Σελίδα 4 από 1418
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 12:14
από bluerose
Πολύ ωραιο, σαν λαχανόρυζο κάπως, αλλά με το κιμά εντελώς άλλη συνταγή
Θα το κάνω
Μονο τα νερά του λάχανου που βγάζει αρκουν φαντάζομαι για να μη σφίξει ή λαπαδιάσει το ρυζι,γενικά πρέπει προσεχθεί αυτό. Ακούγεται νόστιμο
Κι επισης αν βάλω κιμά δε βάζω δυοσμο, μόνο αν τους κάνω νηστήσιμους σκετο ρύζι δλ
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 12:17
από bluerose
Isomnia έγραψε: 27 Απρ 2018, 12:10
bluerose έγραψε: 27 Απρ 2018, 11:54
Ποιο τρόπο
Εμένα όταν δεν βράζω το ρυζι, βγαίνουν με αμπελόφυλλα τεράστια
Αν το βράσω πρώτα βγαινουν οκ, με άσπρο λάχανο δε το συζητώ, χάλια.
Το μυστικό είναι στο τύλιγμα βρε κορίτσια, πρώτον και δεύτερον στο βράσιμο.
Τυλίγουμε σφιχτά τόσο όσο και βράζουμε σε σιγανή φωτιά με βάρος από πάνω (συνήθως ένα πιάτο ανάποδα που εφαρμόζει σε διάμετρο με την κατσαρόλα και κάτι βαρύ από πάνω πχ ένα μπρίκι με νερό - παλιά βάζανε πέτρα).
Κατέλειξα στο συμπέρασμα για μένα δλ, ότι πρέπει να είναι βρασμένο το ρύζι κι έπειτα να τα τυλίγω, όμως ισα ισα που θα αρπάξει κι όχι όλη την αναλογία 1 ρύζι-2 νερό, γιατί έτσι θα γίνουν λαπάς εως ότου ψηθει και το εξωτερικό. Ισα ισα για να μη γινουν τεράστια.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 12:21
από Isomnia
bluerose έγραψε: 27 Απρ 2018, 12:17
Κατέλειξα στο συμπέρασμα για μένα δλ, ότι πρέπει να είναι βρασμένο το ρύζι κι έπειτα να τα τυλίγω, όμως ισα ισα που θα αρπάξει κι όχι όλη την αναλογία 1 ρύζι-2 νερό, γιατί έτσι θα γίνουν λαπάς εως ότου ψηθει και το εξωτερικό. Ισα ισα για να μη γινουν τεράστια.
Το ρύζι με τη σύβραση δλδ κιμάς και μυρωδικά πρέπει να είναι ωμό.
Την ποσότητα την υπολογίζεις με το κουταλάκι του γλυκού όχι παραγεμισμένο για μισό φύλλο λάχανου.
Το νερό πρέπει ίσα ίσα να σκεπάζει το φαγητό και τέλος, για να μη σου κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας πριν την πρώτη στρώση τοποθετείς τα ρετάλια απ' το λάχανο που σου περίσσεψαν. Προσέχεις οι στρώσεις των σαρμάδων να είναι σφιχτές για να μην σου διαλυθούν.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 12:26
από bluerose
Isomnia έγραψε: 27 Απρ 2018, 12:21
bluerose έγραψε: 27 Απρ 2018, 12:17
Κατέλειξα στο συμπέρασμα για μένα δλ, ότι πρέπει να είναι βρασμένο το ρύζι κι έπειτα να τα τυλίγω, όμως ισα ισα που θα αρπάξει κι όχι όλη την αναλογία 1 ρύζι-2 νερό, γιατί έτσι θα γίνουν λαπάς εως ότου ψηθει και το εξωτερικό. Ισα ισα για να μη γινουν τεράστια.
Το ρύζι με τη σύβραση δλδ κιμάς και μυρωδικά πρέπει να είναι ωμό.
Την ποσότητα την υπολογίζεις με το κουταλάκι του γλυκού όχι παραγεμισμένο για μισό φύλλο λάχανου.
Το νερό πρέπει ίσα ίσα να σκεπάζει το φαγητό και τέλος, για να μη σου κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας πριν την πρώτη στρώση τοποθετείς τα ρετάλια απ' το λάχανο που σου περίσσεψαν. Προσέχεις οι στρώσεις των σαρμάδων να είναι σφιχτές για να μην σου διαλυθούν.
Οντος. Εκανα το αντίθετο και βγαίνανε σαρμάδες γίγας, θελει λιγη ποσότητα ή λιγο βράσιμο πριν (για σκέτους με ρύζι δυόσμο κτλ εννοώ)
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 12:31
από Isomnia
bluerose έγραψε: 27 Απρ 2018, 12:26
Οντος. Εκανα το αντίθετο και βγαίνανε σαρμάδες γίγας, θελει λιγη ποσότητα ή λιγο βράσιμο πριν (για σκέτους με ρύζι δυόσμο κτλ εννοώ)
Δεν θέλει λίγο βράσιμο αλλά σιγανό βράσιμο. Εάν έστω ότι η εστία σου έχει μάξιμουμ το 6, πρέπει να μαγειρέψεις στο 3. Και για μια 6λιτρη κατσαρόλα με τρεις στρώσεις σαρμάδες πχ θα χρειαστείς βράσιμο γύρω στα 40 λεπτά.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 17:08
από Cavaliere
Pot au feu. Αλλά την εαρινή βερσιόν. Με κοτόπουλο και σπαράγγια.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 17:55
από Αγις
Εορτή σήμερα - Αρνάκια στις γάστρες για βασικό + περιφερειακά όπως τυρόπιτες , ντολμαδάκια κλπ + καρυδόπιτα.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 17:55
από Naida
Κοτόπουλο λευκό με ρύζι στο φούρνο+ γιαούρτι.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 18:01
από waldorf
Τι είναι το λευκό κοτόπουλο;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 18:05
από Cavaliere
waldorf έγραψε: 27 Απρ 2018, 18:01
Τι είναι το λευκό κοτόπουλο;
Μάλλον όχι κοκκινιστό.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 18:05
από Naida
waldorf έγραψε: 27 Απρ 2018, 18:01
Τι είναι το λευκό κοτόπουλο;
Χωρίς σάλτσα ντομάτας.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 18:07
από Cavaliere
Βουλωμένο γράμμα διάβασα, ο πούστης.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 18:14
από waldorf
Φαντάστηκα κάποια ιδιαίτερη ράτσα και ρώτησα.Κάτι σαν το μαύρο κοτόπουλο.
https://www.mednutrition.gr/portal/life ... -kotopoulo
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 18:18
από Cavaliere
Ρατσιστόμουτρο. Αμέσως πήγε το μυαλό σου σε φυλετικά χαρακτηριστικά.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2018, 18:19
από Αγις
Κοτόπουλο.
Λευκό κρέας = στήθος - φτερούγες , κόκκινο = μπούτια .