Μήπως δεν είναι και τόσο βαρύ τελικά αλλά μόνο μία παπαριά που σας έχουν πει και πιστεύετε;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ότι ξέρουμε για τα Αδώνια - η Ελληνική Ανάσταση
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ότι ξέρουμε για τα Αδώνια - η Ελληνική Ανάσταση
Γιατί γράφετε στο ίντερνετ και δεν πάτε να μετανοήσετε για το προπατορικό αμάρτημα που σας βαραίνει;
Μήπως δεν είναι και τόσο βαρύ τελικά αλλά μόνο μία παπαριά που σας έχουν πει και πιστεύετε;
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
Τοοόσο πολύ..;
Το προπατορικό ρε Λεγεών ούτε εμένα βαραίνει, ούτε εσένα, ούτε κανένας βαπτισμένο Χ.Ο.
Η μετάνοια είναι άλλο πράμα
Ο.Ι.
Το προπατορικό ρε Λεγεών ούτε εμένα βαραίνει, ούτε εσένα, ούτε κανένας βαπτισμένο Χ.Ο.
Spoiler
Βαπτισμένος δεν είσαι;
Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Και δεν σου φαίνεται κακό αυτό; Ή και άδικο απο την μεριά του Θεού;O I έγραψε: 09 Μάιος 2019, 17:08 Στον Άδη;
Κατά την Παλαιά Διαθήκη, την Αρχαία Μυθολογία και τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο απ' ότι γνωρίζω, ναι. Όλες
Ο.Ι.
Κοίτα, έκανα μία ερώτηση σε προηγουμενα ποστ και δεν μου δώσατε ικανοποιητική απάντηση όσοι θεολογείτε.
Την ξαναγράφω εδώ με μερικές συμπληρωματικές ερωτήσεις για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα που ρωτώ:
"Είμαι σιγουρη ότι δεν πιστευεις ότι υπηρξαν πριν τον Χριστό οντότητες που σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν. Ας το αφησουμε έτσι.
Το ερώτημά μου είναι, ΠΩΣ μεταδίδονταν τότε η θεία ενέργεια στους ανθρώπους πριν τον Χριστό;
Η ιστορία της ανθρωπότητας παει πισω απο τον Χριστό περίπου 200.000 χρόνια. Έτσι μας λέει η επιστήμη σημερα.
Είναι δυνατόν ο Θεός όοοολες αυτές τις αμέτρητες ψυχές που προϋπήρξαν να τις άφησε χωρίς έναν "μεσολαβητή" μέσω του οποίου δέχονταν την αγία ενέργεια και όταν πεθαιναν να πηγαίνανε στον Άδη και να ήταν καταδικασμένες;
Μου φαίνεται πολύ άδικο και σκληρό απο την μεριά του Θεού. Γιατί τα 2000 χρόνια είναι πολύ λίγα σε σχέση με τα 200.000 που προηγήθηκαν.
Εκτός και εάν πρίν απο τον Χριστό ΔΕΝ χρειάζονταν τρόπος ώστε να μεταδοθεί η θεία ενέργεια καθώς ήταν ελευθερη και χρειάστηκε μόνο όταν αποκαλυφτηκε ο Θεός στην γη και ενσαρκώθηκε."
Με άλλα λόγια, δεν είχαν αγίους πριν τον Χριστό οι άνθρωποι;
Δεν τους χρειάζονταν;
Η αγία ενέργεια δηλ του Θεού δεν μεταδίδονταν στον κόσμο πριν τον Χριστό;...
"Άχρι καιρού..."
Όχι βέβαια!
θα το έβλεπα έτσι αν μπέρδευα τον Άδη με την κόλαση
Δε χρειάστηκε να δοθεί αυθαίρετα μιας και τη δίνει ο ΑπόστολοςΚοίτα, έκανα μία ερώτηση σε προηγουμενα ποστ και δεν μου δώσατε ικανοποιητική απάντηση όσοι θεολογείτε.
Δεν καταλαβαίνω πως αντιλαμβάνεσαι αυτό που ονομάζεις "θεία ενέργεια" αλλά κατά τ' άλλα απάντηση δόθηκε επαρκώς νομίζω:Την ξαναγράφω εδώ με μερικές συμπληρωματικές ερωτήσεις για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα που ρωτώ:
"Είμαι σιγουρη ότι δεν πιστευεις ότι υπηρξαν πριν τον Χριστό οντότητες που σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν. Ας το αφησουμε έτσι. [γι' αυτό και το διέγραψα ως ασχολίαστο]
Το ερώτημά μου είναι, ΠΩΣ μεταδίδονταν τότε η θεία ενέργεια στους ανθρώπους πριν τον Χριστό;
Η ιστορία της ανθρωπότητας παει πισω απο τον Χριστό περίπου 200.000 χρόνια. Έτσι μας λέει η επιστήμη σημερα.
Είναι δυνατόν ο Θεός όοοολες αυτές τις αμέτρητες ψυχές που προϋπήρξαν να τις άφησε χωρίς έναν "μεσολαβητή" μέσω του οποίου δέχονταν την αγία ενέργεια και όταν πεθαιναν να πηγαίνανε στον Άδη και να ήταν καταδικασμένες;
Μου φαίνεται πολύ άδικο και σκληρό απο την μεριά του Θεού. Γιατί τα 2000 χρόνια είναι πολύ λίγα σε σχέση με τα 200.000 που προηγήθηκαν.
Εκτός και εάν πρίν απο τον Χριστό ΔΕΝ χρειάζονταν τρόπος ώστε να μεταδοθεί η θεία ενέργεια καθώς ήταν ελευθερη και χρειάστηκε μόνο όταν αποκαλυφτηκε ο Θεός στην γη και ενσαρκώθηκε."
Με άλλα λόγια, δεν είχαν αγίους πριν τον Χριστό οι άνθρωποι;
Δεν τους χρειάζονταν;
Η αγία ενέργεια δηλ του Θεού δεν μεταδίδονταν στον κόσμο πριν τον Χριστό;...
(ερμηνευτικά)O I έγραψε: 07 Μάιος 2019, 14:48 Μα διότι "βιώνει τις συνέπειές του"Ακριβέστερα ούτως: "Α Πε. 3,18 ὅτι καὶ Χριστὸς ἅπαξ περὶ ἁμαρτιῶν ἔπαθε, δίκαιος ὑπὲρ ἀδίκων, ἵνα ἡμᾶς προσαγάγῃ τῷ Θεῷ, θανατωθεὶς μὲν σαρκί, ζωοποιηθεὶς δὲ πνεύματι· Α Πε. 3,19 ἐν ᾧ καὶ τοῖς ἐν φυλακῇ πνεύμασι πορευθεὶς ἐκήρυξεν,"
Οπότε, όλοι οι προ Χριστού χριστιανοί, όπως και οι δίκαιοι τής Παλαιάς διαθήκης, μέσα
Ο.Ι.
Ο Άδης εθεωρείτο τόπος διαμονής ΟΛΩΝ των ψυχών π.Χ. δικαίων και αδίκων
Λεέι λοιπόν ο απόστολος Πέτρος ότι ΟΛΟΙ όσοι πίστεψαν ότι ήρθε ο Ελευθερωτής και κήρυξε στα εν φυλακή πνεύματα που ήταν εκεί από την αρχή τής Ανθρώπινης ιστορίας και τον ακολούθησαν στη Ανάστασή Του σώθηκαν.
Αυτό δείχνει παραστατικά και η Βυζαντινή αγιογραφία τής Ανάστασης:

Εδώ δείχνει Νατάσα να κρατάει τον Αδάμ και την Εύα από το χέρι και να τούς έλκει μαζί του εκεί που πηγαίνει και ο Ίδιος.
Πίσω τους φαίνονται ΟΛΟΙ οι προ Χριστού χριστιανοί, εκτός από τους προφήτες τής Παλαιάς δηλαδή, όλοι όσοι διήγαν βίο δίκαιο ηθικό και Χριστιανικό π.Χ.
Όσους από την αρχή τής ανθρώπινης ιστορίας αγαπούσαν τον πλησίον, ήταν ηθικοί, δίκαιοι και πίστεψαν ότι Αυτός ήταν ο Σωτήρας τού Ανθρώπινου γένους όταν τον είδαν εκεί στον Άδη.
Κάτι τέτοιο λέει και ο Απόστολος Πέτρος στην επιστολή του
Χριστός Ανέστη!
Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Αληθώς ανέστη αγαπητέ Ο Ι.
Οπότε καταλαβαίνουμε ότι τον κόσμο τον κρατάει αυτή ακριβώς η έξτρα όπως την λέω εγώ δύναμη του Θεού. Επειδή είχα και γω εμπειρία αγιασμου και γνωρίζω απο πρώτο χέρι τί μεγάλη δυναμη είναι αυτή και πώς αλλάζει ριζικά ΌΛΗ την ύπαρξη του ανθρώπου, έχω αυτήν την απορία που σας γράφω:
ΠΩΣ γίνεται να ζουσε ο κόσμος πριν τον Χριστό ΧΩΡΙΣ αυτήν την αγιαστική δύναμη;;;
Κατάλαβες τί ρωτώ; Δεν εννοώ την απλή φυσική ενέργεια που έχει ήδη δώσει ο Θεός στον κόσμο και ζει απλά. Εννοώ αυτό το "παραπάνω" που χαρίζει και δημιουργεί ετσι στον άνθρωπο αλλά και στον κόσμο όλο μια προπτωτική υπαρξιακή κατάσταση καθώς οι αγιασμένοι βιώνουν μέσα σ αυτόν τον κόσμο της πτώσης τον παράδεισο.
Εδώ θα επιμείνω λίγο. Όταν λέω θεία ενέργεια εννοώ τον αγιασμό και την αγιαστική ενέργεια του Θεού στις ψυχές των ανθρώπων. Όταν ο Θεός θελήσει να μεταμορφώσει έναν άνθρωπο και να τον κάνει να ζει όπως στον παράδεισο του στέλνει μια έξτρα ενέργεια (ας το πω έτσι) με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τον αγιάζει και αυτή η νέα υπαρξιακή κατάσταση του ανθρώπου φαίνεται σε όλες τις ενέργειες, τις εκδηλώσεις τους, στις πράξεις και στα λόγια του και σε όλη του την ζωή γενικά. Αυτό το στάλσιμο της αγιαστικής αυτής ενέργειας σε κάποιες ψυχές (όχι σε όλες) απο την μεριά του Θεού συμβαίνει εδώ και 2000 χρόνια. Απο τότε που ήρθε ο Χριστός. Και μάλιστα λέγεται απο τους αγίους πατέρες ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει όταν θα ΛΙΓΟΣΤΕΨΟΥΝ οι άγιοι. Πρόσεξε, οι άγιοι, όχι οι απλοί πιστοί, έχει διαφορά.O I έγραψε: 31 Μάιος 2019, 09:54
Δεν καταλαβαίνω πως αντιλαμβάνεσαι αυτό που ονομάζεις "θεία ενέργεια" αλλά κατά τ' άλλα απάντηση δόθηκε επαρκώς νομίζω:
Οπότε καταλαβαίνουμε ότι τον κόσμο τον κρατάει αυτή ακριβώς η έξτρα όπως την λέω εγώ δύναμη του Θεού. Επειδή είχα και γω εμπειρία αγιασμου και γνωρίζω απο πρώτο χέρι τί μεγάλη δυναμη είναι αυτή και πώς αλλάζει ριζικά ΌΛΗ την ύπαρξη του ανθρώπου, έχω αυτήν την απορία που σας γράφω:
ΠΩΣ γίνεται να ζουσε ο κόσμος πριν τον Χριστό ΧΩΡΙΣ αυτήν την αγιαστική δύναμη;;;
Κατάλαβες τί ρωτώ; Δεν εννοώ την απλή φυσική ενέργεια που έχει ήδη δώσει ο Θεός στον κόσμο και ζει απλά. Εννοώ αυτό το "παραπάνω" που χαρίζει και δημιουργεί ετσι στον άνθρωπο αλλά και στον κόσμο όλο μια προπτωτική υπαρξιακή κατάσταση καθώς οι αγιασμένοι βιώνουν μέσα σ αυτόν τον κόσμο της πτώσης τον παράδεισο.
"Άχρι καιρού..."
Εγώ άκουσα ότι οι Άγιοι Πατέρες λένε ότι όταν δε θα γίνονται πλέον Θείες Λειτουργίες, τότε θα έρθει το τέλος.Natasha έγραψε: 31 Μάιος 2019, 10:57 Αληθώς ανέστη αγαπητέ Ο Ι.
Εδώ θα επιμείνω λίγο. Όταν λέω θεία ενέργεια εννοώ τον αγιασμό και την αγιαστική ενέργεια του Θεού στις ψυχές των ανθρώπων. Όταν ο Θεός θελήσει να μεταμορφώσει έναν άνθρωπο και να τον κάνει να ζει όπως στον παράδεισο του στέλνει μια έξτρα ενέργεια (ας το πω έτσι) με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τον αγιάζει και αυτή η νέα υπαρξιακή κατάσταση του ανθρώπου φαίνεται σε όλες τις ενέργειες, τις εκδηλώσεις τους, στις πράξεις και στα λόγια του και σε όλη του την ζωή γενικά. Αυτό το στάλσιμο της αγιαστικής αυτής ενέργειας σε κάποιες ψυχές (όχι σε όλες) απο την μεριά του Θεού συμβαίνει εδώ και 2000 χρόνια. Απο τότε που ήρθε ο Χριστός. Και μάλιστα λέγεται απο τους αγίους πατέρες ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει όταν θα ΛΙΓΟΣΤΕΨΟΥΝ οι άγιοι. Πρόσεξε, οι άγιοι, όχι οι απλοί πιστοί, έχει διαφορά.O I έγραψε: 31 Μάιος 2019, 09:54
Δεν καταλαβαίνω πως αντιλαμβάνεσαι αυτό που ονομάζεις "θεία ενέργεια" αλλά κατά τ' άλλα απάντηση δόθηκε επαρκώς νομίζω:
Ο Θεός δεν δίνει επιλεκτικά καμιά αγιαστική χάρη αν ο άνθρωπος δεν την ελκύσει με τον ειλικρινή πνευματικό του αγώνα, γιατί αν το έκανε έτσι, θα ήταν άδικος ο Θεός.
Ο αγιασμός επιτυγχάνεται με την προαίρεση για πνευματικό αγώνα από τον εκάστοτε πιστό. Τότε ο Θεός βλέποντας την προαίρεση και τον πνευματικό αγώνα, επισφραγίζει με "παρηγορητικά δωράκια" ή χαρίσματα πνευματικά.
Οπότε προϋπόθεση αυτών είναι η πίστη και ο προσωπικός αγώνας και όχι αυτό που γράφεις: "Όταν ο Θεός θελήσει να μεταμορφώσει έναν άνθρωπο και να τον κάνει να ζει όπως στον παράδεισο του στέλνει μια έξτρα ενέργεια".
Αν γινόταν όπως συμπεραίνεις, ποιος ο λόγος για αγώνα, στερήσεις και ταλαιπωρίες;
Τότε θα ήταν μάταιη η Πίστη και ο πνευματικός αγώνας προς κατάκτηση των αρετών. δηλαδή τον αγώνα κατά των παθών, την αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον και τελικά τον αγιασμό.
Τον Κόσμο τον κρατάει η απόφαση του Θεού που τον δημιουργήσειΟπότε καταλαβαίνουμε ότι τον κόσμο τον κρατάει αυτή ακριβώς η έξτρα όπως την λέω εγώ δύναμη του Θεού. Επειδή είχα και γω εμπειρία αγιασμου και γνωρίζω απο πρώτο χέρι τί μεγάλη δυναμη είναι αυτή και πώς αλλάζει ριζικά ΌΛΗ την ύπαρξη του ανθρώπου, έχω αυτήν την απορία που σας γράφω:
Ο Θεός δεν κάνει κάτι μάταια
Για τους προ Χριστού Αγίους ή Δίκαιους ή όποιον ζούσε ενάρετα απάντησα στο προηγούμενο ποστ που αρχικά προσπάθησα να συμπληρώσω τον ΟΥΤΙΣ
Και κάτι ακόμα αγαπητή Νατάσα
Η Αγιότητα δεν είναι εμπειρία αλλά κατάσταση που αποκτάται με πνευματικούς αγώνες και έτσι προσελκύει τη χάρη τού Θεού και όχι ότι ο Θεός δίνει τη χάρη Του αυθαίρετα σε όποιον νάνε για εντυπωσιασμό.
Όπως σου είπα και πριν, ο Αγιασμός τού ανθρώπου επιτυγχάνεται με τον προσωπικό του αγώνα κι αν είναι ειλικρινής ο αγώνας του και απλανής, τότε επισφραγίζει ο Θεός τον ειλικρινή του αγώνα με Αγιοπνευματικά χαρίσματα. (διορατικό, προορατικό, θεραπευτικό κ.α.)
Σε κάθε περίπτωση αν ο άνθρωπος πιστεύει ότι τον επισκέπτεται αυθαίρετα ο Θεός για να του δώσει ειδικά "χαρίσματα", το πιθανότερο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται σε πλάνη αυτογνωσίας.
Από την άλλη, ξέρουμε από τη Γραφή και τους Πατέρες ότι δε δέχονταν "αποκαλύψεις" γνωρίζοντας ότι ο Διάβολος μετασχηματίζεται και σε άγγελο φωτός ή Ιησού ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο τής Πίστεώς μας κατά τον Απόστολο, για να πλανήσει ει δυνατόν και τούς εκλεκτούς.
Πόσο μάλλον όταν το "όραμα" παρουσιάζει αντίθετα με τη διδασκαλία τού Χριστού ή αλλιώς φανερώνεται σε κάποιον από εμάς που μπορεί να πιστεύουμε πράγματα αντίθετα με τα τής Πίστεώς μας...
Μας εφιστούν εναγωνίως την προσοχή οι Άγιοι και η Εκκλησία, ότι θέλει πολύ διάκριση αν αυτό που συμβαίνει είναι από τον Θεό ή από τον αντίθετο και ο Άγιος Ιωάννης τής Κλίμακας μας λέει να μη πιστεύουμε κανένα όραμα παρά μόνο σε αυτά που μας μιλούν για την Κρίση και μας δείχνουν την αμαρτωλότητά μας. Κι αυτά ακόμα αν μας φέρνουν ταραχή ή απελπισία να μη τα αποδεχόμαστε επειδή μπορεί να προέρχονται από τον Διάβολο που προσπαθεί να μας απελπίσει για τη σωτηρία μας.
Καταλαβαίνω τι εννοείς και ήδη εξήγησα πως το βλέπω λαμβάνοντας υπ' όψιν μου όλες τις παραμέτρους που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όπως περιγράφεις το συμβάν κι όπως βλέπω να εξηγούν παρόμοιες καταστάσεις οι Απόστολοι και οι Πατέρες μας.Κατάλαβες τί ρωτώ; Δεν εννοώ την απλή φυσική ενέργεια που έχει ήδη δώσει ο Θεός στον κόσμο και ζει απλά. Εννοώ αυτό το "παραπάνω" που χαρίζει και δημιουργεί ετσι στον άνθρωπο αλλά και στον κόσμο όλο μια προπτωτική υπαρξιακή κατάσταση καθώς οι αγιασμένοι βιώνουν μέσα σ αυτόν τον κόσμο της πτώσης τον παράδεισο.
Ψάχτο λίγο στα πατερικά κείμενα και θα τα βρεις αυτά που σου λέω
Καλό μεσημέρι!
Ο.Ι.
Μια στιγμή, πρότου να διαβάσω το παρακάτω που γράφεις, να σου κάνω εδώ μια ερωτηση παλι:O I έγραψε: 01 Ιουν 2019, 14:53Εγώ άκουσα ότι οι Άγιοι Πατέρες λένε ότι όταν δε θα γίνονται πλέον Θείες Λειτουργίες, τότε θα έρθει το τέλος.Natasha έγραψε: 31 Μάιος 2019, 10:57 Αληθώς ανέστη αγαπητέ Ο Ι.
Ο Θεός δεν δίνει επιλεκτικά καμιά αγιαστική χάρη αν ο άνθρωπος δεν την ελκύσει με τον ειλικρινή πνευματικό του αγώνα, γιατί αν το έκανε έτσι, θα ήταν άδικος ο Θεός.
Ο αγιασμός επιτυγχάνεται με την προαίρεση για πνευματικό αγώνα από τον εκάστοτε πιστό. Τότε ο Θεός βλέποντας την προαίρεση και τον πνευματικό αγώνα, επισφραγίζει με "παρηγορητικά δωράκια" ή χαρίσματα πνευματικά.
Οπότε προϋπόθεση αυτών είναι η πίστη και ο προσωπικός αγώνας και όχι αυτό που γράφεις: "Όταν ο Θεός θελήσει να μεταμορφώσει έναν άνθρωπο και να τον κάνει να ζει όπως στον παράδεισο του στέλνει μια έξτρα ενέργεια".
Αν γινόταν όπως συμπεραίνεις, ποιος ο λόγος για αγώνα, στερήσεις και ταλαιπωρίες;
Τότε θα ήταν μάταιη η Πίστη και ο πνευματικός αγώνας προς κατάκτηση των αρετών. δηλαδή τον αγώνα κατά των παθών, την αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον και τελικά τον αγιασμό.
-δεν έστειλε το αγιασμό του έτσι απο του πουθενά ο Θεός στον κακοποιό Παυλο;;;
-δεν τον έστειλε έτσι χωρίς αγώνες και ταλαιπωρίες σε ψυχές που φαινομενικά δεν τον άξιζαν;;;;
"Άχρι καιρού..."
Ο Ι το Πνεύμα όπου θέλει πνέει, μην το ξεχνάς και ο Θεός όποιον και όποια θέλει αγιάζει.
Λοιπόν, ξαναγράφω την απορία μου με άλλα λόγια:
Ο Αγιασμός και η Αγιότητα είναι στην ουσία το Πάντρεμα του Θεού με την ψυχή.
Έχει προηγηθεί το φλέρτ, ο έρωτας και το "κυνήγι" του Θεού απο πριν εννοείται.
Οποτε δυσκολευομαι να καταλάβω το εξής:
Είναι δυνατόν σε όοοοοοοοολα αυτά τα προγηουμενα χρόνια της ζωής του ανθρώπου πάνω στην γη, δηλ στα 198.000 χρόνια μας να
ΜΗΝ ερωτευτηκε και να μην θέλησε και να μην παντρευτηκε τελικά ο Θεός καμία ψυχή;;;;;;;;
Το άγιο Πνεύμα δεν ενοίκησε σε κανέναν άνθρωπο πριν τον Χριστό;;;;;
Είναι δυνατόν σε όοοοοοοοολα αυτά τα προγηουμενα χρόνια της ζωής του ανθρώπου πάνω στην γη, δηλ στα 198.000 χρόνια μας να
ΜΗΝ ερωτευτηκε και να μην θέλησε και να μην παντρευτηκε τελικά ο Θεός καμία ψυχή;;;;;;;;
"Άχρι καιρού..."
- Golden Age
Προφανώς και το έκανε!Natasha έγραψε: 01 Ιουν 2019, 15:05 Ο Ι το Πνεύμα όπου θέλει πνέει, μην το ξεχνάς και ο Θεός όποιον και όποια θέλει αγιάζει.
Το έκανε στους προφήτες και τούς Δίκαιους τής Παλαιάς που τούς έχουμε ως καταγεγραμμένη ιστορία που μιλάει γι' αυτόν τον Θεό που περίμεναν.
Τώρα αν το έκανε σε ανθρώπους πριν την καταγεγραμμένη ιστορία (192.000 χρόνια π.Χ.) δεν ξέρουμε πως και τι..
Μας το εξηγεί άλλωστε ο Πέτρος όπως σου εξήγησα τη γνώμη μου εδώ
Ο.Ι."Α Πε. 3,18 ὅτι καὶ Χριστὸς ἅπαξ περὶ ἁμαρτιῶν ἔπαθε, δίκαιος ὑπὲρ ἀδίκων, ἵνα ἡμᾶς προσαγάγῃ τῷ Θεῷ, θανατωθεὶς μὲν σαρκί, ζωοποιηθεὶς δὲ πνεύματι· Α Πε. 3,19 ἐν ᾧ καὶ τοῖς ἐν φυλακῇ πνεύμασι πορευθεὶς ἐκήρυξεν,"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O I την 01 Ιουν 2019, 15:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ενώ τα υπόλοιπα τα ξέρετε...
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
FUCK DONALD TRUMP
Και όσος αφρά αυτό που λες
Το χωρίο λέει:
"Ιω. 3,3 ἀπεκρίθη Ἰησοῦς καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἀμὴν ἀμὴν λέγω σοι, ἐὰν μή τις γεννηθῇ ἄνωθεν, οὐ δύναται ἰδεῖν τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ. Ιω. 3,4 λέγει πρὸς αὐτὸν ὁ Νικόδημος· πῶς δύναται ἄνθρωπος γεννηθῆναι γέρων ὤν; μὴ δύναται εἰς τὴν κοιλίαν τῆς μητρὸς αὐτοῦ δεύτερον εἰσελθεῖν καὶ γεννηθῆναι; Ιω. 3,5 ἀπεκρίθη Ἰησοῦς· ἀμὴν ἀμὴν λέγω σοι, ἐὰν μή τις γεννηθῇ ἐξ ὕδατος καὶ Πνεύματος, οὐ δύναται εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ. Ιω. 3,6 τὸ γεγεννημένον ἐκ τῆς σαρκὸς σάρξ ἐστι, καὶ τὸ γεγεννημένον ἐκ τοῦ Πνεύματος πνεῦμά ἐστι. Ιω. 3,7 μὴ θαυμάσῃς ὅτι εἶπόν σοι, δεῖ ὑμᾶς γεννηθῆναι ἄνωθεν. Ιω. 3,8 τὸ πνεῦμα ὅπου θέλει πνεῖ, καὶ τὴν φωνὴν αὐτοῦ ἀκούεις, ἀλλ᾿ οὐκ οἶδας πόθεν ἔρχεται καὶ ποῦ ὑπάγει· οὕτως ἐστὶ πᾶς ὁ γεγεννημένος ἐκ τοῦ Πνεύματος."
Του μιλάει ο Ιησούς για την "καταγωγή" Του αλλά και με το υπογραμμισμένο "ὑμᾶς" του εξηγεί για την αναγέννηση εκ του βαπτίσματος.
Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κατάλαβες
Ο.Ι.
...επίσης, το υπογραμμισμένο χωρίο που χρησιμοποιείς είναι άσχετο με το θέμα που θες να υποστηρίξεις.Natasha έγραψε: 01 Ιουν 2019, 15:05 Ο Ι το Πνεύμα όπου θέλει πνέει, μην το ξεχνάς και ο Θεός όποιον και όποια θέλει αγιάζει.
Το χωρίο λέει:
"Ιω. 3,3 ἀπεκρίθη Ἰησοῦς καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἀμὴν ἀμὴν λέγω σοι, ἐὰν μή τις γεννηθῇ ἄνωθεν, οὐ δύναται ἰδεῖν τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ. Ιω. 3,4 λέγει πρὸς αὐτὸν ὁ Νικόδημος· πῶς δύναται ἄνθρωπος γεννηθῆναι γέρων ὤν; μὴ δύναται εἰς τὴν κοιλίαν τῆς μητρὸς αὐτοῦ δεύτερον εἰσελθεῖν καὶ γεννηθῆναι; Ιω. 3,5 ἀπεκρίθη Ἰησοῦς· ἀμὴν ἀμὴν λέγω σοι, ἐὰν μή τις γεννηθῇ ἐξ ὕδατος καὶ Πνεύματος, οὐ δύναται εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ. Ιω. 3,6 τὸ γεγεννημένον ἐκ τῆς σαρκὸς σάρξ ἐστι, καὶ τὸ γεγεννημένον ἐκ τοῦ Πνεύματος πνεῦμά ἐστι. Ιω. 3,7 μὴ θαυμάσῃς ὅτι εἶπόν σοι, δεῖ ὑμᾶς γεννηθῆναι ἄνωθεν. Ιω. 3,8 τὸ πνεῦμα ὅπου θέλει πνεῖ, καὶ τὴν φωνὴν αὐτοῦ ἀκούεις, ἀλλ᾿ οὐκ οἶδας πόθεν ἔρχεται καὶ ποῦ ὑπάγει· οὕτως ἐστὶ πᾶς ὁ γεγεννημένος ἐκ τοῦ Πνεύματος."
Του μιλάει ο Ιησούς για την "καταγωγή" Του αλλά και με το υπογραμμισμένο "ὑμᾶς" του εξηγεί για την αναγέννηση εκ του βαπτίσματος.
Ο.Ι.
ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ όλα αυτά τα χρόνια που μιλώ με πιστους ανθρώπους!!!!!!!!!!!! ΕΥΓΕ ΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!O I έγραψε: 01 Ιουν 2019, 15:30
Προφανώς και το έκανε!
Το έκανε στους προφήτες και τούς Δίκαιους τής Παλαιάς που τούς έχουμε ως καταγεγραμμένη ιστορία που μιλάει γι' αυτόν τον Θεό που περίμεναν.
Τώρα αν το έκανε σε ανθρώπους πριν την καταγεγραμμένη ιστορία (192.000 χρόνια π.Χ.) ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ πως και τι...
Ο.Ι.
Και επειδή ακριβώς δεν το ξέρουμε, ΓΙ ΑΥΤΌ και κάνουμε όλες αυτές τις συζητήσεις περι όντων ανώτερων ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ πριν τον Χριστό και αφήνουμε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για ΕΛΟΧΙΜ, ΕΛ, κουτουλου.
"Άχρι καιρού..."
Πιο ελευθερα τα λέω εγώ, δεν πειράζει....μιλάει η πείρα τώραO I έγραψε: 01 Ιουν 2019, 16:09 Και όσος αφρά αυτό που λες...επίσης, το υπογραμμισμένο χωρίο που χρησιμοποιείς είναι άσχετο με το θέμα που θες να υποστηρίξεις.Natasha έγραψε: 01 Ιουν 2019, 15:05 Ο Ι το Πνεύμα όπου θέλει πνέει, μην το ξεχνάς και ο Θεός όποιον και όποια θέλει αγιάζει.
Το χωρίο λέει:
![]()
Ο.Ι.
"Άχρι καιρού..."
(έχεις μια ειρωνεία ωρες ώρες που φέρνει γελωτα...δεν είναι κακό, γιατι ΜΑΛΛΟΝ δεν το κάνεις απο κακό...εκτός κι αν πεφτω έξω...)
"Άχρι καιρού..."
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 292 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-