Σελίδα 4 από 9

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 02:12
από Γραφικός
Χαοτικός έγραψε: 19 Σεπ 2019, 02:09 Ε εντάξει ρε θα το κόψει σε κάνα δυο άντε τρία κομμάτια. Δεν θα το κάνει και τας κεμπάμπ, αλλά όχι και ολόκληρο. Να μαλακώσει καλύτερα.
Εγώ το παίρνω ολόκληρο, το πλένω, το κόβω και το ρίχνω κατευθείαν στην κατσαρόλα.

Ωραία η πατσά ρε παίδες, αλλά δύσκολη στην παρασκευή της.

Εν τω μεταξύ ο νηματοθέτης ζήτησε πικάντικες σούπες. Ε, φκιάξε μια σούπα και βάλε όταν βράζει δυο- τρεις πιπεριές. Θα γίνει πικάντικη.

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 02:14
από Χαοτικός
istoria m amartia m έγραψε: 19 Σεπ 2019, 01:30
Χαοτικός έγραψε: 18 Σεπ 2019, 23:42 Κι η γυναίκα μου βάζει γιατί γουστάρουν τα παιδιά. Χάνεις όλη την αίσθηση της λιπαρότητας. Ξενέρωμα. :011:

Για τον πατσά που αναφέρθηκε προηγούμενως, εννοείται ότι είναι από τα κορυφαία επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Ό,τι καλύτερο, να τηρήσεις τη σωστή σειρά. Μπαράκι, μπουρδέλο και μετά για πατσά.

Εικόνα

Όχι ρε μαλάκα δεν παίρνω τα παιδιά στο μπουρδέλο! Μόνο τη γυναίκα μου (κάνουμε παρτούζες με την πουτάνα. Άμα είναι κι ο νταβατζής εκεί περνάει καλύτερα η γυναίκα, αλλά συνήθως δεν είναι γαμώτο!). Τα παιδιά τ' αφήνω στο μπαράκι και κάποια στιγμή φεύγουν μόνα τους, υπολογίζοντας το χρόνο και πάνε στο πατσατζίδικο να συναντηθούμε όλοι εκεί.

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 02:16
από istoria m amartia m
Χαοτικός έγραψε: 19 Σεπ 2019, 02:14
istoria m amartia m έγραψε: 19 Σεπ 2019, 01:30
Χαοτικός έγραψε: 18 Σεπ 2019, 23:42 Κι η γυναίκα μου βάζει γιατί γουστάρουν τα παιδιά. Χάνεις όλη την αίσθηση της λιπαρότητας. Ξενέρωμα. :011:

Για τον πατσά που αναφέρθηκε προηγούμενως, εννοείται ότι είναι από τα κορυφαία επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Ό,τι καλύτερο, να τηρήσεις τη σωστή σειρά. Μπαράκι, μπουρδέλο και μετά για πατσά.

Εικόνα

Όχι ρε μαλάκα δεν παίρνω τα παιδιά στο μπουρδέλο! Μόνο τη γυναίκα μου (κάνουμε παρτούζες με την πουτάνα. Άμα είναι κι ο νταβατζής εκεί περνάει καλύτερα η γυναίκα, αλλά συνήθως δεν είναι γαμώτο!). Τα παιδιά τ' αφήνω στο μπαράκι και κάποια στιγμή φεύγουν μόνα τους, υπολογίζοντας το χρόνο και πάνε στο πατσατζίδικο να συναντηθούμε όλοι εκεί.
Θα ειμαι το σαββατο στο νιρβάνα με δορα86 τύπε

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 02:17
από Ορέστης 35
Κλασσικη κοκκινη κριθαρακι με μπολικο τριμμενο τζιντζερ που την κανει θερμαντικη αλλα οχι βαρια.

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 02:20
από Χαοτικός
istoria m amartia m έγραψε: 19 Σεπ 2019, 02:16
Χαοτικός έγραψε: 19 Σεπ 2019, 02:14
istoria m amartia m έγραψε: 19 Σεπ 2019, 01:30


Εικόνα

Όχι ρε μαλάκα δεν παίρνω τα παιδιά στο μπουρδέλο! Μόνο τη γυναίκα μου (κάνουμε παρτούζες με την πουτάνα. Άμα είναι κι ο νταβατζής εκεί περνάει καλύτερα η γυναίκα, αλλά συνήθως δεν είναι γαμώτο!). Τα παιδιά τ' αφήνω στο μπαράκι και κάποια στιγμή φεύγουν μόνα τους, υπολογίζοντας το χρόνο και πάνε στο πατσατζίδικο να συναντηθούμε όλοι εκεί.
Θα ειμαι το σαββατο στο νιρβάνα με δορα86 τύπε
δώσε συντεταγμένες ρε.

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 02:22
από Lestat
Σουπα με μανιταρια και κολοκύθα.

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 09:18
από O I
istoria m amartia m έγραψε: 19 Σεπ 2019, 02:06 Σωραιος τυπε
Το σκορδο δεν ειναι λιγο πολυ;
Το νοστιμίζει.
Αν θες βάζεις το μισό και όταν το ξανα μαγειρέψεις βρίσκεις τις αναλογίες των υλικών που σ' αρέσουν.

Ο.Ι.

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 09:39
από Ασέβαστος
O I έγραψε: 19 Σεπ 2019, 01:50 Συνταγή
Ροφό, σφυρίδα, βλάχο ή μπακαλιάρο στον ταβά

Κομμένο το ψάρι σε φέτες 3-4 cm πάχος (ο μπακαλιάρος 6-7) και τις φέτες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε έτσι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μετά τις βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα (κατά προτίμηση αλουμίνιο για να χυλώσει το ζουμί) προσθέτοντας νερό να σκεπάζει το ψάρι γύρω στους 2 πόντους και μόλις βράσει το ξαφρίζουμε. Για 4 μερίδες, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο, κομμένα 2 κανονικά κρεμμύδια, καμιά 8-10 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο,1-2 πατάτες κομμένες κατά μήκος στα 4, 1-2 καρότα κομμένα κατά μήκος στα 4, αρκετό σέλινο φύλα άκοφτα και βράζουμε μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό.
Έχουμε στύψει 2 λεμόνια και έχουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό στην άκρη.
Κατά τη βράση, πιάνουμε τα χερούλια κατά διαστήματα και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά για να μη κολλήσει το ψάρι. Δεν βάζουμε κουτάλα ούτε σκεπάζουμε καθ' όλη τη διάρκεια μαγειρέματος διότι δε θα δέσει η λευκή σάλτσα που θα δημιουργηθεί στο τέλος.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος πριν πιει το νερό ρίχνουμε αλάτι και προς το τέλος, όταν θα κοχλάζει δείχνοντάς μας ότι σε λίγο θα κολλήσει το ψάρι, ρίχνουμε το λεμόνι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε το σέλινο και ρίχνουμε όσο πιπέρι θέλουμε και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό. Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να τραβήξει και σερβίρουμε με την κουτάλα-σπάτουλα για παστίτσιο βάζοντας απ' όλα σε κάθε μερίδα και με ένα κουτάλι συμπληρώνουμε το ζουμί που πρέπει να έχει πήξει.
Νοστιμότερο είναι χλιαρό προς ζεστό. Όχι καυτό.
Η ποσότητα λεμονιού ή πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα το βρίσκουμε μόνοι μας. Η επιτυχία πάντως βρίσκεται στην ισορροπία της σάλτσας. Να μην είναι πολύ νερουλή γιατί δε θα δέσει με το λάδι.
Καλή όρεξη

:wave:

Ο.Ι.
:smt023 :smt023

αν και συχνα προτιμω το ροφοκεφαλο σουπα, χωρις καν το υπολοιπο ψαρι (το οποιο μπορει να εχω κανει στα καρβουνα) και μαλιστα στην εντελως απλοικη μορφη του, χωρις πατατες καροτα η ζυμαρικα. σχετο ζουμι, με πολυ λεμονι και πιπερι. καυτο, εξω να χιονιζει, αναμμενο τζακι και ποσοστητα κρασιου ιση με την ποσοστητα σουπας. :oops:

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 09:44
από Ερμής
Οι ελ έχουν αναφερθεί ήδη, οπότε πάμε στις άλλες

μπουγιαμπες
κρεμμυδόσουπα
tom kha gai
red curry
minestra di pasqua

γενικά στις σούπερ, ειδικά όσες περιέχουν ζωική πρωτεΐνη, απαγορεύεται το ζυμαρικό εντός, εκτός των noodles ρυζιού.

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 09:56
από O I
Ασέβαστος έγραψε: 19 Σεπ 2019, 09:39
O I έγραψε: 19 Σεπ 2019, 01:50 Συνταγή
Ροφό, σφυρίδα, βλάχο ή μπακαλιάρο στον ταβά

Κομμένο το ψάρι σε φέτες 3-4 cm πάχος (ο μπακαλιάρος 6-7) και τις φέτες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε έτσι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μετά τις βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα (κατά προτίμηση αλουμίνιο για να χυλώσει το ζουμί) προσθέτοντας νερό να σκεπάζει το ψάρι γύρω στους 2 πόντους και μόλις βράσει το ξαφρίζουμε. Για 4 μερίδες, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο, κομμένα 2 κανονικά κρεμμύδια, καμιά 8-10 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο,1-2 πατάτες κομμένες κατά μήκος στα 4, 1-2 καρότα κομμένα κατά μήκος στα 4, αρκετό σέλινο φύλα άκοφτα και βράζουμε μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό.
Έχουμε στύψει 2 λεμόνια και έχουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό στην άκρη.
Κατά τη βράση, πιάνουμε τα χερούλια κατά διαστήματα και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά για να μη κολλήσει το ψάρι. Δεν βάζουμε κουτάλα ούτε σκεπάζουμε καθ' όλη τη διάρκεια μαγειρέματος διότι δε θα δέσει η λευκή σάλτσα που θα δημιουργηθεί στο τέλος.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος πριν πιει το νερό ρίχνουμε αλάτι και προς το τέλος, όταν θα κοχλάζει δείχνοντάς μας ότι σε λίγο θα κολλήσει το ψάρι, ρίχνουμε το λεμόνι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε το σέλινο και ρίχνουμε όσο πιπέρι θέλουμε και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό. Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να τραβήξει και σερβίρουμε με την κουτάλα-σπάτουλα για παστίτσιο βάζοντας απ' όλα σε κάθε μερίδα και με ένα κουτάλι συμπληρώνουμε το ζουμί που πρέπει να έχει πήξει.
Νοστιμότερο είναι χλιαρό προς ζεστό. Όχι καυτό.
Η ποσότητα λεμονιού ή πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα το βρίσκουμε μόνοι μας. Η επιτυχία πάντως βρίσκεται στην ισορροπία της σάλτσας. Να μην είναι πολύ νερουλή γιατί δε θα δέσει με το λάδι.
Καλή όρεξη

:wave:

Ο.Ι.
:smt023 :smt023

αν και συχνα προτιμω το ροφοκεφαλο σουπα, χωρις καν το υπολοιπο ψαρι (το οποιο μπορει να εχω κανει στα καρβουνα) και μαλιστα στην εντελως απλοικη μορφη του, χωρις πατατες καροτα η ζυμαρικα. σχετο ζουμι, με πολυ λεμονι και πιπερι. καυτο, εξω να χιονιζει, αναμμενο τζακι και ποσοστητα κρασιου ιση με την ποσοστητα σουπας. :oops:
Είναι καλό έτσι για αλλαγή με καλό βαρελήσιο κρασί κατά προτίμηση παλιό Κρητικό :wink

Θα ποστάρω μια άλλη συνταγή που μου έδωσε φίλος που ήταν μάγειρας στο Μακεδονία Παλλάς

Ο.Ι.

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 10:13
από Otto Weininger
istoria m amartia m έγραψε: 19 Σεπ 2019, 01:33
Otto Weininger έγραψε: 18 Σεπ 2019, 23:00 Η θερμοκρασία ξεκινά την πτώση, οπότε ζεστές σούπες θα ετοιμάζονται.


Blue rose likes this συντακτικό
Ανώτερη ποίηση.

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 10:23
από O I
Συνταγή

Έχουμε ένα φαγκρί ή συναγρίδα 2-3 kg. Την καθαρίζουμε (λέπια, εντόσθια και βράγχια).
Παίρνουμε 2 kg αλεύρι, 1 kg χοντρό αλάτι και κάνουμε μια σκληρή ζύμη. Την κόβουμε σε δύο ίσα μέρη και φτιάχνουμε 2 φύλλα πάχους 1-2 cm. Παίρνουμε 1 κοντό ταψί που να χωράει το ψάρι. Τοποθετούμε το ένα φύλλο μέσα και τοποθετούμε το ψάρι επάνω. Παίρνουμε το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε πάνω στο ψάρι. Ενώνουμε τα 2 φύλλα γύρω από το ψάρι χωρίς να εξέχει από πουθενά. Το βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 1,5-2 ώρες.
Το βγάζουμε και κόβουμε τη ζύμη στη ραφή προσεκτικά (η ζύμη έχει γίνει πέτρα) και ξεσκεπάζουμε. Παίρνουμε ένα άλλο ταψί ή ανάλογη πιατέλα που να χωράει το ψάρι, την τοποθετούμε πάνω στο ψάρι και τουμπάρουμε για να πάρουμε το ψάρι χωρίς να το διαλύσουμε.
Έχουμε φτιάξει λαδολέμονο με ρίγανη και γαρνίρουμε στο πιάτο μας. Αν είναι φρέσκο το ψάρι και ειδικά ελευθέρας βοσκής, δεν χρειάζεται πρόσθετα.
Και ν' αρχίσει να μαυρίζει η ζύμη κατά το ψήσιμο το ψάρι μέσα δεν παθαίνει τίποτα.
Η αναλογία της ζύμης είναι 1/3. Αν δεν θέλει κάποιος να είναι αρκετά αλμυρό η αναλογία είναι 1/4.
Σε κάθε περίπτωση το ψάρι τραβάει αλάτι όσο χρειάζεται. Μη τρομάζεις από την ποσότητα. Το έχω δοκιμάσει και στις 2 εκδοχές.

Δοκίμασε και τα λέμε :wink


Ο.Ι.

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 10:46
από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
Ζουρεκ :sal5:

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 10:49
από Λεγεών
Αναφέρθηκε η φασολάδα;

Re: Σούπες

Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2019, 11:03
από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
Λεγεών έγραψε: 19 Σεπ 2019, 10:49 Αναφέρθηκε η φασολάδα;
Η φασολαδα δεν ειναι σουπα.