Αγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 14:57
Αν δεν είσαι πάνω απο την ψησταριά με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι να παλεύεις με τις φλογες και τις στάχτες και στο άλλο ένα μπιστολάκι για να την μπουρλοτιάζεις με μπαλαντέζα πατέντα απο καλώδιο για λαμπατέρ πλακέ 0. 50 χλ λεπτής μόνωσης να σούρνεται στο τσιμέντο και στα νερά
Μάλιστα, κι όλα αυτά πηδώντας σχοινάκι ταυτόχρονα για να προκαλείς τίποτα κατάλληλες δονήσεις υποθέτω
Τρώμε έξω λοιπόν "στα κάρβουνα"
YouOnlyLiveOnce έγραψε: 11 Μάιος 2018, 12:44
Τις τελευταιες φορες που ψησαμε,κατι δεν μου αρεσε.
Δεν μπορουσα να καταλαβω τι.
Ελεγα πως ετυχε ,δεν ηταν καλο το κρεας,ψηθηκε πολυ η λιγο.
Τελικα καταλαβα οτι δεν μου αρεσε το γεγονος οτι το κρεας δεν ειχε
αυτην την χαρακτηριστικη μυρωδια του καρβουνου.
Τι μπορει να φταει για αυτο; Τι κανουν λαθος οι ψηστες;
Φταινε οι ψηστες; η μηπως τα καρβουνα; Η κατι αλλο;
Δωστε συμβουλες,χανομαστε
Εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι βάζουν το κρέας επάνω στα κάρβουνα μόνο όταν έχουν ασπρίσει, το ξύλο παίζει ρόλο μόνο ως προς την διάρκεια. Η ελιά είναι για να σουβλίσεις γουρουνόπουλα που θέλει ώρες.... όχι να ψήσεις μπριζόλες!
Ναι τα αφηνουν να ασπρισουν.Αλλα ελεγα μηπως αυτο φταιει που αργουν καπως
να βαλουν τα κρεατα,μεχρι που περιμενουν να ασπρισουν.
Αγις έγραψε: 11 Μάιος 2018, 14:57
Αν δεν είσαι πάνω απο την ψησταριά με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι να παλεύεις με τις φλογες και τις στάχτες και στο άλλο ένα μπιστολάκι για να την μπουρλοτιάζεις με μπαλαντέζα πατέντα απο καλώδιο για λαμπατέρ πλακέ 0. 50 χλ λεπτής μόνωσης να σούρνεται στο τσιμέντο και στα νερά
Μάλιστα, κι όλα αυτά πηδώντας σχοινάκι ταυτόχρονα για να προκαλείς τίποτα κατάλληλες δονήσεις υποθέτω
Τρώμε έξω λοιπόν "στα κάρβουνα"
Προτιμώ τη φλώρικη - αραχτή σχολή ψησίματος για να ασχολούμαι ελάχιστα και όσο χρειαστεί να γίνουν τα φαγητά να πίνω και να τρώω μεζέδες . Αρχονταςςςςςς
Για δοκίμασε να βάλεις το κρέας μέσα στην ψησταριά και τα κάρβουνα πάνω στη σχάρα και πες μας τις εντυπώσεις σου
Ωραίος ο Σαλ Ελάχιστοι το γνωρίζουν αυτό .Ρισπέκτ.
Το κάνω αλλά στο δοχείο ετοιμασίας κάρβουνου που ουσιαστικά είναι μία μικρή ψησταριά - ροκετ οβεν και κατάλληλο λόγω σχεδιασης για την τεχνική.
waldorf έγραψε: 11 Μάιος 2018, 16:49
Mε το ασημένιο δισκάκι και,κυρίως,το κολονάτο στο ούζο σε συνδυασμό με το πλαστικό μπουκάλι,διεκδικείς θέση στο μουσείο.
ασε που πέρα απο το ακατάλληλο ποτήρι δεν βάζω παγάκια.
Saliveros έγραψε: 11 Μάιος 2018, 16:47
Για δοκίμασε να βάλεις το κρέας μέσα στην ψησταριά και τα κάρβουνα πάνω στη σχάρα και πες μας τις εντυπώσεις σου
Ωραίος ο Σαλ Ελάχιστοι το γνωρίζουν αυτό .Ρισπέκτ.