Ειναι και στατους ομως - μην στενοχωριεσαι - μου σπαραζεις την καρδια .Naida έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 21:38Δεν το ήξεραΑγις έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 21:34
''έως τον σκοτεινό καστανόφαιο ( Μούργο, κατά την ποιμενική ορολογία ) και τον ραβδωτό.''
http://www.koe.gr/index.php/el/greekbre ... poimenikos![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ανώτατη γυπαετική 101
Re: ανώτατη γυπαετική 101
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
Nero
έστω κι έτσι, μου φαίνεται πολύ υποτιμητικό να αποκαλείς μαϊμού οποιονδήποτε απο τους μεγάλους πιθήκους, ιδιαίτερα τελευταία που έχω καταπιαστεί να τους μελετάω. Μου φαίνεται περίπου αντίστοιχο με το να αποκαλείς έναν άνθρωπο πίθηκο...και ας είμαστε πίθηκοι.hellegennes έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 21:32Οι μαϊμούδες είναι όρος ομπρέλα που περιλαμβάνει και εμάς, τυπικά. Ταξινομικά είμαστε υποκατηγορία μαϊμούδων, αλλά στην κοινή συνείδηση μαϊμούδες είναι τα πρωτεύοντα που έχουν ουρά. Οι μαϊμούδες σαν όρος δεν σημαίνει τίποτα στην βιολογία. Δεν χρησιμοποιείται ταξινομικά. Γι' αυτό και λέμε ότι καλύπτει όλες τις οικογένειες πρωτευόντων που έχουν μόνο ένα ζεύγος θηλών. Σε πολλά βιβλία όμως θα δεις τους πιθήκους να εξαιρούνται από τις μαϊμούδες, άτυπα.
- hellegennes
Αυτή η αίσθηση είναι ο λόγος που ακόμη και βιολόγοι διστάζουν να συμπεριλάβουν τους πιθήκους στις μαϊμούδες. Αλλά αυτή η αίσθηση για μένα αποπνέει θρησκευτικό κόλλημα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Θέλω να πω ότι είναι μεταφυσική ενόχληση, όχι ότι υφίσταται εξαιτίας της θρησκείας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αγις έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 21:41Ειναι και στατους ομως - μην στενοχωριεσαι - μου σπαραζεις την καρδια .Naida έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 21:38Δεν το ήξεραΑγις έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 21:34
''έως τον σκοτεινό καστανόφαιο ( Μούργο, κατά την ποιμενική ορολογία ) και τον ραβδωτό.''
http://www.koe.gr/index.php/el/greekbre ... poimenikos![]()
Γλυκούλη μου

Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
-
Nero
μπορεί και να'χεις δίκιο αλλά και μεταφυσική να είναι η προέλευση, δεν με πειράζει γιατί τη θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμη ως άποψη. Βλέπεις καλώς ή κακώς, η δυνατότητα ενσυναίσθησης που διαθέτουν οι άνθρωποι είναι...dymanic να το πω και αναμφίβολα, καλώς ή κακώς γίνεται πιο ισχυρή όσο ένας άνθρωπος βλέπει στον άλλον τον εαυτό του. Θέλω να πω ότι αν πείσεις τον πολύ κόσμο ότι οι μεγάλοι πίθηκοι είναι κάτι παραπάνω απο απλές μαϊμούδες, βοηθάς τη διατήρησή τους. Ευγενές ψεύδος μπορείς να το πεις, αν και δεν έχω πειστεί ότι είναι ψεύδος.hellegennes έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 21:48 Αυτή η αίσθηση είναι ο λόγος που ακόμη και βιολόγοι διστάζουν να συμπεριλάβουν τους πιθήκους στις μαϊμούδες. Αλλά αυτή η αίσθηση για μένα αποπνέει θρησκευτικό κόλλημα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Θέλω να πω ότι είναι μεταφυσική ενόχληση, όχι ότι υφίσταται εξαιτίας της θρησκείας.
Κατηγορούν τη Dian Fossey ότι τα είχε χαμένα και κατέληξε να συμπαθεί τους Γορίλες περισσότερο απο τους ανθρώπους. Μπορεί και να έχουν δίκιο αλλά δεν είχε αυτή την "τρελή" οπτική και υπολόγιζε τις ζωές και τις περιουσίες λίγο παραπάνω σήμερα δεν θα υπήρχαν ορεινοί γορίλες
Μα υπάρχει κοινός χώρος, οι ανθρωπίδες, κοινώς οι μεγάλοι πίθηκοι, οι μαϊμούδες ανήκουν στους μικρούς πιθήκους και όλοι μαζί στους πιθήκους .
the end
- hellegennes
Μα δεν διαφέρει σε κάτι το να πω ότι όλα τα πρωτεύοντα με δύο βυζιά είναι μαϊμούδες από το να πω ότι όλα τα συναψιδωτά με βυζιά είναι θηλαστικά. Φυσικά και οι μεγάλοι πίθηκοι είναι κάτι παραπάνω από τις μαϊμούδες με ουρά όπως και όλα τα πρωτεύοντα είναι κάτι παραπάνω από τα τρωκτικά. Αλλά όπως τα τρωκτικά και τα πρωτεύοντα είναι αμφότερα θηλαστικά, έτσι τα μαϊμούδια με ουρά και οι πίθηκοι είναι αμφότερα μαϊμούδες.Nero έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 22:02μπορεί και να'χεις δίκιο αλλά και μεταφυσική να είναι η προέλευση, δεν με πειράζει γιατί τη θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμη ως άποψη. Βλέπεις καλώς ή κακώς, η δυνατότητα ενσυναίσθησης που διαθέτουν οι άνθρωποι είναι...dymanic να το πω και αναμφίβολα, καλώς ή κακώς γίνεται πιο ισχυρή όσο ένας άνθρωπος βλέπει στον άλλον τον εαυτό του. Θέλω να πω ότι αν πείσεις τον πολύ κόσμο ότι οι μεγάλοι πίθηκοι είναι κάτι παραπάνω απο απλές μαϊμούδες, βοηθάς τη διατήρησή τους. Ευγενές ψεύδος μπορείς να το πεις, αν και δεν έχω πειστεί ότι είναι ψεύδος.hellegennes έγραψε: 07 Νοέμ 2019, 21:48 Αυτή η αίσθηση είναι ο λόγος που ακόμη και βιολόγοι διστάζουν να συμπεριλάβουν τους πιθήκους στις μαϊμούδες. Αλλά αυτή η αίσθηση για μένα αποπνέει θρησκευτικό κόλλημα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Θέλω να πω ότι είναι μεταφυσική ενόχληση, όχι ότι υφίσταται εξαιτίας της θρησκείας.
Κατηγορούν τη Dian Fossey ότι τα είχε χαμένα και κατέληξε να συμπαθεί τους Γορίλες περισσότερο απο τους ανθρώπους. Μπορεί και να έχουν δίκιο αλλά δεν είχε αυτή την "τρελή" οπτική και υπολόγιζε τις ζωές και τις περιουσίες λίγο παραπάνω σήμερα δεν θα υπήρχαν ορεινοί γορίλες
Δεν ξέρω πώς να το πω καλύτερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 616 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης