!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πεσκανδρίτσα.
- Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
Re: Πεσκανδρίτσα.
Ρε Μαλέα εσυ δεν ελεγες ποντικοφαγους τα λαυρακια και τα σνόμπαρες για μπριτζόλα; έλεος
Ας μιλησει καμια μαντάμ σουσου της καλής κουζίνας, εσυ θα λάβεις βημα οταν ο μπλακπεη αναλάβει την πασχαλινή σούβλα πάλι
Ας μιλησει καμια μαντάμ σουσου της καλής κουζίνας, εσυ θα λάβεις βημα οταν ο μπλακπεη αναλάβει την πασχαλινή σούβλα πάλι
πρέπει να ισχύειBeria έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 01:52Τι κι όμως ρε στεριανοι;
Πεσκανδριτσα κάνανε στο σόι από το 60 που θυμάμαι εγώ και σίγουρα κι άλλα πενήντα χρόνια πίσω.
Για νησιώτες μιλάμε, όχι για μωραιτες που τους έλεγες για ψάρι και σου λέγανε γουρνοπουλα
Έχω σαν όνειρο που μας πήγαινε ο πατέρας Κυριακές για πεσκαντρίτσα σε κουτούκι (Σαρδέλα τον έλεγαν;) στην πλατεία Βαρνάβα του Παγκρατίου τέλη δεκαετίας '70. Από εκεί έδειξαν και στη Κρητικιά μάνα να την κάνει.
Όταν τη σύστησε στην 50ετή πεθερά (από παραθαλάσσιο μέρος, αλλά Πελοποννησία), εκείνη έφριξε πώς και τρώνε τόσο άσχημο πλάσμα. Με το που δοκίμασε, από το σοκ μπήκε κλιμακτήριο...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Tarkovsky την 26 Νοέμ 2019, 02:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Ότι και καλά ήταν βρέφος στα τέλη της δεκαετίας του 70.Tarkovsky έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:17πρέπει να ισχύει
Έχω σαν όνειρο που μας πήγαινε ο πατέρας Κυριακές για πεσκαντρίτσα σε κουτούκι (Σαρδέλα τον έλεγαν;) στην πλατεία Βαρνάβα του Παγκρατίου τέλη δεκαετίας '70. Από εκεί έδειξαν και στη κρητικιά μάνα να την κάνει.
Όταν τη σύστησε στην 50ετή πεθερά (από παραθαλάσσιο μέρος, αλλά Πελοποννήσου), εκείνη έφριξε πώς και τρώνε τόσο άσχημο πλάσμα. Με το που δοκίμασε, από το σοκ μπήκε κλιμακτήριο...
Τι ντίβες θε μου!
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Kala θα σας δεθξω εγω θα δείτε τι θα παθετε
Μελετώ για λιθρινια τωρα, λογικά βγαίνουν μονο πελαγισια ε;
Μελετώ για λιθρινια τωρα, λογικά βγαίνουν μονο πελαγισια ε;
ναι - κ ειναι τα ιδια σκατα με λιμανισιους κεφαλουςΝτεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:16 Ρε Μαλέα εσυ δεν ελεγες ποντικοφαγους τα λαυρακια και τα σνόμπαρες για μπριτζόλα; έλεος
Πελαγισιο λαυρακα - λυκο δεν θα βρεις - εκτος αν ...
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
άμα θες να φας κοτόπουλο, πάρε κοτόπουλοΝτεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:11 Τα ψάρια ιχθυοτροφείου πχ τσιπούρες λαυρακια αξίζουν ή τα ταΐζουν με κακές τροφές;
τα ίδια σκατά τα ταΐζουν
φαγγριά, μυτάκια, λαβράκιαΝτεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:11 Μερικα που τα λενε "πελαγισια" και οντως εχουν μια ελαχιστα διαφορετική γεύση αλλα η τιμη ειναι για ιχθυοτροφειου, τι παίζει; τα κρέατα "ελευθέρας βοσκής" πες τα αμολανε μια μέρα σε ελευθερα βοσκη πριν την σφαγή, στα ψάρια τι σκατα κάνουν;
δεν τα έχουν περιορισμένα, αλλά τα ταΐζουν καθημερινώς σε συγκεκριμένους τόπους όπου και τα παγιδεύουν όταν φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος
μακριά
50 είδη ψαριού βγάζει το Αιγαίο, τι τον θες τον σολωμό; (και σιγά τη νοστιμιά)Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:11 Νέος μπακουρονοικοκυρης εδω, μαγειρεύω πολλα χρονια αλλα από θαλασσινά δεν εχω ιδέα, τωρα ξεκιναω
Δεν μ αρέσουν τα τηγανητά εκτος γλώσσας ξερωγω
Ούτε τα πολυ μικρά με κοκκαλακια
Ο Σολωμός λενε οτι ειναι ανθυγεινος
Τα φρέσκα σε καρβουνο ειναι απλησιαστα
Για προσιτη τιμη και φουρνο, τι προτείνετε;
Μονο μπακαλιαρο με καπονια σούπα εχω εμπειρία και γλωσσα φιλέτο τηγανι που αρεσει και στον κ.Τελη
για φούρνο, σαρδέλα - οικονομικότατη, νοστιμότατη, υγιεινότατη και ευκολότατη να τη βρεις (τις πρώτες φορές κινδυνεύεις να σου πασάρουν φρίσσες, αλλά μετά θα μάθεις)
Εάν είσαι Αθήνα και μπορείς κάποιο από τα πρωινά μέχρι τις 2:30, πήγαινε Βαρβάκειο - φρεσκότατα, οικονομικότατα και, προπάντων, τρελή ποικιλία. Εάν είσαι Πειραιά, πήγαινε αντίστοιχα στην ψαραγορά αριστερά όπως κατεβαίνεις τη Γούναρη. Εάν είσαι Κερατσίνι, είσαι στον παράδεισο...
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Beria έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:11Άι χειτ το μπρεικ ιτ του γιου, αλλά αυτό δεν είναι ψαράκι
[img]https://i.postimg.cc/z3ZQsp53/1104 ... .jpg[/img]
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
έχω και φωτογραφία από τον Σαρδέλα(;)Beria έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:19Ότι και καλά ήταν βρέφος στα τέλη της δεκαετίας του 70.Tarkovsky έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:17πρέπει να ισχύειBeria έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 01:52
Τι κι όμως ρε στεριανοι;
Πεσκανδριτσα κάνανε στο σόι από το 60 που θυμάμαι εγώ και σίγουρα κι άλλα πενήντα χρόνια πίσω.
Για νησιώτες μιλάμε, όχι για μωραιτες που τους έλεγες για ψάρι και σου λέγανε γουρνοπουλα
Έχω σαν όνειρο που μας πήγαινε ο πατέρας Κυριακές για πεσκαντρίτσα σε κουτούκι (Σαρδέλα τον έλεγαν;) στην πλατεία Βαρνάβα του Παγκρατίου τέλη δεκαετίας '70. Από εκεί έδειξαν και στη κρητικιά μάνα να την κάνει.
Όταν τη σύστησε στην 50ετή πεθερά (από παραθαλάσσιο μέρος, αλλά Πελοποννήσου), εκείνη έφριξε πώς και τρώνε τόσο άσχημο πλάσμα. Με το που δοκίμασε, από το σοκ μπήκε κλιμακτήριο...
Τι ντίβες θε μου!
Spoiler
Έγχρωμη, καθώς τα έγχρωμα φιλμ είχαν ανακαλυφθεί πριν γεννηθώ. ΕΓΩ...
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
μονο που λες πετρογκαζ αρκειΧαοτικός έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:11 Σεντόνια; Μουσακάς είναι; Ένα γαμωτηγάνισμα δεν είναι ρε; Αυτό με το αλεύρι μια ζωή θυμαμαι να ρίχνω στο τηγάνι κάτι λασπώδες.
Το αφήνεις στεγνώνει και το ξαναπερνάς, το είχα δει και πρέπει να παίζει ρόλο.
Σπάω το κεφάλι μου να βρω που έχουμε το πετρογκάζ γιατί θυμάμαι πριν κάμποσα χρόνια ήρθε ο γκαζάς και μου άφησε μία βουτανίου. Τελικά θυμήθηκα. Τη θέλαμε για το φλόγιστρο γιατί καψαλίζαμε τα τελάρα από τα μελίσσια. Έχω χώρο στην αυλή να κάνω μία φάση με γκάζι. Μαλακία μου τόσα χρόνια. Χρήσιμη ιδέα μου έδωσες φίλε.
ποσα kw ειναι η πετρογκαζιερα σου μαστορα;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Έτσι τις λέγαμε πάντα τις εστίες ρε. Δεν ξέρω ότι μετριέται σε κιλοβάτ η ισχύς τους. Δεν έχω εστία αν είναι θα έπαιρνα τριπλή όχι αυτή που έδειξες.Αγις έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:48μονο που λες πετρογκαζ αρκειΧαοτικός έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:11 Σεντόνια; Μουσακάς είναι; Ένα γαμωτηγάνισμα δεν είναι ρε; Αυτό με το αλεύρι μια ζωή θυμαμαι να ρίχνω στο τηγάνι κάτι λασπώδες.
Σπάω το κεφάλι μου να βρω που έχουμε το πετρογκάζ γιατί θυμάμαι πριν κάμποσα χρόνια ήρθε ο γκαζάς και μου άφησε μία βουτανίου. Τελικά θυμήθηκα. Τη θέλαμε για το φλόγιστρο γιατί καψαλίζαμε τα τελάρα από τα μελίσσια. Έχω χώρο στην αυλή να κάνω μία φάση με γκάζι. Μαλακία μου τόσα χρόνια. Χρήσιμη ιδέα μου έδωσες φίλε.- η σωστη εστια ειναι το παν
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
εχει και διπλη κ τριπλη η φοκερ - η νο 1 εταιρεια στο ειδος - λες να μην γνωριζω γιατι δεν στην προτεινα ;Χαοτικός έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:57Έτσι τις λέγαμε πάντα τις εστίες ρε. Δεν ξέρω ότι μετριέται σε κιλοβάτ η ισχύς τους. Δεν έχω εστία αν είναι θα έπαιρνα τριπλή όχι αυτή που έδειξες.Αγις έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:48μονο που λες πετρογκαζ αρκειΧαοτικός έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:11 Σεντόνια; Μουσακάς είναι; Ένα γαμωτηγάνισμα δεν είναι ρε; Αυτό με το αλεύρι μια ζωή θυμαμαι να ρίχνω στο τηγάνι κάτι λασπώδες.
Σπάω το κεφάλι μου να βρω που έχουμε το πετρογκάζ γιατί θυμάμαι πριν κάμποσα χρόνια ήρθε ο γκαζάς και μου άφησε μία βουτανίου. Τελικά θυμήθηκα. Τη θέλαμε για το φλόγιστρο γιατί καψαλίζαμε τα τελάρα από τα μελίσσια. Έχω χώρο στην αυλή να κάνω μία φάση με γκάζι. Μαλακία μου τόσα χρόνια. Χρήσιμη ιδέα μου έδωσες φίλε.- η σωστη εστια ειναι το παν
μονοεστιακα να αγοραζεις και εχετα διπλα το ενα στο αλλο
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Τορνεαδόρ, την καλύτερη ψαραγορά εκτός αθηναϊκού κέντρου διαθέτει η Νέα Ιωνία.
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
η καλυτερη ''ψαραγορα'' ειναι εκει που εχουν χρημαTarkovsky έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 03:03 Τορνεαδόρ, την καλύτερη ψαραγορά εκτός αθηναϊκού κέντρου διαθέτει η Νέα Ιωνία.
ΝΟΜΟΣ( παναρχαιος - απαραβατος κ χωρις εξαιρεσεις)
ΖΗΝΗΔΕΩΣ