Αυτοί έχουν άλλους λόγους : τους ίδιους που έχουν και οι Τούρκοι όταν αποκαλούν τους Ελληνοκύπριους ρωμιούς όπως φυσικά και τη μειονότητα της Πόλης.Μπίστης έγραψε: 01 Δεκ 2019, 12:01Είναι της μόδας πολλοί αναθεωρητές να προτάσσουν το ρωμιός από τα παρατσούκλια μας γιατί είναι πιό γενικό ή ουδέτερο, γιά εθνικό αποχρωματισμό και βαρύτητα στο πολιτικό κομμάτι της εθνικότητας αντί της καταγωγής.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Δεκ 2019, 11:56
Ακόμη και οι αντιθέσεις προσδιορίζουν τις έννοιες. Ενίοτε με μεγαλύτερη σαφήνεια.
Θα μπορούσες να απαντήσεις "αντιρωμιός" ή "ντρέπομαι που είμαι Ρωμιός".
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Λεμε οτι οι Ελληνες ειναι "ρωμιοι". Εχει σχεση με τους ρωμαιους?
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Re: Λεμε οτι οι Ελληνες ειναι "ρωμιοι". Εχει σχεση με τους ρωμαιους?
Το δεύτερο είναι χειρότερο.
We said if she 'd stop hooking I' d stop killing people. I guess we were aiming high.
-
πατησιωτης
ΑΟΖ Ρωμιών δεν υφίσταται διότι δεν υπάρχει Ρωμανία,υπάρχει όμως ΑΟΖ Ελλάδος.
Υπάρχει βορείως της Βουλγαρίας, είναι πιό Ρωμαίοι απο τους ρωμιούς και ευχαριστούμε που κατοχύρωσαν το όνομα
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Τη ρωμιοσύνη... την ύμνησε ο μέγας σύντροφος ποιητής... γιατί να τη μαγαρίσω;ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Δεκ 2019, 11:56Ακόμη και οι αντιθέσεις προσδιορίζουν τις έννοιες. Ενίοτε με μεγαλύτερη σαφήνεια.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Δεκ 2019, 11:37Εγώ απαντάω ανθέλληνΓΑΛΗ έγραψε: 01 Δεκ 2019, 11:36 Αν ερωτηθούν 100 ή 1000 Έλληνες "τι είσαι;" κάποιοι θα απαντήσουν "Ρωμιός" και κάποιοι "Έλληνας".
Προσωπικώς, δεν θεωρώ ότι όσοι απαντήσουν "Ρωμιός" θα έχουν ως σημείο αναφοράς το θριαμβικό κόνσεπτ της Ρώμης.![]()
Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Εμένα πάντα που έκανε εντύπωση ότι από τον 2 αιώνα π.χ. που κατακτήθηκε ο (σημερινός) ελληνικός χώρος από τους Ρωμαίους, μέχρι και τον 4-5 αιώνα μ.χ. που διαλύθηκε το σύστημα της ρ.α., δεν καταγράφονται αξιοσημείωτες εξεγέρσεις. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές βορειότερα ή στην Ιουδαία και αλλού. Για την ακρίβεια, η κατάσταση στη (σημερινή) Ελλάδα φαίνεται ότι ήταν τόσο ήρεμη που οι Ρωμαίοι δεν είχαν εκεί ούτε καν μια λεγεώνα ως έδρα. Και μιλάμε για 5 αιώνες τουλάχιστον.
Σε τι συμπέρασμα μας οδηγεί αυτό;
Στο ότι είμαστε ξαδελφάκια
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
-
πατησιωτης
Στο ότι επρόκειτο για συγγενείς πολιτισμούς.Κατ αρχήν οι θεοί των Ρωμαίων πλην του Ιανού και κανα δυο άλλων ήσαν οι ελληνικοί με λατινικα ονόματα.kameron έγραψε: 01 Δεκ 2019, 12:25 Εμένα πάντα που έκανε εντύπωση ότι από τον 2 αιώνα π.χ. που κατακτήθηκε ο (σημερινός) ελληνικός χώρος από τους Ρωμαίους, μέχρι και τον 4-5 αιώνα μ.χ. που διαλύθηκε το σύστημα της ρ.α., δεν καταγράφονται αξιοσημείωτες εξεγέρσεις. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές βορειότερα ή στην Ιουδαία και αλλού. Για την ακρίβεια, η κατάσταση στη (σημερινή) Ελλάδα φαίνεται ότι ήταν τόσο ήρεμη που οι Ρωμαίοι δεν είχαν εκεί ούτε καν μια λεγεώνα ως έδρα. Και μιλάμε για 5 αιώνες τουλάχιστον.
εξήγησέ του μου λίγο αυτό εαν θέλειςΜπίστης έγραψε: 01 Δεκ 2019, 12:18Υπάρχει βορείως της Βουλγαρίας, είναι πιό Ρωμαίοι απο τους ρωμιούς και ευχαριστούμε που κατοχύρωσαν το όνομα
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δεν καταλαβαίνω τίποτε
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι οι ακαδημαϊκές ή μη προσεγγίσεις σ' αυτό το θέμα, είναι σαν το όνομα του προφιτερόλ. Έτσι, για να 'χουμε να λέμε.Σουβλίτσα έγραψε: 01 Δεκ 2019, 12:08ενδιαφέρουσα η παρατήρησή σουΜπίστης έγραψε: 01 Δεκ 2019, 12:01Είναι της μόδας πολλοί αναθεωρητές να προτάσσουν το ρωμιός από τα παρατσούκλια μας γιατί είναι πιό γενικό ή ουδέτερο, γιά εθνικό αποχρωματισμό και βαρύτητα στο πολιτικό κομμάτι της εθνικότητας αντί της καταγωγής.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Δεκ 2019, 11:56
Ακόμη και οι αντιθέσεις προσδιορίζουν τις έννοιες. Ενίοτε με μεγαλύτερη σαφήνεια.
Επί του θέματος, για μένα η λέξη "Ρωμιοσύνη" παραπέμπει περισσότερο σε καημό παρά σε επιβλητικό κύρος. Σαφώς και η ρίζα ξεκινά από το όνομα της Ρώμης αλλά αυτός ο καημός γεννιέται μετά την πτώση της Νέας Ρώμης. Βασικό.
Και τα στοιχεία που συνθέτουν τον συγκεκριμένο καημό, είναι ελληνικά.
Ο Καβάφης έλεγε "Δεν είμαι Έλληνας, είμαι ελληνικός".
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
πατησιωτης
Το αίμα νερό δεν γίνεται.Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 01 Δεκ 2019, 12:19 Τη ρωμιοσύνη... την ύμνησε ο μέγας σύντροφος ποιητής... γιατί να τη μαγαρίσω;
Αρχαία Ελλάδα = Δυτική Δημοκρατία.
Βασιλεία Ρωμαίων = Τσάρος πασών των Ρωσιών.
Μιλάνε μιά γλώσσα που είναι λατινική και πιό κοντά σρης Ρώμης από τις ισπανογαλλίες, τώρα αν το dna τους είναι και πιο ρωμαικό από το δικό μας, αυτά θα έπρεπε να ψάχνονται ελεύθερα ...
Συμφωνάω.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Δεκ 2019, 12:32
Επί του θέματος, για μένα η λέξη "Ρωμιοσύνη" παραπέμπει περισσότερο σε καημό παρά σε επιβλητικό κύρος. Σαφώς και η ρίζα ξεκινά από το όνομα της Ρώμης αλλά αυτός ο καημός γεννιέται μετά την πτώση της Νέας Ρώμης. Βασικό.
Άρα ορθώς μιλάμε για ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, συνέχεια του οποίου υπήρξε η βυζαντινή αυτοκρατορία, απόρροια τόσο της ρωμαϊκής όσο και της αρχαιοελληνικής πολιτισμικής παράδοσης.πατησιωτης έγραψε: 01 Δεκ 2019, 12:28Στο ότι επρόκειτο για συγγενείς πολιτισμούς.Κατ αρχήν οι θεοί των Ρωμαίων πλην του Ιανού και κανα δυο άλλων ήσαν οι ελληνικοί με λατινικα ονόματα.kameron έγραψε: 01 Δεκ 2019, 12:25 Εμένα πάντα που έκανε εντύπωση ότι από τον 2 αιώνα π.χ. που κατακτήθηκε ο (σημερινός) ελληνικός χώρος από τους Ρωμαίους, μέχρι και τον 4-5 αιώνα μ.χ. που διαλύθηκε το σύστημα της ρ.α., δεν καταγράφονται αξιοσημείωτες εξεγέρσεις. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές βορειότερα ή στην Ιουδαία και αλλού. Για την ακρίβεια, η κατάσταση στη (σημερινή) Ελλάδα φαίνεται ότι ήταν τόσο ήρεμη που οι Ρωμαίοι δεν είχαν εκεί ούτε καν μια λεγεώνα ως έδρα. Και μιλάμε για 5 αιώνες τουλάχιστον.
Μόνο που με την απόλυτη επικράτηση των χριστιανικών δοξασιών, εκ των πραγμάτων η β.α. απομακρύνεται, ενίοτε και με βίαιο τρόπο, από ένα βασικό στοιχείο της ελληνορωμαϊκής κληρονομιάς, διατηρώντας ωστόσο άλλα (γλώσσες, διοικητική δομή). Βαθμιαία θα προσαρμοσθεί και σε έτερες ανατολικές επιρροές που θα ενισχύσουν τον απολυταρχικό της χαρακτήρα ενίοτε και το σκοταδισμό. Στην πορεία των αιώνων, η έλευση νέων φύλων (Σλάβοι κ.α.), θα δημιουργήσουν ένα αμάγαλμα φυλετικό, ένα είδος πολυπολιτισμικότητας ως προς τη σύνθεση του πληθυσμού. Άρα τόσο η αφήγηση Φαλμεράϊερ όσο και η αφήγηση Παπαρρηγόπουλου λένε μισές αλήθειες και μισές ανακρίβειες. Κάτι φυσικό αφού και οι δύο εξυπηρετούσαν εθνικές σκοπιμότητες κατά την εποχή γέννησης των εθνικισμών στην Ευρώπη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 47 Απαντήσεις
- 1866 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jimmy81
-
- 12 Απαντήσεις