!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί (Νομίζουμε Ότι) Δεν Κάνουμε Πολλά Παιδιά;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Γιατί (Νομίζουμε Ότι) Δεν Κάνουμε Πολλά Παιδιά;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Cavaliere έγραψε: 05 Αύγ 2019, 18:21
hellegennes έγραψε: 05 Αύγ 2019, 18:17Δεν μπορείς να εξηγήσεις πράγματα που δεν έχουν εξήγηση, όπως πώς ενδιαφέρεσαι για την πρόοδο ενός ανθρώπου που ακόμα δεν υπάρχει. Πρέπει να έχεις ειδικό θέμα ψυχοπάθειας για να πεις «θέλω να κάνω παιδιά γιατί ενδιαφέρομαι για την προόδό τους».
Και πολύ ανέραστη μισανθρωπιά για να πεις ότι δεν μπορείς να νιάζεσαι για τον άνθρωπο που θες να γεννηθεί. Αλλά τι να καταλάβεις , πρέπει πρώτα να βρεις εσύ τι είσαι.
Ο δικός μου χαρακτηρισμός βασίζεται στην πραγματικότητα και την λογική. Δεν μπορείς να νιώθεις αισθήματα για κάποιον που δεν υπάρχει. Ο δικός σου χαρακτηρισμός βασίζεται στο συναίσθημα και την αδυναμία παραδοχής ότι η πρότασή σου δεν βγάζει λογικό νόημα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Koλοκύθια.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Έχω ξαναπεί πως όταν κάνεις παιδιά περνάς αυτόματα στην κατηγορία "γονείς" που δεν είναι τόσο χιπ όσο η κατηγορία "νέοι".

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτό στην απόφαση να μην κάνουν κάποιοι παιδιά.

Θα έπρεπε όμως να τους αλλάξουμε γνώμη και να κανουν; Απαντώ ΟΧΙ. Ας συλλέξουν το Darwin Award τους. Κατηγορηματικοτατα και χωρίς ίχνος κακιας, δεν πρέπει να αναπαραχθούν αυτοί οι μαλάκες γιατί και παιδί να κάνουν θα το λένε τίποτα Ερμιονη-Χρυσηίδα-Αγγελινα (το τελευταίο παραχώρηση στην πεθερά Αγγελική) θα θηλάζει ως τα οχτώ και θα έχει τετρακόσιες νευρωσεις.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 05 Αύγ 2019, 19:22 Έχω ξαναπεί πως όταν κάνεις παιδιά περνάς αυτόματα στην κατηγορία "γονείς" που δεν είναι τόσο χιπ όσο η κατηγορία "νέοι".

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτό στην απόφαση να μην κάνουν κάποιοι παιδιά.

Θα έπρεπε όμως να τους αλλάξουμε γνώμη και να κανουν; Απαντώ ΟΧΙ. Ας συλλέξουν το Darwin Award τους. Κατηγορηματικοτατα και χωρίς ίχνος κακιας, δεν πρέπει να αναπαραχθούν αυτοί οι μαλάκες γιατί και παιδί να κάνουν θα το λένε τίποτα Ερμιονη-Χρυσηίδα-Αγγελινα (το τελευταίο παραχώρηση στην πεθερά Αγγελική) θα θηλάζει ως τα οχτώ και θα έχει τετρακόσιες νευρωσεις.
Αυτά τα κάνουν αυτοί που θέλουν να γίνουν γονείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

μερικοί νιώθουμε πως αν ο καθένας μας υποθετικά πιάνει
ένα τετραγωνικό, ε αυτό το τετραγωνικό δεν είναι αρκετό για να
χτιστεί μέσα του ένας ολάκερος κόσμος

και δεν έχουμε και τα κουράγια βρε αδερφέ
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
foscilis

hellegennes έγραψε: 05 Αύγ 2019, 19:29
foscilis έγραψε: 05 Αύγ 2019, 19:22 Έχω ξαναπεί πως όταν κάνεις παιδιά περνάς αυτόματα στην κατηγορία "γονείς" που δεν είναι τόσο χιπ όσο η κατηγορία "νέοι".

Αυτά τα κάνουν αυτοί που θέλουν να γίνουν γονείς.
Δε νομίζω.

Από την εμπειρία μου τα κάνουν αυτοί που *πρέπει*.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Εγώ θα θελα πάντως αλλά αν θα ήταν δυνατόν να μην υπάρχει και αναγκαστική συμβίωση με το έτερο συμβαλλόμενο μέρος
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
SuperRogue
Phorum.gr user: SuperRogue

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SuperRogue »

Τα παιδιά κοστίζουν.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Chainis έγραψε: 05 Αύγ 2019, 18:23
stavmanr έγραψε: 05 Αύγ 2019, 18:16
Chainis έγραψε: 05 Αύγ 2019, 18:12

Ε ναι, τι ήξεραν από έθνος οι Έλληνες μέχρι το 1950 που έκαναν 5-10 παιδιά κάθε οικογένεια.
Οι Έλληνες του 1940-1950 είχαν πέσει σε τέτοιο επιπεδο αναγκών που δεν διέφεραν σημαντικά από τη σημερινή Σομαλία ή το Αφγανιστάν.
Μιλάμε για μία πονεμένη γενιά που δεν είχε ψωμί να ταΐσει τα παιδιά της.
Αυτό σου εξηγώ εδώ και τόσα ποστς, αλλά βρήκες φαιδρή την πρώτη λέξη και δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις, ... από ευγένεια.
Όπως και το 30 και το 20 και το 10 και τον 19ο αιώνα που πάλι γεννοβολούσαν με τον ίδιο ρυθμό.
Από τον Άρη κατέβηκες εσύ ρε Χαΐνη;
Οι παπούδες και προπαπούδες μας ζούσαν μέσα στη λάσπη, με ένα κομμάτι ψωμί, άντε και μία φασολάδα στις καλές ημέρες, τις γιορτινές.
Δεν είχαν πισιά και πολυθρονάρες σαν του λόγου μας.

Όσο για την "πολιτική συνείδηση", ούτε καν ήξεραν ποιος ειναι υπουργός οικονομικών. Πάλευαν σε ένα χωριουδάκι να πουλήσουν καμία πραμάτεια της πλάκας (κανένα πλεκτό καλάθι, ένα σακί σιτάρι) μπας και σταματήσουν τα κουτσούβελα, δηλαδή οι γονείς μας, να κλαίνε.
Άβαταρ μέλους
foscilis

stavmanr έγραψε: 05 Αύγ 2019, 20:27
Οι Έλληνες του 1940-1950 είχαν πέσει σε τέτοιο επιπεδο αναγκών που δεν διέφεραν σημαντικά από τη σημερινή Σομαλία ή το Αφγανιστάν.
Αυτό σου εξηγώ εδώ και τόσα ποστς, αλλά βρήκες φαιδρή την πρώτη λέξη και δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις, ... από ευγένεια.
Όπως και το 30 και το 20 και το 10 και τον 19ο αιώνα που πάλι γεννοβολούσαν με τον ίδιο ρυθμό.
Οι παπούδες και προπαπούδες μας ζούσαν μέσα στη λάσπη, με ένα κομμάτι ψωμί, άντε και μία φασολάδα στις καλές ημέρες, τις γιορτινές.
Επίσης είχαν τεράστια θνησιμότητα.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

Ο Πολύβιος για την ελληνιστική Ελλάδα :
Η εγκατάλειψη του ελληνικού χώρου από τους πρώτους χρόνους της ρωμαϊκής κατάκτησης

Την εποχή μας [ 2ος αι. π.Χ.] επικρατεί σ' όλη την Ελλάδα απαιδία και ολιγανθρωπία. Αυτά ήταν τα αίτια για να ερημωθούν οι πόλεις αφενός και αφετέρου να ελαττωθεί η παραγωγή στην ύπαιθρο, παρόλο που δε δοκιμαστήκαμε μόνο ούτε από συνεχείς πολέμους ούτε από ασθένειες... Οι άνθρωποι αποφεύγουν το γάμο από αλαζονεία, από φιλαργυρία και οκνηρία ή όσες φορές παντρεύονται αποφεύγουν να ανατρέφουν τα παιδιά που γεννιούνται, εκτός από ένα ή το πολύ δύο, για να τους αφήσουν μεγάλη περιουσία και για να μη δυσκολευτούν οι ίδιοι να τα μεγαλώσουν. Αυτή είναι όλη η αιτία των συμφορών μας, γιατί αν ο πόλεμος αρπάξει το ένα παιδί και η αρρώστια το άλλο, φανερό είναι ότι η οικογένεια μένει χωρίς κληρονόμους και η πόλη αποδυναμώνεται εξαιτίας της έλλειψης κατοίκων.

Πολύβιος. ΛΣΤ', 17, 5-8.

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show ... /333,1349/
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

stavmanr έγραψε: 05 Αύγ 2019, 20:27

Όσο για την "πολιτική συνείδηση", ούτε καν ήξεραν ποιος ειναι υπουργός οικονομικών. Πάλευαν σε ένα χωριουδάκι να πουλήσουν καμία πραμάτεια της πλάκας (κανένα πλεκτό καλάθι, ένα σακί σιτάρι) μπας και σταματήσουν τα κουτσούβελα, δηλαδή οι γονείς μας, να κλαίνε.
Όταν η εθνική συνείδηση δεν μας βολεύει πλεον και γίνεται πολιτικη.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Eγώ έχω 3 παιδιά και τέλη Οκτωβρίου θα έχω και 4ο.
Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης »

Όποιος κατηγορεί τους άλλους πως είναι παρτάκηδες επειδή δεν κάνουν παιδία, αλλά ο ίδιος δεν έχει τουλάχιστον τρία, καλά θα κάνει να το βουλώσει.

Όποιος έχει πάνω από τρία επιβιώνει παρασιτικά εις βάρος της κοινωνίας, οπότε επίσης καλά θα κάνει να το βουλώσει.
alamo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alamo »

Χμ από άποψη κοινωνικής μηχανολογίας και ανθρωπολογίας, για να το καταλάβετε ακόμα και εσείς. Έχω κοτέτσι θέλω αυγά και μπουτακια πανέ, ΑΛΛΑ οι κότες και τα κοκόρια είναι γέρικα και ο καταψύκτες είναι Τίγκα.πειραμα κοινωνικής μηχανικής, τι κάνετε, εεε; Εγώ προσωπικά αδειάζω τον καταψύκτη, για τα σκυλιά, και μπαίνω μέσα.οι σκύλοι επικρατούν, οι ψυλοι και τα τσιμπούρια γαμιιοοουντε στο γελιο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος alamo την 05 Αύγ 2019, 23:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”