτης, ο νότιός του πόλος θα είναι στο Βορρά (Αρκτική) και ο βόρειός του στο Νότο (Ανταρκτική).
Οι πυξίδες κανονικά θα έπρεπε να είναι ανάποδα, αλλά και η υδρόγειος επίσης, καθώς γεωγραφικός Βορράς και Νότος δεν ορίζονται στο διάστημα. Επειδή όμως οι άνθρωποι του Βορρά έφτιαξαν τους χάρτες το ημισφαίριό μας μπήκε απάνω.
Όταν λες κατεύθυνση εννοείς και φορά; ή μόνο τη διεύθυνση;
Τα ηλιακά σωματίδια ακολουθούν μονόδρομο; Νομίζω όχι. Αν ήταν μονόδρομος, τότε αυτό που λέμε δυναμικές γραμμές και το βλέπουμε με ρινίσματα σιδήρου, δεν θα υπήρχαν; Γιατί να σταθούν τα ρινίσματα σε ένα σημείο της γραμμής και να μην τραβηχτούν όλα στον πόλο;Αυτό που γίνεται όμως είναι πως κάποια ρινίσματα κάνουν κίνηση προς τα δεξιά για να πάρουν θέση και άλλα προς τα αριστερά. Αν το φανταστείς με ανθρώπους που κάνουν παράσταση σε ένα στάδιο - αυτά τα κιτς παλιότερης εποχής που παίρνουν θέσεις οι άνθρωποι και τα παίρνει η κάμερα από πάνω-μακριά και βγαίνει κάτι φαντασμαγορικό) θα παρατηρούσες ότι για να καταφέρουν ένα σχήμα με τάξη θα έχουν διάφορες κατευθύνσεις για να κάνουν τις αλλαγές τους.
Αυτό μπορεί να παίρνει για ασήμαντο, αλλά εμένα μου λέει ότι εν τέλει, τα σωμάτια που πέφτουν πάνω σε δυναμικά πεδία παίρνουν φορά ανάλογα με τη γωνία πρόσπτωσης πάνω στη γραμμή.
Και γενικά ρε μάγκες όταν μιλάει ο παλιός να τον ακούτε. Για τον μπέουλο διάκριση είναι αυτή που κολλήσαμε και ματαλέω