Σελίδα 4 από 23

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 03:09
από Ελβετός Τραπεζίτης
hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2018, 01:50 Πήγε να γράψει Ελλάδα και το μετάνιωσε.
Λαθος, αλλά πως σου ηρθε κάτι τέτοιο;

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 03:19
από hellegennes
Έμπνευση

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 03:48
από Ελβετός Τραπεζίτης
Κατα την γνωμη μου η Ελληνική Κουζίνα είναι απλή και έχει να επιδείξει πολλά γευστικά πίατα, αλλά δεν ειναι κατι το ιδιαίτερο.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 09:06
από Daje
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2018, 23:37
Daje έγραψε: 04 Απρ 2018, 08:32 Νο.1 κουζινα παγκοσμιως = Ιταλικη
Νο.2 κουζινα παγκοσμιως = ?
Νο.3 κουζινα παγκοσμιως = ?
Η Ιταλική έχει αρκετά ελαφριά πιάτα και παράδοση σε αρκετά γλυκά, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των γνωστών της πιάτων είναι σαβουροφούντ: πίτσα και μακαρόνια. Αυτά ξέρουν όλοι σαν ιταλική κουζίνα.


Τωρα τι ν'απαντησω σ'αυτο?
Ειναι σαν να λεει κανεις οτι ο Παρθενωνας ειναι λιγες κολωνες και δοκαρια ενωμενα μεταξυ των και τιποτα το σπουδαιο.
Το οτι ο καθε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ασελγει πανω σε αυτα τα πιατα, δεν σημαινει οτι πρεπει να αποδεχτουμε αυτη την, ΑΘΛΙΑ, φαγητοκτονια.
ΜΗΝ ΜΕ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 10:03
από Ερμής
ο χέλης μου θύμισε ένα επικό που είχε πει ο κόκορας στο άλλο πχώρουμ.

"Τι είναι η παρμεζάνα; μια κακή και άνοστη γραβιέρα είναι"

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 10:05
από Cecily Anne
Ερμής έγραψε: 05 Απρ 2018, 10:03 ο χέλης μου θύμισε ένα επικό που είχε πει ο κόκορας στο άλλο πχώρουμ.

"Τι είναι η παρμεζάνα; μια κακή και άνοστη γραβιέρα είναι"
Τι είναι το χαβιάρι, αυγά. Σιγά. Είναι και μαύρα. Μπλιαχ.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 10:15
από Ερμής
και μικρά

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 10:28
από fagano3
Daje έγραψε: 05 Απρ 2018, 09:06
hellegennes έγραψε: 04 Απρ 2018, 23:37
Daje έγραψε: 04 Απρ 2018, 08:32 Νο.1 κουζινα παγκοσμιως = Ιταλικη
Νο.2 κουζινα παγκοσμιως = ?
Νο.3 κουζινα παγκοσμιως = ?
Η Ιταλική έχει αρκετά ελαφριά πιάτα και παράδοση σε αρκετά γλυκά, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των γνωστών της πιάτων είναι σαβουροφούντ: πίτσα και μακαρόνια. Αυτά ξέρουν όλοι σαν ιταλική κουζίνα.


Τωρα τι ν'απαντησω σ'αυτο?
Ειναι σαν να λεει κανεις οτι ο Παρθενωνας ειναι λιγες κολωνες και δοκαρια ενωμενα μεταξυ των και τιποτα το σπουδαιο.
Το οτι ο καθε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ασελγει πανω σε αυτα τα πιατα, δεν σημαινει οτι πρεπει να αποδεχτουμε αυτη την, ΑΘΛΙΑ, φαγητοκτονια.
ΜΗΝ ΜΕ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ
Aντικειμενικα πιτσες και ζυμαρικα ειναι σαβουροφαγητο ειτε φτιαχνονται στην Ιταλια ειτε απο Τουρκο που εχει αγορασει τρατορια στη Γερμανια.

Ναι στην Ιταλια μπορει να εχει καλυτερη γευση,τεχνικη και υλικα αλλα δεν παυει να ειναι σαβουροφαγητο.Αυτο το πραγμα δεν μπορει να ονομαστει κουζινα .Ειναι σαν να λεμε τα πιτογυρα κουζινα.

Σιγουρα εχουν οι νοτιοιταλοι αξιολογα φαγητα και κουζινα αλλα δεν ειναι αυτα.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 10:32
από Cecily Anne
fagano3 έγραψε: 05 Απρ 2018, 10:28 Aντικειμενικα πιτσες και ζυμαρικα ειναι σαβουροφαγητο ειτε φτιαχνονται στην Ιταλια ειτε απο Τουρκο που εχει αγορασει τρατορια στη Γερμανια.

Ναι στην Ιταλια μπορει να εχει καλυτερη γευση,τεχνικη και υλικα αλλα δεν παυει να ειναι σαβουροφαγητο.Αυτο το πραγμα δεν μπορει να ονομαστει κουζινα .Ειναι σαν να λεμε τα πιτογυρα κουζινα.

Σιγουρα εχουν οι νοτιοιταλοι αξιολογα φαγητα και κουζινα αλλα δεν ειναι αυτα.
Από που κι ως που είναι σαβούρα ένα φαί που περιέχει
1. Υδατάνθρακα και Φυτικές Ίνες
2. Πρωτεΐνη
3. Λιπαρά;

Σαβούρα το κάνει ο τρόπος που το φτιάχνουν οι άμπαλοι, στην πρωταρχική του μορφή είναι υπερπλήρες πιάτο, φουλ θρεπτικό.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 10:35
από fagano3
Ναι ολοι οι διατροφολογοι προτεινουν να τρωμε μακαροναδες και πιτσες.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 10:37
από Cecily Anne
fagano3 έγραψε: 05 Απρ 2018, 10:35 Ναι ολοι οι διατροφολογοι προτεινουν να τρωμε μακαροναδες και πιτσες.
Ναι, εμένα σχεδόν κάθε δεύτερη βδομάδα μου έχει μακαρόνια. Πίτσα όχι, γιατί βαριέμαι να φτιάχνω.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 10:39
από fagano3
Cecily Anne έγραψε: 05 Απρ 2018, 10:37
fagano3 έγραψε: 05 Απρ 2018, 10:35 Ναι ολοι οι διατροφολογοι προτεινουν να τρωμε μακαροναδες και πιτσες.
Ναι, εμένα σχεδόν κάθε δεύτερη βδομάδα έχω μακαρόνια. Πίτσα όχι, γιατί βαριέμαι να φτιάχνω.
Καθε δευτερη βδομαδα εχει διαφορα με το καθε μερα εχω πρωτο πιατο μακαρονια.

Επισης καθε δευτερη βδομαδα μπορει να τρως και σοκολατα.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 10:41
από Cecily Anne
fagano3 έγραψε: 05 Απρ 2018, 10:39

Καθε δευτερη βδομαδα εχει διαφορα με το καθε μερα εχω πρωτο πιατο μακαρονια.

Επισης καθε δευτερη βδομαδα μπορει να τρως και σοκολατα.
Αν δεν έκανα διατροφή, για να βάλω μύες θα είχα πιο συχνά. Στις δίαιτες δηλαδή είχα πιο συχνά.
Κάθε μέρα τρώω υδατάνθρακα υπό μορφή ψωμιού σχεδόν σε 3 από 6 γεύματα. Αν τα βάλεις κάτω και τα αθροίσεις, το φλιτζανάκι υδατάνθρακα που κάνουν οι Ιταλοί πρώτο πιάτο είναι λιγότερο από τα τοστ κλπ που μου έχει εμένα στη διατροφή.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 10:44
από fagano3
Ναι το ασπρο ψωμι του τοστ ειναι επισης σαβουρα οπως και τα μακαρονια.

Ψωμι ομως μπορεις να εχεις ποιοτικο.

Αυτο που σωζει τους Ιταλους ειναι οτι τρωνε λιγο,γυμναζονται και δεν καπνιζουν.Οχι η διατροφικη αξια της σαβουροπιτσας και των σαβουρομακαρονιων.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 10:46
από hellegennes
Οι υδατάνθρακες είναι ό,τι χειρότερο σε οποιαδήποτε δίαιτα. Το ότι δεν πειράζει να τρως μια στις τόσες δεν σημαίνει ότι δεν είναι σαβούρα ένα φαγητό που είναι αποκλειστικά υδατάνθρακας.

Πάντως ο Daje παρεξήγησε αυτό που έγραψα για τα ελαφριά πιάτα. Τιμητικό είναι, όχι επιβαρυντικό. Υπάρχουν αρκετά ιταλικά πιάτα με ενδιαφέρον αλλά σχεδόν κανένα δεν είναι γνωστό σαν μέρος της ιταλικής κουζίνας εκτός από κάτι ταλιάτες.